10 Permainan Android Ringan dan Kecil Terbaik untuk Menghilangkan Bosan

Memang benar bahawa HP kentang (HP dengan spesifikasi yang sangat biasa-biasa saja) selalu membuat pemiliknya kesal kerana prestasi kurang dari maksimum. Bermula dari skala lag dan bug yang sering berlaku semasa digunakan untuk memori biasa-biasa saja yang memerlukan pemiliknya untuk menghapus beberapa aplikasi penting.

Halangan ini biasanya dirasakan oleh pemain yang mempunyai HP kentang. Walaupun terdapat banyak permainan menarik tetapi ringan untuk HP dengan parameter rendah. Bermula dari permainan luar talian dan dalam talian, anda boleh bermain tanpa perlu memikirkan memori telefon bimbit anda.

Kali ini kita akan membincangkan sepuluh permainan persahabatan untuk dimainkan di telefon bimbit Android. Terdapat juga banyak permainan dengan saiz kecil yang menawarkan permainan dan grafik berkualiti yang menyeronokkan untuk dimainkan. Ingin tahu? Mari lihat ulasan di bawah.

1. Slither.io

Slither.io

Permainan ini mengingatkan anda pada permainan Ular yang legenda . Anda hanya akan bersaing dengan beratus-ratus orang yang berusaha memecahkan rekod prestasi terbesar. Anda akan kecewa dan teruja kerana untuk menjadi besar, anda harus memukul pemain lain sehingga mereka tersingkir dan anda akan menjadi besar.

Permainan ini boleh dimainkan secara dalam talian atau luar talian. Agar anda tidak bosan, watak ular yang ingin anda mainkan dapat dirancang mengikut apa yang anda mahukan. Terdapat sepuluh markah teratas dari pemain yang dapat mengekalkan skor mereka. Jangan kalah dengan mereka. Permainan ini hanya bersaiz 22MB. Muat turun permainan di sini.

2. 2048

2048

Permainan ini boleh dianggap sebagai salah satu permainan yang dapat menajamkan otak anda dan membuat anda mengira lagi. Sebabnya, permainan ini memerlukan pemain untuk memadankan beberapa kotak yang mengandungi nombor hingga 2048. Permainan ini menjadi viral di Indonesia kerana permainannya yang unik dan menyeronokkan.

Tidak memerlukan banyak memori untuk memuat turun permainan ini. Anda hanya perlu menyediakan ruang sebanyak 2.9 MB pada HP untuk dapat memainkan permainan ini. Anda dijamin kecanduan untuk menghitung setelah bermain permainan ini. Ayuh, bermain dengan segera! Kalahkan skor tertinggi yang pernah ada. Muat turun permainan di sini.

3. Bebas Aliran

Aliran bebas

Adakah anda peminat permainan teka-teki? Permainan ini boleh menjadi cadangan yang baik untuk HP kentang. Flow Free cukup ketagihan dan mempunyai permainan yang sederhana. Anda akan disajikan dengan papan seperti catur dan terdapat titik warna yang perlu anda sambungkan agar sesuai dengan warna.

Permainan yang menarik ini hanya berukuran 11 MB. Terdapat banyak cabaran yang ditawarkan dengan jumlah 2500 teka-teki. Semakin banyak tahap meningkat, semakin sukar tahap permainan. Sekiranya anda ingin mencabar diri sendiri, anda boleh memainkan mod Time Trial . Muat turun permainan di sini.

4. Dr. Untuk memandu

Dr. Untuk memandu

Permainan simulasi memandu kereta ini boleh menjadi pilihan alternatif anda jika anda ingin bermain permainan santai. Sebabnya, permainan ini menawarkan pengalaman memandu di jalan raya seperti meletakkan kenderaan, memandu dengan baik, melakukan pelbagai misi memandu dan lain-lain.

Permainan ini agak kecil dengan ukuran 10 MB. Anda dapat memahami cara mengawal permainan dengan cepat kerana ciri seperti stereng, brek dan gas dapat dikenali dengan mudah. Memandangkan saiznya yang kecil, kualiti permainan dan grafiknya cukup bagus. Muat turun permainan di sini.

5. Snooker Biliar 3D Break Pool

Snooker Biliar 3D Break Pool

Permainan biliard satu ini cukup unik kerana kedudukan kamera dari perspektif pemain. Jadi, anda akan merasakan permainan biliard ini secara realistik. Grafik 3D dan tetapan tempat yang cukup memanjakan mata untuk membuat anda merasa seperti berada di rumah dengan bermain permainan biliar ini.

