Ini adalah 10 Hits di Instagram pada tahun 2020

Siapa yang tidak mengetahui aplikasi media sosial Instagram? Aplikasi media sosial ini yang dapat memuat naik video dan foto adalah salah satu aplikasi yang melanda era sekarang. Selain aplikasi yang sangat popular, terdapat juga sejumlah akaun yang terdapat di Instagram lagi .

Baiklah, berjaya merangkumnya menjadi 10 akaun yang sekali lagi terdapat di Instagram dan yang paling baru di kalangan pengguna Instagram. Apa pendapat anda? Anda ingin tahu? Segera, anda membaca artikel berikut hingga akhir ya!

10 Lagi Akaun Hit di Instagram

1. @wowfakta

@wowfakta

Ingin sentiasa dikemas kini mengenai fakta terkini? Kemudian anda boleh mengikuti akaun yang terdapat di Instagram yang satu lagi. @wowfakta sendiri adalah akaun Instagram yang mengandungi fakta di seluruh dunia. Sudah tentu @wowfakta memberikan fakta yang cukup tepat dan sangat terkini.

Anda tidak akan terlepas fakta yang menjadi hits dan juga ada. Di samping itu, anda akan disajikan dengan pelbagai jenis maklumat dan fakta menarik setiap hari . Buat masa ini, @wowfakta telah memperoleh sekitar 5.5 juta pengikut di Instagram. Jadi, mahu sentiasa dikemas kini mengenai fakta terkini? Ikuti secara langsung @wowfakta di Instagram!

2. @lifehack

@lifehack

Apa pendapat anda semasa mendengar kata hack? Menggodam akaun media sosial? Tetapi @lifehack bukanlah akaun Instagram yang akan mengajar anda untuk menggodam akaun media sosial. @lifehack, salah satu daripada banyak akaun hits di Instagram menyajikan video kreatif dan inovatif.

Contohnya, anda boleh mengitar semula atau bahkan membuat barang yang boleh digunakan setiap hari. Tenanglah, semua tutorial di @lifehack mudah dipraktikkan di rumah . Dengan video kreatifnya, akaun @lifehack mampu menarik perhatian pengguna Instagram kepada 4.5 juta pengikut .

 3. @bacaterus

@bacaterus

Ingin mendapatkan maklumat berguna setiap hari? Kemudian anda mesti segera klik butang ikuti pada akaun @bacaterus. Akaun yang mempunyai pelbagai maklumat berguna akan memberikan pelbagai maklumat unik dan menarik, tentu berguna, anda tahu.

Di akaun @bacaterus, anda dapat mengetahui jenis tanaman yang hampir pupus, filem hit, tempat semasa di Indonesia, malah anda dapat mencari tempat nongkrong yang popular. Bukan hanya itu, @bacaterus masih mempunyai banyak maklumat berguna yang siap disajikan setiap hari , anda tahu . Ingin tahu? Maka anda mesti mengikuti akaun Instagram @bacaterus!

4. @dagelan

@slapstick

Sekiranya sebelum ini Bacaterus menampilkan akaun Instagram yang selalu memberikan maklumat berguna, kali ini @dagelan menjadi salah satu akaun yang sangat popular dengan gambar lucu. Ya, seperti namanya, @dagelan bersedia menyiarkan banyak gambar lucu.

Selain gambar, @dagelan sering juga mengemas kini video yang siap membuat pengikut ketawa. Sekiranya anda memerlukan hiburan di Instagram, maka tidak ada salahnya jika anda mengikuti akaun @dagelan. Sudah tentu akaun @dagelan sangat popular dan popular di kalangan pengguna Instagram dengan lebih daripada 12.8 juta pengikut. Sangat sangat kan?

5. @tahilalats

@tahilalats

Jangan fikir ini benar-benar akaun yang akan memaparkan tahi lalat. Kerana, @tahilalats adalah salah satu hits di Instagram dengan memaparkan pelik komik dan juga tidak masuk akal. Anda dijamin akan ketawa terbahak-bahak ketika membaca komik pendek yang disampaikan oleh @tahilalats.

Namun, tidak jarang anda akan keliru dan harus bersusah payah membaca komik dalam akaun ini. Sebabnya, @tahilalats kadang-kadang memasukkan maklumat tersembunyi yang sering membuat pengikutnya keliru.

