10 Penceramah Simbadda Terbaik di Indonesia pada tahun 2020

Simbadda adalah jenama pembesar suara buatan Indonesia dengan kualiti yang mampu menyaingi pembesar suara jenama antarabangsa. Harga yang rendah menjadikan pembesar suara Simbadda menarik bagi orang Indonesia. Lama kelamaan, Simbadda sentiasa berinovasi untuk menghasilkan pembesar suara dengan reka bentuk moden dan ciri-ciri yang berkualiti.

Oleh kerana Simbadda telah menghasilkan banyak varian pembesar suara aktif, mungkin sukar bagi anda untuk memilih pembesar suara yang sesuai untuk keperluan anda. Tidak perlu risau, kerana ia akan membantu anda dalam memilih pembesar suara Simbadda terbaik. Berikut adalah sepuluh Simbadda yang paling laris penutur yang berkualiti tinggi.

1. Simbadda CST 80N

Pembesar suara simbadda Simbadda CST 80N terbaik

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Mewah dan elegan, itulah kesan pertama yang anda dapat ketika melihat Simbadda CST 80N. Pembesar suara ini benar-benar menawarkan ciri-ciri yang sangat lengkap. Anda boleh menyambungkan pembesar suara aktif ini ke peranti menggunakan kabel bicu 3.5 mm atau bluetooth. Selain itu, Simbadda CST 80N juga dilengkapi dengan sambungan NFC.

Simbadda juga menanamkan teknologi True Surround Sound (TSS) yang menjadikan suara pembesar suara ini dapat didengar dengan jelas di seluruh ruangan. Anda juga dapat memainkan lagu secara langsung pada Kad USB atau SD melalui pembesar suara ini, kerana Simbadda CST 80N mempunyai port USB dan slot Kad SD. Pembesar suara, yang dijual dengan harga sekitar 5 juta, juga menawarkan pengaturan bass dan treble yang mudah dijangkau.

2. Simbadda Toba 8

Simbadda Toba 8

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Simbadda Toba 8 adalah pembesar suara aktif terbaru yang mempunyai reka bentuk ringkas. Pembesar suara Simbadda terbaik terdiri daripada dua satelit dan satu subwoofer. Frekuensi tindak balas yang ditawarkan oleh pembesar suara ini ialah 30 Hz - 20 kHz.

Anda boleh menyambungkan pembesar suara ini ke pita PC, televisyen atau radio menggunakan kabel jack 3.5 mm yang disediakan. Dengan kawalan kelantangan induk yang menyertai pembesar suara ini, anda dapat menyesuaikan kelantangan pembesar suara dengan lebih mudah. Anda boleh membeli pembesar suara dengan julat harga 3-5 juta.

3. Simbadda CST 58N

Simbadda CST 58N

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Biarkan Simbadda CST 58N menghiasi sudut bilik anda dan memberikan kualiti audio yang lebih baik. Sama seperti Simbadda CST 80N, pembesar suara aktif ini juga diperkaya dengan teknologi TSS. Bukan hanya itu, anda dapat mendengar lagu kegemaran anda yang tersimpan di kad USB atau SD secara langsung pada pembesar suara ini. Sebabnya, pembesar suara ini mempunyai port USB dan slot Kad SD.

Walaupun pembesar suara ini dapat disambungkan ke peranti menggunakan kabel bicu 3,5 mm, tetapi anda juga dapat menyambungkan pembesar suara ini ke peranti tertentu dengan bergantung pada sambungan Bluetooth. Anda boleh membeli pembesar suara yang dijual sekitar 3 juta.

4. Simbadda TOBA

Simbadda TOBA

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Sebagai salah satu pelopor jenama pembesar suara terbaik di pasaran, Simbadda sentiasa mengutamakan kualiti setiap produknya. Pembesar suara Simbadda terbaik yang akan kami ulas di bawah adalah Simbadda TOBA yang terdiri daripada subwoofer dengan pemacu 6.5 "dibalut dengan kayu tahan tekanan tinggi dan dua satelit dengan pemacu 3.5" dilapisi aluminium.

Subwoofer dari Simbadda TOBA ini mampu menghasilkan bass yang kuat tanpa sebarang gangguan. Anda boleh mendapatkan kualiti audio yang berkualiti dari set pembesar suara 2.1 ini. Dapatkan Simbadda TOBA dengan harga sekitar 2 juta rupiah.

5. Simbadda CST 4600N

Simbadda CST 4600N

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Ini adalah pembesar suara Simbadda terbaik yang dilengkapi dengan sambungan Bluetooth untuk memudahkan anda menyambungkan pembesar suara ini ke peranti lain. Simbadda CST 4600N adalah pembesar suara yang memberikan frekuensi tindak balas 30 Hz - 20 kHz.

