10 Permainan Futsal Terbaik dan Paling Menarik di Android

Setelah membincangkan 10 permainan bola sepak terbaik, kini penembakan sasaran mengungkapkan dan mengulas 10 permainan futsal terbaik dan paling menarik yang akan dimainkan di telefon bimbit Android. Pada pandangan pertama mungkin terasa sama antara futsal dan bola sepak. Walau bagaimanapun, futsal dan bola sepak adalah dua sukan dengan konsep yang sama dengan peraturan yang berbeza.

Bagi anda peminat futsal, mungkin anda tidak akan ketinggalan dalam permainan futsal. Kemajuan teknologi yang kini membuat pencinta futsal bukan sahaja dapat bermain futsal sebenar, tetapi anda juga dapat bermain futsal secara digital dengan sepuluh permainan futsal berikut yang akan dibincangkan oleh Caris Signal. Ingin tahu? Mari lihat ulasan berikut.

10 Permainan Futsal Terbaik di Android

1. Bola Sepak Futsal 2

Permainan Futsal Football 2

HVGamerLove adalah pembangun permainan futsal yang menyajikan permainan futsal terbaik yang boleh menjadi salah satu pilihan anda, peminat futsal. Kali ini permainan ini disebut Futsal Football 2. Dalam permainan tersebut, Futsal Football 2 menyajikan animasi grafik di mana anda akan bermain di sebuah ruangan.

Sama seperti permainan futsal sebenar, Futsal Football 2 juga menyediakan peraturan yang disesuaikan dengan sukan futsal sebenar. Contohnya, permainan futsal akan berlangsung selama 20 minit. Permainan ini cukup sesuai untuk anda yang gemar futsal dan ingin bermain permainan di Android, muat turun permainan di sini.

2. Futsal Bola Sepak Dalaman

Futsal Bola Sepak Dalaman

Futsal Indoor Soccer adalah permainan yang menyeronokkan untuk dimainkan kerana ia membebaskan pemain untuk membentuk pasukan mereka sendiri. Anda boleh memilih watak yang menjadi wira anda di lapangan. Bukan itu sahaja, anda juga dapat menentukan pakaian, warna pakaian, dan lain-lain.

Bagi lawan cukup pelbagai dan mencabar. Anda boleh melawan rakan pemain Futsal Indoor Soccer  dalam talian  atau melawan pasukan AI dari permainan ini. Mana yang akan anda cabar untuk bermain futsal? Buat pilihan di sini.

3. Futsal football 2018 - Permainan bola sepak dan bola kaki

Futsal football 2018 - Permainan bola sepak dan bola kaki

Ingin bermain permainan futsal di  luar talian ? Sudah tentu anda boleh dengan bola sepak Futsal 2018 - Permainan bola sepak dan bola kaki. Permainan ini boleh dimainkan di  luar talian,  anda hanya perlu memuat turunnya. Selain itu, permainan ini juga mempunyai animasi grafik yang cukup bagus dengan bergantung pada teknologi 3D.

Bukan itu sahaja, watak pemain futsal dalam permainan ini sangat lengkap, kerana anda dapat mencari bintang pemain futsal, seperti Nemar, Neymr, Robino, Lukaku, Niesta, Baru, Dembel, Pogba, Griezman, Grizman, Nista, Andrea Pirlo, Bale, dan banyak lagi. Menarik,  bukan ? Sila muat turun permainan di sini.

4. Jalan Bola Sepak Jalan

Jalan Bola Sepak Jalan

Dikelaskan sebagai permainan futsal ringan, Street Soccer Flick adalah permainan futsal seterusnya yang kami cadangkan untuk anda. Permainan ini agak unik dan sedikit berbeza berbanding permainan sebelumnya yang telah disebutkan. Permainan ini mempunyai ciri multi-pemain di mana pemain boleh mengajak rakan-rakan untuk bertanding futsal di Street Soccer Flick.

Bukan hanya itu, 6 mod permainan siap diuji oleh pemain Street Soccer Flick, bermula dari mod cabaran hingga mod Multiplayer Real Time. Masih tidak berpuas hati, Street Soccer Flick bahkan menyediakan 5 latar belakang permainan futsal yang berbeza, ada yang bersalji, hujan, dan lain-lain. Mari bermain permainan dengan mengklik di sini.