6. @komikin_ajah

@komikin_ajah

Suka komik? Nah, @komikin_ajah boleh menjadi salah satu klik akaun yang boleh anda ikuti di Instagram. Sesuai dengan nama akaun, @komikin_ajah siap memaparkan dan mempersembahkan komik Indonesia yang menarik, unik, dan kreatif.

@komikin_ajah mempunyai pelbagai jenis komik, dari komik yang menggegarkan perut hingga komik yang mempunyai makna terselubung. Sedikit maklumat, komik yang dipaparkan di @komikin_ajah adalah hasil karya anak-anak Indonesia . Setakat ini, akaun Instagram @komikin_ajah telah memenangi sekitar 2 juta pengikut di Instagram. Bagaimana, anda juga ingin tahu mengenai akaun tersebut?

7. @ 9gag

@ 9gag

Nah, bagi anda yang ingin mengemas kini kegilaan di persada antarabangsa maka anda boleh mengikuti @ 9gag sebagai salah satu akaun lucu yang sangat popular di Instagram. @ 9gag adalah akaun Instagram yang akan sentiasa bersedia untuk mengemas kini dan menghantar gambar dan video lucu juga.

Selain hits di Indonesia, akaun Instagram ini juga sangat popular di peringkat antarabangsa. Kerana, semua akaun @ 9gag menggunakan bahasa Inggeris. Ya, akaun ini dikendalikan dan dimiliki oleh orang di luar Indonesia.

Walaupun menggunakan bahasa Inggeris, setiap kemas kini dan catatan di @ 9gag mudah difahami dan sangat menyeronokkan untuk dinikmati sebagai hiburan di masa lapang anda. Sehingga kini, @ 9gag telah diikuti oleh 43.4 juta pengikut . Adakah anda mengikuti akaun @ 9gag di Instagram? Mari ikuti akaun sekarang!

8. @dietmulaibesok

@dietmulaibesok

Adakah anda sedang menjalani diet? Lewatkan diet terlebih dahulu, esok diet! Ya, akaun lain yang terdapat di Instagram siap membuat anda terkulai. Akaun Instagram ini, yang telah diikuti oleh 2.8 pengikut, memaparkan dan menyiarkan video memasak atau makanan yang siap membuat perut anda menggeram.

Dalam akaunnya, @dietmulaibesok selalu mengemas kini setiap makanan dan makanan ringan yang meletup. Selain itu, terdapat video tutorial memasak makanan yang siap menjelirkan lidah anda. Tertarik dengan akaun @dietmulaibesok? Ikuti akaun Instagram dengan segera!

9. @thegoodquote

@thegoodquote

Puas dengan akaun makanan, kini beralih ke akaun yang siap memaparkan petikan atau kata-kata yang bijak dan menarik. @thegoodquote, akaun yang semakin popular di kalangan pengguna IG, memenangi hati 13.4 juta pengguna Instagram.

Dalam akaun, anda boleh mendapatkan kata-kata yang menarik dan memberi inspirasi. Selain itu, @thegoodquote tidak hanya memaparkan tanda kutip tetapi juga disertakan dengan gambar yang kemas dan juga sangat elegan. Perlukan kata-kata untuk memberi inspirasi? Maka @thegoodquote adalah akaun yang tepat untuk anda.

10. @ video.masak

akaun yang sekali lagi terdapat pada tukang masak video Instagram

Adakah anda mempunyai hobi memasak dan memerlukan inspirasi resipi terkini? Sekiranya ada, salah satu akaun IG yang sangat menarik untuk anda ikuti di IG, @ video.masak. Seperti namanya, akaun Instagram ini akan memaparkan dan memaparkan video tutorial memasak ringkas.

Di sini, anda boleh mendapatkan resipi serta tutorial memasak makanan yang unik, menarik, dan juga ringkas. Sebagai tambahan kepada tutorial memasak makanan, anda juga dapat menonton video bagaimana membuat minuman yang menyegarkan dan pastinya enak. Mari ikuti akaun @ video.masak.

Nah, itu 10 akaun yang lagi sempurna pada versi Instagram Caris Isyarat. Hit akaun bukan hanya mengenai selebriti, ada juga akaun yang memberikan hiburan, maklumat, dan juga tutorial memasak. Sekiranya anda mempunyai hits akaun lain di Instagram, beritahu kami di ruangan komen.