10 Permainan Roller Skate Terbaik untuk Telefon Pintar Android

Android adalah salah satu telefon pintar dengan pengguna terbanyak di dunia, termasuk di Indonesia. Hampir setiap pengguna telefon pintar mempunyai OS berasaskan Android. Selain penggunaan OS yang mudah, semua jenis permainan Android yang disediakan juga sangat pelbagai dan juga menarik.

Setiap pengguna Android memiliki aplikasi yang disebut PlayStore untuk mengunduh dan memasang semua jenis aplikasi untuk mendukung smartphone Android mereka, termasuk semua jenis permainan yang tersedia di Android.

Pelbagai jenis permainan yang ditawarkan oleh PlayStore untuk pengguna Android. Dari permainan percuma hingga permainan berbayar. Salah satu aplikasi permainan Android yang cukup menarik untuk dicuba oleh pengguna Android adalah permainan roller skate. Berikut ini akan mengkaji 10 permainan roller skate terbaik di Android.

10 Permainan Roller Skate Terbaik di Android

1. Street Skater 3D: 2

1 permainan skate jalanan terbaik

Permainan skate terbaik pertama berasal dari Street Skater 3D: 2. Dalam permainan ini, pemain dapat meningkatkan kemahiran mereka dalam bermain roller skate. Di samping itu, pemain boleh mendapatkan banyak duit syiling yang boleh digunakan untuk meningkatkan kuasa yang  dimiliki oleh  pemain.

Permainan ini juga menawarkan pelbagai ciri seperti adanya tujuh watak roller skate untuk dipilih, dengan 25 jenis papan selaju, dan juga para pemain dimanjakan dengan grafik 3D moden. Ingin mencuba permainan ini? Klik di sini untuk memuat turun permainan.

2. Summer Roller Girl - BFF Salon

2 gadis roller musim panas

Permainan roller skating terbaik yang lain berasal dari Summer Roller Girl - BFF Salon. Permainan roller skate terbaik ini menggabungkan permainan luncur dengan permainan salun. Permainan ini sangat sesuai untuk anda yang gemar bermain permainan genre gadis dan juga yang gemar bermain permainan solek.

Game Summer Roller Girl - BFF Salun ini juga menyediakan tiga ciri menarik, iaitu latar paparan pertama atau latar belakang dengan animasi dalam bentuk seperti anda bermain roller skate.

Selain itu, ciri kedua ialah terdapat tiga tahap yang ditawarkan, iaitu Spa, Makeup, dan Dress Makeup. Dan ciri ketiga adalah bahawa ciri "berdandan" akan menjadikan pemain kelihatan lebih stylist dan juga akan menambahkan kekuatan pada watak pemain.

Summer Roller Girl - BFF Salon mempunyai penilaian 3.9 dalam aplikasi PlayStore yang telah dimuat turun sekitar lima juta pengguna Android. Di samping itu, salah satu permainan roller skate terbaik telah dikaji atau ditinjau oleh lebih daripada tiga belas ribu pengunduh permainan. Jadi, anda boleh mencuba permainan roller skate ini. Berminat? Anda boleh klik di sini untuk memuat turun permainan.

3. Roller Skating Girls - Menari di Roda

Roller Skating Girls - Menari di Roda

Mungkin permainan ini lebih diminati oleh gadis-gadis. Sebabnya, dilihat dari grafik animasi yang kelihatan cukup  girang  dengan watak wanita yang menarik. Di sini pemain dijemput untuk menjadi gadis yang pandai meluncur, tetapi pemain juga mesti memikirkan peralatannya.

Peralatan yang diperlukan bukan hanya roller skate, anda juga memerlukan pakaian yang selesa tetapi tetap  bergaya,  peralatan keselamatan, hingga stoking. Baiklah, untuk dapat menggantikan semua peralatan ini, anda mesti dapat memenangi setiap misi di sana. Menarik,  bukan ? Ayuh, segera bermain di sini.

4. Lari Rollerblade InLine Skate

4 skate sebaris

Satu lagi permainan roller skate terbaik berasal dari permainan yang dipanggil InLine Skate Rollerblade Run. Permainan ini membawa tema roller skate. Berbeza dengan dua permainan sebelumnya, permainan ini tidak mempunyai unsur-unsur mengenai solek, pakaian, atau salun. Dalam permainan ini, anda dapat merasakan betapa seronoknya pengalaman permainan roller skate terbaik ini.

