10 Permainan Arked Menarik Terbaik di Android

Selama bertahun-tahun genre arcade telah menjadi idola para pemain . Sebenarnya, kerana tidak ada telefon pintar dan masih bergantung pada permainan ding-dong atau permainan konsol, permainan arcade telah menjadi kegemaran semua orang. Jadi, apa itu permainan arked? Permainan arked adalah permainan yang bergantung pada ketangkasan pemain dalam memegang kendali.

Kawalan untuk permainan arked agak mudah dan tahap kesukaran juga meningkat secara beransur-ansur dan cepat. Adakah anda ingin kembali bermain permainan arked melalui peranti Android anda? Ayuh , lihat senarai permainan arcade terbaik untuk Android dari yang berikut!

10 Permainan Arcade Terbaik di Android

1. Helix Jump

Helix Jump

Helix Jump adalah salah satu permainan yang dibuat oleh  pembangun  Voodoo yang mempunyai peminat yang cukup banyak. Terbukti, Helix Jump telah dimuat turun oleh lebih daripada 3 juta pengguna Android. Tidak hairanlah permainan ini sangat diminati, kerana Helix Jump kelihatan gim yang mudah tetapi sangat ketagihan. Jadi, di sini pemain mesti menggelecek ke bawah.

Tetapi, menggelecek ke bawah tidaklah mudah kerana terdapat banyak halangan, iaitu blok dengan warna yang berbeza akan membuat bola menjadi hancur. Cuba dapatkan bola yang anda dribbeli ke blok dengan warna yang berbeza. Dan yang paling penting, permainan ini ringan kerana hanya memerlukan kapasiti 41 MB. Berminat? Anda boleh klik di sini untuk mendapatkan permainan.

2. Kertas.io 2

Kertas.io 2

Kemudian ada Paper.io 2, permainan yang cukup mudah tetapi membuat para pemain bersikeras. Di sini, pemain akan diminta untuk memperluas wilayah mereka sendiri, jika tidak, wilayah anda akan dimakan atau diambil oleh pemain Paper.io 2 yang lain. Jadi, anda hanya perlu mengarahkan  kertas  untuk mengembangkan wilayahnya sendiri.

Tetapi, ketika meluaskan kawasan, pastikan garis yang anda buat tidak terputus. Sekiranya talian terputus, maka anda boleh gagal mengembangkan kawasan tersebut. Oh  ya,  di sini juga anda boleh mengambil wilayah pemain lain dengan menarik garis tanpa gangguan di wilayah pemain lain.

3. Warna Bump 3D

Warna Benjolan 3D

Tidak kurang menarik daripada permainan arked yang lain, dalam Color Bump 3D permainannya mudah tetapi membuat pemain merasa seperti di rumah kerana bermain lama. Dalam permainan, anda hanya perlu menggiring bola hingga ke garisan  penamat. Tetapi, menggelecek bola tidak mudah, kerana syaratnya bola tidak boleh terkena blok yang berwarna selain putih.

Ya, jadi anda harus memasukkan bola ke blok putih untuk mengelakkan blok warna yang lain. Selain itu, blok putih yang berubah juga akan melindungi bola anda dari blok warna lain. Berminat untuk mencuba permainan ini? Ayuh, muat turun terus di sini.

4. Bola Api 3D

Bola Api 3D

Ini juga salah satu permainan dari Voodoo yang cukup ketagihan. Sebabnya, dalam Bola Api 3D ini hanya menembak bola ke arah balok. Tetapi, ketika menembak balok, ada cabaran dalam bentuk balok penghalang. Oleh itu, pastikan anda menembak ke arah yang betul dan tidak ke arah rasuk penghalang. Sekiranya anda menembak bola dengan salah, maka anda dianggap gagal. Bolehkah anda memainkannya? Sila  muat turun  di sini.

5. Bangkit

bangun

Permainan ini baru-baru ini sangat popular dengan pengguna alat yang suka bermain permainan. Sebabnya, Rise Up adalah permainan yang mudah tetapi membuat banyak pemain terburu-buru. Dalam permainan ini, pemain mesti mengelakkan belon daripada meletup.

