10 Aplikasi untuk Membantu Program Diet Terbaik di Android

Kesukaran ketika menjalankan program diet? Mungkin anda memerlukan aplikasi khas yang akan membantu anda menjalankan program diet. Aplikasi ini akan membimbing pengguna untuk dapat menjalankan program diet yang betul.

Singkatnya, aplikasi ini akan membantu anda untuk terus termotivasi untuk terus menjalankan program diet, terutama jika anda berusaha menurunkan berat badan.

Nah, apakah aplikasi yang tepat untuk membantu anda menjalankan program diet? Akan berkongsi beberapa aplikasi untuk membantu program diet yang cukup berkesan. Mari , lihat ulasan penuh di bawah.

10 Aplikasi untuk Membantu Program Diet Terbaik

1. Kehilangannya!

permohonan untuk membantu program diet Lose It

Aplikasi yang tersedia di iOS dan Android akan membantu anda menjalankan program diet yang sihat dan betul. Aplikasi untuk membantu program diet ini akan melancarkan usaha anda untuk mendapatkan berat badan yang ideal.

Dengan Kehilangannya! Anda boleh berhubung dengan orang lain untuk berkongsi rancangan penurunan berat badan peribadi atau diet yang sihat. Anda juga boleh mengira jumlah kalori dalam makanan yang ingin anda konsumsi dengan Lose It! Selain itu, aplikasi ini juga dapat dihubungkan dengan aplikasi lain yang akan mendorong anda untuk bersenam secara aktif, seperti RunKeeper atau Nike +.

2. Perjanjian

Perjanjian

Aplikasi percuma tersedia untuk sistem operasi iOS dan Android. Pact adalah aplikasi yang menggalakkan untuk menjalankan diet yang sihat. Dengan Pact, anda akan lebih aktif dalam memakan buah-buahan dan sayur-sayuran. Bagaimana boleh? Setiap kali anda berjaya menjalankan rancangan pemakanan atau pemakanan yang sihat, Pact akan memberi anda wang sebanyak USD $ 0,30 hingga $ 5 seminggu.

Wang tersebut kemudiannya akan dapat dimasukkan ke dalam akaun bank anda. Sekiranya anda menggunakan aplikasi Perjanjian ini dengan betul, maka anda boleh menggunakan wang yang dijana untuk membayar yuran bulanan di pusat kecergasan atau membeli barang yang anda mahukan.

Selain itu, aplikasi ini tersedia  untuk dihubungkan dengan sejumlah aplikasi fintness lain, seperti RunKeeper, Fitbit, Jawbone Up, MapMyRun, MyFitnessPal, dan lain-lain. Lebih praktikal,  bukan ?

3. Kaunter Kalori - MyFitnessPal

Kaunter Kalori - MyFitnessPal

Calorie Counter - MyFitnessPal adalah aplikasi kegemaran untuk membantu anda mengawal pengambilan makanan harian, bersenam, dan meminta pertolongan dari rakan anda untuk memotivasi program diet anda sekarang. Aplikasi yang dibangunkan oleh MyFitnessPal, Inc. ia tersedia secara percuma pada peranti iOS dan Android.

Aplikasi ini akan membantu anda untuk menetapkan tujuan pemakanan yang sihat, dan juga membantu anda melakukan senaman secara teratur. Anda boleh menyambungkan Kaunter Kalori - MyFitnessPal ini ke aplikasi kecergasan lain, seperti Pact, Runtastic, FitBit, Withings, dan Endomondo.

4. Lifesum

Lifesum

Sekiranya anda ingin berdiet dengan bantuan aplikasi Android, maka anda boleh memuat turun dan  memasang  aplikasi bernama Lifesum secara langsung. Ini adalah salah satu aplikasi terbaik yang dipilih oleh editor PlayStore. Di sini anda hanya perlu memberitahu aplikasi berapa kilogram yang anda mahu diet.

Setelah anda menyiapkannya, Lifesum akan membantu anda dengan memberitahu anda berapa banyak kalori, protein, dan perkara lain yang boleh anda makan setiap hari. Tenanglah, anda juga akan mendapat petua yang tepat agar diet anda berjaya. Malah, anda juga akan mendapat cadangan makanan sihat untuk diet maksimum.

5. 8fit Workouts & Meal Planner

Latihan 8fit & Perancang Makanan

Ingin memuaskan program diet anda? Anda boleh dibantu dengan aplikasi bernama 8fit Workouts & Meal Planner. Dalam permohonan itu, anda akan diberi petua untuk makan makanan sihat. Anda juga akan dinasihatkan untuk bersenam dengan ringan tetapi cukup berkesan untuk diet. Ingin tahu? Cukup klik di sini untuk mendapatkan permohonan.

6. Kelab Latihan Nike

Kelab Latihan Nike

Sebagai salah satu jenama sukan terkemuka , Nike tidak mahu ketinggalan untuk turut serta dalam melepaskan aplikasi yang dapat membantu anda menjalankan diet yang sihat. Aplikasi ini memberi anda panduan mengenai program senaman untuk menurunkan berat badan.

