10 Fon telinga Sony Terbaik di Bawah 2 Juta pada tahun 2020

Dari sekian banyak pengeluar fon telinga, Sony adalah vendor paling aktif yang menghasilkan fon telinga dan alat dengar. Tidak bergurau, Sony selalu menghasilkan alat penalaan telinga berkualiti tinggi. Oleh itu, jangan terkejut jika produk fon telinga dan alat dengar Sony selalu diminati di pasaran.

Nah, bagi anda yang merancang untuk membeli fon telinga Sony, akan memberikan senarai fon telinga Sony terbaik tahun ini. Cari fon telinga dengan spesifikasi, ciri, dan harga yang anda inginkan. Ayuh , lihat sahaja ulasan penuh dalam senarai fon telinga terbaik dari Sony.

10 Fon telinga Sony Terbaik di Bawah 2 Juta

1. Sony MDR-EX750NA

Fon telinga Sony Sony MDR-EX750NA Terbaik

Abaikan perkara di sekitar anda dan nikmati setiap muzik yang dipersembahkan oleh fon telinga Sony terbaik, Sony MDR-EX750NA. Teknologi audio berkualiti tinggi yang melengkapkan fon telinga ini menjadikannya dapat menghasilkan bunyi yang sangat terperinci.

Tidak bersemangat, Sony MDR-EX750NA juga membawa ciri penghapusan bunyi digital yang meredam bunyi di sekeliling anda sehingga telinga anda hanya tertumpu pada suara yang dihasilkan dari fon telinga. Selain menawarkan suara yang jernih, fon telinga 1.4 juta ini juga menghasilkan bass dalam dan padat.

Sony MDR-EX750NA hadir dalam 5 warna yang sangat berwarna. Sekiranya berminat, anda boleh membelinya secara dalam talian melalui Bukalapak di pautan ini.

2. Sony MDR-XB70BT

Sony MDR-XB70BT

Pada pandangan pertama, Sony MDR-XB70BT kelihatan seperti fon telinga yang dilengkapi dengan kabel. Sebenarnya, fon telinga ini tanpa wayar atau boleh disambungkan ke telefon pintar anda melalui Bluetooth. Peranti ini sangat sesuai untuk anda yang bersenam atau bergerak secara aktif.

Terdapat alat kawalan jauh praktikal untuk mengawal panggilan atau mainkan muzik EXTRA BASS teknologi yang melengkapkan fon telinga ini dapat meningkatkan frekuensi rendah sehingga boom menjadi lebih kuat dan kedengaran kuat.

Tidak seperti fon telinga tanpa wayar lain yang hanya bertahan 3-4 jam, fon telinga yang dijual dengan harga 1.5 juta mampu bertahan sehingga 9 jam. Anda boleh membeli fon telinga ini melalui Bukalapak di pautan ini.

3. Sony MDR-EX750AP

Sony MDR-EX750AP

Dengan menggunakan pemacu kepekaan tinggi 9 mm, Sony MDR-EX750AP menawarkan audio berkualiti tinggi dengan rendah yang kuat dan tinggi yang sangat jelas. Sony membantu melengkapkan fon telinga ini dengan teknologi Beat Response Control yang menghasilkan tindak balas bass dalam dan mendalam menjadikannya sesuai untuk mendengar muzik bernada rendah.

Bukan hanya itu, Sony MDR-EX750AP juga mempunyai mikrofon dan alat kawalan jauh yang membolehkan anda membuat panggilan telefon. Ditambah dengan kabel anti kusut dan badan yang terbuat dari bahan aluminium menjadikan fon telinga bernilai 1.7 juta telah menjadi produk terlaris. Fon telinga ini boleh dibeli melalui Bukalapak di pautan ini.

4. Sony XBA-A1AP

Sony XBA-A1AP

Reka bentuk yang kelihatan menakjubkan dan beberapa ciri hebat, menjadikan Sony XBA-A1AP salah satu fon telinga Sony terbaik yang mesti anda miliki. Fon telinga ini menggunakan sistem pemacu hibrid 2 hala yang membolehkannya menghasilkan suara yang jelas dan terperinci.

Dengan earbud silikon , fon telinga ini juga sangat selesa dipakai di telinga untuk jangka masa panjang. Sony XBA-A1AP sesuai digunakan pada semua jenis telefon pintar. Anda harus mengeluarkan 1.5 juta untuk dapat membawa fon telinga rumah dengan paparan yang menawan ini. Anda boleh membelinya di Bukalapak melalui pautan ini

5. Sony MDR-XB50BS

Sony MDR-XB50BS

Bagi anda yang suka bersenam sambil mendengar muzik kegemaran anda, Sony MDR-XB50BS dapat memudahkan pergerakan anda. Fon telinga yang satu ini dilengkapi dengan tali leher sehingga boleh dipakai di leher anda. Sudah tentu Sony juga menambahkan teknologi Extra Bass yang menjadikan suara dari fon telinga ini terdengar lebih mantap sehingga dapat meningkatkan semangat anda untuk bersenam.

