10 Akaun dengan Pengikut Instagram terbanyak di Dunia 2020

Aplikasi Instagram memang mempunyai banyak pengguna Smartphone dari seluruh dunia, termasuk di Indonesia. Tidak jarang, terdapat pelbagai jenis hits di akaun Instagram yang begitu pesat dan viral. Walau bagaimanapun, klik akaun di Instagram tidak semestinya mempunyai pengikut terbanyak di Instagram .

Terdapat pengikut yang mempunyai ribuan, ratusan ribu, berjuta-juta, bahkan mencapai lebih dari 200 juta pengikut. Jadi, apa jenis akaun  , siapa yang mempunyai pengikut Instagram terbanyak di dunia? Nah, berikut berjaya mengumpulkan 10 akaun dengan pengikut Instagram terbanyak di dunia. Bolehkah anda meneka siapa yang pertama?

10 Akaun dengan Pengikut Instagram Paling Banyak di Dunia

1. Instagram

pengikut Instagram paling ramai di dunia

Bukan dari artis atau hits akaun, @instagram memperhitungkan orang nombor satu yang mempunyai pengikut terbanyak di dunia , anda tahu . Jumlah pengikut yang dia capai ialah 240 juta pengikut! Sangat, bukan? Akaun @instagram ini adalah akaun rasmi aplikasi Instagram.

Sering kali, akaun @instagram menyajikan gambar yang estetik, menarik, dan menggembirakan. Kadang-kadang juga, @instagram menyiarkan foto artis. Namun, tidak jarang akaun dengan lebih daripada 5000 siaran digunakan untuk mempromosikan ciri terbaru di Instagram. Sekiranya anda suka menggunakan Instagram, adakah anda telah mengikuti akaun @instagram?

2. Selena Gomez

Selena Gomez

Di tempat kedua dengan pengikut Instagram terbanyak di dunia kali ini dimenangi oleh artis cantik dan berbakat, Selena Gomez. Dikatakan sebagai bekas Justin Bieber ternyata mempunyai banyak peminat di Instagram sehingga berjaya mencapai 138 juta pengikut! Bilangan yang sangat besar, walaupun tidak sebanyak @instagram.

@selengomez sendiri sering mengemas kini dan memuat naik gambar serta video terbaru dari Selena. Kadang-kadang, Selena juga suka untuk hantar photoshoot terbaru beliau tahu . Malah, Selena juga rajin mengemas kini lagu terbarunya di Instagram. Ngefans dengan Selena Gomez? Ikuti langsung Instagram di @selenagomez.

3. Cristiano Ronaldo

Christiano Ronaldo

Pemain bola sepak yang sangat terkenal di seluruh dunia juga memenangi kedudukan ketiga sebagai akaun dengan pengikut Instagram terbanyak di dunia . Siapa yang tidak kenal pemain bola tampan dan berbakat ini?

Ya, Cristiano Ronaldo yang mempunyai akaun Instagram @cristiano ternyata mempunyai jumlah pengikut yang hebat, 131 juta pengikut, anda tahu! Dalam catatannya, @cristiano sering menyiarkan kehidupan sehariannya dan juga sukan kegemarannya. Malah, ada juga foto bersama Ronaldo yang tersayang. Ingin tahu? Anda boleh terus mengikuti akaun IG, ya.

4. Ariana Grande

Ariana Grande

Penyanyi lagu Beauty and the Beast juga berada di TOP 10 dengan ratusan juta pengikut di Instagram, menjadi 121 juta pengikut yang berjaya dicapai oleh akaun @arianagrande. Tidak hairanlah, kerana Ariana sendiri adalah penyanyi yang sangat popular ketika ini.

Lagu-lagunya dan suaranya yang khas mampu menghipnotis banyak orang. Hasilnya, ramai pengguna Instagram mengikuti @arianagrande untuk mendapatkan kemas kini terbaru dari artis cantik itu. Hingga kini, Ariana telah menyiarkan lebih dari 3000 foto dan videonya ke Instagramnya. Apa yang dimuat naik? Semak IG segera!

5. Beyonce

Beyonce

Penyanyi bertaraf dunia ini juga diletakkan di kedudukan 5 teratas sebagai satu akaun yang mempunyai banyak pengikut di akaun Instagram. Di akaun @beyonce, yang dirakam sehingga artikel ini ditulis, telah memperoleh 115 juta pengikut dan terus bertambah setiap hari.

