7 Sebab Pemain Perlu Memilih Telefon ASUS Zenfone Max Series!

Dunia permainan di Indonesia kini semakin pesat. Jika dulu kita hanya boleh bermain permainan melalui konsol dan PC, sekarang anda boleh bermain permainan di telefon bimbit anda dengan mudah, bahkan pilihan permainannya sangat banyak. Oleh itu, jangan terkejut jika pada masa ini muncul beberapa telefon bimbit yang mempunyai prestasi pantas dan sesuai untuk bermain permainan.

Tetapi, bergantung pada prestasi untuk bermain permainan di telefon bimbit tidak cukup, kerana anda juga memerlukan bateri yang sangat besar sehingga bermain permainan tidak berhenti di tengah jalan ketika anda bersenang-senang bermain permainan .

Sayangnya, modal prestasi dan bateri yang besar juga tidak mencukupi, kerana anda juga memerlukan reka bentuk HP yang selesa untuk bermain permainan. Anda juga perlu mempertimbangkan reka bentuk skrin dan badan HP sebelum memutuskan untuk membeli HP permainan.

Tetapi sayangnya sekali lagi, jika orang pernah mendengar perkataan " permainan " akan diintimidasi dengan harga yang tinggi. Sebenarnya, anda tidak perlu membeli telefon bimbit yang mahal untuk bermain permainan . Kerana telefon bimbit ASUS Zenfone Max Series yang mempunyai julat harga 2-3 juta masih sangat baik untuk memainkan permainan itu pula. Jangan memandang rendah harganya, ya, kerana anda perlu membaca alasan mengapa ASUS Zenfone Max Series sangat sesuai untuk pemain!

1. Prestasi pantas untuk HP Kelas Pertengahan

Telefon ASUS Zenfone Max Series yang paling terkenal di pasaran adalah model ASUS Zenfone Max M2 dan Asus Zenfone Max Pro M2. Kedua-dua telefon bimbit ini sangat sesuai untuk anda yang gemar bermain permainan di telefon bimbit dengan harga bajet yang minimum. Kenapa? Sudah tentu mengenai prestasi, kedua-duanya lebih unggul dalam prosesor jika dibandingkan dengan vendor lain dalam kelas harga yang sama. Mari periksa prestasi kedua-duanya:

  • Asus Zenfone Max Pro M2

Sekiranya Asus Zenfone Max Pro M2 dilengkapi dengan chipset Snapdragon 660, yang menurut Asus adalah chipset paling berkuasa untuk HP di kelas kelas pertengahan. Bukan itu sahaja, prestasi ini disokong oleh CPU Kryo 260, yang biasanya disertakan dalam HP kelas tinggi yang anda tahu ! Jadi, tidak ada keraguan tentang prestasi, ia pasti unggul dengan harga kelas menengah!

  • Asus Zenfone Max M2

Asus Zenfone Max M2

Jangan keliru dengan Asus Zenfone Max Pro M2, ya. Sekiranya siri satu ini benar-benar berada di bawah Asus Zenfone Max Pro M2, anda boleh mengatakan Max M2 adalah "adik" Max Pro M2. Walaupun prestasinya di bawah Max Pro M2, tetapi telefon bimbit ini juga masih sangat baik untuk anda yang gemar bermain permainan, kerana telah diberikan Snapdragon 632. Fyi, chipset ini juga cukup layak untuk bermain permainan di HP.

2. Menyokong Teknologi AI

AI

AI ( Artificial Intelligent ) hanya terdapat di Asus Zenfone Max Pro M2. Apa adalah penggunaan teknologi AI? Jadi, teknologi AI ini akan mengoptimumkan prestasi dan prestasi HP dengan mengutamakan permainan berbanding aplikasi lain. AI ini secara automatik akan ditetapkan untuk menjalankan permainan terlebih dahulu berbanding aplikasi media sosial, atau aplikasi lain. Sangat sesuai, bukan , untuk anda pemain ?

3. Stok Android

Asus Zenfone Max Pro M2

Jika ini dimiliki oleh Asus Zenfone Max Pro M2 dan Asus Zenfone Max M2, ya. Stok Android, atau lebih dikenali sebagai Android Pure adalah telefon bimbit yang tidak menyediakan OS selain OS asal lalai dari Android. Jadi, dua telefon bimbit Asus tidak mempunyai ZENUI seperti di beberapa telefon bimbit Asus yang lain.

Sebab Asus tidak menyematkan ZENUI adalah kerana pemain lebih bebas mengatur telefon bimbit mereka sesuka hati. Jadi, anda boleh memasang aplikasi yang hanya diperlukan, tanpa memerlukan aplikasi lain yang mengganggu. Anda boleh menyesuaikan HP dengan bebas , dan tentu saja ini juga mempengaruhi prestasi, kerana aplikasi yang tidak anda perlukan, tidak akan berjalan di telefon bimbit.

