10 Permainan Besbol Terbaik dan Paling Mencabar di Android Mobile

Tujuan permainan dibuat salah satunya adalah untuk menghiburkan pemain permainan. Oleh itu, sifat permainan sering harus memenuhi kriteria seperti harus membuat pemain ketagih dan tentu saja menyeronokkan. Banyak jenis permainan yang menyeronokkan, dari permainan memasak hingga permainan simulasi. Namun, kali ini permainan besbol menjadi salah satu yang paling menyeronokkan.

Seperti yang anda ketahui, sukan besbol adalah salah satu sukan yang cukup keren dan menarik selain bermain bola sepak. Oleh itu, kali ini memfokuskan dan mensasarkan 10 permainan besbol paling menarik juga terbaik untuk dimainkan di telefon Android. Apakah mereka? Lihat ulasan hingga akhir ya!

10 Permainan Besbol Terbaik

1. BOLA SEPAK 9

BOLA SEPAK 9

Sekiranya anda mencari permainan baseball baseball, maka pilihan terbaik adalah memuat turun BASEBALL 9. Sebabnya, permainan ini cukup menggembirakan dengan peraturan yang benar-benar disesuaikan dengan sukan baseball. Apa yang menarik, anda boleh menukar nama pemain, baju pemain, untuk  meningkatkan kemahiran yang  dimiliki oleh setiap watak. Ingin bermain permainan? Cukup  muat turun  di sini, percuma!

2. Baseball Superstars® 2013

permainan 2013 Baseball Superstars®

Nampak sekolah lama dengan tahun 2013 yang tersemat dalam nama permainan besbol ini. Namun, siapa sangka bahawa permainan ini adalah salah satu permainan besbol yang cukup menarik perhatian para pemain Android. Telah terbukti bahawa permainan permainan GAMEVIL Inc. memperoleh lebih daripada 250,000 pengunduh.

Dalam permainan, pemain 2013 Baseball Superstars® boleh memilih untuk menjadi Pitcher atau Batter. Kedua-duanya mesti bermula dari awal, iaitu latihan. Setelah menyelesaikan pelbagai latihan, pemain akan meneruskan cabaran. Sehingga titik ini selesai, maka pemain boleh bersaing di arena sebenar. Menjadi pemain terhebat dari pemula untuk menjadi profesional. Muat turun di sini.

3. Bintang Besbol

Bintang Besbol

Mencari permainan sukan besbol tanpa mengeluarkan kuota internet? Baseball Star boleh menjadi pilihan yang tepat untuk anda. Sebabnya, kelebihan permainan ini adalah alias luar talian tanpa internet. Sudah tentu kelebihan yang ditawarkan bukan hanya permainan luar talian, Baseball Star mempunyai sejumlah kelebihan.

Sebagai contoh, anda boleh memilih pemain untuk pasukan besbol anda sendiri. Malah, pemain juga akan disajikan dengan paparan animasi 3D yang cukup bagus. Bukan hanya itu, 3 mod permainan di Baseball Star siap dipilih oleh pemain untuk mendapatkan permainan besbol yang mencabar. Penasaran dengan cabaran yang ditawarkan? Muat turun permainan secara langsung di sini.

4. MLB Home Run Derby 18

MLB Home Run Derby 18

Pelbagai dan pelbagai pertandingan mencabar peminat baseball disajikan dalam permainan menarik yang disebut MLB Home Run Derby 18. Permainan besbol ini menyajikan pertandingan dengan pasukan besbol lain secara dalam talian. Ya, anda akan bersaing dengan pemain MLB Home Run Derby 18 yang lain.

Ciri-ciri yang ditawarkan cukup bagus dan berkualiti. Contohnya, mod permainan yang disediakan oleh MLB Home Run Derby 18 agak berbeza. Permainan ini menawarkan 3 mod iaitu Multiplayer Derby Mode, Arcade Mode, dan Single Player Derby Mode. Boleh dipilih secara bebas oleh pemain. Mahu? Muat turun di sini.

5. Pertempuran Homerun 2

Pertempuran Homerun 2

Hampir 400,000 muat turun di PlayStore, Homerun Battle 2 adalah salah satu versi besbol Caris Signal yang paling menyeronokkan. Permainan ini menyajikan permainan Baseball yang menarik dengan pertandingan yang mencabar. Lebih mencabar jika pemain dapat bersaing dengan Baseball dalam talian.

Ya, ciri pertempuran dalam talian dengan rakan pemain di seluruh dunia dapat digunakan untuk anda yang ingin mencabar pemain lain. Bukan itu sahaja, jika anda tidak mahu menggunakan internet, pemain boleh memilih 6 mod permainan yang berbeza. Sudah tentu tidak kurang menarik daripada mod dalam talian yang anda tahu. Ingin tahu? Main permainan segera di sini.

6. 3D Baseball sebenar

3D besbol sebenar

Tambahan lagi, ada Real Baseball 3D yang benar-benar memaparkan animasi 3D yang cukup menarik. Bukan hanya masalah animasi, kerana permainan ini cukup menyeronokkan dan senang dimainkan. Peraturan dalam Real Baseball 3D juga disesuaikan dengan baseball pada umumnya. Di samping itu, terdapat 3 pilihan  inning  untuk dipilih, iaitu 3, 6, atau 9. Inning mana  yang  anda mahu mainkan? Muat turun  di sini.

