10 Permainan Berhati-hati Terbaik di Telefon Pintar Android

Permainan jenis COC sememangnya berkembang pesat pada tahun 2016. Namun, jika anda ingin bermain permainan yang lebih mencabar, mungkin anda boleh memainkan permainan ini dengan bijak. Semasa bermain permainan kuiz, anda memerlukan pemikiran dan tumpuan yang "sedikit". Walau bagaimanapun, permainan pintar boleh membuat orang penasaran dan ketagihan bermain, anda tahu .

Seperti biasa, ia akan memberikan maklumat mengenai permainan pintar terbaik yang boleh anda pasang di Android. Selain masa lapang, permainan ini juga dapat menajamkan otak dan menambah pengetahuan kita.

10 Permainan Best Smart Careful

1. Kuiz Pintar Indonesia

Kuiz Pintar Indonesia

Dimulakan dengan Quizzes Indonesia, permainan kuiz yang merupakan pilihan terbaik untuk Caris Signal. Dalam permainan, anda akan ditantang untuk menjawab setiap pertanyaan mengenai Indonesia secara umum. Soalan-soalan itu juga merangkumi sejarah, geografi, peribahasa, tokoh penting, hingga budaya Indonesia.

Sebagai tambahan kepada soalan umum, Kuiz Pintar Indonesia juga menawarkan pelbagai ciri untuk pembelajaran anak-anak sekolah. Dalam sistem ini, ada pelajaran khusus dalam sains, pengajian sosial, untuk masalah agama. Tidak perlu risau bahawa ia akan memakan banyak ruang pada telefon bimbit anda, kerana Kuiz Pintar Indonesia memiliki kapasitas yang sangat ringan, hanya 11MB. Berminat? Muat turun  di sini.

2. Kuiz Pintar Kuiz

Kuiz Pintar Kuiz Permainan Kuiz Pintar

Untuk menguji pandangan kami, tidak ada yang salah jika anda bermain Quiz Smart Quiz melalui telefon bimbit Android anda. Kuiz ini mempunyai begitu banyak kategori, mulai dari Matematik, Sains Alam, Sains Sosial, Fizik, Kimia, Biologi, Sejarah, Bahasa Indonesia, Karakter, Bahasa Inggeris, Ujian IQ, dan banyak lagi.

Setiap kategori menyediakan 5 soalan yang telah disesuaikan dengan tahap kesukaran yang anda pilih. Tidak hanya untuk menyegarkan , Quiz Smart Quiz juga dapat digunakan untuk belajar ketika mereka ingin mempersiapkan diri untuk menghadapi peperiksaan nasional, sekolah menengah, sekolah menengah dan SNMPTN.

3. Sekolah Menengah Cukup Cerdas

Sekolah Menengah Bijak

Sesuai dengan nama aplikasi, di SMP Cajamas hanya akan menyemak dan memaparkan soalan SMP, bermula dari kelas 7 hingga kelas 9. Terdapat banyak soalan yang boleh dilakukan oleh pelajar, seperti biologi, matematik, bahasa Indonesia, bahasa Inggeris, dan pelajaran yang lain.

Di samping itu, di sini anda juga boleh berlatih untuk menghadapi peperiksaan kebangsaan, peperiksaan semester, hingga pertengahan semester. Setiap masalah juga selalu dikemas kini  dan disesuaikan dengan kurikulum yang ada. Menariknya lagi, Smart Careful Middle School juga merangkumi aplikasi ringan hanya 12MB.

4. Kepintaran Pintar Islam

Islamik yang teliti

Sekiranya permainan yang satu ini ada kaitan dengan pengajian agama, terutama agama Islam. Di sini, anak-anak akan disajikan dengan pelbagai soalan mengenai Islam. Sebenarnya, Kecerdasan Islam Pintar juga mempunyai sejumlah pertanyaan yang bervariasi, seperti pertanyaan mengenai wuduk, tauhid, puasa, sedekah, untuk menunaikan haji. Sekiranya anda berminat memainkannya, anda boleh memuat turunnya secara langsung di sini.

