10 Permainan Strategi Terbaik dan Paling Mencabar di Android

Strategi permainan yang bukan sahaja mendatangkan faedah pada PC, komputer riba, atau lain-lain peranti permainan konsol. Kerana, PlayStore juga sekarang menyediakan dan menyediakan pelbagai permainan strategi yang paling mencabar untuk anda mainkan di telefon pintar gaya Android.

Permainan strategi yang ditawarkan oleh PlayStore cukup menarik. Permainan berikut yang akan ditinjau pada masa ini pastinya akan sangat menarik dimainkan secara dalam talian atau luar talian. Adakah terdapat permainan dengan konsep perang kerajaan? Adakah anda ingin tahu? Mari rujuk tinjauan berikut mengenai isyarat Caris.

10 Permainan Strategi pada Telefon Pintar Android

1. Lords Mudah Alih

Lords Mudah Alih

Selain menjadi salah satu permainan dalam talian terbaik di Android yang dipilih oleh isyarat Caris, Lords Mobile juga boleh menjadi penyelesaian pintar bagi anda yang gemar bermain permainan strategi. Lords Mobile adalah permainan di mana pemain akan mengatur strategi perang.

Sudah tentu, anda mesti mengatur strategi yang tepat untuk menang melawan musuh, bermula dari strategi menyerang posisi, pakatan, dan sebagainya. Bukan hanya itu, Lords Mobile juga mempunyai pelbagai ciri yang menyeronokkan untuk dimainkan. Mari dapatkan permainan di sini.

2. Catur

Catur

Tidak pelik lagi dengan permainan ini,  bukan? Ya, catur adalah salah satu permainan strategi yang paling diingini. Sekarang, permainan catur ini kini hadir sebagai permainan digital, jadi anda tidak perlu bersusah payah membawa papan catur ke mana sahaja.

Di Chess, anda dapat menikmati pelbagai fitur fitur, mulai dari 5 pilihan tema yang menarik, 7 tingkat kesulitan, dua mod bermain pemain  antara muka yang  sederhana tetapi tetap menyenangkan, bahkan kapasitas permainan ini relatif ringan. Jadi,  tunggu apa lagi? Ayuh, bermain Catur di sini.

3. Tumbuhan vs. Zombi

Tumbuh-tumbuhan vs zombie

Mungkin ramai yang sudah biasa dengan permainan yang satu ini. Walaupun kelihatan sederhana dan sederhana, Tumbuhan vs. Zombies adalah permainan strategi yang cukup mencabar. Dalam permainan ini, anda mesti mengatur strategi untuk meletakkan senjata dalam bentuk tumbuhan untuk melawan zombie agar mereka tidak memasuki taman.

Kedengarannya sederhana tetapi cukup mencabar dan sangat ketagihan,  bukan? Bukan hanya meletakkan tanaman, anda juga akan menghadapi zombi yang cukup kuat. Setiap peringkat akan muncul zombie yang semakin kuat dan sukar untuk melawan yang  anda tahu. Bersedia untuk menakluki zombi? Muat turun di sini.

5. PUBG BERGERAK

PUBG BERGERAK

Ingin merasakan ketegangan bermain permainan aksi? Sekiranya demikian, anda tidak boleh melewatkan permainan strategi PUBG MOBILE ini. Ya, anda boleh katakan semasa anda bermain permainan ini, anda mesti mempunyai strategi pasti sehingga anda tidak jatuh pertama. Kerana, di MOBILE PUB anda harus membunuh pemain lain untuk memenangi permainan.

Kelak, anda akan ditempatkan di lokasi yang tidak anda kenali. Anda akan dilengkapi dengan beberapa senjata untuk bertahan, jika strategi anda baik, maka anda dapat bertahan hingga akhir. Tetapi, jika anda tidak dapat mengatur strategi dengan baik, mungkin anda boleh dibunuh oleh pemain lain. Oh ya,  senjata yang anda bawa pada awalnya sangat minimum, jadi anda mesti pandai mencari atau mencuri senjata lain. Ingin tahu? Main di sini.

6. Pencuri Kad

Permainan strategi Kad Pencuri

Pernah bermain permainan Solitaire di PC? Ya, Card Thief adalah salah satu permainan strategi yang dimainkan dalam gaya Solitaire. Seperti yang anda ketahui, Solitaire bukanlah permainan yang mudah tetapi ia juga bukan permainan yang sangat sukar.

