10 fon telinga berkualiti rendah di bawah 500 ribu pada tahun 2020

Siapa kata fon telinga murah tidak dapat memberikan kualiti audio yang baik? Murah tidak bermaksud murah, anda tahu . Terdapat sebilangan fon telinga yang menawarkan spesifikasi yang memenuhi syarat, namun harganya terjangkau. Oleh itu, mengapa perlu membeli yang mahal jika anda boleh mendapatkan fon telinga yang lebih murah dan berkualiti?

Sebilangan masa berpeluang membincangkan harga fon telinga terbaik di bawah 2 juta dan melebihi 500 ribu. Sekiranya anda merasakan harga di atas 500 ribu masih cukup mahal, maka anda boleh memilih produk yang akan kami ulas satu persatu di bawah.

1. Jejari HP-NEF31

Jejari HP-NEF31

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Mengisi senarai pertama fon telinga murah adalah Radius HP-NEF31. Ini adalah fon telinga IEM ( In-Ear Microphone ) yang biasanya digunakan oleh pemuzik ketika hidup di atas pentas. Peranti ini menggunakan pemacu MFD tinggi sehingga suara dari fon telinga ini terdengar sangat jelas, lengkap dengan bass yang sangat dalam dan  cincin treble .

Memandangkan Radius HP-NEF31 hanya berharga 500 ribu, fon telinga pantas dituntut sebagai fon telinga yang ekonomik dan berkualiti. Fon telinga ini juga membawa frekuensi 4 Hz - 25,000 Hz.

2. Takstar HI1200

Takstar HI1200

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Tambahan pula, terdapat fon telinga yang juga berharga 700 ribu, iaitu Takstar HI1200. Fon telinga ini kelihatan cantik dengan membawa reka bentuk struktur kayu.

Tetapi, apabila memilih alat dengar, kita tidak akan melihat reka bentuknya sahaja. Kualiti audio adalah pertimbangan utama dalam memilih fon telinga. Nah, Takstar HI1200 juga menawarkan audio berkualiti tinggi dengan suara yang sangat terperinci.

Takstar juga menyediakan fon telinga ini dengan reka bentuk ergonomik yang terasa selesa ketika dipakai di telinga. Fon telinga ini dapat bertindak balas terhadap frekuensi bunyi pada 10 Hz - 20,000 Hz.

3. dbE PR30 Rev III dengan mikrofon

dbe PR30 Rev III dengan mikrofon fon telinga yang baik dan alat dengar untuk Smule

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Kesal dengan fon telinga yang kabelnya mudah putus? Pertimbangkan untuk membeli DBE PR30 Rev III dengan mikrofon kerana fon telinga ini dilengkapi dengan kabel tebal dan padat. Fon telinga ini kelihatan lebih elegan kerana badan fon telinga itu sendiri diperbuat daripada logam.

dbE PR30 Rev III dengan mikrofon menyoroti watak suara pertengahan dan tinggi . Sebenarnya, peranti ini dapat digunakan untuk mendengar muzik live dan akustik. Oleh kerana fon telinga ini dilengkapi dengan mikrofon, anda boleh menyambungkan fon telinga ini dengan telefon pintar untuk membuat panggilan. 400 ribu fon telinga berada dalam frekuensi audio 20 Hz - 20,000 Hz.

4. Ve Monk

Ve Monk

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Hanya dengan 100,000, anda boleh membawa pulang Ve Monk. Ya, fon telinga murah yang satu ini tidak boleh dipandang rendah. Kerana alat dengar mempunyai watak suara semula jadi dengan bass ketat, pertengahan, semula jadi, dan tinggi . Walaupun tidak ada ciri khas, seperti pembatalan bunyi dan sebagainya, fon telinga Ve Monk memang masih mendapat permintaan tinggi.

Earphone yang mempunyai panjang kabel 1.2 meter dapat menghasilkan audio yang berkualiti dalam frekuensi 18 Hz - 22,000 Hz. Walaupun tidak membawa reka bentuk yang menarik, Ve Monk dapat menyokong pergerakan anda sebagai manusia moden.

5. EliBuds Sabia V4

EliBuds Sabia V4 Comi

Semak Harga di Shopee

Ramai yang tidak mengetahui bahawa EliBuds Sabia V4 sebenarnya adalah fon telinga oleh anak bangsa. Sebenarnya, fon telinga berkualiti yang berharga 100 ribu telah diimport ke beberapa negara. Dengan reka bentuk yang sangat standard, peranti ini lebih unggul dalam kualiti doktor dan audio.

