10 Aplikasi Pengesan Hantu Terbaik pada Android & iOS 2020

Kini, rancangan televisyen yang menunjukkan aktiviti memburu makhluk astral (hantu) sememangnya cukup popular. Malangnya, kami tidak tahu pasti sama ada acara itu benar atau hanya sebagai kejuruteraan semata-mata. Untuk membuktikannya, anda harus menguji keberanian anda untuk pergi ke beberapa tempat yang dianggap dihantui oleh kebanyakan orang di sekitar.

Semasa melawat tempat berhantu, anda tidak dapat mengesan kehadiran makhluk astral hanya dengan mata kasar. Anda memerlukan aplikasi pengesanan hantu yang dapat menyokong aktiviti memburu hantu yang anda lakukan.

Satu pasukan telah menguji beberapa aplikasi yang kononnya dapat mengesan kehadiran hantu. Pasukan melakukan pencarian di St. Mark's Church in the Bowery , dikenali sebagai House of Death dan bangunan berhantu di New York City. Berikut adalah hasil penuh dari beberapa eksperimen aplikasi untuk mengesan hantu.

1. Ghost Sensor - Cam Pengesan EM4

Sensor Hantu - Pengesan EM4 Cam

Sekiranya anda ingin tahu tentang kehadiran hantu di kawasan anda, cubalah aplikasi Ghost Sensor - EM4 Detector Cam. Aplikasi yang dibuat oleh Talgame Ent ini diklaim dapat menangkap isyarat hantu dengan tepat.

Malah, anda juga dibekalkan algoritma EM4 yang stabil. Dengan algoritma ini, isyarat hantu akan ditangkap dengan mudah. Nah, untuk bagaimana memanfaatkan aplikasi ini, anda hanya perlu menjalankan aplikasi tersebut dan Ghost Sensor - EM4 Detector Cam akan mencari radar hantu di sekitar anda. Ikuti isyarat terkuat, maka anda boleh menemui hantu di sana.

2. Ghost Detector Pro

Pengesan Hantu Pro

Sekiranya aplikasi yang satu ini akan menangkap isyarat  pancaran  pada radar. Nah, itu adalah isyarat yang menunjukkan kehadiran arwah di sekitar anda. Jadi, anda hanya perlu mengaktifkan aplikasi Ghost Detector Pro. Kemudian, aplikasi ini akan segera mencari isyarat hantu melalui skrin telefon bimbit dengan titik hijau. Sekiranya anda menemui titik hijau, itu bermakna ada hantu di lokasi itu.

3. Pengesan Hantu Sebenar - Radar

Pengesan Hantu Sebenar - Radar

Selanjutnya ada aplikasi bernama Real Ghost Detector - Radar. Dalam aplikasinya, Real Ghost Detector - Radar akan menangkap isyarat hantu dengan menggunakan teknologi radiasi elektromagnetik yang ada di sekitar kita. Kemudian, aplikasi ini juga menggunakan simbol Tesla (T) untuk mengukur seberapa kuat isyarat elektromagnetik.

Malah, Real Ghost Detector - Radar juga dilengkapi dengan sensor responsif supaya isyarat hantu lebih mudah ditangkap. Walaupun ada banyak teknologi yang kelihatan membingungkan, tetapi sebenarnya cara menggunakan aplikasi ini sangat mudah. Kerana, anda hanya perlu mengikuti titik isyarat yang dipaparkan di layar sahaja.

4. Hantu

Hantu

Apa yang unik dari aplikasi Ghosts adalah bahawa ia menyediakan lima ciri yang menyeronokkan untuk menangkap hantu. Ciri pertama, magnetphone,  yang mampu mengubah isyarat hantu menjadi suara. Tentunya bukan suara pelik, ya, tetapi hantu yang menakutkan. Kemudian, terdapat juga fitur  pengesan paranormal  yang dapat digunakan untuk mencari aktiviti astral di sekitar anda.

Yang ketiga adalah ciri  Peta Radar. Nah, ciri itu mampu menangkap isyarat hantu dan akan menunjukkannya di skrin telefon bimbit anda. Dalam ciri keempat, ia disebut  Ghost Finder,  di mana anda dapat mencari lokasi hantu. Yang terakhir adalah ciri yang paling menarik,  Ghost Camera,  di mana anda dapat menangkap gambar hantu!

5. Pengesan Hantu EMF

Pengesan Hantu EMF

Sekiranya anda ingin mengesan kehadiran hantu, maka anda boleh menggunakan aplikasi EMF Ghost Detector. Sama seperti aplikasi sebelumnya, kerana EMF Ghost Detector juga menangkap isyarat hantu berdasarkan analisis elektromagnetik yang ada di sekitar anda. Cara menggunakannya juga mudah, cukup aktifkan aplikasi, dan lihat isyarat hantu yang tertangkap dalam aplikasi ini.

6. Ghost Locator - Pengesan AR

Pencari Hantu

Dari semua aplikasi pengesanan makhluk astral untuk kelas pemula, Ghost Locator - AR Detector adalah aplikasi yang paling memuaskan. Hanya dengan menekan butang Hidup / Mati pada aplikasi, dalam beberapa saat akan muncul hantu di layar peranti anda beserta perincian kepentingannya.

Perincian ini merangkumi usia hantu, kronologi kematian, dan masa kematian. Apabila anda memasukkan kod cheat 666 dalam aplikasi ini, Ghost Locator - AR Detector akan bergerak untuk mengesan lokasi syaitan. Malangnya, syaitan sentiasa berada di sebelah anda.

7. Ghost Observer oleh AKEV

Ghost Observer - Pengesan AR

Rasakan pengalaman baru memburu makhluk rohani dengan menggunakan aplikasi ini. Ghost Observer tidak hanya mengesan kehadiran hantu, tetapi juga memaparkan pelbagai perincian di layar peranti anda.