Ketika belon mula melayang ke udara, dari udara akan ada banyak blok dan berbagai macam halangan yang mungkin membuat belon itu meletup. Nah, tugas pemain hanya untuk menyingkirkan setiap belon yang melompat dari udara agar tidak memukul belon dan menjaga agar belon tetap utuh sehingga terbang tinggi. Mahu main? Anda boleh memuat turun permainan secara langsung di sini.

6. Subway Surfers

Surfers Bawah Tanah

Permainan Subway Surfers adalah salah satu permainan terpilih editor terbaik di PlayStore. Bagaimana tidak, sudah lebih daripada 26 juta pengunduh memuat turun dan memainkan permainan arcade yang menarik ini. Dalam permainan ini, anda hanya perlu berlari sambil mengambil duit syiling yang berada di jalanan. Hati-hati dengan pelbagai rintangan di jalan, jangan jatuh! Mari bermain Subway Surfers di sini.

7. Tsunami Zombie

Tsunami Zombie

Sekiranya anda biasanya bermain permainan melawan zombi, sebenarnya di Zombie Tsunami pemain mesti menjadikan orang sebagai zombi. Ya, di sini anda hanya perlu mendekati sekumpulan pejalan kaki dan menggigit mereka untuk menjadi zombie. Mungkin pada mulanya hanya 1 zombie, tetapi jika anda menggigit banyak orang, ia akan kelihatan banyak zombie. Ingin bermain Zombie Tsunami? Muat turun di sini.

8. Jetpack Joyride

Jetpack Joyride

Setelah berjaya sebagai permainan Arcade PC, Jetpack Joyride kini berada di PlayStore untuk memanjakan pemain yang gemar permainan Arcade. Bagi anda yang berminat dengan permainan Jetpack Joyride ini, anda mesti mempunyai ketangkasan dan tumpuan yang sangat tinggi.

Kerana, dalam permainan Jetpack Joyride ini Anda akan diminta untuk melarikan diri dari makmal menggunakan jetpack. Sudah tentu ini sukar, artikel yang harus anda lalui pelbagai cabaran dan rintangan. Jangan biarkan anda terhempas atau jatuh! Main permainan di sini.

9. Vektor 2

Vektor 2

Permainan arked terbaik kali ini adalah salah satu permainan  pelari tanpa henti. Dalam permainan ini, yang harus anda lakukan adalah berlari sejauh mungkin dan dapatkan mata sebanyak mungkin. Vector 2 adalah versi kedua permainan yang mempunyai grafik lebih lembut berbanding versi pertama.

Selain unggul dalam grafik, Vector 2 juga menampilkan gambar yang lebih futuristik. Di sebalik grafik yang menakjubkan, pemain Vector 2 akan berlari terus tanpa henti. Anda akan berlari dengan gaya  parkour. Berlari dan lompat ke dinding atau rintangan yang ada. Anda berani? Mainkan Vektor 2 di sini.

10. PAC-MAN 256

PAC-MAN 256 - Labirin tanpa henti

Mungkin ada di antara anda yang biasa dengan permainan PAC-MAN 256. Permainan yang sedang  berkembang pesat  pada tahun 90an juga hadir dan mampu bersaing dengan permainan arked terbaik yang lain. PAC-MAN 256 telah dimuat turun oleh lebih daripada 300.00 pemuat turun di PlayStore.

Cara bermain masih klasik dan masih sama dengan permainan PAC-MAN sebelumnya. Anda akan bergerak sebagai PAC-MAN untuk menangkap bola. Bola akan digunakan sebagai titik. Jangan lupa hantu yang bersedia memburu PAC-MAN. Jangan biarkan anda terperangkap dengan hantu ya! Klik di sini untuk mendapatkan permainan.

Tidak berpuas hati dengan sepuluh permainan Arcade terbaik yang telah dijelaskan di atas? Tidak perlu risau, kali ini saya akan mencadangkan permainan Arcade lain yang menarik dan terbaik yang boleh anda mainkan di Android. Berikut adalah cadangan permainan:

11. CSR Racing 2

Perlumbaan CSR 2

CSR Racing 2 adalah permainan arcade terbaik yang membawa permainan drag race dengan grafik yang sangat baik. Ringkasnya, anda harus menguasai pertandingan lumba kereta dengan menjadi yang teratas dalam setiap perlumbaan. Semasa bermain CSR Racing 2, anda akan menggunakan kereta super mewah, seperti LaFerrari, McLaren P1 ™, Koenigsegg One: 1, dan banyak lagi.

