10 Permainan untuk Menjadi Doktor Terbaik di Telefon Pintar Android

Sekiranya anda merasa kurang berminat untuk bermain permainan di hospital dan lebih cenderung menikmati permainan menjadi doktor, maka anda boleh memilih salah satu daripada 10 permainan yang disyorkan oleh doktor terbaik yang disyorkan oleh Caris Signal. Anda tidak perlu menjadi doktor dan menguruskan hospital.

Dalam 10 permainan ini untuk menjadi doktor, anda boleh menemui pelbagai permainan doktor yang boleh anda mainkan hanya dengan menggunakan telefon Android anda. Anda boleh memilih untuk menjadi doktor operasi, doktor melahirkan anak, pakar pediatrik, doktor am, dan juga doktor haiwan. Ingin tahu? Segera, lihat ulasan berikut.

10 Permainan Doktor Terbaik di Android

1. Ibu mengandung

Ibu mengandung

Game Pregnant Mommy akan mengajak para pemain untuk menjadi pakar obstetrik. Tugas pemain dalam permainan ini adalah  memeriksa  janin di rahim ibu. Anda harus teliti, kerana sebagai doktor pemain mesti bersedia. Selepas  pemeriksaan,  ibu juga akan kembali bersalin.

Nah, di sinilah peranan anda sebagai doktor, yang membantu kelahiran ibu. Anda boleh melakukan pembedahan untuk membantu melahirkan anak, maka anda juga harus memberi ubat dan keperluan lain. Sekiranya anda berminat bermain permainan, anda boleh memuat turunnya secara langsung  di sini.

2. Kanak-kanak Doktor

Kanak-kanak Doktor

Sekiranya anda kurang selesa dengan permainan menjadi doktor telinga, maka anda boleh bermain permainan yang akan menjadikan anda pakar pediatrik. Ya, Doctor Kids adalah permainan yang cukup menarik untuk dimainkan oleh semua orang, terutamanya untuk kanak-kanak. Permainan ini memberikan konsep di mana pemain akan ditempatkan sebagai pakar pediatrik.

Sudah tentu, Doctor Kids akan menghadirkan pelbagai pesakit kanak-kanak dengan pelbagai penyakit. Anda boleh menjadi doktor gigi untuk kanak-kanak, pakar oftalmologi pediatrik khas, dan doktor melakukan pemeriksaan X-Ray kanak-kanak. Doctor Kids juga bersedia dengan menghadirkan varian ciri seperti grafik HD, permainan mini, dan banyak lagi. Berminat? Klik di sini untuk bermain permainan.

3. Doktor Telinga

Doktor telinga

Sesuai dengan nama permainan, di sini pemain bertindak sebagai doktor ENT, tetapi khusus telinga. Di sini, anda diminta untuk memeriksa telinga setiap pesakit dengan alat gaya doktor ENT. Sekiranya terdapat penyakit di telinganya, maka sebagai doktor, anda harus merawatnya dan membersihkannya. Di samping itu, Doktor Telinga juga menyediakan pesakit yang berbeza dan boleh dipilih oleh pemain, jadi anda tidak akan bosan memainkannya.

4. Sarjana Pembedahan

Sarjana Pembedahan

Sekiranya anda pernah membentangkan permainan doktor comel, Master Pembedahan ini memaparkan animasi grafik yang lebih serius dan lebih terperinci. Anda mesti menjadi doktor yang bersedia untuk beroperasi. Ramai pesakit memerlukan pertolongan anda.

Beberapa operasi yang mesti dilakukan adalah, pembedahan untuk jantung, jantung, kaki, tangan, dan lain-lain. Nah, permainan ini boleh dimainkan untuk anda yang berumur sekurang-kurangnya 12 tahun. Mengapa kanak-kanak tidak boleh memainkannya? Kerana, permainan ini akan memaparkan animasi grafik dalam bentuk darah yang tidak sesuai untuk dilihat oleh kanak-kanak. Berminat? Muat turun di sini.

5. Hospital Baby Panda

Hospital Baby Panda

Sekiranya permainan yang satu ini mungkin disukai oleh kanak-kanak. Bagaimana tidak, artikel itu adalah Baby Panda's Hospital menyajikan grafik animasi yang menggemaskan. Di sini anda bukan pakar bedah atau pakar obstetrik.

