10 daripada Headset Bluetooth Mini Terbaik di Dunia menjelang 2020

Kelebihan menggunakan alat dengar bluetooth adalah apabila anda dapat melakukan aktiviti multitasking dengan mudah. Sebagai contoh, dengan alat dengar Bluetooth kita boleh memandu semasa menerima panggilan telefon dengan lebih selamat. Selain itu, alat dengar bluetooth ini juga sangat praktikal kerana tidak disertakan dengan kabel alias yang berfungsi seperti tanpa wayar .

Teruskan saja dan tinjau mengenai 10 alat dengar mini bluetooth terbaik di dunia yang boleh anda beli. Bukan sahaja bercakap tentang kualiti bunyi yang dihasilkan, alat dengar Bluetooth yang kita mengkaji bawah cemerlang dalam sektor ketahanan, reka bentuk dan spesifikasi.

1. Apple Airpod

Alat dengar Mini Bluetooth Terbaik Apple Airpods

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Lengkapkan iPhone atau iPad anda dengan Airpods, alat dengar mini bluetooth terbaik yang benar-benar istimewa. Apple membuat alat dengar ini dengan reka bentuk seperti fon telinga pada umumnya. Perbezaannya adalah, tidak ada kabel dan mikrofon alat dengar terletak di badan .

Cip W1 yang direka khas oleh Apple menghasilkan wayarles yang cekap sehingga alat dengar dan sambungan peranti menjadi lebih stabil dan suara yang dihasilkan juga cukup baik. Tetapan Apple Airpods boleh dilakukan pada peranti yang disambungkan ke alat dengar. Selain itu, alat dengar ini juga boleh bertahan sehingga 24 jam.

2. Samsung Gear ikonX

Samsung Gear IconX

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Pesaing terbesar Apple, iaitu Samsung, juga memulakan alat dengar bluetooth dengan reka bentuk yang tepat dan ukuran yang sangat minimalis.

Samsung gear iconX bukan hanya alat dengar yang boleh digunakan untuk memanggil atau mendengar muzik. Ini boleh menjadi pelacak kecergasan . Semasa anda bersenam dan tidak membawa telefon pintar, alat dengar ini dapat memberikan maklumat mengenai kelajuan, jarak, waktu, degupan jantung, dan jumlah kalori yang dibakar.

Uniknya, Samsung Gear iconX dapat menyimpan sekitar 1,000 muzik di alat dengar ini kerana terdapat memori simpanan 4GB di dalamnya. Mengendalikan alat dengar ini juga lebih mudah kerana anda hanya perlu menekan bahagian badan alat dengar ini.

3. Motorola VerveOnes +

Motorola VerveOnes +

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Alat dengar satu ini sangat istimewa kerana dilengkapi dengan sijil IP57 yang menjadikan alat dengar ini kalis air. Bukan itu sahaja, Motorola VerveOnes + dapat menghasilkan audio dengan kualiti yang luar biasa pada tahap HD. Mendengarkan muzik atau melakukan aktiviti lebih mudah kerana alat dengar ini tidak mempunyai kabel yang mudah kusut.

Peranti yang mempunyai mikrofon integrasi dua mempunyai kawalan penuh terhadap Siri atau Google Now. Sebenarnya, alat dengar yang boleh disambungkan dengan peranti jarak 33 kaki boleh bertahan sehingga 12 jam penuh.

4. Erato Apollo 7

Erato Apollo 7

Salah satu alat dengar mini bluetooth terbaik dengan reka bentuk mewah ialah Erato Apollo 7. Pereka bentuk alat dengar ini menampilkan alat dengar tanpa wayar yang sangat mudah dikendalikan. Satu butang untuk semua, itulah fungsi butang yang terdapat dalam headset ini, yaitu mengaktifkan Siri / Google Now, menukar trek, menyesuaikan volume, dan menjawab panggilan telefon.

Ucapkan selamat tinggal pada alat dengar yang disertakan dengan kabel yang mudah kusut dan menjengkelkan. Sudah tiba masanya untuk beralih ke Erato Apollo 7 yang tersedia dalam 4 warna yang menarik, iaitu kelabu, perak, emas, dan emas mawar.

5. Earbud Jabra Elite Sport True Wireless

Earbud Jabra Elite Sport True Wireless

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Bagi anda yang suka bersenam, mungkin Jabra Elite Sport True Wireless Earbuds adalah alat dengar bluetooth terbaik untuk anda. Di alat dengar kanan terdapat sensor denyut jantung yang dapat memantau tahap tenaga anda ketika anda bersenam. Sementara itu, di alat dengar kiri terdapat kawalan kelantangan dan main balik.

