Samsung FIT 64G USB 3.0, si kecil dengan kapasiti besar

Flahsdisk telah menjadi sebahagian daripada kehidupan seharian. Peranti kecil ini untuk menyimpan memori sangat berguna untuk memindahkan fail antara peranti. Jika pada masa lalu flash hanya berfungsi pada PC atau komputer riba, sekarang flash boleh digunakan pada telefon pintar melalui USB On-The-Go atau pada TV Pintar yang sudah dilengkapi dengan port USB.

Samsung juga memperkenalkan flashdisk yang sangat kecil, tetapi mempunyai kapasiti yang sangat besar, iaitu 64GB. Melalui Samsung FIT 64G USB 3.0, jenama ini yang berasal dari Korea Selatan menyajikan pemacu kilat luar biasa yang boleh dipercayai dari segi prestasi dan kekuatan fizikal. Berikut adalah spesifikasi Samsung FIT 64G USB 3.0:

  • Jenama: Samsung
  • Nama: FIT
  • Antara muka: 3.0
  • Kapasiti: 64GB
  • Model: MUF-64BB / CN
  • Perak
  • Bahan: Logam
  • Kadar Pindahan: hingga 130MB / s
  • Saiz: 15.44 * 19.67 * 8.7mm / 0.607 * 0.774 * 0.342in (L * W * H)
  • Berat: 2.6 gram

Reka Bentuk dan Ciri

Samsung FIT 64G USB 3.0

Samsung FIT 64G USB 3.0 hadir dalam reka bentuk minimalis dan mewah . Tidak ada USB lain yang hadir dengan reka bentuk minimalis yang kelihatan hebat seperti peranti yang satu ini. Ukuran lampu kilat ini hanya 20 mm dan beratnya sangat ringan, iaitu 2.6 gram.

Pada USB ini, Samsung menggunakan bahan logam berkualiti tinggi untuk memperkuat ketahanan peranti ini. Di samping itu, Samsung juga memperkenalkan Teknologi NAND pada USB ini. Dengan kata lain, teknologi menjadikan Samsung FIT 64G USB 3.0 kalis air, kejutan, suhu tinggi, sinar-X dan magnet. Sebenarnya, Samsung memberikan jaminan sehingga 5 tahun untuk lampu kilat khas ini.

Kelajuan dan Prestasi

Samsung FIT 64G USB 3.0

Spesifikasi Samsung FIT 64G USB 3.0 menyatakan bahawa USB ini mempunyai kadar pemindahan data hingga 130MB / s. Walau bagaimanapun, spesifikasi tidak selalu tepat. Oleh itu, uji kelajuan kilat ini secara langsung. Dengan bergantung pada CPU Workstation HP Z620 yang berfungsi dengan sistem operasi Windows 8.1, kami menguji USB ini dengan IOMeter. Hasilnya, FIT menghasilkan kelajuan membaca 46.16MB / s dan menulis 42.12MB / s.

Disokong dengan antara muka 3.0, Samsung FIT 64G menawarkan pemindahan data dan kelajuan membaca lebih pantas daripada USB lain. Kami sempat membandingkan kelajuan USB ini dengan Samsung Bar 64G dan TransMemory U362. Hasilnya, Samsung FIT menawarkan kelajuan yang lebih tinggi daripada 2 USB yang lain.

Keserasian

Samsung FIT 64G USB 3.0

Sesuai dengan antara muka yang ditawarkan, Samsung FIT 64G USB 3.0 serasi dengan semua PC dan komputer riba yang menyokong antara muka 3.0. Walau bagaimanapun, ini tidak semestinya menjadikan USB tidak serasi dengan peranti yang hanya menyokong USB 2.0. Samsung FIT masih serasi pada semua peranti USB 2.0. Untuk sistem operasi peranti, USB ini serasi pada sistem operasi Windows, MAC OS, dan Linux.

Kesimpulannya, Samsung FIT 64G USB 3.0 adalah pemacu kilat fizikal yang unggul. USB ini benar-benar dipercayai dan tidak mudah rosak walaupun terkena air, renjatan, suhu tinggi, pendedahan sinar-X dan daya tarikan. Walaupun kelajuannya tidak mencapai 130MB / s, USB ini cukup pantas untuk membaca dan menulis fail di mana-mana peranti.

Tomtop Samsung FIT 64G USB 3.0

Berapakah harga untuk Samsung FIT 64G USB 3.0? Flashdisk canggih ini dijual di pasaran dengan harga 600 ribu rupiah. Tetapi, jika anda membelinya di pautan ini, anda hanya perlu membayar sekitar 300 ribu. Tomtop memberikan potongan sehingga 54 peratus untuk USB ini.

Apa itu Tomtop? Ini adalah laman web membeli-belah dalam talian yang telah beroperasi sejak tahun 2004 dan mula dikenali di Indonesia sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Sebagai laman membeli-belah dalam talian yang besar di negara tirai buluh, Tomtop berusaha untuk memberikan keselesaan dan keselamatan dalam aktiviti membeli-belah dalam talian. Selain itu, harga barang yang ditawarkan oleh Tomtop selalu lebih cenderung daripada laman membeli-belah dalam talian yang lain.

Jadi anda tidak perlu ragu-ragu lagi membeli-belah di Tomtop. Segera beli flashdisk kecil ini sementara masih ada banyak diskaun!