Tambahan lain, walaupun hanya menggunakan Android tulen, tetapi soal keselamatan juga cukup terjamin, sungguh !

4. Bateri Super Besar

kapasiti bateri

Sebelumnya disebutkan di awal, jika permainan HP tentu memerlukan bateri yang lama untuk bermain permainan juga dapat lebih lama. Jika anda suka bermain permainan, sangat sesuai untuk memilih Asus Zenfone Max Pro M2 dan Asus Zenfone Max M2.

Sebab, untuk bateri terpasang Max Pro M2 berkapasiti 5000 mAh. Kapasiti ini mampu bermain permainan lebih dari 9 jam. Malah, Asus juga menyatakan bahawa HP ini dapat bertahan 2 hari yang anda tahu ! Yang paling penting, Asus Zenfone Max Pro M2 sudah menyokong pengecasan pantas.

Tidak kurang menarik dengan Max Pro M2, Asus Zenfone Max M2 juga mempunyai kapasiti yang agak besar, iaitu 4000 mAh. Makan, jangan kecewa kerana jumlah kapasiti lebih kecil, ya, kerana bateri tidak kurang kuat. Menurut eksperimen yang dilakukan oleh Asus, telefon bimbit dapat bermain permainan selama lebih kurang 8 jam tanpa berhenti. Cukup lama, bukan ? Sangat sesuai, untuk anda para pemain.

5. Reka bentuk yang betul untuk bermain permainan

skrin

Asus faham, jika nama bermain permainan di HP bukan hanya soal prestasi dan bateri. HP juga memikirkan reka bentuk Asus untuk kemudahan pengguna ketika bermain permainan. Menurut kajian yang dilakukan oleh Asus, lebih banyak pemain yang menyukai telefon layar 6.0 inci ke atas.

Oleh itu, kedua-dua Asus Zenfone Max Pro M2 dan Asus Zenfone Max M2 dilengkapi dengan skrin 6.3 inci. Tujuannya, tentu saja, adalah bermain permainan dengan lebih bebas.

Bukan itu sahaja, kerana Asus juga menyematkan nisbah skrin-ke-badan 90% dengan gorila corning gores yang gores 6. Tetapi sayangnya, nisbah skrin dan pelindung hanya berlaku untuk Asus Max Pro M2 saja.

6. Kamera yang cukup baik

kamera

Walaupun kedua-dua telefon bimbit ini menumpukan pada prestasi untuk bermain permainan, tetapi Asus juga masih memikirkan kameranya. Pada Zenfone Max Pro M2, kamera belakang mempunyai resolusi 13MP yang dilengkapi dengan AI Scene Detection. Fitur ini dapat mengenali objek yang akan difoto dan menyesuaikan kecerahan secara automatik.

Tetapi, jika anda lebih suka mengaturnya secara manual, maka Asus menyediakan ciri Pro Mode. Nah, dalam Pro Mode, pengguna bebas untuk mengatur masalah mereka sendiri mengenai kecerahan foto, fokus objek, pendedahan, keseimbangan putih, dan lain-lain.

Mengenai kamera pada telefon bimbit Asus Zenfone Max M2, tidak ada pengesanan adegan AI . Walaupun begitu, kamera masih baik untuk menangkap gambar dengan kamera belakang 13MP dan kamera depan 8MP.

Terdapat satu lagi kelebihan yang dimiliki kedua-dua telefon bimbit tersebut, yang mampu merakam video beresolusi 4K. Malah, kemampuan merakam video juga agak stabil. Oleh itu, anda tidak akan menemui masalah video yang bergoyang, berkat kehadiran teknologi EIS.

7. Harga Berpatutan

harga

Banyak kelebihan yang ditawarkan oleh kedua-dua telefon bimbit Asus, tetapi harganya masih agak mesra di dompet. Kerana Asus Zenfone Max Pro M2 dan Asus Zenfone Max M2 berharga sekitar 2 hingga 3 juta. Tentunya harganya berbeza mengikut variasi pada RAM yang ada.

Sekiranya anda masih ingin mengetahui kelebihan kedua-dua telefon bimbit ini, anda boleh terus mengunjungi dua artikel berikut:

  • 10 Kelebihan Asus Zenfone Max Pro M2
  • 10 Kelebihan Asus Zenfone Max M2

Tetapi, jika anda masih bingung mengenai perbezaan antara kedua telefon bimbit, kami akan memberikan lebih banyak informasi dalam artikel 8 Perbezaan antara Asus Zenfone Max Pro M2 dan Asus Zenfone Max M2.

Jadi, adakah anda telah membuat pilihan pada Asus Zenfone Max Pro M2 atau Asus Zenfone Max M2?