10 Cadangan Terbaik untuk Samsung Foldable Flip pada tahun 2017

Telefon bimbit dengan skrin sentuh sangat popular sekarang. Sebenarnya, semua orang sudah mula membiasakan diri dengan telefon bimbit skrin sentuh yang tidak mempunyai pad kekunci. Namun, selain telefon skrin sentuh , terdapat juga telefon lipat terbaik (flip) yang masih popular hingga kini. Pengilang telefon bimbit Samsung juga membantu memeriahkan pasaran telefon bimbit sehingga kini.

Berminat untuk membeli lipatan Samsung terbaik (flip) pada tahun 2017? Akan mengesyorkan beberapa siri Samsung dengan model buka-tutup untuk pembaca setia Caris Signal. Cukup pilih telefon bimbit yang sesuai dengan keperluan anda di sini.

10 Telefon Samsung Lipat Terbaik pada tahun 2017

1. Samsung Galaxy W2017

Telefon Samsung lipat terbaik untuk mengisi urutan pertama ialah Samsung Galaxy W2017. Telefon bimbit GSM ini serasi pada rangkaian 4G. Di dalamnya terdapat skrin Super AMOLED 4.2 inci. Telefon pintar ini, yang berjalan pada Android OS Marshmallow v6.0, dilengkapi dengan memori dalaman 64GB dan RAM 4GB.

Sementara itu, perkakasan telefon bimbit dilengkapi dengan chipset Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 dengan CPU Quad Core 2.15 GHz. Kamera belakang Samsung Galaxy W2017 dengan ukuran 13 MP dan kamera depan berukuran 5 inci. Telefon inci sesuai untuk anda yang memerlukan ciri yang berkualiti dan model telefon bimbit yang bergaya .

2. Folder Samsung Galaxy 2

Samsung Galaxy Folder HP 2

Dengan reka bentuk yang kelihatan klasik, Samsung Galaxy Folder 2 muncul sebagai salah satu telefon Android Marshmallow v6.0 dalam bentuk buka-tutup. Perkakasan telefon pintar ini diperkuat dengan chipset Qualcomm Snapdragon 425 yang digabungkan dengan CPU Quad Core 1.6 GHz. Di sektor memori, Samsung menyediakan RAM 2GB dan ROM 16GB.

HP 4G ini juga menyediakan ciri pengecasan pantas untuk mengecas bateri dengan lebih pantas. Malangnya, kamera Galaxy Folder 2 tidak terlalu menonjol kerana bahagian belakang hanya membawa kamera 8 MP dan bahagian depannya dilengkapi dengan kamera 5 MP. Anda boleh membeli telefon bimbit dengan harga 4 juta di Lazada melalui pautan ini.

3. Samsung Galaxy W2016

Samsung Galaxy W2016

Dijual dengan harga yang cukup tinggi, iaitu 20 juta, Samsung Galaxy W2016 menawarkan kamera berkualiti yang cukup baik. Di bahagian belakang terdapat kamera 16 MP dan di bahagian depan hanya terdapat kamera 5 MP. Pemproses yang digunakan oleh telefon ini agak sukar, Exynos 7420 dengan CPU Quad Core 1.5 GHz.

Ukuran memori yang ditawarkan oleh Samsung Galaxy W2016 juga cukup besar, iaitu RAM 3GB dan memori dalaman 64GB. Flip phone ini tidak banyak dijumpai di Indonesia kerana harganya cukup tinggi sehingga kurang diminati.

4. Folder Samsung Galaxy

Folder Samsung Galaxy

Sekiranya anda merasakan bahawa Galaxy Folder 2 terlalu mahal, anda boleh beralih kepada memberi harga Samsung Galaxy Folder hanya 3 juta. Selain ketersediaan skrin selebar 3,8 inci, lipatan Samsung terbaik (flip) juga menyediakan papan kekunci T9.

Ukuran memori yang disediakan oleh telefon bimbit 4G tidak terlalu besar, iaitu RAM 1.5GB dan memori dalaman 8GB. Semasa anda ingin mengambil gambar, kelebihan kamera 8 MP di belakang dan kamera 2 MP di belakang. Dapatkan telefon pintar ini sekarang dengan membeli-belah di Blibli melalui pautan ini.

