10 Permainan MMORPG yang Menarik Terbaik di Android

MMORPG ( Permainan Bermain Peranan Dalam Talian Banyak Pemain ) atau permainan peranan dalam talian berbilang pemain secara besar-besaran adalah sejenis permainan yang boleh diakses oleh massa yang disambungkan melalui Internet. Permainan jenis MMORPG ini telah berkembang pesat sejak tahun 2002 dan bermula dengan kejayaan permainan dalam genre ini, iaitu Ragnarok.

Tidak hairanlah bahawa pada masa ini permainan MMORPG baru telah berkembang, bahkan ada permainan yang dapat menghasilkan wang dalam genre MMORPG ini . Ingin mencuba bermain permainan MMORPG melalui telefon pintar atau tablet Android anda? Mungkin anda boleh memasang beberapa cadangan permainan MMORPG Android terbaik di bawah. Ayuh , periksa senarai penuh!

10 Permainan MMORPG Terbaik di Android

1. Permainan Sultan

Permainan Sultan

Permainan yang sedang  dilanda  sekarang adalah Game of Sultans. Ini adalah permainan yang termasuk dalam jenis MMORPG dengan menjadikan pemain sebagai Sultan yang memerintah kerajaan. Permulaan cerita, pemain akan dijadikan putera sehingga akhirnya raja mati. Raja, atau ayah putera, memerintahkan puteranya untuk meneruskan takhta.

Dengan kematian raja, Sultan secara automatik akan bertindak sebagai raja. Baiklah, mulailah pengembaraan Sultan, di mana pemain mesti mengurus semua keperluan kerajaan. Uniknya, dalam Game of Sultans ini juga ada  kisah percintaan . Jadi, pemain kemudian boleh mengahwini seorang gadis di kerajaan untuk menjadi isteri. Berminat untuk bermain? Boleh dimuat turun di sini.

2. Pesanan & Kekacauan 2: RPG MMO 3D

Pesan & Kekacauan 2 MMO RPG 3D

Order & Chaos 2 adalah salah satu permainan RPG MMO Android terbaik yang menampilkan grafik 3D. Dalam permainan, Order & Chaos 2 menawarkan  peta dunia  yang cukup luas untuk anda terokai. Juga, permainan ini dilengkapi dengan ciri-ciri dengan pelbagai puak dan beribu-ribu NPC.

Untuk memainkannya, anda boleh memilih salah satu daripada 5 perlumbaan yang tersedia iaitu Orcs, Human, Elves, Mendels, dan Kratan serba baru! Anda juga boleh memilih Quest berdasarkan setiap kelas seperti Blood Knight, Ranger, Mage, Warrior, dan Monk. Jangan lupa untuk sentiasa mengemas kini senjata yang anda miliki.

Di samping itu, permainan ini akan menjadi lebih menarik apabila dimainkan dan bertengkar dengan rakan anda. Kerana permainan yang dibuat oleh  pembangun  Gameloft menyediakan fitur Multiplayer PVP yang anda tahu. Ingin bermain juga? Klik terus  di sini untuk mendapatkan permainan.

3. Penghancur

Penghancur

Ingin bertualang dalam 17 peta sekaligus? Itu bermakna anda boleh bermain Crasher sebagai permainan MMO RPG terbaik. Kerana, Crasher menawarkan 17 peta yang siap untuk anda terokai. Bermula dari peta Dawn City, Lost City, Hawburg, Snow Field, dan peta lain. Permainan Crasher ini juga menawarkan kemudahan PvP.

Anda boleh memilih PvP 1V1, 3V3 atau 5V5. Uniknya, setiap wira yang anda mainkan di Crasher tidak mempunyai had stamina, alias "tidak ada had stamina." Jadi, anda boleh berpuas hati berjalan di sekitar peta tanpa perlu risau akan stamina watak anda.

Anda juga boleh memiliki haiwan peliharaan atau  haiwan kesayangan  untuk menolong watak anda . Sebenarnya,  haiwan peliharaan yang  dipaparkan mempunyai bentuk yang lucu, comel, dan unik. Ingin tahu permainan apa? Mainkan permainan dengan mengklik di sini.

4. AdventureQuest 3D

AdventureQuest 3D

AdventureQuest 3D adalah permainan Android MMORPG baru di Play Store. Terdapat banyak ciri khas permainan MMORPG dalam permainan ini. Di sini, anda akan mendapat sejumlah pencarian, menyerang penjara bawah tanah, dan membuat watak.

Dengan kata lain, anda akan meneroka dunia baru yang penuh dengan raksasa, barang, pengembaraan, dan pencarian yang ditambahkan secara berkala. AdventureQuest 3D menyokong cross-platform , yang bermaksud anda boleh bermain di telefon pintar atau PC di dunia yang sama dengan pemain yang sama. Malah, dalam permainan ini juga terdapat kemudahan sembang antara pemain.

