10 Cadangan Permainan Dekorasi Rumah Seronok Dimainkan

Bermain permainan boleh memberi kita pengalaman baru untuk meneroka watak yang disediakan. Sekiranya anda ingin merasakan bagaimana merancang rumah, pilih perabot yang sesuai untuk suasana yang anda mahukan tanpa perlu mempunyai banyak wang untuk membeli rumah dan perabotnya, maka permainan reka bentuk rumah sesuai untuk anda. Kali ini anda akan berkongsi 10 permainan menghias rumah yang menarik yang boleh anda mainkan di telefon bimbit anda.

1. Lanskap rumah

Rumah kediaman

Homescapes menawarkan cerita yang menggembirakan. Austin mahu kembali ke mimpinya, memutuskan untuk kembali ke rumah kanak-kanak di mana dia dibesarkan di sana.

Anda akan dijemput untuk memperbaiki rumah lama sambil membuka kembali kenangan lama yang pernah ada di setiap sudut rumah. Untuk memperbaiki rumah anda mesti mengumpulkan bintang yang diperoleh dari bermain pertandingan tiga, permainan memadankan ikon yang sama menjadi satu baris dengan sekurang-kurangnya tiga ikon.

Semasa membaiki rumah, misalnya, seperti menukar tilam, anda boleh memilih salah satu daripada tiga reka bentuk tilam yang tersedia untuk anda membuat tilam rumah anda. Perabot lain juga mempunyai reka bentuk yang sepadan, jadi anda boleh membuat rumah dengan tema yang anda suka.

2. Wordington

Wordington

Emma mendapat rumah warisan dari datuknya. Tugas anda adalah untuk membantu Emma mengubahsuai dan menghias rumah warisan. Rumah pusaka adalah rumah yang digunakan Emma dan datuknya ketika Emma masih kecil.

Sedikit mirip dengan Homescapes, tetapi di sini anda perlu memainkan teka-teki silang kata untuk mendapatkan bintang untuk dapat mengubahsuai rumah. Semasa pengubahsuaian rumah, anda akan mengetahui bagaimana Emma menghabiskan masa kecilnya di rumah itu.

3. Reka Bentuk Rumah

Reka Bentuk Rumah

Di Reka Bentuk Rumah anda akan menjadi pereka rumah yang membantu pelanggan untuk mengubahsuai bahagian kediaman mereka. Anda boleh menentukan reka bentuk bilik yang sesuai untuk pelanggan yang anda kendalikan.

Semasa mengubahsuai bilik, anda memerlukan duit syiling untuk membuat bahagian. Anda boleh mendapatkan syiling dengan bermain match-three .

Salah satu sorotan permainan ini adalah perbualan antara anda sebagai pereka dan pelanggan, di mana apabila bahagian selesai dialog akan mengandungi pendapat dan alasan pereka memilih perabot. Ini adalah sedikit pendidikan mengenai fungsi pemilihan perabot.

4. Pilihan Episod Reka Bentuk Rumah Saya

Pilihan Episod Reka Bentuk Rumah Saya

Masih dengan match-three sebagai cara mendapatkan sumber pendapatan untuk mengubahsuai rumah, My Home Design Episode Choices menawarkan gabungan kisah cinta di dalamnya.

Anda adalah wartawan dan ibu dengan seorang anak yang baru sahaja pindah ke sebuah apartmen dan akan mengubahnya. Di sana anda berjumpa dengan jiran-jiran yang pada awalnya sejuk, tetapi kemudian membantu anda untuk memperbaiki pangsapuri anda.

Konflik cerita bermula apabila ada lelaki lain yang sebelumnya anda kenal dan mahukan anda tinggal bersama. Akan ada pilihan yang nampaknya dapat meningkatkan meter cinta dengan dua lelaki ini.

5. Rumah Haiwan

Rumah Haiwan

Tidak seperti beberapa permainan yang disebutkan sebelumnya, Animal House mempunyai banyak permainan mini yang boleh anda mainkan untuk mengumpulkan wang.

Wang yang boleh anda gunakan untuk menghias bilik. Di samping itu, anda juga dapat memperluas rumah dan menghias lebih banyak bilik.

Setelah bilik dihiasi, haiwan peliharaan akan tinggal di dalam bilik. Anda boleh memilih pergerakan yang boleh dilakukan atau memberi aksesori kepada haiwan.