Dengan aplikasi ini, anda dapat mempelajari pelbagai jenis hantu yang ada di tempat berhantu. Ghost Observer boleh dimuat turun secara percuma, tetapi jika anda ingin mendapatkan ciri bahasa terjemahan yang halus, anda harus meningkatkan aplikasi ini dengan harga hanya $ 1,99.

8. Ghost Recorder oleh Big Boots, Inc

Perakam Hantu oleh Big Boots, Inc

Seterusnya ada aplikasi untuk merakam suara makhluk astral yang tidak didengar oleh telinga manusia. Ghost Recorder mempunyai teknologi khas untuk merakam suara dari semangat di sekitar anda.

Namun, anda tidak dapat memuat turun suara rakaman hantu sehingga anda hanya dapat mendengarnya pada waktu itu. Berani mendengar suara roh di sekeliling anda? Sila muat turun Ghost Recorder pada peranti iOS anda.

9. Ghost Radar Classic oleh Spud Pickles

Aplikasi pengesanan hantu radar hantu

Ini adalah aplikasi yang dapat mengesan aktiviti paranormal dengan bergantung pada sensor yang tersedia pada peranti anda. Ghost Radar menyediakan pelbagai sensor untuk mengoptimumkan peranti yang anda gunakan untuk menjadi alat pengesan hantu.

Aplikasi ini akan memberitahu anda dengan suara jika berjaya menarik objek yang kelihatan. Aplikasi untuk mengesan hantu boleh dimuat turun pada perangkat Android, iPhone, iPad, PC atau komputer riba yang menggunakan sistem operasi Windows, dan BlackBerry.

10. Ghost Hunter M2 oleh Michael Weber

Ghost Hunter M2 oleh Michael Weber

Akhirnya, kami menemui alat baru untuk memburu hantu, Ghost Hunter. Dengan hanya $ 1.99, anda boleh memiliki aplikasi canggih yang mengandungi analisis audio dan video, geoskop, kamera khas dan sensor. Dengan antara muka yang cukup tegang, Ghost Hunter cukup berjaya menyokong aktiviti memburu hantu di tempat yang menakutkan.

Sebagai tambahan kepada 10 aplikasi di atas, kami juga mempunyai sejumlah cadangan aplikasi lain yang dapat mengesan kehadiran hantu. Tetapi sayangnya, aplikasi ini tidak lagi tersedia di PlayStore atau Apple Store.

11. Ghost Communicator oleh Andrew Gronek

Komunikator Hantu

Wang tiga perempat dengan Ghost Radar, aplikasi ini dirancang untuk menyerupai radar untuk mengesan hantu. Perbezaan utama dari kedua aplikasi ini terletak pada Ghost Communicator yang menyediakan komponen sentuhan tambahan. Aplikasi ini menghendaki anda meletakkan jari telunjuk anda di atas cap jari yang telah disediakan oleh aplikasi ini.

Ghost Communicator dan Ghost Radar adalah aplikasi yang dirancang hanya untuk tujuan hiburan. Jadi, hasil yang diberikan boleh terlepas atau benar-benar menunjukkan bahawa ada aktiviti ghaib di sekitar anda.

12. Ghost Detector Percuma oleh Purple Penguin.com, Inc.

pengesan hantu percuma

Selain itu, terdapat aplikasi pengesanan hantu yang serupa dengan Ghost Radar. Hanya Ghost Detector yang satu tahap lebih tinggi daripada Ghost Radar. Aplikasi ini menggunakan algoritma canggih untuk mengkonfigurasi kepekaan sensor pada peranti anda. Di samping itu, Ghost Detector juga membolehkan anda melakukan pengukuran EVP dan EMF.

Aplikasi ini didakwa sebagai aplikasi yang telah digunakan oleh psikik profesional di Tampa - Florida. Ghost Detector menunjukkan semangat yang dikesan secara lebih khusus. Apabila digunakan untuk menggeledah House of Death , permohonan ini berkata, " Gemuruh ", " hell ", dan " Palace. "

13. Ghost Sonar Percuma oleh Xfactor Multimedia, LLC

perakam hantu

Ghost Sonar adalah aplikasi khas untuk mengesan EMF. Aplikasi percuma ini tidak memberikan perincian khusus mengenai makhluk astral yang dikesan oleh radar ini dari Ghost Sonar. Walau bagaimanapun, aplikasi ini cukup untuk membuat anda "percaya" di hadapan makhluk-makhluk yang tidak kelihatan di sekeliling anda. Ghost Sonar adalah aplikasi pintar untuk menemani setiap aktiviti paranormal yang anda jalani.

14. Radar Hantu Kamera

Kamera Radar Hantu

Aplikasi pengesanan hantu ini akan mengubah kamera telefon pintar Android anda menjadi kamera yang dapat menangkap penampilan metafizik. Ini adalah aplikasi pertama yang dapat mengubah kamera biasa menjadi kamera khas untuk mengesan kehadiran makhluk astral.

Ini adalah aplikasi pertama yang tidak hanya dalam bentuk radar, tetapi akan memberikan penampilan visual mengenai hantu yang ada di sekitar anda. Kemunculan penampilan yang ditangkap oleh kamera ini mungkin hanya dalam bentuk bola, garis, atau bayangan. Namun, penglihatan ini cukup menjadikan rambut di bahagian belakang leher menjadi sejuk.

Secara keseluruhan , semua aplikasi pengesanan hantu ini dapat menjadikan aktiviti "memburu hantu" anda lebih nyata. Adakah hantu yang dikesan oleh aplikasi ini asli? Sila buktikan sendiri dengan memuat turun salah satu aplikasi di atas. Berani mencuba?