EliBuds Sabian V4 secara langsung memberikan pengalaman mendengar muzik yang cukup baik. Kombinasi bass dan treble yang menyatu dengan fon telinga ini akan membuatkan anda tidak menyesal membeli EliBuds Sabia V4. Ini adalah fon telinga harian yang dapat menyokong pergerakan harian anda.

6. TFZ siri 1s

Fon telinga murah TFZ Series 1

Semak Harga di Lazada

Anda pasti tidak akan kecewa atau menyesal setelah membeli TFZ siri 1s. Ini adalah fon telinga terbaik dan ekonomik yang mempunyai keseimbangan yang konsisten dalam menghasilkan kualiti audio terbaik. Semasa mendengar muzik klasik, suaranya akan tetap seimbang dengan ketika anda mendengar muzik rock.

Tidak perlu risau kabelnya mudah putus kerana fon telinga ini menggunakan kabel perak dan dikepang sehingga menjadi sangat kuat. Reka bentuk TZ juga sangat ergonomik sehingga boleh dipakai di telinga tanpa mudah jatuh.

Ingin mengumpulkan alat dengar yang sejuk dengan harga yang berpatutan? TFZ siri 1s untuk 500 ribu nampaknya sesuai untuk memenuhi keperluan anda untuk fon telinga yang berkemampuan.

7. Alpha & Delta D2M

Alpha & Delta D2M

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Fon telinga dengan reka bentuk yang sporty sebenarnya direka khas untuk pengguna yang sering bersenam. Kerana fon telinga ini dilengkapi dengan sijil IPX4 yang merupakan penyerap peluh. Jadi, anda tidak perlu risau apabila fon telinga ini basah kerana peluh. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan Alpha & Delta D2M untuk semua tujuan.

Kualiti audio yang ditawarkan oleh fon telinga ini tidak perlu diragui. Bass terdengar kuat dan treble terdengar jelas untuk muzik berirama yang bertenaga. Alpha & Delta D2M dijual dengan harga yang sedikit lebih tinggi berbanding fon telinga lain yang disebutkan di sini, iaitu sekitar 500 ribu rupiah.

8. Xiaomi Piston 4

Xiaomi Piston 4

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Satu fon telinga untuk dua bunyi yang berbeza. Itulah cogan kata Xiaomi Piston 4. Mengapa demikian? Kerana fon telinga ini dapat menghasilkan bass yang terdengar mendalam dan sangat dinamik, tetapi anda juga dapat mendengar treble yang sangat seimbang.

Xiaomi Piston 4 sangat sesuai untuk menyambung ke telefon pintar dan digunakan untuk panggilan suara. Terdapat ciri penyekat kebisingan di sekitar anda yang membolehkan orang yang anda ajak bercakap di telefon untuk mendengar suara anda tanpa bunyi lain di sekitar anda. Harga jualan Xiaomi Piston 4 hanya 200 ribu.

9. Edifier H185

Edifier H185

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Bagi anda yang mempunyai dana terhad tetapi mahukan fon telinga yang murah dan berkualiti, maka anda perlu membeli Edifier H185. Ini adalah fon telinga dengan suara yang begitu terperinci, pertengahan dan vokal yang terdengar tepat, dan bass yang mendalam, tetapi tentu saja ia tidak menjadikan kualiti muzik yang anda dengarkan akan berkurang.

Panjang kabel yang disertakan dengan Edifier H185 adalah 1.3 meter sehingga cukup panjang untuk menyokong aktiviti multitasking anda. Hanya dengan 100 ribu rupiah, anda boleh membeli fon telinga serbaguna ini.

10. Audio Technica ATH-CLR100is

Audio Technica ATH-CLR100is

Semak Harga di Shopee

Semak Harga di Lazada

Kewujudan Audio Technica ATH-CLR100is sememangnya wajar dipertimbangkan. Kerana fon telinga sangat selesa untuk mendengar semua jenis muzik. Bass yang ditawarkan oleh alat dengar ini tidak terlalu menonjol, tetapi treble kedengarannya cukup jelas.

Walaupun tidak dapat cemerlang dalam sektor audio, Audio Technica ATH-CLR100 masih layak untuk mendengar muzik yang terdapat dalam senarai main anda. Alat dengar ini anda boleh beli dengan harga 75 ribu.

Nah, itu 10 fon telinga murah berkualiti tinggi yang harganya tidak melebihi 500 ribu rupiah. Sekiranya anda ingin mencari fon telinga terbaik untuk menyokong pergerakan anda, maka produk di atas adalah pilihan yang paling tepat untuk anda.