Permainan Baby Panda's Hospital akan menjadikan pemain panda yang akan menyembuhkan semua penyakit pesakit panda. Nah, pesakit yang datang sangat menggemaskan, seperti singa bayi, penguin bayi, dan haiwan bayi yang lain. Menarik, ya? Main permainan segera di sini.

6. Doktor Mania

Doktor Mania

Permainan untuk menjadi doktor kini hadir dengan nama Doctor Mania. Di sini anda tidak dikhaskan untuk menjadi pakar pediatrik, pakar obstetrik, atau doktor pembedahan. Kerana, anda akan melakukan semua penyembuhan. Anda akan melakukan pembedahan, pemeriksaan perubatan pesakit, bahkan untuk melakukan penyembuhan untuk kecederaan ringan.

Doktor Mania akan membawa pemainnya menjadi doktor yang dapat menyembuhkan pesakit yang datang untuk meminta pertolongan. Di samping itu, Doktor Mania mengatakan bahawa permainan ini dapat membuat para pemain merasakan sensasi melakukan operasi seperti doktor sebenar yang anda kenal. Ingin mencuba? Muat turun permainan di sini.

7. Haiwan peliharaan Doktor

Haiwan Peliharaan Doktor

Bosan dengan menjadi doktor mengatasi penyembuhan kepada manusia? Anda boleh memilih permainan Doctor Pets di mana anda akan diposisikan sebagai doktor haiwan. Sudah tentu anda akan bertanggungjawab terhadap keselamatan dan kesihatan haiwan yang menjadi pesakit anda. Di sini, para pemain akan disajikan dengan grafik dan gambar yang lucu dan menggemaskan.

Tidak hanya memaparkan gambar yang sesuai untuk kanak-kanak, malah permainan Doktor Haiwan akan membuat pemain keren bermain dengan tujuh cara menyembuhkan haiwan. Gambar haiwan yang disematkan seperti kucing, anjing, monyet, dan arnab yang akan menjadi pesakit dalam permainan Doctor Pets. Sekiranya anda berminat, anda boleh memuat turun permainan secara percuma dengan mengklik di sini.

8. Permainan Doktor ?? ‍⚕️ ??? ‍⚕️

Permainan Doktor Kanak-kanak

Bukan hanya bertujuan untuk memainkannya, permainan untuk menjadi pakar pediatrik yang satu ini mempunyai tujuan lain iaitu untuk mendidik para pemain, terutama anak-anak mengenai gambaran sederhana menjadi seorang pakar pediatrik. Memang, permainan Doctor Game ?? ‍⚕️ ??? ‍⚕️ sangat sesuai untuk kanak-kanak kecil terutamanya kanak-kanak yang baru mengikuti pendidikan tadika.

Doctor Game ?? ‍⚕️ ??? ‍⚕️ menawarkan antara muka yang ringkas, menarik dan menggemaskan. Dalam permainan, terdapat ciri-ciri di mana terdapat 4 pesakit yang berbeza. Di samping itu, lebih daripada 15 peralatan gaya doktor dapat digunakan oleh pemain dengan mudah. Berminat untuk bermain? Muat turun permainan di sini.

9. 911 Doktor Ambulans

911 Doktor Ambulans

Tidak seperti permainan menjadi doktor yang disebutkan sebelumnya, kini permainan 911 Ambulance Doctor akan hadir dan melibatkan anda sebagai doktor yang sudah bersedia di ambulans. Sudah tentu anda harus cepat dan sesuai dalam menangani pesakit semasa ambulans ke hospital.

Pelbagai misi disiapkan untuk menjadi cabaran bagi para pemain. Sebenarnya, bukan hanya pelbagai cabaran yang terdapat dalam permainan Doktor Ambulans 911, anda tahu, pelbagai jenis ambulans boleh dipilih oleh pemain. Cukup menarik bukan? Muat turun permainan secara langsung di sini.

