Senarai Harga HP Infinix Terkini untuk Julai 2020

Senarai harga HP Infinix kali ini adalah senarai harga Infinix yang dijual dalam talian. Perlu diingat, jika HP Infinix memang banyak dijual dalam talian. Ada juga yang menjual di luar talian, tetapi jumlahnya tidak banyak.

Ini kerana fokus Infinix adalah pada penjualan dalam talian. Tidak ada penjualan dalam talian, seperti penjualan flash Infinix, yang selalu berjaya walaupun tidak seindah jenama lain, seperti Xiaomi atau Realme.

Pembangunan Telefon bimbit Infinix

Infinix sendiri adalah sebuah syarikat yang beribu pejabat di Hongkon dengan sebuah kilang utama di Shenzhen. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2013 dengan langkah strategik yang unik, yang berkembang pertama di Afrika, Timur Tengah dan Eropah.

Oleh itu, jangan terkejut jika Infinix adalah jenama terkenal di Afrika, seperti Nigeria misalnya. Negara lain yang dikunjungi oleh Infinix adalah Mesir, Pakistan, Kenya, Maghribi, Ghana, Arab Saudi, Emiriah Arab Bersatu dan Perancis. Menariknya, R&D Infinix sebenarnya ada di Perancis.

Infinix juga berkembang di Asia. Bermula di Indonesia dengan membentangkan telefon bimbit Infinix Hot Note pada bulan Jun 2015. Sekali di Indonesia, Infinix menyasarkan negara-negara Asia lain seperti Thailand, Filipina dan Vietnam.

Produk Infinix sendiri adalah produk telefon bimbit yang mensasarkan kelas telefon bimbit yang berpatutan dan murah. Telefon bimbit dari Infinix adalah jenis rata-rata telefon bimbit dengan harga yang berpatutan. Siri Infinix adalah seperti berikut.

  • Infinix Hot Series 

Infinix Hot Series adalah telefon bimbit Infinix yang boleh didapati dalam kelas yang berpatutan untuk siri Infinix. Telefon bimbit dari siri Infinix Hot biasanya dilengkapi dengan fitur yang bagus tetapi harganya lebih murah, yaitu sekitar Rp1,5 hingga Rp2 juta. Sebilangan telefon dalam kelas ini adalah Infinix Hot 6 Pro, Infinix Hot 7 Pro, Infinix Hot S3X, dan lain-lain.

  • Siri Catatan Infinix

Seri Infinix Note adalah telefon bimbit Infinix, yang dijual dengan harga sekitar Rp 2 juta. Telefon bimbit ini masih dalam kategori kelas menengah Infinix. Apa yang membezakan telefon ini dengan siri Hot adalah skrin yang lebih lega dan beberapa jenis yang disertakan dengan stylus pen. Contoh siri HP Infinix Note adalah Infinix Note 4 Pro atau Infinix Note 5 Stylus.

  • Infinix Zero Series 

Siri Infinix Zero boleh dikatakan telefon bimbit Infinix yang agak mahal berbanding Infinix Hot dan Infinix Note tetapi harganya masih di kelas menengah, iaitu Rp3 juta. Telefon bimbit dalam kategori Infinix Zero biasanya dilengkapi dengan spesifikasi dan ciri yang lebih baik daripada telefon bimbit siri Infinix yang lain.

  • Siri Pintar Infinix 

Infinix Hot bukan kategori HP termurah di Infinix. Terdapat telefon bimbit siri Infinix lain yang lebih murah, iaitu siri Infinix Smart. Telefon Infinix dalam kategori ini dengan harga di bawah Rp1,5 juta. Spesifikasi yang ditawarkan oleh HP juga agak biasa-biasa saja. Contoh telefon bimbit dalam kelas harga ini ialah Infinix Smart 3 Plus.

  • Siri Infinix S 

Siri Infinix S adalah HP Infinix yang berpatutan. Telefon bimbit ini dijual dengan harga yang tidak jauh berbeza dengan siri Infinix Hot. Apa yang membezakan, siri Infinix S mempunyai kelebihan di sektor kamera depan. Mungkin S dalam siri ini bermaksud selfie. Contoh telefon Infinix dalam kategori ini ialah Infinix S2 Pro dan Infinix S4.

Kecemerlangan HP Infinix

OS Infinix Smart 3 Plus

Setelah mengetahui mengenai telefon bimbit Infinix, maka mari kita bincangkan apakah kelebihan telefon bimbit Infinix. Berikut adalah beberapa kelebihan HP Infinix.

  1. Telefon Infinix umumnya berpatutan.
  2. HP Infinix sering memberikan ciri dan spesifikasi yang lebih menarik, walaupun kadang-kadang kurang optimum.
  3. HP Infinix dilengkapi dengan antara muka XOS yang mempunyai banyak ciri menarik.
  4. Infinix HP mempunyai reka bentuk yang cukup menarik.

Senarai Harga Infinix Terkini

Setelah mengetahui tentang perkembangan telefon bimbit Infinix dan kelebihannya, sekarang mari kita lihat senarai harga Infinix terkini. Berapakah harga Infinix terkini? Sila rujuk jadual maklumat berikut.

* Klik pada nama produk untuk spesifikasi lengkap

* Harga boleh berubah bila-bila masa

ProdukHargaKaji semulaBeli
Telefon PintarHargaKaji semulaBeli
Infinix Hot 6 Pro 2/161,285,000Pembeli

Lazada

Infinix Hot 6 Pro 3/321,600,000Pembeli

Lazada

Infinix Hot 6X1,799,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Infinix Hot 7 Pro1,999,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Infinix Hot 81,445,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Infinix Hot 91,929,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Infinix Hot S31,495,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Infinix Hot S3X1,799,000Pembeli

Lazada

Nota Infinix 72,699,000Pembeli

Lazada

Infinix Note 7 Lite2,199,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Infinix S2 Pro1,299,000Pembeli

Lazada

Infinix S41,925,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Infinix S5 2,066,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Infinix S5 Lite1,610,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Infinix Smart 21,125,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Infinix Smart 41,360,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Infinix Smart3 Plus1,580,000Kaji semulaPembeli

Lazada

Infinix Zero 41,399,000Pembeli

Lazada

Infinix Zero 4 Plus1,399,000Pembeli

Lazada

Infinix Zero 53,195,000Pembeli

Lazada

Demikianlah maklumat mengenai senarai harga HP Infinix terkini. Semoga maklumat ini membantu anda yang ingin mengetahui mengenai senarai harga Infinix terkini. Anda juga boleh mendengar pembentangan senarai HP Ininix terbaru dalam artikel yang boleh diklik pada pautan di bawah.

  • Senarai telefon bimbit Infinix terkini