5. Sekolah Menengah Kuiz Bestari

Sekolah Menengah Kuiz Bestari

Selain permainan pintar tahap tinggi dan rendah, terdapat juga permainan pintar tahap tinggi. Sudah tentu, High School Quiz Smart akan mengemukakan pelbagai soalan untuk anak-anak sekolah menengah. Dalam permainan, pemain akan melepasi beberapa peringkat mengikut tahap. Bermula dari tahap 1 yang paling mudah untuk meninggalkan tahap akhir dengan tahap kesukaran yang lebih tinggi.

Kuiz SMA ini menyajikan ciri-ciri utama dalam bentuk Fizik, Matematik, Bahasa Indonesia, Bahasa Inggeris, Kimia, PKN, Penjaskes, Geografi, ICT dan banyak lagi. Istimewa, Kuiz Sekolah Menengah Pintar mempunyai ciri "Cuba Keluar" di mana pemain dapat mempraktikkan kemampuan mereka untuk mengisi soalan sebelum memasuki peringkat Peperiksaan. Mahu? Muat turun di sini.

6. Istiadat

Serentak

Sekiranya anda ingin bermain permainan kuiz yang memaparkan semua soalan peperiksaan dari pelbagai peringkat dan kelas, cuba  muat turun  permainan Cerdasional. Sebabnya, permainan ini tidak hanya mengemukakan soalan peperiksaan sekolah rendah, tetapi juga soalan peperiksaan sekolah rendah dan sekolah menengah.

Menariknya lagi, sebelum pemain menyelesaikan soalan kuiz, mereka dapat belajar terlebih dahulu dengan fitur BELAJAR. Tetapi, jika anak-anak bosan dengan pembelajaran, Cerdasional juga menyediakan  permainan mini  yang menajamkan otak, salah satunya adalah TTS. Cukup lengkap, ya?

7. Teaser Otak

permainan kuiz Brain Teaser

Adakah anda ingin menajamkan otak anda dengan permainan konsep pintar? Maka tiba masanya untuk  memuat turun  permainan Brain Teaser. Di sini, anda akan dijemput untuk berfikir dan dicabar untuk bersaing dalam bidang sains, terutama di seluruh Indonesia. Kemudian, persoalan akan muncul mengenai pengetahuan umum, seperti tokoh dan tarikan pelancong.

Di samping itu, terdapat soalan mengenai ujian psikologi yang  anda tahu. Malah, kanak-kanak juga boleh bermain permainan ini kerana terdapat perkara-perkara yang berkaitan, seperti Ilmu Alam, Ilmu Sosial, Matematik, Bahasa Indonesia, dan banyak lagi. Sangat lengkap,  bukan ? Mari muat turun aplikasinya di sini dengan segera.

8. Cerdas-cerdas - Studio Pendidikan

Kuiz

Masih dengan permainan kuiz, kali ini pembangun  Education Studio mengembangkan  permainan menarik yang dapat mengasah kemampuan anak-anak, iaitu Quiz Smart. Dalam permainan, Quiz mempunyai kira-kira 4000 soalan yang boleh dilakukan oleh pelajar. Setiap soalan dibahagikan kepada beberapa kategori, seperti Sains Alam, Sains Sosial, Bahasa Inggeris, Matematik, Flora dan Fauna, dan banyak lagi.

Bukan hanya mempunyai soalan yang lengkap, tetapi juga Quite Smart mempunyai ciri-ciri menarik. Ciri yang dimaksudkan adalah DUEL. Dengan ciri ini, pemain dapat bermain bersama-sama rakan dan saling bersaing untuk menjawab soalan yang ada. Oh ya,  ini adalah permainan percuma yang tidak memerlukan internet, alis di  luar talian !

9. Cerdas Teliti - Kegembiraan Kreatif

Bijak Bijak - Kegembiraan Kreatif

Seterusnya adalah permainan dari Creative Joy. Dalam permainan ini, Quiz bersedia untuk mengemukakan pelbagai jenis soalan yang telah dibahagikan kepada 10 kategori, Matematik (MTK). Sivik, Bahasa Indonesia, Bahasa Inggeris, Biologi, Fizik, hingga Pendidikan Jasmani.

Sistem permainannya mudah, anda hanya perlu memilih satu kategori. Kemudian, setiap kategori akan diberikan 20 soalan. Sekarang, daripada 20 soalan, anda mesti menjawab tidak lebih dari 15 minit. Kemudian, jika anda berjaya menyelesaikan masalah, maka anda akan berada di  kedudukan  teratas dalam  permainan Smart Quiz ini. Sangat mencabar,  bukan ?