Anda mesti mencari cara untuk menyusun kad mengikut nombor dan warna. Baik dengan permainan Card Thief. Anda mesti mempunyai strategi pasti untuk membuat kad yang disusun. Matlamat anda adalah untuk mengelakkan semua serangan.

Anda akan selalu naik level jika anda dapat menyelesaikannya satu persatu dan setiap kali anda naik level akan ada faedah yang dapat diperoleh pemain. Apa kelebihan itu? Mainkan permainan dengan memuat turun Kad Pencuri di sini.

7. WW2 US Army Commando Survival Battleground

WW2 US Battleground Survival Battleground

Permainan ini boleh dibilang serupa dengan PUBG di mana anda harus mempunyai strategi yang baik untuk bertahan. Anda akan diposisikan sebagai tentera yang mengetuai perang. Oleh itu, anda boleh memenangkan perang, tentu anda harus mempunyai strategi yang tepat, dari menembak musuh, hingga strategi menggunakan senjata.

Sekiranya anda tidak dapat menggunakan senjata anda dengan bijak, anda mungkin kehabisan peluru ketika diserang oleh musuh. Oleh itu, dalam WW2 Battleground Survival Battle Army US juga meminta pemain untuk mengambil senjata di lokasi pertempuran sehingga anda dapat bertahan. Sekiranya tidak, jangan harap anda dapat kembali dan memenangi permainan ini. Oh ya,  di sini anda boleh bermain permainan dalam  mod  TPS atau FPS. Mencabar? Main di sini.

8. Jangan Kelaparan

Jangan Kelaparan

Don't Starve adalah permainan yang dihasilkan oleh pembangun Klei Entertainment. The pemaju membuat permainan strategi di mana anda perlu untuk dapat hidup dalam apa jua keadaan dan di mana sahaja anda berada. Pemain akan dilemparkan ke planet asing dan satu-satunya tugas anda adalah bertahan.

Sudah tentu ada banyak perkara yang perlu dilakukan ketika anda cuba bertahan, terutama di planet yang tidak tahu di mana. Anda boleh membuat tempat tinggal, membuat peralatan, bertarung dengan makhluk planet lain dan tentu saja mencari makanan. Anda boleh bertahan dalam permainan ini Jangan Kelaparan? Sekiranya anda dapat membuktikannya dengan memuat turun permainan di sini.

9. Batu Gigi

Batu Gigi

Kembali lagi permainan strategi dengan konsep kad. Hearthstone adalah salah satu permainan yang akan mencabar anda dalam masa yang lama untuk kad duel. Terdapat ciri di mana anda harus membina geladak. Di dalam geladak anda boleh mengumpulkan kad-kad yang telah diperoleh.

Setelah anda mengumpulkan banyak kad, anda boleh mengundang lawan anda ke kad duel atau pertarungan. Hearthstone disediakan dalam talian, yang bermaksud anda memerlukan internet untuk bermain permainan. Semasa dalam talian, akan ada beberapa rakan dalam senarai untuk anda bertengkar. Baiklah, anda mahu bertengkar dengan rakan dalam talian? Muat turun permainan di sini.

10. Desa Ninja

Desa Ninja

Ninja Village juga dapat menjadi pilihan tepat dalam mencari permainan strategi yang unik tetapi tetap santai untuk bermain di masa lapang. Dalam permainan ini, anda dinobatkan atau memainkan peranan sebagai pemimpin persatuan ninja atau apa yang disebut dalam permainan ini adalah Ninja Clan.

Sudah tentu mesti ada strategi yang anda lakukan untuk menjaga klan ninja anda. Terdapat beberapa perkara yang mesti diperlukan seperti kereta, tembakan dan peralatan lain untuk mempertahankan klan dari serangan musuh. Anda juga sebagai ketua mesti membantu menyatukan Jepun.

Jadi, selain misi anda untuk mempertahankan klan, anda juga harus menyatukan Jepun yang berpecah belah. Anda mesti menjadikan mereka yang berjuang menjadi damai. Bagaimana untuk? Sudah tentu anda boleh memainkannya dengan memuat turun permainan Ninja Village di sini.

