10 Cadangan Lens Canon 2016 Terbaik

Mengapa membeli lensa tambahan? Bukankah kamera dilengkapi dengan lensa standard? Ramai orang membeli lensa tambahan untuk mendapatkan kualiti zoom dan gambar yang lebih baik. Dengan lensa tambahan, tentu saja, kualiti foto yang anda ambil jauh lebih baik daripada menggunakan lensa standard.

Kali ini, peluang untuk membincangkan sepuluh lensa Canon terbaik pada tahun 2016. Kanta yang akan dibincangkan di sini mempunyai kelebihan masing-masing. Ada yang sesuai untuk majlis perkahwinan, untuk pemandangan, bahkan untuk pemula yang masih belum mengenal dunia fotografi.

1. Lensa Canon EF-S 17-55 mm f / 2.8 IS USM

Canon EF-S 17-55 mm f2.8 IS Lensa USM

Semak Harga di Shopee

Sekiranya anda ingin mencari lensa yang serasi dengan kamera sensor APS-C, maka Canon EF-S 17-55 ini adalah pilihan yang tepat. Salah satu lensa Canon terbaik mampu mengezum dengan lebih baik.

Selain itu, lensa ini menawarkan bukaan f / 2.8 yang sangat berguna untuk mengambil gambar di bilik dengan pencahayaan minimum atau memberikan kesan kabur pada latar belakang. Dengan kata lain, lensa ini sangat sesuai untuk bokeh. Canon EF-S 17-55 juga diperkaya dengan Autofokus Bergerak USM dan Stabilisasi Imej yang akan menjadikan foto anda lebih menarik.

2. Canon EF-S 15-85 mm f / 3.5-5.6 IS USM Lens

Canon EF-S 15-85 mm f3.5-5.6 IS USM Lensa Canon terbaik

Semak Harga di Lazada

Pada lensa Canon EF-S 15-85 mm, anda tidak akan menemui apertur f / 2.8, tetapi ini akan menjadikan kualiti gambar lensa ini kelihatan lebih baik dan mempunyai jarak fokus yang lebih luas dalam ukuran yang lebih padat .

Lensa ini adalah pilihan ideal untuk pemandangan dan merakam momen ketika melakukan aktiviti luar. Canon juga melengkapkan lensa ini dengan Autofokus dan Stabilisasi Imej Bergerak USM.

3. Lensa Canon EF 24-105 mm f / 4L IS USM

Lensa Canon EF 24-105 mm f4L IS USM

Adakah anda salah seorang peminat lensa badan yang ideal untuk kamera APS-C? Canon EF 24-105 mm ini boleh menjadi alternatif yang baik untuk memenuhi keperluan anda. Aperture f / 4L yang melengkapkan kamera ini jatuh di antara lensa yang membawa bukaan f / 2.8 dengan bukaan pemboleh ubah.

Jadi, apa kelebihan Canon EF 24-105 mm yang menawarkan bukaan f / 4L? Lensa ini dapat mengambil gambar dengan pencahayaan yang sempurna walaupun anda mengambil gambar di luar rumah tanpa menggunakan denyar. Kamera ini sesuai untuk majlis perkahwinan dengan konsep luar atau merakam momen aktiviti luar yang lain.

4. Lensa Canon EF 24-70 mm f / 2.8L II USM

Lensa Canon EF 24-70 mm f2.8L II USM

Sama seperti lensa Canon EF 24-105 mm f / 2.8L, Canon EF 24-70 mm juga merupakan lensa zoom yang ditujukan untuk kamera yang membawa sensor APS-C. Prestasi lensa ini sangat bagus dan sangat mengagumkan untuk menghasilkan gambar yang berkualiti.

Lensa ini sesuai untuk merakam dalam mod bingkai penuh. Malangnya, Canon tidak menambahkan Penstabilan Imej pada lensa ini. Di samping itu, Canon EF 24-70 f / 2.8 mm juga dijual dengan harga yang mahal .

5. Lensa Canon EF 24-70 mm f / 4L IS USM

Lensa Canon EF 24-70 mm f4L IS USM

Semak Harga di Shopee

Anda tidak perlu kecewa jika anda tidak mampu membeli Lensa Canon EF 24-70 mm f / 2.8L II USM, kerana terdapat versi lensa serupa yang dijual dengan harga yang lebih rendah. Lensa Canon EF 24-70 mm f / 4L IS USM adalah lensa untuk pemula dan umum yang menawarkan kualiti yang cukup baik. Tidak hairanlah Canon EF 24-70 mm f / 4L termasuk dalam senarai lensa Canon terbaik.