5. Samsung SM-G9098

Cukup sukar untuk mencari Samsung SM-G9098 di Indonesia. Sebabnya, telefon ini hanya dipasarkan di China. Kualiti kamera telefon bimbit ini cukup baik, memandangkan terdapat kamera 16 MP di belakang dengan sensor ISOCELL dan juga kamera depan 5 MP untuk mengambil gambar selfie

Pada masa ini, Samsung SM-G9098 dapat disambungkan ke rangkaian 4G. Bukan itu sahaja, telefon yang masih menawarkan RAM 2GB juga memberikan memori dalaman dengan kapasiti 16GB. Sekiranya anda ingin memiliki Samsung SM-G9098, anda harus menyediakan dana 6-7 juta untuk dapat membeli telefon pintar ini.

6. Samsung Galaxy Golden 2

Satu lagi telefon bimbit yang harus anda pertimbangkan sekiranya anda ingin membeli telefon bimbit baru. Samsung Galaxy Golden 2 dilengkapi dengan skrin Super AMOLED 4,6 inci dan papan kekunci T9. Pada garis fotografi, telefon pintar ini mempunyai kamera utama berukuran 16 MP dan kamera sekunder berukuran 2 MP.

Telefon pintar ini dikuasakan oleh pemproses Qualcomm Snapdragon 801 dengan CPU Quad Core Krait 400 2.5 GHz. Samsung juga menambah saiz RAM yang lebih besar daripada siri sebelumnya untuk Samsung Galaxy Golden 2 ini, iaitu 2GB.

7. Samsung Galaxy W2014

Samsung Galaxy W2014 Samsung Fold Terbaik (Balik)

Sama seperti Galaxy Golden, Samsung Galaxy W2014 juga menggunakan skrin Super AMOLED selebar 3,7 inci. Di sektor memori, HP flip ini menyediakan 2GB RAM dan 32GB memori dalaman. Flip phone ini adalah telefon Android yang berjalan menggunakan pemproses Qualcomm Snapdragon 800 dengan CPU Quad Core 2,3 GHz. Pemproses ini agak baik, tetapi tidak terlalu menonjol.

Di sektor fotografi, Samsung Galaxy W2014 mempunyai kamera depan 2 MP dan kamera belakang 13 MP. Telefon ini didakwa sebagai salah satu telefon flip terpantas Samsung.

8. Samsung Galaxy Golden

Samsung Galaxy Emas

Sekiranya anda mencari lipatan Samsung yang terbaik dan terlaris, jawapannya adalah Samsung Galaxy Golden. Telefon ini mempunyai ukuran minimalis kerana skrin Super AMOLED hanya berukuran 3.5 inci. RAM 1.5GB yang digunakan untuk telefon pintar ini ditugaskan untuk mengimbangi prestasi pemproses Qualcomm MSM8930 Snapdragon 400 dengan CPU Dual Core 1.7 GHz.

Untuk menyimpan foto, muzik, video dan fail lain, anda boleh menggunakan ROM 16GB. Semasa berada di kamera, Samsung Galaxy Golden menyediakan kamera belakang 8 MP dan kamera depan 1.9 MP.

9. Samsung Caramel GT-E1272

Samsung Caramel GT-E1272

Yang ini juga merupakan telefon bimbit lipat Samsung terbaik yang tidak termasuk dalam jenis telefon pintar. Samsung Caramel GT-E1272 hanya dapat digunakan untuk panggilan telefon dan SMS. Harganya hanya sekitar 500 ribu.

HP yang berukuran skrin 1,77 inci dilengkapi dengan ciri Radio FM yang boleh menjadi hiburan untuk anda. Dengan reka bentuk yang bergaya dan minimalis, Samsung Caramel GT-E1272 adalah salah satu telefon bimbit terlaris di Indonesia. Anda boleh membeli telefon bimbit ini di Lazada melalui pautan ini atau Blibli di pautan ini.

10. Samsung GT-C3520

Samsung GT-C3520

Selain Samsung Caramel, terdapat juga Samsung GT-C3520 yang bukan dari kelas telefon pintar. GSM GSM ini menyediakan kamera belakang 1.3 MP dengan ciri autofokus. Ukuran skrin telefon ini juga lebih besar daripada Samsung Caramel, selebar 2.7 inci.

Selain menerima SMS, Samsung GT-C3520 juga dapat menerima e-mel. Fungsi Radio FM juga disertakan dalam telefon bimbit ini sebagai hiburan bagi penggunanya.

Ini adalah cadangan terbaik untuk lipatan Samsung untuk rujukan anda. Sekiranya anda peminat telefon bimbit terbuka, maka rangkaian telefon di atas adalah pilihan yang tepat untuk melengkapkan koleksi flip HP anda.

Artikel Berkaitan