6. Rumah yang Comel

Rumah Comel

Adorable Home menawarkan beberapa watak untuk dimainkan. Anda boleh memilih watak mana yang akan anda mainkan dan watak mana yang akan menjadi pasangan anda. Anda boleh menukar nama watak sehingga anda benar-benar dapat merasa bermain sebagai watak.

Anda dan pasangan anda baru sahaja berpindah rumah. Tugas anda adalah menghias rumah dengan perabot baru, menyediakan bekalan untuk pasangan anda yang pergi bekerja dan menjaga kucing peliharaan anda.

Cinta adalah mata wang yang digunakan untuk membeli perabot, membeli makanan dan makanan kucing. Cinta yang anda dapat apabila anda selesai memberi makan kucing, menjaga kucing dan menyediakan bekalan untuk pasangan anda. Memberi cinta untuk mendapatkan cinta dan sebaliknya.

7. Balik Rumah

Balik Rumah

Dalam permainan ini, anda akan menyertai pasukan flipper rumah, yang merupakan seseorang yang melabur dengan membeli rumah dan kemudian menjual semula rumah tersebut untuk mendapatkan keuntungan. Untuk menjana keuntungan, anda dan pasukan anda akan mengubahsuai rumah tersebut.

Setelah keseluruhan rumah diubahsuai, akan ada orang yang menawar rumah tersebut. Rumah boleh ditawar lebih murah sehingga menjadi kerugian. Untuk itu anda perlu menukar rumah sesuai dengan keperluan yang sedang tren agar harga tawaran rumah menjadi lebih tinggi.

8. HouseDesigner: Betulkan & Balik

Perancang Rumah

Sekiranya anda menyukai suasana dengan kamera perspektif orang pertama, seperti apa yang biasanya digunakan dalam permainan penembak orang pertama , maka permainan ini dapat menjadi pilihan. Anda akan diberi rumah kotor dengan perabot usang.

Anda diberi kebebasan untuk merancang rumah. Maka rumah itu boleh dijual semula untuk mendapatkan keuntungan.

Untuk membeli perabot baru atau membaiki rumah, seperti membaiki longkang atau dinding yang retak, anda pasti memerlukan wang.

Anda boleh mendapatkan wang dengan bekerja. Terdapat senarai pekerjaan yang tersedia bersama dengan jumlah wang yang anda dapat semasa menyelesaikan pekerjaan.

9. Rumah Kawaii

Rumah Kawaii

Seperti namanya, permainan menghias rumah yang satu ini mempunyai tampilan kawaii (comel dalam bahasa Jepun). Sebagai pereka, anda akan bergabung dengan Pitch Center untuk merancang bilik pelanggan.

Nanti hasil rekaan anda akan dinilai setelah tempoh nada selesai. Sebagai hadiah, anda akan mendapat barang yang boleh anda gunakan untuk membuat perabot. Anda boleh menjual perabot ini untuk mendapatkan wang dan mengubahsuai rumah anda.

Permainan ini juga mempunyai ciri rakan supaya anda dapat berteman dan mengunjungi rumah orang lain. Semasa mengunjungi rumah orang lain, anda boleh membantu membersihkan rumah mereka dan mendapatkan hadiah.

10. Reka Bentuk Rumah

Reka Bentuk Rumah

Bagi mereka yang hanya ingin bermain dengan merancang rumah tanpa perlu bermain permainan mini untuk mendapatkan sumber wang, Design Home adalah pilihan yang tepat. Anda hanya perlu memilih perabot untuk sebuah bilik.

Kali pertama anda bermain permainan ini, anda akan diberi wang dan perabot percuma sehingga anda dapat bereksperimen terlebih dahulu.

Untuk memasuki dan merancang bilik, anda memerlukan Kunci, yang dapat diperoleh dengan memilih reka bentuk terbaik dari tempat yang ada. Apabila anda selesai merancang bilik, anda akan mendapat wang dan reka bentuk anda akan dinilai dari 1 hingga 5 bintang.

Itulah 10 permainan hiasan rumah yang disyorkan untuk anda mainkan. Sama ada reka bentuk rumah dengan permainan mini atau reka bentuk rumah, semua permainan di atas menawarkan pengalaman menjadi pereka rumah. Adakah anda telah memutuskan permainan pereka rumah mana?