10 Permainan Survival Terbaik untuk Telefon Pintar Android

Survival game adalah permainan yang sangat menarik dan dapat membuat anda ketagih. Permainan dalam setiap permainan bertahan adalah bertahan sepanjang permainan supaya watak yang anda mainkan tidak jatuh. Dengan kata lain, mengekalkan kehidupan watak yang anda mainkan adalah tugas yang mesti dilakukan ketika bermain permainan survival.

Bukan hanya permainan untuk mengisi masa lapang, permainan bertahan ini juga membuat otak berfungsi memikirkan cara terbaik untuk mengekalkan watak utama sepanjang permainan. Adakah anda pengguna peranti Android? Sekiranya demikian, tidak ada yang salah jika anda cuba memasang versi permainan survival terbaik dari Caris Signal ini.

10 Permainan Survival Terbaik Di Android

1. Tempat Perlindungan Fallout

Tempat Perlindungan Fallout

Fallout Shelter adalah salah satu permainan yang ada di PC dan pembuatan semula untuk permainan Android. Permainan ini, yang mempunyai lebih dari 2 juta muat turun di PlayStore, menyajikan permainan  sruvival yang  mencabar. Anda akan ditempatkan di sini sebagai jajahan manusia dan tinggal di bawah tanah.

Anda dan jajahan mesti bertahan di bawah tanah kerana Bumi tidak lagi dapat dihuni. Pemain juga harus mengatur makanan, air, elektrik, dan juga senjata untuk keselamatan koloni.

Anda bukan sahaja mengatur keperluan hidup, kadang-kadang jajahan lain akan datang menyerang rumah anda. Jadi, bolehkah anda bertahan di Fallout Shelter? Buktikan dengan bermain permainan di sini.

2. Sky Force Diisi Semula

Sky Force Dimuat Semula 

Pilihan permainan survival terbaik yang boleh anda mainkan di Android ialah Sky Force Reloaded. Anda akan diminta di sini untuk mempertahankan diri daripada serangan musuh. Pemain ditempatkan sebagai seseorang yang mengendalikan kapal terbang. Bukan pesawat biasa, artikel itu dikendalikan pesawat dalam bentuk pesawat yang akan terus menembak laser.

Dalam permainan, pemain mesti menyelamatkan semua orang yang disandera. Setiap tahap mempunyai tahap kesukaran sendiri. Jangan lupa, pesawat musuh akan selalu menembak pesawat yang anda kendalikan. Juga, pemain dapat menaik taraf pesawat mereka menjadi lebih kuat dengan mengumpulkan bintang yang tersebar semasa bermain. Adakah anda mahu mencubanya? Muat turun permainan di sini.

3. Jangan Kelaparan

Jangan Kelaparan

Bolehkah anda bertahan di alam liar? Sekiranya anda yakin dapat bertahan hidup di alam liar, maka anda boleh bermain permainan ini Jangan Kelaparan. Don't Starve adalah permainan bertahan yang cukup popular di kalangan pencinta permainan Android.

Jangan kelaparan akan membuat anda terbuka dan anda harus bertahan di sana sendirian. Anda boleh memanfaatkan pelbagai jenis alam. Juga, pemain akan terpaksa mengumpulkan sumber semula jadi untuk makan atau untuk keperluan hidup yang lain. Anda akan mendapat pelbagai jenis pengetahuan untuk terus hidup di alam liar. Mari bermain permainan di sini.

4. Duet

Duet

Selain permainan survival yang diklaim, Duet juga masuk dalam senarai Caris Signal versi paling mencabar. Permainan teka-teki ini dibuat untuk menguji ketangkasan radial anda. Cara bermain duet sangat mudah di mana bola akan berputar di sekitar paksi sehingga kedua bola tidak berlari ke arah platform.

Dikemas dalam grafik sederhana, anda boleh memainkan Duet untuk mengisi masa lapang. Permainan bertahan tidak harus menggunakan watak yang dapat dilihat, mengendalikan bola juga dapat menjadi bentuk permainan bertahan, Anda tahu . Pasang dan mainkan permainan percuma ini sekarang!

5. Garena Bebas ApiGarena Bebas Api

Permainan yang mencabar dan menarik di mana anda harus bertahan dalam keadaan perang. Ya, di Garena Free Fire, pemain akan dilemparkan ke tempat yang penuh dengan musuh. Anda tidak melawan monster, tetapi anda akan bertarung dengan pemain Garena Free Fire yang lain.

