Laman Muat Turun Lagu dan Video Terlengkap 2020 Berserta Lirik

Memainkan muzik kini dapat dilakukan dengan mudah pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Dengan hanya satu alat genggam, sesiapa sahaja dapat mendengarkan lagu atau menonton video muzik kegemaran mereka melalui perkhidmatan luar talian atau dalam talian.

Sekiranya anda ingin melakukannya dalam talian, mereka mesti dihubungkan ke internet untuk dapat memainkan semua lagu yang ingin mereka dengar.

Terdapat banyak aplikasi pemain muzik dan pemain dalam talian yang boleh dipasang ke telefon pintar atau komputer. Secara amnya perkhidmatannya percuma. Walau bagaimanapun, penyedia perkhidmatan menerapkan iklan di platform mereka.

Sekiranya anda ingin bebas iklan, pengguna mesti beralih ke perkhidmatan premium berbayar. Setiap penyedia perkhidmatan menentukan kadar yang berbeza untuk kelas premium mereka.

Sebaliknya orang harus menyimpan fail lagu (umumnya dalam format MP3) atau video (umumnya dalam format MP4) dalam storan dalaman peranti mereka jika mereka ingin memainkannya di luar talian (tanpa disambungkan ke rangkaian internet).

Oleh kerana teknologi internet sentiasa berkembang, fail lagu boleh didapati dengan mudah di sana. Cara yang paling biasa untuk mendapatkannya adalah memuat turun atau memuat turun lagu.

Cara memuat turun lagu dengan mudah

Terdapat banyak laman web yang menawarkan kemudahan memuat turun lagu. Bahkan beberapa aplikasi pemutar lagu atau awan yang menggunakan awan mempunyai fitur menyimpan lagu yang dapat dinikmati ketika Anda berada di luar talian.

Salah satu laman web yang boleh diakses untuk memuat turun lagu dengan mudah di internet adalah BukitLagu. Dengan hanya beberapa langkah, seseorang dapat menyimpan lagu kegemaran mereka pada peranti yang dia gunakan dan memainkannya kemudian.

Inilah cara memuat turun lagu dengan mudah di laman web BukitLagu (pastikan data tersedia dengan rangkaian internet yang baik).

  • Buka penyemak imbas kemudian pergi ke alamat www.bukitlagu.site
  • Di kotak carian, ketik tajuk lagu yang ingin anda muat turun kemudian tekan enter atau ikon carian. Sekiranya anda lupa tajuk lagu, cuba cari dengan nama penyanyi .
  • Sekiranya lagu yang anda cari muncul dalam hasil carian, tekan butang Muzik untuk memuat turun lagu dalam format audio atau video untuk memuat turunnya dalam format video muzik.
  • Selanjutnya halaman yang memaparkan beberapa maklumat mengenai lagu, termasuk lirik lagu, akan dibuka. Kemudian klik Muat turun MP3 untuk memuat turun lagu.
  • Pada halaman muat turun yang muncul, BukitLagu memberikan pilihan untuk memainkan lagu terlebih dahulu sebelum siap dimuat turun. Sekiranya sesuai, klik butang Muat turun MP3 untuk mendapatkan lagu. Jangan lupa membaca penerangan ringkas yang ada agar proses muat turun lagu berjalan lancar.
  • Lagu yang berjaya dimuat akan disimpan di folder tempat fail yang dimuat turun disimpan .

Selanjutnya, lagu-lagu ini dapat dimainkan secara langsung menggunakan aplikasi pemain muzik yang tersedia, bila-bila masa dan di mana sahaja tanpa perlu disambungkan ke rangkaian internet.

Mengapa Muat turun Lagu di BukitLagu?

Terdapat beberapa sebab mengapa BukitLagu adalah tempat yang bagus untuk mendapatkan lagu. Berikut adalah ulasan.

1. Lengkap

Terdapat banyak tajuk lagu yang boleh dimuat turun melalui laman web BukitLagu, baik lagu-lagu tempatan dan antarabangsa dengan koleksi artis AZ. Melalui kotak carian, pengguna dapat mencari lagu yang mereka inginkan dengan mudah.

Ciri-ciri yang ditawarkannya juga cukup lengkap. Selain fitur Muat turun, ada juga fitur Streaming yang dapat berfungsi sebagai ulasan lagu sebelum siap untuk diunduh.

2. Proses Mudah

Proses memuat turun lagu di BukitLagu agak mudah dan mudah. Dengan hanya beberapa langkah, pengguna dapat dengan segera mendapatkan lagu yang diinginkannya. Malah ada pilihan pra-muat turun yang mudah digunakan.

Dengan langkah-langkah yang mengalir, pengguna dapat memperoleh lagu yang mereka inginkan dalam tempo yang relatif pendek dan cepat.

3. Ringan dan Mesra Pengguna

Dengan antara muka yang mudah dan mesra pengguna, laman BukitLagu agak ringan dan berjalan pantas (dengan syarat sambungan internet mesti stabil). Selain itu, susun atur laman web ini juga tidak membingungkan.

Pengguna dapat memanfaatkan sejumlah fitur yang tersedia untuk mendapatkan lagu, seperti Top Download (berisi daftar lagu yang paling banyak diunduh) dan Pencarian Terakhir (berisi daftar pencarian popular terkini).

Di halaman lagu, ada fitur lain dari ... yang berisi daftar lagu dari penyanyi yang sama dan album lagu yang berkaitan. Di bahagian bawah ada ruangan komen untuk meninggalkan kritikan atau cadangan.

4. Boleh Streaming & Lirik Penuh

Di BukitLagu, pengguna dapat mengalirkan lagu dengan mudah. Di halaman lagu, cukup klik butang Stream This Song untuk memulakan streaming.

Di samping itu, banyak tajuk lagu yang dipaparkan di BukitLagu dilengkapi dengan lirik penuh. Oleh itu, pengguna dapat menyanyi dengan ringan dan mudah mengikuti alunan lagu yang dimainkan menggunakan fitur Streaming.

Pengguna juga dapat berkongsi halaman lirik lagu kepada rakan mereka melalui sejumlah media sosial yang popular, seperti Facebook dan WhatsApp.

5. Kemas kini Harian

BukitLagu mengemas kini lagu setiap hari untuk mendapatkan perkhidmatan yang lebih baik. Oleh itu, pengguna dapat dengan mudah mencari lagu kegemaran mereka di satu tempat.

Itulah beberapa sebab mengapa BukitLagu adalah tempat yang tepat untuk mencari lagu. Demi keselesaan bersama, BukitLagu juga memberikan sejumlah banding yang:

  • BukitLagu tidak pernah menyimpan lagu di pelayan mereka.
  • BukitLagu menyediakan kandungan untuk tujuan pratonton .
  • BukitLagu menggesa pengguna mereka untuk membeli lagu yang mereka sukai di kedai rasmi mereka dan / atau memuat turun dan menstrimnya secara sah.