11 Laman web Untuk memuat turun sarikata filem kegemaran ramai orang

Menonton filem asing menggunakan sari kata menjadikannya lebih seronok kerana kita dapat lebih memahami apa yang dikatakan oleh pelakon dan pelakon. Hasilnya ialah kita juga dapat memahami jalan cerita filem ini dengan lebih baik.

Sari kata mempunyai peranan penting dalam membuat kandungan lebih global. Lihat sahaja drama Korea yang kini ada di seluruh dunia. Berkat sari kata, drama Korea berjaya menembusi hambatan bahasa sehingga kini mereka mempunyai peminat dari seluruh dunia.

Walaupun berkat sari kata, orang menjadi berminat untuk belajar bahasa Korea melalui filem atau drama yang mereka tonton. Lalu bagaimana dengan filem asing yang lain? Bagaimana anda mendapat sari kata?

Jangan risau, yang berikut akan membincangkan beberapa laman web untuk memuat turun sari kata filem yang menjadi kegemaran ramai orang di dunia.

1. Subscene

Subscene

Rasanya laman web ini sudah cukup terkenal di kalangan peminat filem dan drama berbahasa asing di seluruh dunia. Subscene diketahui mempunyai kepantasan yang baik dalam menyediakan sari kata filem, drama dan TV terkini.

Kerana semua sari kata disediakan dan dimuat naik oleh pengguna Subscene, kita selalu dapat menemui sari kata filem atau drama yang jarang diminati.

Subscene menyediakan muat turun sari kata percuma. Ciri pemilihan bahasa Subscene adalah salah satu sebab utama mengapa kita ingin pergi langsung ke Subscene setiap kali kita mahu mencari sari kata untuk filem dan siri TV.

Satu lagi kelebihan yang juga merupakan sebab utama mengapa banyak orang menggunakan Subscene adalah bahawa laman web ini menyediakan sari kata untuk video muzik. Subtitle yang ditawarkan oleh Subscene tersedia dalam pelbagai bahasa, termasuk bahasa Indonesia.

2. Pencari Sari Kata

Pencari Sari Kata

Laman web ini untuk memuat turun sari kata memberikan pendekatan yang berbeza untuk memuat turun sari kata. Daripada mempunyai koleksi sari kata yang disumbangkan secara langsung oleh pengguna laman web, Subtitle Seeker menarik dan menggabungkan hasil dari lebih daripada dua puluh laman web muat turun sari kata. Ini menjadikan Subtitle Seeker sangat lengkap.

Titik tambah Subtitle Seeker adalah antara muka yang mudah dan mesra pengguna. Ini menjadikan Pencari Subtitle mendapat pujian dari banyak pengguna. Di halaman utama laman web ini, anda akan menemui bar carian dan bahagian untuk sari kata terkini untuk filem, drama dan program TV.

3. Podnapis

Podnapis

Podnapis adalah laman web untuk memuat turun sari kata yang menawarkan lebih daripada 2 juta sari kata untuk 56 ribu filem dan 6 ribu siri TV dalam 100 bahasa. Jumlah ini cukup banyak untuk menarik ramai pencari sari kata untuk meneroka laman web ini dan memuat turun sari kata.

Podnapis mempunyai pilihan carian terperinci dengan kategori sebagai "Sarikata Terbaru" untuk filem, "Sarikata Terbaru" untuk siri mini, yang dapat menjadikan pilihan kami lebih mudah. Terdapat juga pilihan carian lanjutan yang memungkinkan kita mencari dengan tepat dengan memasukkan tahun, nama, atau bahasa yang sesuai dengan filem atau rancangan TV yang kita cari.

4. SaveSubs

SimpanLanggan

Masih mencari laman penyedia sari kata yang memuaskan? Jangan risau, ada lebih banyak laman web yang boleh kami terokai. SaveSubs adalah laman web muat turun sari kata percuma dengan antara muka pengguna yang mudah dan ringkas. Kami boleh memuat turun sari kata dari sebilangan laman web, seperti Facebook, YouTube, Viki, dan banyak lagi.

Sekiranya kita tidak dapat menemui sari kata yang kita inginkan, kita juga boleh mendapatkan sokongan dengan melakukan ping atau menghantar e-mel. Selain itu, kami juga dapat mencari butang perkongsian yang mudah sekiranya kami ingin berkongsi sari kata dengan keluarga dan rakan kami.

Kelebihan laman web ini ialah mencari sari kata dengan pautan dari video. SaveSubs juga menyediakan perkhidmatan tambahan bagi mereka yang tidak dapat mendapatkan sari kata filem yang mereka perlukan.

5. Sarikata YiFy

Sarikata YiFy

Laman web lain yang juga dikunjungi oleh pencari sari kata ialah YiFy Subtitles. Berjuta-juta orang di seluruh dunia mengunjungi laman web ini untuk memuat turun sari kata filem dan siri TV secara percuma.