Terdapat 50 pemain yang akan ditempatkan di kedudukan yang sama dan hanya seorang yang akan bertahan. Bagi pemain yang bertahan, sudah tentu akan muncul sebagai pemenang. Tenanglah, setiap pemain dilengkapi dengan persenjataan yang kuat. Bolehkah anda menjadi mangsa Garena Free Fire? Buktikan dengan bermain permainan di sini.

6. PUBG BERGERAK

PUBG BERGERAK

Walaupun mempunyai  genre aksi,  tetapi permainan ini juga memerlukan strategi yang baik untuk bertahan. Dalam permainan itu, MOBILE PUBG akan meminta pemain untuk selalu mencari pemain lain. Sebabnya, anda akan ditempatkan di lokasi yang tidak diketahui di mana semua pemain PUBG MOBILE akan saling membunuh untuk menjadi pemenang.

Pemain terakhir yang mampu bertahan dalam permainan, maka dia yang akan muncul untuk menjadi juara. Lebih mencabar, ketika anda mendarat, anda tidak dilengkapi dengan senjata yang kuat, tetapi hanya dengan senjata yang sederhana. Sekarang, jika anda ingin menggunakan senjata hebat, anda mesti bijak mencarinya. Bolehkah anda menjadi juara? Main di sini.

7. Tanah Harapan

Tanah yang tiada harapan

Dengan cara ini, ini adalah permainan 1vs100, sangat mencabar,  bukan ? Sudah tentu, kerana di sini anda harus bertahan dan tidak ditembak mati oleh pemain Hopeless Land yang lain. Anda harus berhati-hati dengan setiap gerakan, mungkin musuh yang menyasarkan hidup anda. Tenanglah, selagi anda bertahan, anda akan dilengkapi dengan persenjataan yang mampu, tetapi berhati-hatilah kehabisan peluru, ya!

Apa yang menarik mengenai permainan Hopeless Land bukan sekadar cabaran dari pemain lain. Kerana, di Hopeless Land ada juga beberapa halangan dari AI yang mungkin membuat anda merasa tercabar. Halangan yang harus dihadapi adalah  mercu tanda  berair, hujan, dan juga kesan asap yang dapat mengaburkan pandangan anda. Ingin mencuba bermain? Muat turun  di sini.

8. Dunia Lain

Dunia lain

Dalam permainan Another World ini, para pemain mesti dapat mempertahankan nyawa mereka dari serangan musuh. Bermula, anda akan pergi bersendirian. Anda harus mencari makanan, tempat tinggal, bahkan senjata yang akan melindungi keselamatan anda.

Mengapa anda mesti menjaga keselamatan anda sendiri? Sebabnya, Dunia Lain mempunyai sebilangan besar musuh di mana anda akan bertemu binatang buas. Bukan hanya binatang liar, anda juga akan bertemu dengan warga Dunia Lain yang mempunyai niat jahat.

Namun, semasa pengembaraan jangan sesekali bertemu dengan orang jahat. Kerana, akan muncul seseorang dengan watak baik yang akan menjadi pakatan anda. Anda akan bertahan bersama dengan pakatan yang anda miliki. Ingin bermain? Anda perlu membelanjakan 58,000 rupiah untuk memuat turun permainan ini dengan mengklik di sini.

9. Crashland

Crashland

Crashland bukan hanya permainan survival terbaik dalam senarai ini. Sebabnya, permainan ini juga mengandungi unsur RPG, aksi, pengembaraan, dan juga aktiviti mengumpulkan monster. Permainan dimulakan dengan trucker intergalaksi yang terdampar di planet asing.

Tugas anda dalam permainan ini adalah untuk memerangi orang jahat, membina pangkalan, menghantar pakej yang hilang, dan menyelamatkan dunia dari kejahatan. Semasa bermain Crashland, anda juga boleh mendapatkan monster jinak yang akan membantu anda melawan. Untuk bermain Crashland, anda mesti membeli permainan ini terlebih dahulu.

10. Downwell

Permainan Downwell Survival Terbaik

Permainan ini berkisar pada seorang pemuda yang turun mencari harta karun dan hanya bergantung pada Gunboots untuk melindungi dirinya. Tugas pemain adalah membuat jalan lebih jauh ke kegelapan. Namun, semakin jauh watak ini turun, semakin banyak makhluk jahat dan rahsia misteri akan dijumpai.

Ambil permata merah yang anda dapati di sepanjang jalan. Gunakan Gunboot untuk melepaskan senjata pada makhluk jahat yang anda temui. Walaupun hanya membawa grafik retro sederhana, Downwell tidak ditawarkan secara percuma kerana anda harus membelinya terlebih dahulu melalui Play Store.

