10 Aplikasi Instagrid Terbaik untuk Instagram di Android

Instagram adalah aplikasi media sosial yang cukup popular dan mempunyai banyak pengguna, terutama di kalangan orang muda. Instagram adalah aplikasi media sosial di mana pengguna dapat berkongsi foto dan video.

Setiap pengguna aplikasi media sosial ini tidak biasa merapikan garis masa mereka dengan memuat naik foto baru-baru ini dan foto itu dipecah menjadi beberapa bahagian. Terdapat 3 bahagian, 6 bahagian, malah 9 bahagian.

Walau bagaimanapun, cara membuat atau memecah satu foto menjadi beberapa bahagian bukanlah cara yang sukar. Ada aplikasi sokongan untuk Instgram yang dapat membuat gambar yang dimuat naik dibahagikan kepada beberapa bahagian. Aplikasi ini dipanggil Instagrid.

Instagrid adalah salah satu aplikasi sokongan untuk Instgram. Anda boleh memuat naik gaya foto kontemporari dan gaya foto selebriti menggunakan aplikasi ini. Di sini menyediakan 10 aplikasi Instagrid untuk Instagram pada Android anda.

10 Aplikasi Instagrid Terbaik di Android

1. 9square untuk Instagram

9square untuk Instagram

Aplikasi Instagrid pertama untuk Instagram berasal dari aplikasi bernama 9square untuk Instagram . Aplikasi ini telah digunakan atau dimuat turun oleh lebih dari 27 ribu pengguna Android. Di samping itu, aplikasi 9square for Instagram mempunyai penilaian pengguna yang cukup baik yang mempunyai penilaian 4.5.

Aplikasi ini sesuai untuk anda yang ingin memuat naik foto ke Instagram dengan beberapa bahagian. Cara menggunakan aplikasi ini dikelaskan sebagai sangat mudah. Dalam aplikasi itu, 9square untuk Instagram mempunyai beberapa ciri.

Ciri-ciri utama yang dapat dinikmati oleh pengguna seperti anda boleh memotong atau membahagikan gambar menjadi beberapa bahagian iaitu 3 × 1, 3 × 2, 3 × 3, 3 × 4, dan 3 × 5. Selain itu, penggunanya juga disajikan dengan kualiti gambar yang sangat baik.

Anda juga boleh memuat naik gambar yang dipotong secara langsung dari Instagrid ke Instagram. Sebagai tambahan, penggunanya memungkinkan untuk menyimpan hasil potongan ini untuk disimpan dalam Kad SD. Sangat mudah bukan? Anda boleh klik di sini untuk memuat turun aplikasi Instagrid yang satu ini.

2. Pembuat Grid untuk Instagram

Pembuat Grid untuk Instagram

Sama seperti aplikasi sebelumnya di mana Grid Maker untuk Instagram juga dapat memudahkan pengguna berkongsi satu foto untuk diposkan ke Instagram. Membahagi satu foto kepada beberapa bahagian, akan memperlihatkan suapan  Instagram yang  lebih  estetik  dan kontemporari.

Sekarang, dengan Grid Maker untuk Instagram, anda boleh membahagikannya dengan tiga varian grid, iaitu 3 × 1, 3 × 2, atau 3 × 3. Juga, cara menggunakan aplikasi ini sangat mudah kerana mempunyai  antara muka  yang sangat mudah. Setelah berkongsi foto, anda boleh segera  menghantar  hasilnya ke akaun IG.

3. PhotoSplit

PhotoSplit

Terdapat aplikasi Instagrid lain untuk Instagram yang bagus untuk digunakan di Android, PhotoSplit. Ini adalah aplikasi percuma yang dibangunkan oleh  pembangun  Tech Positive. Hampir sama dengan dua aplikasi sebelumnya di mana PhotoSplit juga memudahkan anda membahagikan satu foto menjadi beberapa foto.

Terdapat tiga pilihan varian grid yang boleh anda gunakan, 3 × 1, 3 × 2, atau 3 × 3. Perkara yang baik, PhotoSplit tidak akan mengubah resolusi gambar asal. Juga, terdapat putar  ciri  berputar foto untuk membuat ia kelihatan lebih berhak. Ingin menggunakan aplikasi PhotoSplit? Boleh dimuat turun terus di sini.

4. Grid Foto untuk Instagram

Grid Foto untuk Instagram

Photo Grid untuk Instagram juga merupakan salah satu aplikasi terbaik untuk gridging dan kemudian boleh diposkan  terus ke Instagram. Sekarang, dengan aplikasi percuma ini, anda dapat memotong atau membahagi satu foto menjadi beberapa bahagian.

Untuk pilihan varian grid, anda boleh memilih grid 3 × 1, 3 × 2, dan 3 × 3. Kelebihan lain dari Photo Grid untuk Instagram adalah, anda dapat memotong gambar yang disimpan di galeri HP atau anda langsung mengambil gambar untuk grid foto anda.