Anda perlu tahu bahawa Sony MDR-XB50BS adalah fon telinga tanpa wayar. Anda akan menyambungkan fon telinga ini dengan telefon pintar melalui Bluetooth. Fon telinga yang mempunyai sijil IPX4 (tahan percikan air) boleh hidup selama 8.5 jam.

Harga yang ditawarkan untuk Sony MDR-XB50BS adalah 800 ribu rupiah. Anda boleh membelinya secara dalam talian melalui Bukalapak di pautan ini.

6. Sony MDR-XB70AP

Sony MDR-XB70AP

Sony MDR-XB70AP adalah fon telinga yang menggunakan pemacu 12 mm dengan reka bentuk khas yang menjimatkan ruang dan mempunyai kepekaan tinggi 112dB / mW yang dapat menghasilkan bunyi yang kuat tanpa gangguan pada kelantangan tinggi. Sony menyediakan teknologi Powered Bass Duct ++ untuk memberikan suara bass yang lebih dalam.

Untuk memberi keselesaan kepada penggunanya, Sony menawarkan 4 saiz earbud yang boleh disesuaikan (SS, S, M, dan L). Perumahan aluminium yang menutup badan earphone ringan tetapi sangat kukuh sehingga dapat mengurangkan getaran yang dapat memperburuk kualiti suara. Sony MDR-XB70AP dijual dengan harga 1 juta rupiah dan boleh dibeli melalui Bukalapak melalui pautan ini.

7. Sony MDR-XB75AP

Sony MDR-XB75AP

Sedia ada spesifikasi pada Sony MDR-XB75AP hampir sama dengan Sony MDR-XB70AP bahawa kami telah membuat tinjauan ke atas. Kedua-dua jenis fon telinga ini menggunakan pemacu 12 mm dan dilengkapi dengan teknologi Powered Bass Duct ++ yang akan memberikan kesan bass yang kuat.

Fungsi jarak jauh dan mikrofon sebaris, tentu saja, memudahkan anda menjawab panggilan ketika melakukan aktiviti lain. Sama seperti MDR-XB70AP, fon telinga ini menyediakan 4 saiz earbud yang berbeza. Cuma Sony MDR-XB75AP dijual dengan harga yang lebih murah, iaitu hanya 800 ribu. Anda boleh membelinya melalui Bukalapak di pautan ini.

8. Sony MDR-XB510AS

Sony MDR-XB510AS

Fon telinga Sony terbaik seterusnya datang dari Sony MDR-XB510AS yang direka khas untuk pengguna yang sering mendengar lagu semasa bersenam. Sony memahami bahawa ketika bersenam, orang sering mendengar muzik untuk bersemangat. Oleh itu, Sony melengkapkan produk ini dengan teknologi Extra Bass.

Earphone ini dilengkapi dengan sijil IPX5 / 7 yang bermaksud bahawa earphone ini kalis air sehingga boleh dipakai ketika hujan. Malah, anda juga boleh mencuci fon telinga ini di bawah air paip. Terdapat 4 pilihan warna menarik yang boleh anda pilih dari 600 ribu fon telinga ini. Fon telinga ini boleh dibeli melalui Bukalapak di pautan ini.

9. Sony MDR-XB50AP

Sony MDR-XB50AP

Ingin mendapatkan pengalaman mendengar muzik melalui fon telinga tetapi berasa seperti berada di kelab malam? Cukup gunakan Sony MDR-XB50AP. Ini adalah fon telinga yang dilengkapi dengan X-Bass yang menjadikan bass terdengar lebih dalam dan membuat anda berasa seperti mendengar muzik di kelab.

Fon telinga ini sangat ringan sehingga dapat memaksimumkan pergerakan harian anda. Fon telinga yang berharga 500 ribu juga dilengkapi dengan alat kawalan jauh dan mikrofon sebaris. Anda boleh membeli fon telinga ini melalui Bukalapak di pautan ini.

10. Sony MDR-XB55AP

Sony MDR-XB55AP

Dengan membeli Sony MDR-XB55AP dengan harga 500 ribu, anda mendapat fon telinga dengan pemacu 12 mm yang menghasilkan bunyi yang kuat tetapi tidak disertai dengan penyelewengan pada kelantangan tinggi.

Kualiti fon telinga ini menjadi lebih hebat dengan Powered Bass Duct ++ yang menyediakan bass bass responsif dan sub-bass yang kuat. Kabel bebas kusut sehingga tidak mengganggu anda. Terdapat 4 pilihan ukuran earbud yang tentunya dapat disesuaikan dengan bentuk telinga anda. Fon telinga ini boleh dibeli melalui Bukalapak di pautan ini.

Setiap fon telinga Sony terbaik yang kami kaji di sini pasti mempunyai kelebihan masing-masing. Sudah pasti fon telinga Sony yang dijual dengan harga di bawah 2 juta sudah mempunyai kemampuan yang cukup baik. Sebenarnya, sebilangan dari mereka sudah cukup layak untuk menyokong pergerakan harian anda. Sekarang, adakah anda telah membuat pilihan anda? Fon telinga Sony mana yang akan anda beli dalam masa terdekat?