10. Kitab Injil Cerdas

Kitab Injil Cerdas

Setiap soalan yang ditanyakan dalam Bible Quite Discipline ini sebenarnya boleh didapati di dalam Bible. Dengan kata lain, permainan ini akan menguji seberapa banyak yang kita ketahui mengenai agama Kristian atau Katolik.

Selain itu, jika anda sering membaca Alkitab, tentunya tidak sukar untuk menjawab soalan dalam permainan ini. Intelligent Meticulous Bible mempunyai 5 tahap. Sekiranya anda salah menjawab, maka mata akan dikurangkan sebanyak 5 dan jika betul anda mendapat 10 mata tambahan.

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan sepuluh permainan di atas, kami masih mempunyai beberapa permainan bagus lain yang mempunyai konsep kuiz. Tetapi sayangnya, permainan yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

11. Kelas Sekolah Rendah Berhati-hati 4,5,6

Kelas Sekolah Rendah Berhati-hati 4,5,6

Sesuai dengan nama permainan, Kelas 4, 6, 4 sangat spesifik untuk kanak-kanak sekolah rendah, terutama bagi mereka yang masih di sekolah rendah kelas 4,5, dan 6. Di sini pelbagai soalan dikemukakan seolah-olah adalah kuiz yang sudah disesuaikan oleh kelas. Anak-anak hanya perlu memilih jawapan yang tepat untuk dapat melangkah ke peringkat seterusnya.

12. Matematik Teliti Cerdas

Matematik Teliti Pintar

berbeza dengan permainan kuiz lain, kali ini Matematik Pintar mengkhusus dalam masalah matematik. Soalan-soalan yang akan dipaparkan adalah dalam bentuk penambahan, pembahagian, pengurangan, pengiraan luas bangunan, dan pengiraan jumlah bangunan.

Matematik cerdas cerdas membentangkan 20 tahap dengan tahap kesukaran yang berbeza-beza. Di setiap tahap 10 masalah matematik akan diberikan, di mana anda hanya akan diberi 4 nyawa. Sekiranya anda salah menjawab, hidup anda akan berkurang. Lebih mencabar, dalam setiap soalan nombor 10, pemain akan dikejar masa untuk menjawabnya.

13. Intelligent Careful SD 2018 - Sains Semula jadi

Smart Careful SD 2018 - Sains

Sekiranya sebelum ini ada permainan kuiz khusus untuk pelajaran matematik sahaja, maka permainan yang satu ini khusus dalam masalah sains. Tidak ada tahap dalam SD Awas 2018 - Sains, hanya permainan ini yang menyediakan 50 soalan sains yang mesti dilengkapkan. Lebih mencabar, anda hanya diberi masa 10 saat untuk menjawab soalan!

14. Sekolah rendah Islam yang cerdas - sekolah menengah

Smart Cermat Islam SD - SMA

Bukan hanya mengenai sains dan mata pelajaran umum, kerana ada juga permainan dengan konsep Islam. Ya, di Sekolah Dasar Kecerdasan Islam - sekolah menengah mengkhususkan diri dalam soalan mengenai agama Islam. Nah, permainan ini boleh dimainkan untuk kanak-kanak sekolah rendah hingga sekolah menengah.

Di sini, terdapat 20 tahap yang berbeza yang juga disesuaikan dengan kelas yang dimainkan. Soalan-soalannya terdiri daripada ilmu fiqh, rukun iman, rukun Islam, sejarah Islam, dan banyak lagi. Sesuai untuk kanak-kanak.

15. SD Indonesia yang berhati-hati

Smart Cermat Indonesia SD

Selain itu, terdapat sebuah Sekolah Dasar Kuis Pintar Indonesia yang dapat mengasah otak anak-anak sekolah rendah. Main sambil belajar, itulah konsep yang ditawarkan oleh permainan ini. Dalam permainan, pemain akan dijemput untuk menjawab pelbagai soalan sesuai dengan mata pelajaran yang ada, seperti Sains Alam, Matematik, Bahasa Inggeris, dan lain-lain.

Ayuh , main permainan kuiz terbaik untuk Android. Selain menyegarkan , permainan jenis ini sangat berguna untuk menambah pengetahuan. Ada cadangan mengenai permainan pendidikan lain? Tuliskan cadangan anda di ruangan komen di bawah.