Permainan ini boleh dimainkan di luar talian dan dalam talian. Anda boleh melawan komputer dan juga boleh bermain berbilang pemain dalam talian. Dijamin anda dapat menghilangkan rasa bosan dan tidak perlu risau tentang saiznya yang agak kecil, iaitu sekitar 11 MB. Muat turun permainan di sini.

6. Budak BMX

Budak BMX

Anda boleh bermain permainan ini di luar talian dan memberi anda pengalaman berbasikal. Anda akan menyelesaikan misi demi mesi untuk melangkah ke tahap seterusnya. Anda perlu mengelakkan beberapa halangan supaya anda tidak jatuh atau kehilangan peluang untuk bermain dalam misi ini dan memulakannya dari awal.

Permainan basikal lumba ini diusahakan oleh seorang pembangun permainan dari Hong Kong. Permainan ini telah dipasang lebih daripada 50 juta kali. Permainan yang cenderung ketagihan dapat melepaskan keletihan semasa rehat. Permainan ini berukuran 12 MB sahaja. Muat turun permainan di sini.

7. Mekorama

Mekorama

Adakah anda peminat permainan teka-teki? Permainan ini akan menawarkan pengalaman bermain yang cukup unik dan berbeza dengan permainan teka-teki lain. Anda tidak perlu melakukan misi sukar untuk bermain permainan ini. Anda diberi kebebasan sepenuhnya untuk bermain tanpa tahap.

Anda perlu menolong watak robot untuk sampai ke destinasi yang ingin dituju. Anda mesti mencari jalan keluar dengan pelbagai sifat untuk menolong anda. Permainan berbentuk 3D ini boleh anda mainkan untuk melihat pelbagai sisi. Permainan ini hanya berukuran 5MB. Muat turun permainan di sini.

8. Teka-teki Pencarian Kata

Teka-teki Pencarian Kata

Adakah anda ingin belajar perbendaharaan kata dalam bahasa Inggeris? Anda boleh memasang permainan ini dan mula bermain perkataan. Terdapat banyak kategori perbendaharaan kata berdasarkan pekerjaan, haiwan dan juga nama planet. Anda boleh memilih tahap kesukaran bermain permainan ini dari tahap mudah hingga sukar.

Permainan ini hanya bersaiz 18MB. Anda akan dihiburkan dengan permainan yang cukup klasik. Untuk menggabungkan setiap huruf menjadi satu perkataan, anda perlu menarik garis dari atas ke bawah. Cari preposisi kosa kata yang anda ketahui, kemudian seret dan gabungkan setiap perkataan. Muat turun permainan di sini.

9. Zombie Frontier

Zombie Frontier

Bagi anda yang gemar bermain permainan FPS atau penembak orang pertama, anda boleh mencuba bermain permainan ini. Anda akan berhadapan dengan zombie yang dijangkiti jangkitan dan anda boleh membasmi mereka dengan senjata pilihan anda.

Permainan ini hanya bersaiz 14MB. Permainan ini dapat menawarkan pengalaman bermain yang menyenangkan dengan permainan dan kesan bunyi yang cukup bagus. Anda akan menjadi ketagih dalam membasmi zombie yang menakutkan. Muat turun permainan di sini.

10. Blok Permata Teka-teki

Sekat Permata Teka-teki

Permainan ini menyediakan kotak 8 x 8 dan anda mesti mengatur blok di bawah kotak permainan untuk mendapatkan mata. Permainan ini telah dipasang lebih dari 100 juta pengguna Android. Sekiranya pemain tidak dapat meletakkan blok di kotak permainan, pemain tidak berjaya ke peringkat seterusnya.

Permainan ini hanya bersaiz 18MB. Permainan yang memerlukan pemain berhati-hati dalam meletakkan blok di papan permainan menjadikan permainan ini cukup ketagihan untuk dimainkan. Muat turun permainan di sini.

Setelah meninjau permainan ringan untuk telefon kentang. Anda juga dapat menikmati banyak pilihan permainan yang menarik tanpa memikirkan memori simpanan telefon anda. Tulis di bahagian komen permainan lain yang anda rasa seronok dan ringan untuk dimainkan.