5. Penjaga gol Futsal - Bola Sepak Dalaman

Penjaga Gol Futsal - Bola Sepak Dalaman

Sedikit berbeza dengan permainan sebelumnya, kerana di sini anda tidak diposisikan sebagai pemain futsal yang mesti menggelecek di tengah padang. Sebaliknya, anda di sini bertugas menjaga penjaga golpenjaga gol. Ya, anda mesti sentiasa mengasah kemahiran anda dalam menjaga tujuan agar tidak kebobolan. Oh ya,  permainan ini akan lebih menyeronokkan kerana animasi yang dipaparkan dalam bentuk teknologi 3D,  anda tahu. Mahu? Muat turun di sini.

6. Permainan Futsal

Permainan Futsal

Permainan Zarapps tidak mahu kalah dengan menghadirkan permainan futsal dengan nama Futsal Game. Sama seperti anda bermain futsal di dunia nyata, dalam satu pasukan akan terdiri daripada 5 pemain dan akan menentang pasukan yang lain. Dapatkan gol sebanyak mungkin dan jadilah pemenang untuk Futsal Game.

Bukan hanya itu, jika anda hanya mempunyai kapasiti kosong pada telefon Android tidak lebih dari 20MB, anda masih boleh bermain Futsal Games. Sebabnya, permainan ini tidak akan mengambil banyak ruang di telefon bimbit anda dengan hanya memerlukan 19MB. Permainan yang agak ringan ini dianggap permainan ketagihan. Ingin mencuba? Muat turun di sini.

7. Kejohanan Futsal: Bola Sepak 2018

Bola Sepak Kejohanan Futsal 2018

Selanjutnya, ada permainan yang disebut Futsal Tournaments: Soccer 2018 di mana permainan ini akan mengundang pemain untuk menjadi pemain futsal. Peraturan dalam permainan ini juga disesuaikan dengan futsal secara umum. Namun, yang menarik dari permainan ini ialah animasi 3D yang dipaparkan dengan baik. Di samping itu, kawalan yang digunakan sangat mudah. Sekiranya anda ingin tahu, anda boleh segera  memuat turun  permainan di sini.

8. Tembak Matlamat - Futsal Bola Sepak Dalaman

Matlamat Tembak - Bola Sepak Futsal

Adakah anda yakin dapat menjaringkan gol dalam pertandingan futsal? Anda dapat membuktikan keyakinan itu dengan bermain permainan Shoot Goal - Futsal Indoor Soccer. Bambo Studio, pembangun permainan yang menawarkan keseronokan maya bermain futsal dan menamakan permainan dengan Shoot Goal - Futsal Indoor Soccer akan membawa pemain dalam pertandingan futsal yang menarik.

Kerana di sini pemain akan diminta untuk menang. Sudah tentu untuk memenangi pertandingan futsal, pemain mesti menjaringkan sebanyak mungkin gol lawan. Anda boleh menggunakan sepakan anda untuk masuk ke gawang lawan. Sedia? Muat turun di sini.

9. Kejohanan Futsal - Bola Sepak

Kejohanan Futsal - Bola Sepak

Walaupun permainan ini tidak menampilkan animasi 3D, tetapi anda tidak boleh melewatkannya. Kerana Futsal Championship - Soccer adalah salah satu permainan yang sangat menarik di mana anda akan merasa terharu oleh pasukan lawan dari AI.

Tetapi, jika AI tidak sesuai untuk anda, maka terdapat juga ciri  mod dalam talian  di mana anda boleh mencabar pemain dalam Futsal Championship - Soccer. Nah, skor untuk mod  dalam talian  akan dipaparkan dalam  masa nyata. Menarik, ya? Boleh dapatkan permainan di sini.

10. Amatur Pertandingan Bola Sepak Mudah

Amatur Pertandingan Bola Sepak Mudah

Satu lagi permainan yang kami cadangkan, iaitu Amatur Perlawanan Bola Sepak Mudah. Ini mudah, tetapi membuat banyak kebisingan, kerana anda akan merasakan cabaran sukar untuk memasukkan bola ke gawang. Kerana, lawan yang tampil di Easy Football Match Amatir sangat mencabar, tetapi itu tidak bermaksud mereka tidak dapat dikalahkan, ya. Ayuh, segera bermain permainan di sini, gadis!