Earbud Jabra Elite Sport True Wireless boleh bertahan selama 4.5 jam. Kualiti suara yang dihasilkan oleh alat dengar ini juga cukup baik dengan keseimbangan bass yang unggul. Reka bentuk alat dengar juga dibuat agar sesuai dengan telinga sehingga tidak mudah jatuh walaupun anda bergerak secara aktif.

6. Earbud Tanpa wayar Sebenar Onkyo W800BT

Earbud Onkyo W800BT True Wireless

Walaupun agak baru, Onkyo W800BT True Wireless Earbud menawarkan kualiti bunyi yang lebih baik daripada Apple Airpods. Cara menetapkan fon telinga stereo cukup baik sehingga suaranya terdengar sempurna di telinga.

Malangnya, kualiti wayarles fon telinga ini masih tidak sempurna kerana kadangkala masih berbunyi "bip" ketika telefon pintar terlalu jauh, walaupun fon telinga lain dapat melakukannya dengan baik.

Hayat bateri Onkyo W800BT True Wireless Earbuds hanya mencapai 3 jam. Ini bermakna anda perlu mengecas peranti ini setiap 3 jam jika anda menggunakan fon telinga secara aktif.

7. Jam Earbud Tanpa Wayar Ultra Benar

Jam Earbud Tanpa Wayar Ultra Benar

Semak Harga di Shopee

Dari segi reka bentuk, Earbud Ultra Tanpa Wayar Ultra mungkin lebih rendah daripada Apple Airpods. Namun, dari segi keselamatan, fon telinga yang satu ini mempunyai reka bentuk yang sangat selamat untuk pendengaran anda. Prestasi tanpa wayar fon telinga ini juga sangat baik, suaranya tidak akan berhenti secara tiba-tiba seperti fon telinga Bluetooth palsu yang tidak berkualiti.

Jam tangan Ultra True Wireless Earbud mempunyai daya tahan selama 3 jam. Kelemahan yang terdapat dalam fon telinga ini hanya terletak pada prestasi bassnya yang kurang menendang . Jam Ultra True Wireless Earbuds lebih unggul dari segi reka bentuk dan juga dengan harga yang berpatutan.

8. Sol Republic Amps Air

Sol Republic Amps Air

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Fon telinga mini bluetooth terbaik ini sememangnya sangat sesuai untuk anda yang sering bersenam atau melakukan aktiviti lain membuatkan anda berpeluh. Ya, fon telinga ini tidak mudah rosak walaupun terkena peluh dengan syarat anda tidak mencuci fon telinga ini dengan air.

Kualiti bass dan treble yang ditawarkan oleh fon telinga ini cukup baik. Anda boleh bergantung pada Sol Republic Amps Air untuk bersenam atau hanya mendengar muzik kegemaran anda. Ketahanan fon telinga ini sekitar 3 jam, ketahanan standard yang ditawarkan oleh kebanyakan fon telinga Bluetooth.

9. Kitsound Comet True Wireless

Kitsound Comet True Wireless

Tambahan pula, terdapat earphone bluetooth dengan harga yang sangat berpatutan, iaitu Kitsound Comet True Wireless. Walaupun kualiti suaranya kurang dari yang maksimum, tetapi fon telinga ini masih cukup bernilai untuk mendengar podcast atau muzik.

Kelebihan yang anda dapat dari Kitsound Comet True Wireless adalah prestasi wayarlesnya yang cukup baik. Sebenarnya, prestasi wayarles fon telinga ini lebih baik daripada fon telinga Onkyo yang kami kaji di atas. Ketahanan yang ditawarkan oleh peranti ini juga lebih baik daripada fon telinga Bluetooth standard lain, yang boleh bertahan selama 4 jam.

10. Uunique London Freedom True Wireless

Uunique London Freedom True Wireless

Tidak semua fon telinga bluetooth dilengkapi dengan bunyi-pembatalan ciri yang menghalang bunyi bising di sekeliling anda. Walau bagaimanapun, Uunique London Freedom True Wireless dilengkapi dengan ciri pembatalan bunyi .

Keupayaan tanpa wayar pada alat dengar ini cukup baik, kadang-kadang anda perlu menjauhkan alat dengar dari objek logam di sekeliling anda supaya suaranya tidak terganggu. Walau bagaimanapun, alat dengar ini mempunyai kekurangan daya tahan. Kerana Uunique London Freedom True Wireless hanya boleh bertahan sehingga 2.5 jam.

Ini adalah 10 cadangan alat dengar mini bluetooth terbaik di dunia. Bagi anda yang tidak menginginkan alat dengar bluetooth yang terlalu besar, produk di atas adalah pilihan yang tepat.