Dalam pembesar suara bluetooth ini, anda dapat menyesuaikan kelantangan, bass dan treble dengan sangat mudah. Simbadda telah melengkapkan pembesar suara ini dengan port USB dan slot Kad SD yang akan memudahkan anda mendengar muzik melalui USB atau Kad SD secara langsung. Anda boleh membeli pembesar suara dalam lingkungan 2 juta.

6. Simbadda CST 9980N

Simbadda CST 9980N

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Siapa yang boleh menahan daya tarikan pembesar suara aktif yang satu ini? Simbadda CST 9980N hadir dengan menawarkan frekuensi tindak balas satelit 100 Hz - 20 kHz dan subwoofer 20 Hz - 200 Hz. Kualiti audio yang ditawarkan oleh Simbadda CST 9980N sangat istimewa, walaupun pembesar suara ini berharga murah.

Terdapat tetapan kelantangan, bass dan treble yang mudah diakses pada salah satu pembesar suara satelit ini. Kelebihan lain yang ditawarkan oleh Simbadda CST 9980N ialah Paparan LCD yang menjadikan pembesar suara aktif ini kelihatan mewah dan "mahal". Pembesar suara ini dijual pada harga antara 1 - 1.8 juta.

7. Simbadda CST 4800N +

Simbadda CST 4800N

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Jika dilihat dari reka bentuk, Simbadda CST 4800N sangat sesuai untuk pemain. Pembesar suara Simbadda terbaik sesuai untuk menyambung ke PC atau komputer riba anda. Pembesar suara ini hanya memerlukan penggunaan elektrik 65 watt. Anda juga dapat menyesuaikan pembesar suara, bass, dan treble dengan mudah.

Di samping itu, anda juga dapat memainkan lagu dari USB atau SD Card secara langsung pada speaker ini, kerana Simbadda telah dilengkapi speaker ini dengan port USB dan slot SD Card. Simbadda CST 4800N juga termasuk dalam kategori pembesar suara bluetooth, kerana anda dapat menghubungkan pembesar suara ini ke perangkat yang menggunakan sambungan Bluetooth.

8. Simbadda CST 8200 N

Simbadda CST 8200 N

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Untuk menyokong aktiviti anda semasa menonton filem, bermain permainan, atau mendengar muzik, anda memerlukan sokongan audio dari pembesar suara aktif 2.1 yang menjanjikan audio berkualiti tinggi, seperti Simbadda CST 8200 N.

Prestasi pembesar suara ini luar biasa baik dengan subwoofer yang siap memberikan bass yang hebat dan dua satelit yang menjadikan suara pembesar suara ini lebih stabil.

Dengan reka bentuk yang sangat elegan, pembesar suara yang memerlukan 60 watt elektrik dapat mencantikkan bilik anda. Berikan dana 1 - 1.7 juta rupiah jika anda ingin membawa pulang Simbadda CST 8200 N.

9. Simbadda CST 9300 N

Simbadda CST 9300 N

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Dengan hanya 900 ribu rupiah, anda dapat membawa pulang Simbadda CST 9300 N, sistem pembesar suara 2.1 yang cukup unggul di sektor bass. Salah satu pembesar suara Simbadda yang terbaik adalah subwoofer 5.85 ", yang tentunya dilengkapi dengan kawalan bass dan treble. Selain itu, terdapat juga dua satelit yang pastinya akan melengkapkan kualiti set audio pembesar suara ini.

Untuk mengawal pembesar suara ini, anda juga boleh melakukannya dari jauh dengan menggunakan alat kawalan jauh yang sememangnya ada. Dapatkan pengalaman mendengar muzik atau menonton filem dengan audio yang mendebarkan hanya menggunakan Simbadda CST 9300 N.

10. Simbadda CST 8900N

Simbadda CST 8900N

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Kesan pertama ketika saya melihat pembesar suara Simbadda CST 8900N adalah penampilannya yang unik dan kelihatan retro. Saiz satelit yang hampir sama dengan subwoofer menjadikan siri pembesar suara aktif dari Simbadda dapat menghasilkan suara yang gemuruh.

Simbadda CST 8900N adalah rakan kongsi yang tepat untuk pita televisyen atau radio anda. Aktiviti menonton filem atau mendengar muzik menjadi lebih menarik kerana pembesar suara dilengkapi dengan volume master, bass dan treble control yang dapat disesuaikan sesuka hati. Simbadda CST 8900N adalah pembesar suara indah yang akan menghiasi sudut bilik anda. Pembesar suara ini dijual dalam lingkungan 1 juta.

Simbadda menawarkan penyelesaian untuk mendapatkan pembesar suara aktif yang berkualiti dengan harga yang berpatutan. Sepuluh pembesar suara Simbadda terbaik ini adalah produk terlaris dari Simbadda. Anda boleh memilih pembesar suara aktif terbaik dari Simbadda mengikut spesifikasi dan dana yang ada.