10 Permainan Menebak Imej Terbaik di Telefon Pintar Android

Bermain meneka menjadi salah satu permainan yang paling menarik dan menarik. Selain keseronokan dan keseronokan, meneka-meneka juga merupakan permainan yang sesuai untuk pelbagai kumpulan, mulai dari kanak-kanak hingga orang dewasa. Setelah kita membincangkan 10 permainan meneka, kali ini membidik sasaran dengan permainan meneka.

kumpulkan dan ringkaskan 10 gambar permainan meneka untuk telefon bimbit Android yang paling menyeronokkan dan pastinya menyeronokkan untuk dimainkan. Mempersembahkan gambar dan anda meneka dengan tepat akan menimbulkan sensasi kegembiraan.

Teka Permainan Menyeronokkan untuk Main di Android

Ingin mengetahui beberapa gambar meneka yang paling menarik dan menyeronokkan untuk dimainkan? Nah, untuk bermain permainan, anda boleh mendengar artikel ini hingga akhir!

1. 4 Gambar 1 Perkataan

4 Gambar 1 Perkataan

LOTUM BmbH cukup berjaya membuat permainan meneka yang menyeronokkan dan pastinya menyeronokkan untuk dimainkan. Ini dapat dilihat dengan jumlah muat turun yang tidak sedikit, mencapai 1 juta muat turun di PlayStore. Mudah, sederhana, dan tidak rumit adalah cara bermain yang disajikan oleh permainan 4 Pics 1 Word.

Permainan ini akan memaparkan 4 gambar yang berbeza. Namun, dari keempat gambar tersebut mempunyai satu kesamaan. Nah, itu satu perkataan yang anda harus meneka dengan betul. Permainan ini menggunakan bahasa Inggeris sebagai topik utamanya, jadi untuk meneka juga harus berbahasa Inggeris. Mahu main? Muat turun di sini.

2. Teka Gambar

Teka permainan Gambar

Mungkin ada di antara anda yang biasa dengan permainan Tebak Gambar. Telah meroket, permainan ini bertujuan taring bahawa itu adalah Guess the Image salah satu permainan yang popular di kalangan pengguna Android di Indonesia. Unik dan menarik, itulah yang dapat anda dapatkan dalam bermain Guess the Picture.

Persembahan yang ditawarkan oleh permainan, yang telah menerima lebih dari 300,000 kali muat turun, memaparkan beberapa gambar untuk anda teka. Anda boleh mengatakan permainan ini mudah tetapi ia juga akan sangat sukar apabila anda memulakan masalah untuk menyatukan gambar menjadi satu perkataan. Adakah anda mempunyai keyakinan untuk menyelesaikan semuanya? Buktikan di sini.

3. Pictoword

Pictoword

Pictoword mempunyai konsep yang tidak jauh berbeza dengan permainan Guess the Image yang telah dibincangkan sebelumnya. Permainan Pictoword juga memaparkan dua atau lebih gambar dan kemudian dapat ditebak dalam satu perkataan. Permainan ini dikelaskan sebagai sangat menarik dan senang dimainkan.

Mungkin juga kelebihannya kerana menggunakan bahasa Inggeris, jadi anda boleh mengasah beberapa perkataan yang terdapat dalam bahasa Inggeris. Bukan itu sahaja, permainan ini juga siap dengan rekaan yang akan dimainkan oleh kanak-kanak. Anak-anak boleh memilih mod mudah untuk bermain permainan Pictoword. Ingin mencuba juga? Anda boleh klik di sini untuk memuat turun permainan.

4. Teka Imej Motivasi

Teka Imej Motivasi

Permainan ini mempunyai tema yang berbeza dari permainan tekaan lain. Seperti namanya, Motivasi Gambar Tebak mengandungi motivasi yang menjadikan hidup anda lebih bersemangat. Tetapi cara bermain permainan ini juga sama dengan permainan lain di mana anda diminta untuk meneka gambar menjadi satu unit perkataan. Sekiranya anda berminat, anda boleh menjumpai 50 tahap yang terdapat di Guess the Motivation Image.

5. Hanya 2 Gambar

2 gambar sahaja

Main permainan meneka di luar talian atau tanpa mengenakan yuran internet yang boleh anda lakukan dengan bermain permainan Just 2 Pics. Sama seperti Apa Kata, Hanya 2 Gambar juga menyediakan permainan yang mudah dan tidak terlalu rumit. Mudah tidak bermaksud anda tidak akan menghadapi cabaran dalam bermain.