Nike Training Club membantu anda memilih latihan atau program selama 6 minggu yang akan mempercepat anda untuk mendapatkan berat badan yang ideal. Terdapat pelbagai jenis latihan yang tersedia dalam aplikasi ini, mulai dari Yoga, Tinju,  dan banyak lagi. Nike Training Club sesuai untuk pemula, perantaraan dan profesional. Anda boleh menggunakan aplikasi ini melalui tablet atau TV.

7. Fooducate

Fooducate

Salah satu perkara yang membuat anda terganggu dan malas ketika anda harus menjalani diet untuk menurunkan berat badan adalah ketika anda harus mengetahui makanan apa yang sesuai untuk anda. Dengan Fooducate, anda dapat dengan mudah mengetahui jenis makanan sihat yang harus dimakan semasa menjalani diet.

Anda hanya perlu mengimbas kod bar dari label makanan untuk dimakan melalui peranti iOS atau Android anda. Fooducate akan memberikan maklumat mengenai sama ada anda harus membeli makanan itu atau tidak.

8. Google Fit

Google Fit

Untuk pengguna Android, anda tidak perlu bersusah payah mencari aplikasi kecergasan yang membantu anda menjalankan program diet. Google Fit adalah aplikasi kecergasan yang dapat mengesan aktiviti sukan anda secara percuma. Aplikasi ini juga serasi dengan peranti Android seperti jam tangan pintar Android Wear.

Google Fit akan memantau penurunan berat badan secara berkala. Sebenarnya, aplikasi ini akan memberikan laporan mengenai degupan jantung anda setiap hari. Aplikasi ini akan membolehkan anda melakukan latihan selama 30 minit sehari walaupun anda tidak mempunyai masa untuk pergi ke pusat kecergasan.

9. WW (dahulunya Penonton Berat)

WW (dahulunya Penonton Berat)

Mungkin ini adalah aplikasi terbaik untuk melancarkan program diet anda. Walau bagaimanapun, jika anda boleh memuat turun aplikasi lain secara percuma, Weight Watchers Mobile mengenakan bayaran bulanan sebanyak USD $ 19.95. Walau bagaimanapun, aplikasi ini dapat membantu anda menurunkan berat badan dengan berkesan.

Penyampai terkenal dari kaliber Oprah Wifrey mengatakan bahawa Weight Watchers Mobile telah membantunya menurunkan 26 paun dengan menguruskan setiap pengambilan makanan yang dimakan.

Cara aplikasi ini berfungsi cukup mudah, kerana anda hanya perlu mengimbas kod bar  pada menu makanan yang ingin anda makan. Kemudian, semua maklumat mengenai kandungan nutrisi dalam makanan ini akan dipaparkan secara automatik oleh aplikasi ini. Dengan cara itu, anda masih dapat mengawal pengambilan nutrien, kalori dan ramuan lain. Jadi, ingin mengambil bahagian dalam mencuba Berat Watchers Mobile pada peranti iOS atau Android anda?

10. 7 Minit Bersenam

Latihan 7 Minit

Adakah anda seorang yang sibuk dan tidak mempunyai banyak masa untuk bersenam di gim ? Tidak perlu risau, kerana anda boleh bergantung pada Latihan 7 Minit untuk mendapatkan berat badan yang ideal.

Aplikasi ini memberikan panduan mengenai beberapa latihan yang dapat dilakukan selama 7 minit. Hasilnya, senaman selama 7 minit benar-benar berkesan untuk mempercepat penurunan berat badan. Adakah anda berminat untuk mencubanya? Muat turun di sini.

11. Peringatan Minum Air

Peringatan Minum Air

Semasa berdiet, pastinya hampir semua  pelatih  menasihati anda untuk minum banyak air mineral. Oleh itu, agar diet anda lebih baik dan optimum, maka anda harus rajin minum air mineral yang mencukupi, tidak kurang atau lebih. Tetapi kadang-kadang, mungkin anda bingung tentang berapa banyak air yang boleh diminum,  bukan ?

Oleh itu, di sini disyorkan untuk  memuat turun  aplikasi Peringatan Air Minum. Aplikasi ini akan membantu anda mengingatkan minum air mineral secukupnya untuk menyokong diet agar badan lebih sihat dan cergas. Peringatan Minum Air juga akan menyesuaikan ukuran  cawan  atau gelas yang anda gunakan untuk minum. Juga, Peringatan Minum Air Minum akan menghitung jumlah liter air yang harus anda minum mengikut aktiviti yang anda lakukan.

Berikut adalah sepuluh aplikasi untuk membantu program diet yang cukup berkesan. Aplikasi ini dapat memotivasi anda untuk segera mendapatkan berat badan yang ideal. Di samping itu, kebanyakan aplikasi ini boleh dimuat turun secara percuma. Jadi, mahu mempunyai bentuk badan berkadar tidak perlu mahal anyway !