5. Arcane Legends

Legenda Arcane

Boleh dikatakan bahawa Arcane Legends adalah permainan MMORPG legenda dan cukup matang. Permainan yang ditawarkan oleh permainan ini sebenarnya agak standard dan boleh diterima oleh pemula sekalipun. Jelajahi dunia dengan grafik 3D untuk membina watak dan mencari dengan ribuan pemain lain dalam masa nyata .

Di Arcane Legends terdapat 3 jenis kelas yang boleh anda pilih mengikut kemahiran dan kebolehan anda. Kemudian, anda akan bersatu dengan pemain lain untuk melawan naga, orc, kekuatan jahat yang cuba menghancurkan kerajaan Arlor.

6. Aurcus Dalam Talian

Aurcus Dalam Talian

Walaupun tidak begitu terkenal, tetapi Aurcus Online dapat membuat orang yang memainkannya benar-benar merasa seronok . Ciptakan watak anda, serang dengan rakan anda, dan terlibat dalam pertempuran PvP adalah beberapa aktiviti yang akan anda lakukan di Aurcus Online.

Sistem pertempuran dalam permainan ini sangat mendalam walaupun nampaknya mudah. Mari menerokai dunia pengembaraan tanpa had dengan bermain permainan yang dibangunkan oleh pemaju Asobimon, Inc. Aurcus Online boleh dipasang secara percuma melalui Play Store.

7. Avabel Dalam Talian

Avabel Dalam Talian

Dengan grafik 3D terbaik, Avabel Online hadir sebagai salah satu permainan Android MMORPG yang tidak boleh dilepaskan begitu sahaja. Permainan ini cukup matang kerana para pembangun telah menambahkan banyak kandungan dan item ke Avabel Online selama bertahun-tahun. Anda boleh membina watak dengan melibatkan mod co-op dan PvP.

Nikmati memburu monster dan pencarian di "menara utama" dan "Dungeon" di MO Field, bermain dalam mod PvP atau bertarung di atas menara di mana sekitar 1,000 pemain saling bertengkar secara real-time dalam permainan ini. Jadi tunggu apa lagi? Pasang Avabel Online yang menarik ini pada telefon pintar atau tablet Android anda.

8. Wira Celtic

Wira Celts

Sejujurnya, Celtic Heroes adalah permainan MMORPG dengan tema celtic yang memberikan sentuhan yang sedikit berbeza daripada permainan berasaskan fantasi lain yang menguasai senarai ini. Sebagai pemain utama dalam Celtic Heroes, anda mesti menjadi pahlawan legenda celtic dan memimpin klan anda untuk kemenangan yang luar biasa.

Sama seperti permainan MMORPG lain yang serupa, anda akan terlibat dalam pertempuran, klan, rampasan PvP untuk mendapatkan apa yang anda mahukan. Ciri sembang ini terdapat dalam Celtic Heroes akan membolehkan anda membentuk klan dengan ratusan ribu pemain dari seluruh dunia dalam masa nyata .

9. Pemburu Dungeon 5

Dungeon Hunter 5

Adakah anda pemain permainan yang sering mencuba permainan Android? Anda mesti biasa dengan Dungeon Hunter 5, bukan ? Ya, wajar jika permainan MMORPG ini menjadi salah satu francais terlaris di kalangan pengguna telefon bimbit Android. Dalam siri kelima ini, anda akan menemui 3 misi baru, berpuluh-puluh peralatan, kedai geng, dan banyak lagi.

Dungeon Hunter 5 juga menawarkan kempen pemain tunggal , mod co-op, dan PvP. Walaupun diklasifikasikan sebagai permainan baru, Dungeon Hunter 5 telah berjaya menarik perhatian pemain yang menggunakan peranti Android. Ini terbukti dari Play Store yang menulis bahawa permainan ini telah dipasang 10 juta kali.

10. WARRIOR ETERNITY 4

WARRIOR ETERNITY 4

Hancurkan musuh dan bersiaplah untuk menjadi wira dalam PERANGAI ETERNITY 4. Ya, dalam permainan ini anda akan melakukan apa sahaja untuk membunuh musuh. Sebagai pejuang yang gagah perkasa, anda dapat membunuh musuh dengan sekali pukulan atau menggunakan api seperti penyihir.

Sepanjang pengembaraan dalam permainan ini, anda harus mengumpulkan perisai, senjata dan barang rampasan yang jarang berlaku untuk meningkatkan kemampuan. Pada akhirnya, anda akan terlibat dalam pertarungan PvP untuk menaikkan pangkat dan mendapatkan hadiah. Anda juga boleh membentuk komuniti di ETERNITY WARRIORS 4 untuk mencapai kedudukan teratas.

