10 cadangan terbaik untuk permainan PS4 yang menyeronokkan untuk dimainkan

Sejak dilancarkan pada tahun 2013, PlayStation 4 telah berjaya mencuri perhatian peminat permainan di seluruh dunia. Sebagai penerus siri sebelumnya, konsol buatan Sony ini menawarkan grafik yang menakjubkan.

Peningkatan ini menjadikan imej visual kelihatan lebih jelas dan realistik. Pemain permainan pasti sangat selesa dan selesa bermain semua permainan yang terdapat di platform PS4.

Selain disokong oleh peranti terbaik, PlayStation 4 juga menyajikan pelbagai permainan menarik untuk dimainkan. Permainan ini dijamin memberikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan setiap kali anda memainkannya.

Untuk membantu anda memilih permainan yang tepat, jadi kali ini saya akan mengesyorkan permainan PS4 yang patut anda cuba. Apa pendapat kamu? Ayuh, mari kita berjumpa bersama.

1. Pembuatan Semula Resident Evil 2

Pembuatan Semula Resident Evil 2

Walaupun versi terbaru telah dibuat, Capcom mempertahankan jalan cerita permainan ini sama dengan versi asal di PlayStation 1.

Serum yang disebut T-Virus menjadikan semua warga kota Raccoon City menjadi zombi. Leon dan Claire datang ke bandar pada masa yang salah. Mereka kemudian berhadapan dengan makhluk mengerikan dan sedikit misteri yang mengelilingi kota ini.

Apa yang menjadikan permainan ini lebih menarik adalah kehadiran semula sosok Mr. X. Dia akan terus mencarimu dan akan selalu menemui kehadiranmu dengan cara yang tidak dijangka.

Agar watak anda dapat bertahan, anda mesti menggunakan sumber yang terbaik seperti peluru. Sekiranya anda bermain dengan menembak, tidak mustahil zombi akan mudah memakan anda.

2. Spider-Man

Spider-Man

Dalam permainan yang satu ini, diberitahu Spider-Man berjaya melemparkan semua musuhnya ke penjara, termasuk King Pin, Rhino, Vulture dan Scorpion. Tetapi itu tidak menjadikan bandar selamat.

Pelbagai jenis raja jenayah baru muncul setelah mereka ditangkap, salah satunya adalah The Demons. Peter Parker mesti menghentikan ancaman yang ditimbulkan oleh organisasi berbahaya ini.

Permainan dari siri Spider-Man terbaru sangat mengasyikkan dan menyeronokkan. Manusia labah-labah dapat menggegarkan musuh melalui jaring elektrik dan memasang jaring perangkap untuk menangkap semua musuh sekaligus.

Anda bukan sahaja boleh berayun dari satu bangunan ke bangunan lain, tetapi anda juga dapat mengawal jaring untuk berjalan di dinding pencakar langit ini.

3. Pertempuran Mortal 11

Pertempuran Mortal 11

Kemenangan Earthrealm yang diperjuangkan oleh Raiden nampaknya tidak akan bertahan lama. Walaupun mengalahkan Shao Khan dan Shinnok, ancaman besar akan datang tidak lama lagi.

Seorang tokoh misteri bernama Kronika muncul, dia ingin mengulangi masa dan menggagalkan kejayaan Raiden. Dia kemudian mengubah dimensi masa dan mendapat bantuan dari pejuang pada masa lalu.

Sebagai permainan konsep pertempuran , Mortal Kombat menawarkan mekanisme pertempuran yang kejam. Maka tidak hairanlah ada banyak adegan pertarungan sadis ketika anda bermain permainan ini.

Semua itu menjadi perkara biasa kerana tarikan Mortal Kombat sebenarnya berasal daripadanya. Walaupun begitu, siri terbaru ini masih sangat menarik untuk dimainkan, dan anda mesti dapat mengalahkan Kronika.

4. Penebusan Mati Merah 2

Penebusan Mati Merah 2

Permainan kedua dari Red Dead Redemption sebenarnya adalah prekuel siri pertama. Dalam permainan ini, anda akan bermain Arthur Morgan. Dia adalah ahli kumpulan geng yang diketuai oleh Belanda Van Der Linde.

Kekacauan menjadikan keadaan lorong tidak stabil. Oleh itu, Arthur bersama anggota lain memutuskan untuk melakukan rompakan itu lagi.

Red Dead Redemption 2 membawa perubahan permainan yang cukup segar. Tidak hanya memaparkan pemandangan penggambaran, mekanisme menembak dengan kemampuan mata mati akan kelihatan lebih spektakuler.

Masih menawarkan mod dunia terbuka , anda dapat menjelajahi peta yang lebih luas daripada siri pertama. Di sini, anda dapat menangkap kuda liar dan melatih mereka untuk menjadi gunung anda.

5. Monster Hunter: Dunia

Dunia Pemburu Monster

Dalam permainan yang satu ini, anda akan menjadi pemburu yang akan dihantar ke tempat yang disebut Dunia Baru. Di sana, anda akan membantu pasukan Suruhanjaya Penyelidikan untuk menyiasat dan meneliti tempat tersebut.

Dalam perjalanan ke Dunia Baru, kapal-kapal di atas kapal oleh pemburu diserang oleh makhluk misteri. Anda telah diselamatkan dan pengembaraan anda sebagai wira bermula.

Sebagai pemburu , anda mesti memburu raksasa untuk menjadikan perisai dan senjata anda lebih kuat. Ini bertujuan untuk memiliki pelbagai jenis senjata ketika melawan monster yang lebih kuat.