Bukan hanya 10 permainan strategi di atas yang dapat anda mainkan di telefon Android. Kerana, kami juga masih mempunyai beberapa cadangan untuk permainan strategi yang menyenangkan untuk dimainkan di Android. Berikut adalah senarai cadangan permainan:

11. Rush Kerajaan

Rush Kerajaan

Bercakap mengenai permainan perang, pastinya selalu memerlukan strategi untuk mengalahkan musuh. Seperti kes Kingdom Rush, permainan perang tetapi ia juga dapat dikatakan sebagai salah satu permainan strategi yang cukup mencabar dan juga menarik untuk dimainkan.

Di sini anda menjadi panglima yang berhak untuk mengatur dan memberi perintah kepada pasukan. Tentunya anda tidak boleh ceroboh dalam memberikan pesanan, anda harus mengatur strategi agar pesanan yang anda keluarkan tepat sasaran dan tidak merugikan pasukan anda kan? Nah, itulah yang akan dimainkan dalam permainan Kingdom Rush. Muat turun permainan di sini.

12. Di Luar sana

di luar sana

Sekiranya sebelum permainan strategi menceritakan kisah perang dengan latar masa lalu, berbeza dengan permainan Di Luar sana. Permainan ini akan meletakkan anda sebagai angkasawan. Namun, malangnya anda tidur terlalu lama dalam kapsul yang disebut cryonics.

Apabila anda bangun, atas sebab tertentu anda sudah berada di mana-mana. Planet yang jauh di ruang galaksi. Itulah sebabnya di sini anda harus bertahan untuk menyelamatkan diri di planet yang tidak dikenali. Bolehkah anda bertahan di planet yang tidak diketahui ini? Sekiranya anda boleh, buktikan dengan bermain permainan. Muat turun di sini.

13. Wabak

wabak

Menyebarkan virus yang menyebabkan penyakit, itulah konsep permainan strategi satu ini. Plague menawarkan permainan yang diklasifikasikan sebagai kompleks dan rumit. Walaupun begitu, permainan ini cukup berjaya dan banyak peminat.

Dalam permainan, terdapat 12 jenis wabak atau penyakit. Tugas pemain wabak diperlukan untuk mengembangkan dan melakukan penyelidikan yang lebih mendalam mengenai wabak ini agar penyakit ini tidak merebak lebih banyak. Penasaran dengan sekuelnya? Pasang permainan dengan mengklik di sini.

14. Vainglory 5V5

Vainglory 5V5

Bermain dengan membentuk pasukan tentunya harus mempunyai strategi kerja berpasukan yang sangat baik dan padat. Itulah yang ditawarkan oleh permainan strategi satu ini. Vainglory V5V boleh dimainkan dalam talian tiga lawan tiga dengan rakan sekerja.

Di sini anda boleh memilih watak wira yang akan anda gunakan. Terdapat lebih daripada 30 pahlawan yang sedia untuk dipilih oleh pemain Vainglory 5V5. Nah, adakah anda juga wira untuk permainan Vainglory dan bersedia memenangi pertempuran? Menangkan permainan dengan memuat turun permainan Vainglory di sini.

15. Zaman Tamadun

Zaman Tamadun

Melakukan strategi dengan konsep perang tentunya dapat dimainkan oleh anda di telefon Android. Anda boleh memilih permainan Age of Civilization sebagai permainan strategi perang yang menyeronokkan, menarik, dan juga unik untuk dimainkan oleh anda.

Anda boleh bermain berdasarkan peta di bumi dengan 342 bandar di dalamnya. Selain itu, selain peta bumi, Age of Civilizations termasuk peta Kepler-22b di mana terdapat 404 kota di dalamnya. Permainan ini memerlukan anda untuk mengekalkan ibu kota yang anda buat.

Pemain akan dinyatakan kalah apabila ibu kota atau bandar utama anda hancur selama 3 giliran. Untuk ibu kota yang berasingan, terdapat lebih dari 15% defensif dan menyerang. Berminat untuk bermain? Muat turun permainan secara langsung di sini.

Itulah senarai lengkap permainan strategi terbaik dan paling mencabar untuk anda cuba di masa lapang. Nah, Adakah salah satu permainan di atas yang anda mahu mainkan?