YIFY juga merupakan salah satu laman web pertama yang menawarkan sari kata untuk muat turun percuma kepada pengguna dan menggunakannya untuk filem dan video mereka.

Laman web ini menyediakan semua bahasa antarabangsa utama dan kami dapat mencari terjemahan untuk filem dan siri TV dalam hampir semua genre popular.

Kita boleh mencari sari kata berdasarkan tajuk filem atau nama tayangan, atau kita boleh melihat pelbagai kategori. Ciri-ciri lain termasuk meminta sari kata untuk mana-mana filem atau siri TV yang tidak dapat kita temui di mana sahaja.

6. TV-Subs.net

TV-Subs.net

Ini adalah laman web untuk memuat turun sari kata sederhana yang mengabdikan diri untuk memuat naik sari kata untuk siri TV. Kerana hanya memfokuskan pada siri TV, laman web ini menjadi yang paling terkenal jika dibandingkan dengan laman web penyedia sari kata lain. Kami akan menemui sari kata untuk banyak siri TV terbaru dan paling popular.

Pengguna akan kagum apabila melihat sari kata yang ada kerana TV-Subs juga mempunyai sari kata untuk siri TV yang tidak begitu dikenali oleh banyak orang. Sekiranya anda termasuk yang gemar memuat turun dan menonton siri TV asing, maka TV-Subs adalah laman web yang mesti anda lawati untuk mencari dan memuat turun sari kata berkualiti secara percuma.

7. Buka Sarikata

Buka Sarikata

Kelebihan Open Subtitles ialah laman web ini menyediakan sari kata dalam lebih dari 20 bahasa. Bukan hanya memuat turun, kami juga dapat memuat naik sari kata dan forum aktif dengan banyak pengguna. Kelemahan laman web ini ialah kita mesti mempunyai akaun VIP untuk menghapus iklan yang muncul di laman web.

Laman web ini mempunyai hampir 4,700,000 sari kata untuk muat turun kami. Halaman laman web ini mempunyai iklan yang agak mengganggu. Sekiranya anda mengklik atau menatal , halaman atau halaman iklan lain akan muncul. Namun, menyingkirkan iklan hanya dapat dilakukan jika kita melanggan sebagai akaun VIP.

8. Addic7ed

Tambah7

Kelebihan laman web Addic7ed adalah anda dapat melihat dan mengedit sari kata setelah mendaftar di laman web ini. Kelemahannya ialah reka bentuk UI sudah usang dengan senarai sari kata peribadi.

Addic7ed boleh digunakan untuk memuat turun sari kata untuk rancangan TV dan filem. Laman web ini memberikan pilihan untuk mendaftar, walaupun kita dapat memuat turun sari kata tanpa mendaftar. Anda mesti menatal ke bawah untuk melihat senarai.

9. Sari kata untuk Filem Divx dan DVD

Sari kata untuk Filem Divx dan DVD

Kelebihan laman web ini adalah bahawa ia dikhaskan untuk membina komuniti filem DivX. Jadi, laman web ini adalah tempat yang tepat untuk mencari sari kata Divx. Kelemahannya ialah reka bentuk laman web tidak mesra pengguna kerana filem tidak dikategorikan mengikut tema.

Untuk menonton filem, pertama anda perlu memasang DirectVobSub. Laman web ini juga kelihatan agak mengelirukan kerana kami tidak dapat segera mencari sari kata ketika pertama kali membuka laman web ini. Kerana kadar bingkai dan panjang filem Divx berbeza, kita mungkin perlu menyesuaikan sari kata dengan sewajarnya.

10. VidPaw

VidPaw

VidPaw membolehkan pencari sari kata memuat turun sari kata dari laman web seperti YouTube dalam format SRT. Kita boleh memasukkan URL video / audio dengan mudah ke dalam kotak carian, kemudian terjemahan yang berkaitan akan dijumpai setelah kita mengklik butang "Muat turun". VidPaw adalah laman muat turun sari kata yang paling banyak digunakan untuk video YouTube.

11. ISI Tajuk

Isi tajuk

Salah satu perkara yang anda suka mengenai laman web ini adalah antara muka pengguna yang baru dan bagus. Antaramuka ini memberikan penerangan yang tepat bagi setiap tajuk dan sangat mudah dilayari. ISubtitles adalah sumber yang boleh dipercayai untuk mendapatkan beberapa sari kata terkini.

Bar carian adalah intuitif dan ketika kita mula mengetik nama filem, kita akan diberi nasihat yang sesuai. Jadi, laman web ini boleh menjadi pilihan yang baik untuk memuat turun sari kata.

Itu adalah beberapa laman web untuk memuat turun sari kata filem yang banyak orang bergantung dari pelbagai pelosok dunia. Oleh kerana terdapat banyak peminat filem dari Indonesia, kita dapat dengan mudah mencari sari kata bahasa Indonesia di sana.

Ingin membuat sari kata untuk filem atau video anda sendiri? Cukup dapatkan tutorial percuma di sini.