InLine Skate Rollerblade Run juga tidak menawarkan ciri unik, termasuk:

 • Anda boleh memilih senario yang anda mahukan.
 • Anda juga boleh menaik taraf kasut roda sehingga anda dapat meluncur dengan lebih pantas.
 • Pemain juga boleh memilih watak yang ingin dimainkan.
 • Ketersediaan pelbagai bahasa untuk memainkannya.

Berminat untuk bermain? Tekan sini untuk muat turun.

5. Inline Freestyle Extreme 3D

5 gaya bebas sebaris

Sekiranya anda mahukan permainan roller skate dengan banyak muslihat, mungkin anda harus mencuba permainan roller skate terbaik untuk permainan ini. Para pemain dimanjakan dengan pelbagai muslihat seperti bermain roller skate.

Pemain boleh melakukannya secara manual seperti melakukan helah balik, pukulan, dan trik lain. Dalam permainan ini juga menyediakan tujuh tempat untuk bermain roller skate. Walau bagaimanapun, pemain juga boleh membuat tempat mereka sendiri untuk bermain roller skate. Menarik kan? Klik di sini untuk memuat turun permainan Inline Freestyle Extreme 3D.

6. Roller Skating Girl: Perfect 10 ❤ Permainan Tarian Percuma

Roller Skating Girl Perfect 10 ❤ Permainan Tarian Percuma

Terdapat satu lagi permainan menarik yang mengambil tema roller skate, iaitu Roller Skating Girl: Perfect 10 ❤ Free Dance Games. Dalam permainan, pemain akan diminta untuk melakukan gaya dan trik di roller skate. Tetapi itu tidak semua, kerana dalam permainan ini pemain bebas memilih roller skate mereka sendiri.

Bukan hanya memilih, anda juga boleh merancang roller skate seperti yang dikehendaki. Perkara yang paling menarik dalam permainan ini adalah, pemain boleh bermain permainan berdandan secara serentak, kerana di sini anda juga boleh menukar pakaian untuk menata. Berminat? Boleh bermain permainan di sini.

7. Luncur Inline yang agresif

7 agresif

Permainan skate terbaik seterusnya berasal dari permainan yang disebut Aggressive Inline Skating. Dalam permainan pemain boleh menggunakan semua jenis trik seperti bermain skate. Permainan ini yang mempunyai penilaian 4.1 mempunyai beberapa ciri menarik, termasuk:

 • Pemain boleh melakukan gaya bebas dalam bermain aksi seperti bermain luncur.
 • Ketersediaan cara bermain menggunakan aksi rollerblading.
 • Pemain juga boleh melakukan tanjakan menegak, mangkuk, dan juga melompat.

Ingin tahu? Anda boleh mencuba permainan ini dengan memuat turun permainan ini di sini.

8. World Skating Pro 3D: Street Skater

World Skating Pro 3D Street Skater

Sesuai dengan nama permainan, World skating pro 3d: street skater memang membawa animasi 3D ke dalam permainan. Selain animasi yang cukup bagus, permainan ini juga merupakan salah satu permainan yang mudah tetapi membuatnya menggeram. Sebabnya, anda hanya perlu mengambil duit syiling di jalanan semasa kasut anda beroda. Namun, jalan-jalan penuh dengan halangan. Boleh mengatasinya? Muat turun  permainan di sini.

9. Soy Luna 3: Roller Skates

Soy Luna 3 Roller Skates

Permainan ini mempunyai konsep bermain sama dengan permainan sebelumnya. Cuma di Soy Luna 3: Roller Skates anda harus menggunakan roller skate dan bukannya duit syiling. Juga, jalan yang dilalui adalah berbeza, tetapi masih dengan rintangan yang tidak berkesudahan. Adakah anda mahu bermain permainan? Sila muat turun di sini.

10. Rutin Harian Gadis Skate - Permainan Makeup & Dressup

Rutin Harian Skate Girl - Permainan Makeup & Dressup

Rollerblading sambil mengambil duit di jalanan adalah konsep permainan yang selalu dibawa dan membuat pemain terobsesi, seperti dalam Skate Girl Daily Routine - Makeup & Dressup Game. Namun, permainan ini memberikan konsep bermain sentuhan yang sedikit berbeza.

Di sini pemain tidak hanya diberitahu untuk bermain skate, kerana pemain juga dapat berpakaian dan memilih pakaian untuk setiap watak. Terdapat banyak pilihan pakaian untuk dipakai, malah alat  soleknya lengkap. Ingin tahu? Ayuh, bermain di sini.