Tidak mahu bermain sendiri? CSR Racing 2 juga menyediakan mod berbilang pemain dalam talian yang membolehkan anda bermain dengan pemain lain dari pelbagai negara. Memandangkan ini adalah permainan arked, maka anda boleh bermain dan berhenti sesuka hati.

12. HAWK

HAWK

Permainan arked terbaik kali ini menyajikan permainan menembak menggunakan pesawat. Permainan Arcade ini dipanggil HAWK. Permainan ini, yang dimuat turun oleh hampir 100,000 pengunduh, mengambil latar belakang perang dunia kedua pada tahun 1945.

Walaupun ia berlaku pada tahun 1945, HAWK mempersembahkan petualang dengan pesawat canggih dalam dunia fantasi yang menarik. Dia menangis lagi, anda boleh bermain dengan rakan anda juga yang anda kenal. Sebabnya, permainan ini mempunyai ciri Co-op di mana anda dapat bertemu rakan dalam satu arena. Nah, adakah anda bersedia untuk menaklukkan 130 tahap dalam permainan HAWK? Buktikan dan mainkan permainan di sini.

13. Asfalt 8: Airbone

Asfalt 8 Udara

Selain dikenali sebagai permainan arcade terbaik, ternyata Asphalt 8: Airbone juga merupakan salah satu permainan Android terlaris di dunia pada tahun 2015. Permainan ini menawarkan grafik, kawalan mudah, dan pelbagai metrik yang dapat dilakukan oleh pemain.

Terdapat 400 perlumbaan , 1,500 cabaran, dan 5 mod permainan tersedia di Asphalt 8: Airbone. Malah, permainan lumba kereta ini juga menyediakan mod permainan berbilang pemain dalam talian yang boleh dimainkan oleh 12 pemain sekaligus. Permainan yang dibuat oleh Gameloft ini tersedia secara percuma untuk pengguna peranti Android.

14. BADLAND

Permainan Arcade BADLAND Terbaik

Tambahan lagi, ada BADLAND yang merupakan permainan platform aksi udara yang sangat menyeronokkan. Permainan ini mengambil suasana di hutan, di mana pemain akan mengawal salah satu makhluk hutan untuk mendedahkan sesuatu yang sedang berlaku di hutan. Sepanjang perjalanan, watak-watak yang anda mainkan akan menghadapi rintangan dan perangkap yang dapat dibayangkan.

Cara bermain BADLAND adalah anda perlu menatal ke sisi untuk menuju ke tahap yang lebih tinggi. Terdapat kira-kira 100 tahap yang mesti anda lalui dan mod berbilang pemain mempunyai 23 tahap tambahan. BADLAND juga merupakan pemenang Game Connection Europe untuk kategori Projek Terbaik.

15. Jalan Lintas

Jalan Crossy

Dengan grafik retro yang sederhana, Crossy Road berjaya menjadi salah satu permainan arcade yang menarik dan dapat membuat anda ketagih. Dalam permainan ini, anda akan mengawal watak-watak yang ingin melintasi jalan yang sesak untuk sampai ke seberang dengan selamat. Watak yang anda kendalikan adalah ayam. Tolonglah ayam agar tidak dilanggar oleh kereta di jalan raya atau jatuh ke sungai.

Semasa melintasi landasan keretapi, anda juga harus mengetahui kereta api yang boleh melintas dengan cepat. Apabila anda ragu-ragu untuk menyeberang, bahaya dari atas juga akan mengancam kerana ada helang yang siap menerkam. Crossy Road benar-benar permainan yang memerlukan ketangkasan dan kepintaran dari para pemain.

Kehadiran sejumlah permainan arcade terbaik pastinya boleh menjadi jalan penyelesaian yang tepat bagi anda yang ingin bermain permainan untuk melatih ketangkasan. Ada permainan arked kegemaran lain? Sila tulis nama permainan dan sebab mengapa anda menyukainya di ruangan komen.