Sebagai tambahan kepada 10 permainan di atas, kami masih mempunyai beberapa cadangan permainan futsal lain yang menarik. Malangnya, permainan yang kami cadangkan tidak lagi tersedia di PlayStore.

11. Bola Sepak Futsal 2017

Futsal Bola Sepak 2017

Permainan Bola Sepak Futsal di Android yang disebut Futsal Football 2017 juga dapat menjadi salah satu pilihan tepat bagi anda yang ingin bermain futsal secara maya. Mempersembahkan kepelbagaian ciri menarik adalah salah satu perkara penting untuk mendapat perhatian peminat futsal.

Permainan ini menyajikan animasi grafik yang cukup bagus dengan perpaduan backsound yang sebenar. Semua melayani yang terbaik. Di samping itu, pelbagai pasukan futsal yang popular di pelbagai pelosok dunia siap dipilih sesuka hati oleh para pemain. Malah, terdapat juga 4 peringkat berbeza untuk bermain futsal.

12. Bola Sepak Futsal 2015

Bola Sepak Futsal 2015

Walaupun terkesan jauh di belakang angka "2015" tetapi permainan Bola Sepak Futsal 2015 masih wajar dipertimbangkan sebagai salah satu permainan futsal terbaik dan paling menarik versi ini. Futsal Football 2015 tidak mahu kalah dengan menghadirkan pelbagai ciri menarik dalam permainan.

John Venier pembuat permainan memaparkan animasi grafik yang cukup bagus ke dalam permainan yang telah dimuat turun hampir 40,000 kali melalui PlayStore. Permainan ini juga mempunyai antara muka tepi tasik yang mudah dan tidak mengelirukan para pemain juga tahu.

13. Freekick Futsal

Futsal Freekick

Anda mengaku sebagai orang yang pandai memecah masuk gawang lawan? Buktikan dengan bermain Futsal Freekick. Permainan ini menyajikan permainan di mana pemain akan diminta untuk menembak bola dan masuk ke gawang lawan. Permainan ini cukup menarik untuk dimainkan.

Sebabnya, Futsal Freekick mempunyai AI yang cukup bijak untuk menahan tendangan yang anda hantar. Selain itu, Futsal Freekick menyediakan pelbagai mod permainan iaitu Mode Cup, Match Mode, Arcade Mode, Practice dan Quick Mode. Adakah anda bersedia menerobos gawang lawan dengan rembatan sengit?

14. Permainan Futsal Profesional 2016

Permainan Futsal Profesional 2016

Bermain futsal secara profesional di telefon Android juga boleh dilakukan dengan memainkan permainan Professional Futsal Game 2016. Permainan ini diklasifikasikan sebagai yang terbaik dengan menampilkan pelbagai tawaran unggul. Dalam permainan ini, pemain boleh menukar nama pemain, pakaian futsal yang dipakai, dan juga usia pemain.

Anda juga boleh bermain futsal dengan rakan sekerja untuk menentukan siapa yang terbaik dalam permainan futsal. Bukan itu sahaja, bahkan Permainan Futsal Profesional 2016 sedang mempersiapkan sekitar 32 pemain futsal terkenal di persada antarabangsa.

15. Permainan Futsal

Permainan Futsal

Mempersembahkan animasi grafik yang berbeza, bukan 3D atau memaparkan animasi sebenar. Namun, permainan Futsal Games ini diklasifikasikan sebagai permainan terbaik. Selain itu, animasi yang ditawarkan juga cenderung unik dan berbeza dari yang lain. Inilah yang tidak akan membuat pemain tidak merasa bosan.

Selain dari anima yang ditunjukkan, Futsal Games juga menyajikan permainan menendang gaya futsal yang menyeronokkan. Anda boleh menendang dengan gaya anda sendiri untuk masuk ke gawang lawan.

Berikut adalah semua ulasan 10 permainan Futsal yang boleh anda mainkan di telefon Android. Hanya dengan menggunakan telefon pintar Android, anda sudah dapat menikmati permainan futsal yang menarik. Sekiranya anda mempunyai cadangan permainan lain, anda boleh memberikannya di ruangan komen.