Pulihkan Data yang Hilang dengan Wizard Pemulihan Data EaseUS Percuma

Pernahkah anda mengalami situasi di mana data pada PC atau komputer riba hilang, tetapi anda tidak dapat memulihkan data? Situasi seperti ini memang sangat mengecewakan. Lebih-lebih lagi jika data yang hilang adalah data penting yang berkaitan dengan pekerjaan. Untuk menjangkakan kehilangan data dari PC atau komputer riba, anda boleh memasang Wizard Pemulihan Data EaseUS Percuma.

drw-pro

Mengapa anda perlu memasang EaseUS Data Recovery Wizard Percuma pada peranti anda? Sebabnya, ini adalah perisian pemulihan data terbaik untuk memulihkan data yang hilang kerana terhapus atau diformat. Hanya dalam sekejap, semua data yang dihapus secara tidak sengaja dapat dipulihkan dengan aplikasi ini.

Ciri Wizard Pemulihan Data EaseUS Percuma

Wizard Pemulihan Data EaseUS Percuma dilengkapi dengan beberapa ciri. Ya, ciri utama perisian EaseUS ini termasuk:

 • Pemulihan Data PC

Ini adalah ciri utama yang menjadi andalan EaseUS Data Recovery Wizard, untuk memulihkan data yang dipadam dari cakera keras peranti, cakera keras luaran, dan SSD. Bukan hanya itu, ciri ini juga dapat memulihkan data yang hilang kerana format peranti.

 • Pemulihan Kad Memori

Pemulihan Kad Memori

Masalah kehilangan data tidak hanya berlaku pada peranti. Sebenarnya, sejenis kad memori kad memori , kad SD, kad CF, kad mikro , dan banyak lagi juga boleh kehilangan data. Secara umum, masalah ini boleh berlaku kerana kad memori berada di dalam peranti yang akan diformat atau mempunyai virus. Wizard Pemulihan Data EaseUS dapat mengembalikan data kad memori yang hilang.

 • Pemulihan Pemacu USB

Pemulihan Pemacu USB

Data pada pemacu USB, pemacu kilat, pemacu pen dan media storan lain yang boleh ditanggalkan juga mungkin hilang. Namun, anda tidak perlu risau kerana data yang hilang pada Pemacu USB dapat dipulihkan dengan perisian ini. Perisian ini dapat memulihkan data yang hilang kerana dihapus, diformat, atau diserang virus secara tidak sengaja.

 • Pemulihan Peranti Digital Lain

Wizard Pemulihan Data EaseUS juga dapat menjadi penyelesaian jika data yang hilang ada di telefon kamera, telefon pintar, iPhone. Aplikasi ini akan memulihkan fail lama yang secara tidak sengaja dihapus, diformat, kerosakan perkakasan dan sejumlah masalah lain.

Anda perlu tahu bahawa data pada peranti boleh hilang kerana pelbagai perkara. Contohnya, peranti yang diformat secara tidak sengaja, diformat, serangan virus, kerosakan sistem, dan pelbagai sebab lain. Walau bagaimanapun, apa sahaja yang menyebabkan kehilangan data pada peranti atau kad memori anda, anda dapat menyelesaikan masalah dengan EaseUS Data Recovery Wizard.

Kelebihan Wizard Pemulihan Data EaseUS Percuma

sokongan peranti

Masih ragu untuk memasang Wizard Pemulihan Data EaseUS pada peranti anda? Lihat beberapa sebab mengapa perisian yang satu ini mesti ada di dalam peranti anda!

 • Mudah diaplikasikan dan boleh didapati secara percuma

Salah satu aplikasi untuk memulihkan data yang hilang yang mudah dan percuma adalah EaseUS Data Recovery Wizard. Apa pun punca kehilangan data pada peranti atau memori simpanan, pulihkan data dengan langkah mudah menggunakan perisian ini.

 • Cekap dan tepat

Anda hanya perlu memilih "Quick Scan" atau "Deep Scan" untuk mengimbas data yang hilang secara keseluruhan, sama ada dalam bentuk dokumen, foto, dan fail lain.

 • Jelas dan tepat

Perisian ini akan memberikan maklumat mengenai data yang hilang atau dihapus setelah imbasan selesai. Dengan kata lain, fail yang hilang yang anda cari dapat dipulihkan dengan tepat dengan tepat.

 • Fleksibel dan menjimatkan masa

Untuk memulihkan data yang hilang, perisian ini dapat mengimport atau mengeksport hasil imbasan jika diperlukan. Cukup import imbasan yang disimpan dan teruskan pemulihan data tanpa membuat ulang .

Cara memulihkan data yang hilang

EaseUS Data Recovery Wizard adalah perisian pemulihan data yang selamat dan berkesan. Perisian ini akan memberikan pengalaman terbaik dalam memulihkan data peranti atau memori yang hilang. Bagaimana EaseUS Data Recovery Wizard berfungsi untuk memulihkan data? Anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah.

 1. Jalankan program dan mulakan pengimbasan

Pilih Lokasi untuk Mula Mencari Data

Pertama, pasang perisian EaseUS Data Recovery Wizard pada peranti anda. (Elakkan memasang perisian pada cakera di mana anda kehilangan data jika anda tidak mahu fail yang hilang ditimpa oleh perisian ini). Pilih "Lokasi" untuk "Mula Mencari Data (mulailah mencari data." Pilih lokasi untuk mencari data yang hilang, seperti di Desktop, Perpustakaan Windows, dan di mana sahaja tempat penyimpanan data hilang.

 1. Imbas komputer atau peranti anda

Imbas Komputer atau Peranti Anda

Di bahagian atas program ini bar akan dipaparkan yang memaparkan proses status pemulihan. Bar juga dilengkapi dengan jangka masa tamat. Secara teknikal imbasan pertama akan berjalan dengan cepat kerana hanya akan memaparkan semua fail yang telah dihapuskan dari Recycle Bin. Kemudian, ia akan diikuti dengan imbasan sektor automatik yang akan memakan masa lebih lama daripada imbasan sebelumnya.

 1. Pratonton dan Pulihkan Fail

Pratonton dan Pulihkan Fail

Setelah melihat lakaran kecil fail yang anda pilih, sekarang anda tidak perlu menunggu lama untuk memulihkan fail tersebut. Pemulihan fail akan berlaku dengan cepat dan untuk mengelakkan kehilangan data lagi pada masa akan datang, lebih baik tidak menyimpan fail pada pemacu atau peranti di mana anda kehilangan fail tersebut.

Ingin mencuba EaseUS Data Recovery Wizard secara percuma? Anda boleh memasang perisian ini secara percuma dengan memuat turunnya di sini. Sekiranya anda mahu versi Pro habis, anda juga boleh membeli perisian yang tersedia untuk Windows dan Mac secara langsung di laman web rasmi.