10. Doktor Kaki

Doktor Kaki

Adakah anda pernah mendengar tentang pakar kaki? Ya, anda boleh menjadi pakar penyakit kaki dengan bermain permainan Foot Doctor. Dikelaskan sebagai unik, permainan ini memang mempunyai tema dan konsep yang menjadikan para pemain sebagai doktor, tetapi anda akan ditempatkan sebagai pakar penyakit kaki.

Sudah tentu anda hanya akan menghadapi pesakit yang mempunyai keluhan penyakit pada kaki sahaja. Anda harus memeriksa keadaan pesakit, membersihkan kaki pesakit, dan juga menyembuhkan kaki pesakit. Ingin tahu betapa seronoknya bermain permainan untuk menjadi pakar kaki? Cari jawapan untuk rasa ingin tahu anda di sini.

Sekiranya anda masih ingin tahu tentang permainan untuk menjadi doktor, maka anda boleh mencuba cadangan permainan lain yang akan kami tinjau di bawah. Permainan cadangan ini tidak kurang menyeronokkan daripada sepuluh permainan di atas. Ingin mencuba? Pertimbangkan senarai di bawah.

11. Ice Mommy Baru Lahir

Ibu Ais Baru Lahir

Sekiranya anda ingin mendidik anak-anak tentang bagaimana menjadi pakar obstetrik, maka muat turun permainan Ice Mommy Newborn. Ini adalah satu permainan di mana pemain akan diberitahu untuk membantu proses melahirkan seorang wanita.

Nah, wanita itu akan segera melahirkan anak kembar. Oleh itu, anda mesti menjadi pakar obstetrik profesional, jangan salah operasi, ya! Berminat untuk bermain?

12. Pengembaraan Hospital Pergigian

Pengembaraan Hospital Pergigian

Permainan ini dimulakan dengan kisah kanak-kanak yang suka makan makanan manis, mulai dari gula-gula, coklat, hingga  kek. Hasil daripada hobinya, anak itu diserang penyakit gigi. Sekarang, tugas anda adalah untuk menyembuhkan penyakit gigi anak. Sangat mudah, kerana anda seorang doktor gigi jadi periksa giginya, bersihkan, kemudian berikan ubatnya.

13. Hospital Penyelamat nyawa

Hospital Penyelamat nyawa

Seorang pesakit bersentuhan dengan darah kerana kemalangan yang dialaminya. Sekarang adalah masa untuk anda bertindak, pemain mempunyai misi untuk menyembuhkan pesakit yang cedera. Anda harus membersihkan luka, memberi ubat, sehingga anda menjahit luka yang koyak. Itulah yang akan anda mainkan dalam permainan Life Saving Hospital.

14. Doktor Telinga Kecil

Doktor Telinga Kecil

Little Ear Doctor adalah permainan di mana akan membawa para pemain sebagai doktor telinga. Mungkin anda sudah biasa dengan doktor ENT, tetapi kali ini permainan yang satu ini akan menjadikan para pemain sebagai pakar penyakit telinga.

Untuk menjadi pakar telinga, sudah tentu anda memerlukan pelbagai alat, dan Little Ear Doctor siap dengan semua alat yang anda perlukan. Anda akan menemui pelbagai penyakit pada pesakit, mulai dari membersihkan telinga pesakit hingga merawatnya.

15. Pembedahan Kecemasan Hamil

Pembedahan Kecemasan Hamil

Ingin tahu bagaimana sensasi menjadi pakar obstetrik yang membantu melahirkan? Nah, anda boleh memilih permainan Pembedahan Kecemasan Hamil. Sebabnya, permainan ini menyajikan konsep permainan menjadi pakar obstetrik yang mesti bersedia membantu ibu hamil yang akan melahirkan.

Sudah tentu untuk proses kelahiran anda memerlukan pelbagai peralatan doktor yang mencukupi. Permainan Pembedahan Kecemasan Hamil menyediakan semua peralatan untuk melahirkan dalam permainan. Anda akan ditugaskan untuk mengendalikan, menjahit, dan juga membantu bayi keluar dari perut ibu.

Itulah 10 permainan untuk menjadi doktor terbaik yang kami cadangkan. Sepuluh permainan ini kebanyakannya sangat sesuai dimainkan oleh kanak-kanak, tetapi semua permainan di atas juga masih sesuai untuk dimainkan oleh orang dewasa.