Selain 10 permainan sebelumnya, kami masih mempunyai sejumlah permainan lain yang tidak kurang menarik untuk dimainkan. Tetapi sayangnya, permainan berikut yang kami cadangkan tidak lagi tersedia di PlayStore.

11. Roller Skate Chics: Gadis Tarikh

3

Permainan roller skate terbaik kali ini berasal dari permainan bernama Roller Skate Chichs: Girls Date. Hampir mirip dengan roller skate Summer Roller Girl - BFF Salon, permainan satu ini juga membawa tema dengan latar belakang seperti anda sedang melakukan roller skate. Permainan ini mempunyai penilaian 4.0 dan telah ditinjau oleh lebih daripada sebelas ribu pengguna Android.

Beberapa ciri yang disediakan oleh permainan Roller Skate Chics: Girls Date merangkumi:

 • Anda boleh mengawal setiap watak wanita dengan mudah.
 • Anda boleh memilih 4 watak wanita yang disediakan: Cara, Rose, Ivana, atau Daisy.
 • Setiap watak yang anda pilih mempunyai 4 rakan untuk memakai kasut, iaitu Melissa, Jacqueline, Bella, dan Ingrid.
 • Menyediakan pelbagai model pakaian yang menarik.
 • Terdapat juga pelbagai jenis alat solek.
 • Gaya rambut adalah sederhana tetapi tetap menarik walaupun anda menggunakan topi keledar keselamatan seperti anda memakai kasut anda.

12. Antonia Roller Skate Days

6 antonia

Permainan roller skate lain berasal dari permainan bernama Antonia Roller Skate Days. Dalam permainan ini ada cerita sebelum anda benar-benar melakukan permainan roller skate. Kali ini watak yang anda mainkan diberi nama Antonia.

Di sini Antonia mempunyai masalah mengenai pertandingan roller skate dan tugas pemain adalah untuk membantu Antonia dalam pertandingan meluncur. Dahulu tempat latihan yang digunakan adalah taman yang kotor. Pemain dikehendaki membersihkan tempat latihan terlebih dahulu.

13. Luncur Gambar

8

Permainan skate ini menyajikan permainan pertandingan skate. Dalam permainan ini, pemain dapat melakukan pelbagai jenis trik skate seperti melompat , berpusing, berpusing, untuk memenangi pertandingan. Permainan ini juga menyediakan ciri untuk pemain memilih untuk membuat program pertandingan skate.

Pemain juga boleh memilih watak yang telah disediakan untuk bertanding. Tahap pertandingan skate ini bermula dari latihan, kejuaraan, taman pixie, istana puteri, rock 50-an, salsa, dan sekolah menengah. 

Di samping itu, anda boleh mengubah beberapa gaya rambut dan gaya yang anda mahukan. Selepas itu anda boleh memulakan latihan dan bersiap sedia untuk pertandingan roller skate.

14. Permainan 3D Roller Skate Ekstrim

9 melampau

Permainan roller skate ini adalah permainan roller skate yang bermain di arena yang penuh dengan kesesakan jalan raya. Pemain boleh mencapai tahap tertinggi dengan pelbagai trik seperti bermain roller skate seperti trik pada lompatan, pedal, putaran, dan banyak lagi.

Dalam permainan ini para pemain dicabar untuk bermain trik roller skate dalam kesesakan lalu lintas yang penuh dengan kereta dan motosikal di jalanan. Beberapa ciri lain yang pemain dicabar untuk bermain rollerblading dengan had masa yang mesti dilebihi.

15. Luna Luncur

10 kasut luna

Kali ini permainan roller skate berasal dari permainan bernama Luna Skates. Dalam permainan ini para pemain disajikan dengan pelbagai petualangan dengan bermain roller skate di belakang pentas. Tidak kurang juga dengan permainan roller skate yang lain, para pemain juga dimanjakan dengan pelbagai jenis trik skate.

Di samping itu, pemain dicabar untuk mengumpulkan sebanyak mungkin syiling untuk mencapai tahap tertinggi. Terdapat pelbagai jenis hadiah yang dapat diperoleh oleh pemain.

Selain 10 permainan di atas, kami juga masih mempunyai koleksi permainan konsep skate yang menarik. Tetapi sayangnya, permainan berikut yang kami cadangkan tidak lagi tersedia di PlayStore.

Itulah 10 permainan roller skate terbaik di Android. Sekiranya anda berminat, anda boleh memuat turunnya di PlayStore di Android anda. Selamat bermain!