Selain sepuluh permainan MMORPG Android yang dibincangkan di atas, mereka juga memberikan cadangan untuk permainan MMORPG Android yang menarik lainnya. Anda boleh menganggap permainan berikut sebagai permainan kegemaran anda.

11. HIT

HIT

Seperti permainan MMORPG Android lain, HIT menawarkan permainan yang bermula dengan membentuk watak dan terlibat dalam dunia permainan besar bersama dengan pemain lain. HIT juga menyediakan kawalan mudah yang memudahkan anda menguasai musuh dari serangan udara, melempar, dan memukul hanya dengan satu ketukan.

Bukan hanya itu, dalam permainan ini anda boleh mencabar pahlawan lain dalam masa nyata . Terokai dunia pengembaraan ini, jadilah wira di HIT. Permainan ini mempunyai sentuhan grafik 3D yang menakjubkan, jadi anda tidak akan bosan ketika bermain permainan ini.

12. Hitam yang tidak terhingga

Hitam Tak Terbatas

Sekiranya permainan MMORPG pada umumnya akan membawa anda ke suasana abad pertengahan, The Infinite Black sebenarnya akan membawa anda ke ruangan. Anda tidak akan meningkatkan watak, tetapi kapal.

Tugas anda dalam permainan ini adalah untuk memburu makhluk asing dan mencari barang berharga lain seperti anda sedang mencari harta karun. Uniknya, The Infinite Black menawarkan pengalaman permainan lintas platform , yang bermaksud anda boleh memainkan permainan ini di PC atau telefon pintar.

13. Izanagi Dalam Talian

Izanagi Dalam Talian

Izanagi Online adalah permainan MMORPG yang menawarkan anda pengalaman untuk menjadi ninja. Permainan ini dimulakan dengan membentuk watak ninja yang dilakukan oleh pemain permainan itu sendiri. Lebih daripada 1,000 pencarian jalan cerita menanti anda dalam pengembaraan Izanagi Online ini. Anda mungkin bertemu dengan watak yang membantu atau bahkan mengkhianati anda.

Untuk meningkatkan pengalaman bertempur, anda mesti mengikuti 4 kelas yang ada. Di Izanagi Online, anda akan bekerjasama dengan pemain lain dalam talian untuk meningkatkan pengalaman pertempuran anda.

14. RPG Toram Dalam Talian

RPG Toram Dalam Talian

Permainan  pemaju  yang membuat RPG Toram Online mendakwa bahawa permainan ini telah dimuat turun oleh lebih daripada 7 juta orang. Selain daripada banyak yang bermain permainan ini, RPG Toram Online membuktikan bahawa permainan ini memang keren dan cukup menarik untuk anda mainkan pada peranti Android.

Dalam permainan ini, RPG Toram Online mempunyai jalan cerita yang unik di mana pemain akan dibawa ke masa 500 tahun yang lalu. Sebagai tambahan, RPG Toram Online menyediakan pelbagai pilihan watak bersama dengan 50 bilion model pakaian yang dapat dipilih oleh para pemain.

Uniknya, RPG Toram Online tidak mempunyai  sistem kelas,  bahkan setiap pemain dapat membuat dan membentuk watak mereka sendiri sesuai dengan kehendak mereka. Menarik dan sangat lengkap, ya? Mari main RPG Toram Online di sini.

15. Dunia Prandis

Dunia Prandis

Segera, dengan kelebihan dan keistimewaan Dunia Prandis iaitu di peta / peta. Boleh dikatakan bahawa permainan ini mempunyai  peta  yang cukup luas. Uniknya, anda dapat mengelilingi seluruh  peta  tanpa perlu membayar atau percuma.

Selain  peta  besar, World of Prandis juga menyediakan berbagai mod pertempuran, seperti, Arena, Battlefield, Dungeon, Raid, dan RvR. Semasa pertama kali bermain, pemain boleh memilih salah satu daripada 6 kelas, termasuk Warrior, Paladin, Hunter, Assassin, Mage, Warlock.

Tidak cukup di sana, bahkan anda juga akan dicabar untuk mengalahkan lebih dari 4000 raksasa dan bahkan anda boleh bertarung dengan pemain World of Prandis yang lain di seluruh dunia. Menarik dan sangat mencabar,  bukan? Sekiranya berminat, anda boleh mendapatkan permainan  di sini.

Pasang dan mainkan permainan MMORPG Android ini dengan segera melalui telefon pintar atau tablet anda. Sekiranya anda ingin mencadangkan nama permainan MMORPG lain yang dapat dimainkan pada perangkat Android, jangan ragu untuk menulis nama permainan di kotak komen yang tersedia di bawah artikel ini.