5. 9 Grid untuk Instagram

9 Grid untuk Instagram

Sesuai dengan nama aplikasi, 9 Grid untuk Instagram juga merupakan salah satu aplikasi Instagrid untuk Instagram yang dapat membelah dan memotong satu foto menjadi 9 bahagian. Ya, sama dengan aplikasi Instagrid lain di mana terdapat tiga varian grid, 3 × 1, 3 × 2, dan 3 × 3. Malah, 9 Grid untuk Instagram juga mendakwa memberikan hasil grid foto HD yang  anda tahu. Adakah anda mahu menggunakan aplikasi tersebut? Muat turun di sini.

6. Pembuat Foto Grid untuk Instagram

Aplikasi instagrid untuk Instagram Grid Photo Maker untuk Instagram

Masih dengan aplikasi Instagrid untuk Instagram, kali ini aplikasi tersebut dilengkapi dengan nama Grid Photo Maker untuk Instagram. Dalam aplikasi itu, anda dapat dengan mudah membahagikan satu foto menjadi beberapa bahagian, maksimum 9 bahagian.

Selain berkongsi foto, Grid Photo Maker untuk Instagram mempunyai fitur lain yang akan menjadikan foto kelihatan betul ketika dimuat ke Instagram. Ada fitur  putar  untuk memutar foto, ada juga fitur potong  untuk memotong foto. Tenang saja, Grid Photo Maker untuk Instagram juga menjanjikan hasil grid foto HD 

7. Dataran Insta - Pemisah Imej

7

Aplikasi Instagrid lain untuk Instagram adalah aplikasi bernama Insta Square. Dalam aplikasinya, Insta Square mempunyai lebih banyak kelebihan dalam bentuk grid yang disediakan. Aplikasi ini mempunyai lebih banyak bentuk grid yang sesuai dengan keperluan penggunanya.

Dalam ciri-cirinya terdapat pelbagai bentuk grid seperti 3 × 1, 3 × 2, 3 × 3, 3 × 4, 3 × 5, 3 × 6, 3 × 7, 3 × 8, 3 × 9 dan banyak lagi. Ini dapat membuat anda lebih bebas memilih bentuk grid yang sesuai dengan selera dan keperluan anda. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan aplikasi ini, anda boleh memuat turunnya di sini.

8. Grid Foto

Grid Foto

Selain aplikasi di atas, terdapat juga Photo Grid yang memberikan kemudahan bagi setiap pengguna dalam berkongsi satu foto untuk dimuat naik ke Instagram nanti. Dengan aplikasi ini, anda dapat menikmati beberapa ciri seperti grid 3 × 1, 3 × 2, dan 3 × 3. Yang unik dari Photo Grids ialah anda dapat menambahkan beberapa kesan, salah satunya adalah  overlay. Berminat untuk menggunakan aplikasi percuma ini?

9. Grid - Suapan Sepanduk Gambar

Grid - Suapan Sepanduk Gambar

Adakah anda ingin mendapat  makanan  estetik yang kemas seperti selebriti? Anda juga boleh  jika menggunakan Grid - Banner Pics Feed. Ini juga merupakan aplikasi yang baik untuk membahagi satu foto menjadi beberapa bahagian. Dengan membahagikannya, sudah tentu  suapan  Instagram kelihatan lebih kemas. Sama seperti aplikasi sebelumnya di mana Grids - Feed Banner Pics juga mempunyai beberapa varian grid hingga 3 × 3!

10. Pembuat Kolaj

Pembuat Kolaj

Collage Maker, aplikasi yang dapat menggabungkan maksimum 18 foto sekaligus! Bukan hanya itu, bahkan aplikasi ini juga menyediakan lebih dari 100  susun atur  yang siap untuk meningkatkan penampilan foto anda. Selain itu, pengguna juga dapat langsung mengedit foto dengan menambahkan teks, stiker, dan mengubah font yang diinginkan. Cukup lengkap,  bukan ?

11. PicGrid

10

Aplikasi PicGrid adalah aplikasi sokongan untuk Instagram media sosial. Aplikasi ini membolehkan penggunanya memuat naik gambar yang boleh dipecah atau dipotong menjadi beberapa bahagian.

Aplikasi ini juga memudahkan penggunanya memilih foto atau gambar yang akan dibelah. Dalam ciri-cirinya, anda boleh membahagikan satu gambar menjadi beberapa bahagian iaitu 1 × 2, 1 × 3, 2 × 3, dan 3 × 3.

Itulah sepuluh aplikasi Instagrid untuk Instagram di Android anda. Semua aplikasi Instagrid menyokong aplikasi untuk media sosial Instagram anda dan tentunya menjadikan gambar dan gambar anda di Instagram lebih kontemporari.