7. MLB Perfect Inning 2018

MLB Perfect Inning 2018

MLB Perfect Inning 2018 juga merupakan salah satu cadangan permainan terbaik dengan konsep besbol. Dengan permainan ini, anda bukan sahaja bermain besbol, tetapi juga mengawal setiap pemain dalam pasukan besbol. Bukan itu sahaja, MLB Perfect Inning 2018 juga menarik perhatian pemain dengan kehadiran 30  tetapan  agar permainan besbol tidak monoton. Ingin tahu? Boleh dimuat turun di sini.

8. Baseball Superstars® 2012

2012 Baseball Superstars®

Walaupun ia hadir pada tahun 2012, permainan besbol yang dibuat oleh pembangun GAMEVIL ini juga menarik seperti permainan lain, anda tahu. Permainan yang telah menerima lebih dari 120,000 kali muat turun menghadirkan permainan besbol yang menarik yang juga menarik untuk dimainkan di telefon Android. Di sini, pemain akan menemui permainan dengan animasi berkualiti HD.

Bukan itu sahaja, malah Baseball Superstars® 2012 siap dengan alat kawalan atau permainan ringkas yang juga senang dikawal. Anda juga akan menghadapi lawan AI dari Baseball Superstars® 2012 yang cukup hebat dan boleh dipercayai bermain bola keranjang, menakluk dan bermain di sini.

9. Besbol FreeStyle2

Bola Sepak Percuma2

Kali ini permainan Baseball menampilkan grafik animasi 3D dalam bentuk kartun. Cukup unik di mana paparan kartun yang disajikan juga kelihatan comel dan menggemaskan. Namun, walaupun kelihatan lucu dan menggemaskan, FreeStyle Baseball2 adalah satu permainan yang cukup mencabar bagi pemain yang anda kenal.

Ini dapat dilihat dari cara permainan yang dipersembahkan oleh FreeStyle Baseball2. Permainan ini meminta pemain besbol bermain PvP. Malah FreeStyle Baseball2 mendakwa permainan terasa lebih nyata seperti bermain dan bermain besbol seperti nyata. Ingin tahu? Cuba permainan dengan mengklik di sini.

10. Flick Home Run! perlawanan besbol

Permainan besbol Flick Home Run

Keunikan permainan Baseball yang satu ini yang mempunyai 10 mod permainan sekaligus. Ya, jarang permainan di Android yang menyediakan pelbagai dan banyak variasi mod permainan. Terdapat beberapa mod permainan yang tersedia seperti mod berbilang pemain di mana pemain Flick Home Run! permainan besbol boleh dimainkan dengan rakan sekerja.

Selain berbilang pemain, mod bermain seperti Mod Minor & Major sebagai mod dengan bergantung atau melakukan sebanyak mungkin home-run sejauh mungkin. Terdapat lebih banyak lagi, mod latihan di sini para pemain akan diajar pelbagai pergerakan besbol untuk meningkatkan kepakaran dalam bermain besbol. Adakah anda ingin mengetahui mod lain? Main di sini dengan segera.

Sekiranya anda masih ingin tahu tentang permainan lain yang mempunyai tema besbol, maka anda boleh melihat beberapa cadangan permainan lain di bawah. Cuma permainan ini yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

11. BOLA BOLA SUKAN 2016

BOLA BOLA SUKAN 2016

Glu sebagai salah satu pembuat dan pengembang permainan tidak mahu kalah dengan melancarkan permainan besbol yang dipanggil TAP SPORTS BASEBALL 2016. Walaupun ia muncul pada tahun 2016 yang lalu, permainan ini boleh menjadi salah satu pilihan tepat untuk anda. Dalam permainan, pemain boleh memilih diri untuk bergabung dengan pasukan dengan anda.

TAP SPORTS BASEBALL 2016 malah menyediakan dan mempersembahkan permainan yang mudah dan senang dimainkan. Bukan itu sahaja, malah TAP SPORTS BASEBALL 2016 siap dengan pemain Baseball legenda yang akan bersaing dengan anda.

12. BOLA BOLA SUKAN 2015

BOLA BOLA SUKAN 2015

Glu sekali lagi menjalankan permainan bertema besbol. Kali ini TAP SPORTS BASEBALL 2015 akan menjadi salah satu daripada 10 permainan besbol yang paling menarik untuk anda pilih dan mainkan di telefon Android anda. TAP SPORTS BASEBALL 2015 menghadirkan pemain besbol bertaraf dunia dan juga disesuaikan dengan yang nyata.

Bukan hanya itu, bahkan permainan ini juga menyajikan varian fitur yang dapat menjadi andalan para pemain. Kawalan atau cara bermain yang cenderung mudah adalah salah satu kelebihan yang ditawarkan. Anda juga boleh membuat pengurusan pasukan besbol yang telah dipilih.

13. BOLA BOLA SUKAN TAP

BOLA BOLA SUKAN TAP

Masih bersama pengembang permainan Glu, TAP SPORTS BASEBALL adalah permainan besbol yang tidak kurang menariknya dalam menampilkan permainan besbol yang menarik untuk dimainkan. Bukan itu sahaja, malah anda akan merasakan sensasi pertandingan seperti anda sebenarnya bermain besbol.

Anda juga boleh mengatur semua strategi yang akan dijalankan oleh pasukan besbol. Urus siapa yang menjadi pejuang dan lain-lain. Di samping itu, permainan TAP SPORTS BASEBALL juga memudahkan pemain dengan permainan dan antara muka yang cenderung sederhana tetapi tetap menakjubkan.

Itulah 10 permainan bertema besbol terbaik dan paling menarik untuk dimainkan pada peranti Android. Apa pendapat anda? Adakah terdapat salah satu permainan di atas yang ingin anda mainkan di telefon Android?