Selain memburu, bahan perlombongan mesti dilakukan. Dengan cara itu, anda dapat menghasilkan item penting yang akan berguna dan membantu pengembaraan anda di Dunia Baru.

6. Tanpa Carta 4: Akhir Pencuri

Tidak dipetakan 4

Nathan Drake memutuskan untuk bersara dari pekerjaannya untuk mencari harta karun. Sekarang dia menjalani kehidupan normal seperti orang biasa. Suatu hari, abangnya bernama Sam yang dikhabarkan telah meninggal dunia kemudian muncul semula.

Dia meminta pertolongan kepada adiknya untuk mencari artifak. Akhirnya mereka bersetuju untuk kembali mencari objek yang menjadi sasaran.

Permainan ini masih membawa konsep aksi penembak orang ketiga , sehingga adegan bertengkar dan menembak menembak sepanjang permainan.

Semua permainan akan kelihatan lebih realistik dan lebih dinamik. Oleh itu, anda mesti membidik tepat pada sasaran ketika menembak musuh anda. Sekiranya tidak, setiap peluru akan sia-sia dan sasaran anda dapat mengalahkan anda kapan saja.

7. Crash Team Racing: Nitro Fueled

Perlumbaan Pasukan Crash

Crash Team Racing atau biasa disebut sebagai CTR adalah salah satu permainan yang tidak boleh dilewatkan. Permainan ini akan membawa anda kembali ke nostalgia ketika pertama kali memainkannya di PlayStation 1.

Plot perlumbaan pengembaraan CTR versi terbaru masih sama dengan era sebelumnya. Anda harus mengalahkan pelumba terbaik untuk dapat membuka akses ke kapal angkasa yang mencabar Nitro OXide.

Sebagai tambahan kepada perubahan visual yang sangat indah untuk dilihat, CTR masih menghadirkan mod lama seperti perlumbaan klasik, pertempuran , cabaran token CTR , cabaran kristal dan cabaran peninggalan .

Permainan versi terbaru ini tidak ada perubahan ketara. Semasa perlumbaan, anda hanya perlu merempuh kereta lumba anda ke dalam kotak untuk mendapatkan senjata, kemudian menembak ke arah kereta yang menghalang jalan anda.

8. Iblis Boleh Menangis 5

Iblis Mungkin Menangis 5

Game Devil May Cry 5 mengisahkan tentang perjuangan Nero, Dante dan V dalam memerangi pencerobohan syaitan di dunianya. Serangan itu diketuai oleh Urizen raja iblis.

Ketika bertarung dengan Urizen, Dante belum dapat mengalahkannya. Nero yang telah berusaha menolong Dante tidak dapat berbuat banyak. Dia kemudian diselamatkan oleh V sehingga dia tidak terbunuh dalam pertempuran itu.

Sebulan selepas itu, Nero mendapat senjata baru bernama Devil Breaker. Bersenjata dengan senjata baru, dia mempunyai cita-cita untuk menyelamatkan Dante dan membunuh Urizen dan pasukan iblisnya.

Dari sini aliran permainan menjadi menarik. Mekanisme hack & slash masih mewarnai keseluruhan permainan . Anda boleh mengayunkan pedang dan menembak senjata dengan kejam untuk membunuh musuh anda.

9. Detroit: Menjadi Manusia

Detroit Menjadi Manusia

Di masa depan, tepatnya di Kota Detroit pada tahun 2039, robot Android telah berjaya dibuat. Robot mempunyai penampilan dan pemikiran yang serupa dengan manusia.

Dalam bermain permainan ini, anda dapat mengawal tiga watak Android. Pertama, anda akan menjadi detektif bernama Connor. Dia ditugaskan menangani kasus pemberontakan yang dilakukan oleh Android.

Watak kedua diberi nama Kara. Dia adalah suri rumah yang mesti berurusan dengan majikan psikopatnya. Watak terakhir ialah Marcus. Dia bekerja sebagai pengasuh untuk artis lama.

Permainan yang satu ini membawa konsep permainan berdasarkan cerita , jadi anda boleh mengubah keseluruhan jalan cerita dari keputusan yang telah anda pilih sendiri.

Keputusan itu dibuat dalam masa yang terhad, oleh itu anda mesti memilih pilihan dengan bijak mengikut kehendak anda. Pada akhirnya, nasib yang harus dihadapi oleh setiap watak bergantung pada keputusan anda sendiri.

10. Hati Kerajaan III

Hati Kerajaan III

Siri ketiga Kingdom Hearts masih mengisahkan pengembaraan Sora. Kali ini dia hampir jatuh ke dalam kegelapan dan hampir dikuasai oleh Xehanort, penjahat utama dalam permainan ini.

Akibat kejadian itu, kekuatannya tidak dapat dikendalikan sepenuhnya. Untuk mendapatkan kekuatannya kembali dan melawan Xehanort, dia menjelajah dunia Disney dan ditemani oleh Donald Duck dan Goofy.

Bermain permainan ini cukup menarik dan menghiburkan. Anda boleh meneroka dunia Disney dan bertemu watak ikonik, seperti Toy Story, Frozen, Big Hero 6.

Anda juga boleh memasuki dunia Pirates of the Caribbean dan bertemu dengan Jack Sparrow. Dalam permainan, Kingdom Hearts 3 masih menawarkan RPG menarik playthrough dengan pertempuran yang berlari pantas dan dinamik.

Itulah beberapa cadangan permainan PS4 terbaik yang boleh anda cuba mainkan. Anda mungkin juga berminat membaca mengenai permainan PS3 terbaik atau permainan PS2 terbaik.