Juga dapat dilihat, di akaun @beyonce ini, mereka telah menyiarkan lebih dari 1500 foto dan video terbaru dari Beyonce. Tidak jarang, Beyonce menggunakan akaun Instagramnya untuk mempromosikan album dan lagu terbarunya. Oh ya , sehingga kini, @beyonce tidak mempunyai pengikut di Instagram, anda tahu!

6. Kim Kardashian

Kim Kardashian

Bukan dari kalangan penyanyi, tetapi dari dunia pemodelan, Kim Kardashian juga menjadi salah satu pengikut yang paling bertanggungjawab di dunia. Mengikuti Beyonce, model cantik yang dilahirkan pada tahun 1980 ini juga memukau pengguna Instagram di seluruh dunia dengan kecantikannya. Sehingga artikel ini ditulis, @kimkardashian mempunyai 113 juta pengikut di Instagram yang anda tahu!

7. Kylie Jenner

Kylie Jenner

Telah berada di kedudukan ke-8, tetapi Kylie Jenner dapat menggeser Taylor Swift untuk mendapat kedudukan ke-7 sebagai salah satu akaun Instagram dengan pengikut terbanyak di dunia. @kyliejenner mempunyai 110 juta pengikut di Instagram dan sentiasa bertambah setiap hari.

Kecantikan dan keseksian Kylie Jenner juga tidak kalah dengan Kim Kardashian yang anda tahu . Oleh itu, jangan terkejut jika Kylie Jenner mempunyai banyak peminat dan selalu dikemas kini di Instagram. Jika anda seorang peminat Kylie Jenner, mesti benar-benar nih mengikuti Instagramnya @kyliejenner untuk sentiasa mengemas kini!

8. Taylor Swift

Taylor Swift

Berbicara dengan akaun Instagram dengan pengikut terbanyak, ia tidak pernah terlepas dari artis kelas antarabangsa yang terkenal, seperti Taylor Swift. Di akaun Instagramnya, @taylorswift mempunyai pengikut Instagram sebanyak 109 juta pengikut.

Hingga kini, akaun @taylorswift hanya menyiarkan 186 foto dan video. Sebenarnya, tidak ada perkara berikut yang dilihat dalam akaun penyanyi Bad Blood ini. Walaupun mempunyai sebilangan kecil jawatan dan tidak menyentuh angka 200, Taylor Swift cukup aktif mempromosikan lagu-lagu terbarunya dan aktiviti hariannya di Instagram.

9. Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

Siapa yang tidak kenal dengan The Rock? Pelakon berbakat kelas dunia ini juga mendapat kedudukan ke-9 sebagai akaun yang mempunyai banyak pengikut di Instagram. Pemilik nama sebenarnya Dwayne Johnson mempunyai akaun Instagram @therock dengan 108 juta pengikut!

@therock cukup aktif menggunakan Instagram di mana pengikut dapat melihat kehidupan harian Dwayne Johnson yang sering dimuat naik ke Instagram. Bukan hanya itu, @therock juga sering menyiarkan poster dan juga treler filem terbaru, yang dibintangi oleh Dwayne Johnson.

10. Justin Bieber

Justin Bieber

Mengikuti bekas kekasihnya, Selena Gomez, @justinbieber memasuki senarai akaun Instagram dengan pengikut terbanyak di dunia. Tercatat, @justinbieber mempunyai 100 juta pengikut dengan lebih daripada 4000 siaran di Instagram.

Anda boleh mengatakan Bieber sangat aktif di Instagram, sama ada untuk promosi lagu atau hanya memuat naik aktiviti hariannya. Tidak jarang, Bieber juga mengemas kini akaun Instastory @justinbieber yang anda kenali. Kadang kala, Bieber akan memberi salam kepada pengikutnya dengan melakukan siaran langsung di Instagram Live.

Sekarang itulah senarai akaun dengan pengikut Instagram terbanyak di dunia. Sehingga artikel ini ditulis, tidak ada yang dapat memecahkan angka lebih dari 200 juta pengikut di Instagram kecuali akaun @instagram. Adakah anda berminat untuk mengubah kedudukan @instagram dengan pengikut terbanyak di dunia?