Masih ingin tahu mengenai permainan Survival terbaik yang lain? Nah, selain 10 permainan survival yang telah disebutkan dalam perbincangan di atas, kami juga masih mempunyai cadangan permainan survival yang paling menarik di Android. Berikut adalah cadangan permainan:

11. PERATURAN KAJIAN

PERATURAN PENGAMBILAN

Lari atau melawan musuh anda! Ya, permainan RULES OF SURVIVAL ini hanya menyediakan dua pilihan antara lari atau melawan. Sekiranya anda yakin dapat menaklukkan musuh, maka bertempurlah. Namun, jika anda tidak dilengkapi dengan peralatan lengkap untuk melawan musuh, lebih baik anda melarikan diri sebelum anda mati sia-sia dan kalah dalam permainan.

Dalam permainan ini, anda akan bersaing dengan lebih daripada 100,000 pemain PERATURAN KESELAMATAN. Sudah tentu hanya seorang yang akan bertahan dan berjaya. Tenanglah, pada PERATURAN KESELAMATAN anda boleh menjalin persekutuan dan menyertai pasukan lain. Berhati-hati dengan pengkhianat dan bertahan hingga akhir!

12. Siri Lifeline

Siri Lifeline

Satu lagi permainan survival yang harus anda cuba, iaitu Lifeline. Ini adalah permainan berasaskan teks di mana anda harus membuat keputusan dan terus berjalan. Siri Lifeline mempunyai 4 permainan, iaitu Lifeline, Lifeline 2, Lifeline: Silent Night, dan Lifeline: Whiteout. Anda boleh menolong individu lain, tetapi anda hanya dapat berkomunikasi menggunakan peranti seperti radio.

Matlamat anda adalah untuk membantu individu lain membuat keputusan dan bertahan lebih lama sehingga akhir permainan. Lifeline boleh dibeli di Play Store dan dimainkan pada peranti Android Wear.

13. Di Luar sana: Edisi Ω

Di luar sana: Edisi Ω

Di luar sana, di luar sana: Edisi Ω tidak dianggap sebagai permainan survival terbaik dan ramai yang memandang rendah dengan permainan ini. Walau bagaimanapun, permainan ini tidak terlalu buruk untuk dimainkan, malah boleh menjadi permainan bertahan yang cukup menarik dan menyeronokkan.

Permainan dimulakan dengan angkasawan yang bangun dari tidur cryogenic. Watak ini berada di tengah-tengah ruang yang belum dipetakan, oleh anda sendiri, dan anda memerlukan peluru untuk bertahan. Matlamat anda dalam Out There: Ω Edition adalah untuk memperbaiki kapal anda, mencari sumber, dan terus hidup. Bukan hanya itu, anda juga akan menjumpai makhluk luar angkasa lain yang cenderung tidak ramah.

14. Pulau Survival

Pulau Survival

Sekiranya Don't Starve mengajak pemainnya bertahan di hutan, kali ini Pulau Survival akan membuat anda bertahan di pulau gurun. Tidak jauh berbeza dengan Don't Starve, permainan ini juga memberi ketegangan di mana anda terdampar di sebuah pulau atau di mana-mana tanpa penghuni.

Memulakan permainan, anda akan diminta mengumpulkan kayu sebanyak mungkin. Sekiranya kayu sangat mencukupi maka anda boleh membuat tempat tinggal di pantai. Bukan hanya untuk membuat rumah, anda juga perlu mempunyai bekalan makanan.

Cari makanan ke hutan dengan memburu atau mengambil buah. Anda juga harus mengumpulkan ramuan. Jamu yang anda perolehi akan berguna semasa anda sakit. Berhati-hati dengan haiwan liar, jangan biarkan anda menjadi makanan mereka. Sedia bertahan? Klik di sini untuk memuat turun permainan.

15. République

Penerbitan semula

Yang ini adalah permainan pengembaraan episodik di mana anda harus menyelinap untuk mengelak daripada dikesan. Watak yang anda mainkan di République adalah penggodam yang telah meretas semua kamera keselamatan.

Matlamat utama anda adalah untuk membantu pemimpin Harapan keluar dari situasi ini dan mengelakkan bahaya dengan memberitahunya ke mana harus pergi. Boleh dikatakan bahawa République menawarkan jalan permainan survival yang lebih unik daripada permainan survival yang lain. Oleh kerana ini adalah permainan pengembaraan episodik, anda harus membeli semua episod République untuk memainkannya semua.

10 permainan survival teratas menanti anda bermain, anda tahu . Segera bawa peranti Android anda dan pasang semua permainan survival ini! Dijamin anda akan melupakan masa ketika bermain permainan di atas!