Kelebihan yang ditawarkan oleh lensa ini adalah kemampuan makro yang mengagumkan. Pemilik kamera APS-C dapat memilih lensa ini untuk dapat menghasilkan gambar bingkai penuh yang sangat baik.

6. Sigma 18-35 mm f / 1.8 DC HSM Art Lens

Sigma 18-35 mm f1.8 DC HSM Art Lens

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Lensa zoom ini mempunyai kualiti yang cukup baik walaupun tidak dilengkapi dengan Penstabilan Imej atau Panjang Fokus. Walau bagaimanapun, terdapat aperture f / 1.8 yang dapat mengatasi keburukan Sigma 18-35 mm f / 1.8 DC HSM Art Lens ini.

Lensa ini sesuai untuk bokeh kerana mampu mengatasi foto dengan pencahayaan yang rendah, dan membuat kesan kabur sebagai latar belakang. Lensa zoom ini akan menjadi kombinasi yang baik untuk kamera APS-C anda. Selain itu, reka bentuk Sigma 18-35 mm juga cukup ergonomik dan serasi untuk menemani aktiviti anda dalam merakam momen yang ada.

7. Sigma 24-105 mm f / 4.0 DG OS HSM Art Lens

Sigma 24-105 mm f4.0 DG OS HSM Art Lens

Semak Harga di Shopee

Mungkin Sigma 24-105 mm f / 4.0 DG OS HSM Art Lens tidak mempunyai bukaan f / 2.8, tetapi lensa yang membawa bukaan f / 4.0 cukup mencukupi untuk memenuhi semua jenis keperluan fotografi anda.

Sebagai tambahan, kami merasakan bahawa Sigma 24-105 mm f / 4.0 serasi dengan semua jenis kamera yang menggunakan sensor APS-C. Lensa satu ini adalah pilihan yang tepat untuk potret yang lebih baik. Selain menawarkan reka bentuk yang berkelas , lensa ini juga disertai dengan Penstabilan Optik.

8. Tamron 24-70 mm f / 2.8 Pada VC USD Lens

Tamron 24-70 mm f2.8 Pada VC USD Lens

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Bila lagi anda boleh mempunyai lensa zoom 17-50 mm dengan saiz yang padat ? Tamron 24-70 mm f / 2.8 adalah lensa yang memenuhi kriteria ini. Lensa Canon terbaik ini dilengkapi dengan Vibration Control untuk mengurangkan kejutan semasa anda mengambil gambar.

Selain itu, bukaan f / 2.8 yang menyertai lensa ini dapat menghasilkan imej yang lebih luas dan lebih baik. Tamron 24-70 mm f / 2.8 adalah lensa yang tepat untuk perkahwinan atau memotret semua jenis aktiviti yang dilakukan di luar rumah.

9. Tamron 17-50 mm f / 2.8 XR Pada Lensa II

Tamron 17-50 mm f2.8 XR Pada Lensa II

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Canon menghadirkan lensa zoom standard yang sangat baik melalui Lensa Tamron 17-50 mm f / 2.8 XR Di II. Lensa ini ditawarkan dengan harga yang sangat menjimatkan menjadikannya sesuai untuk anda yang mempunyai anggaran biasa-biasa saja.

Menariknya, walaupun lensa ini berharga murah, kualiti gambar yang dihasilkan oleh Tamron 17-50 mm f / 2.8 sangat bagus. Dengan bukaan f / 2.8, gambar yang anda ambil menggunakan lensa ini kelihatan lebih luas dan lebih baik.

10. Lensa Canon EF 16-35 mm f / 4L IS USM

KAMERA DIGITAL OLYMPUS

Menggabungkan kualiti gambar yang sangat baik dari sudut ke sudut, dapat menentukan fokus dengan cepat dan tepat, dan sukar dalam semua cuaca. Itulah penerangan ringkas mengenai Canon EF 16-35 mm f / 4L IS USM Lens.

Canon juga melengkapkan lensa zoom ini dengan ultra lebar. Lensa ini juga diperkuat dengan adanya Image Stabilization. Foto dari lensa ini akan membuat anda kagum dan kagum. Kerana Canon EF 16-35 mm f / 4L akan menghasilkan gambar terbaik yang mungkin belum pernah anda lihat sebelum menggunakan lensa lain.

Boleh dikatakan bahawa lensa adalah jantung kamera. Sekiranya anda mahukan gambar yang lebih baik, anda mesti menggunakan lensa tambahan . Nah, sepuluh lensa Canon terbaik ini boleh menjadi alternatif bagi anda yang ingin mencari lensa zoom berkualiti untuk kamera anda.