Anda akan menemui cabaran di mana pemain harus meneka dua gambar yang berbeza. Ya, hanya ada dua yang dapat ditebak menjadi satu perkataan. Masih dengan permainan meneka bahasa Inggeris, Just 2 Pics sudah siap dengan lebih dari 350 gambar di dalamnya. Ingin bermain juga? Muat turun permainan secara langsung di sini.

6. Tebak Gambar Baper

teka gambar baper

Tidak seperti yang lain, Baper ofetn Guess Pictures ini akan membawa pemain  baper  dan  bermasalah  mengingati bekas! Sekiranya permainan meneka biasanya hanya frasa umum, maka di Guess the Baper Image anda akan mendapat banyak perkataan yang menjadikannya  baper.

Contohnya, anda akan diarahkan dengan meneka frasa mengenai bekas perasaan, perasaan anda, dan perkara romantik yang lain. Ciri utama dalam permainan ini adalah ketersediaan 300 tingkat, 30  petunjuk  percuma, untuk pertanyaan yang menanyakan jawapan kepada rakan. Apa yang menjadikan permainan ini  disarankan  adalah kapasiti super ringan, hanya 7.9 MB Tahukah  anda ! Muat turun permainan di sini.

7. Teka Gambar Bekas

Teka Gambar Bekas

Nah, permainan ini masih menjadi  pembangun  dengan permainan Guess the Baper Image di atas. Tetapi yang menariknya, permainan Bekas Gambar Tebak ini  penuh  dengan bekas. Lebih banyak baper, ya? Cara bermain masih sama dengan permainan sebelumnya di mana anda akan diminta untuk meneka perkataan dari gambar yang ditunjukkan. Sekiranya jawapan anda betul maka anda berhak untuk terus ke tahap seterusnya. Mengujakan? Ayuh, cuba bermain permainan di sini.

8. Teka Gambar

Teka Gambar - Apitut

Walaupun mempunyai nama permainan yang sama tetapi Guess the Picture mempunyai konsep yang sedikit berbeza dari permainan Guess the Picture sebelumnya. Tebak Gambar yang dibuat oleh Apitut mempunyai konsep yang cenderung sama seperti permainan Guess The Picture. Anda hanya perlu meneka gambar yang terdapat di skrin HP sahaja.

Walau bagaimanapun, Tebak Gambar tidak akan menunjukkan keseluruhan gambar tetapi hanya menunjukkan sebahagian kecil gambar yang anda harus meneka. Anda juga dapat menyelesaikan atau meneka lebih daripada 240 soalan di Tebak Gambar. Berani mencuba? Muat turun permainan di sini.

9. Teka Imej yang Menarik

Teka Imej Menarik

Walaupun disajikan dengan grafik yang sederhana, tetapi cukup banyak orang merasa seperti berada di rumah dengan memainkan Fun Guess Pictures. Sebabnya, permainan ini akan membawa pemain berfikir, meneka gambar menjadi frasa yang agak sukar diteka. Di samping itu, anda juga harus melengkapkan 60 tahap dengan tahap tekaan yang sukar anda  ketahui . Jangan ragu untuk memuat turunnya, kerana permainan ini mempunyai kapasiti ringan, hanya 15MB. Ayuh,  muat turun  di sini.

10. Teka Gambar Haiwan

Teka Gambar Haiwan

Ingin bermain permainan meneka yang berbeza? Anda boleh memilih Guess Animal Pictures. Lebih spesifik dan lebih suka pelbagai jenis haiwan dapat ditebak. Pelbagai jenis kategori haiwan siap dipilih oleh pemain Teka Gambar Haiwan. Bermula dari kategori ikan, invertebrata, reptilia, serangga, bahkan unggas ada dan termasuk dalam kategori.

Juga, Guess Animal Pictures mempunyai permainan yang mudah. Oleh itu, kanak-kanak boleh memainkan permainan yang menarik ini. Sebenarnya, permainan Guess Animal Pictures bahkan dapat mendidik anak-anak untuk mengenali haiwan di dunia. Menarik bukan? Muat turun di sini.

Cadangan Permainan Lain

Itulah beberapa permainan menarik dengan konsep meneka gambar. Permainan di atas boleh anda muat turun secara percuma di PlayStore. Walau bagaimanapun, jika anda ingin tahu tentang permainan lain, anda boleh menyemak halaman seterusnya untuk mengetahui permainan meneka yang menarik. Tetapi sayangnya, permainan ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Tebak Gambar 2017/2018

Teka Gambar 2017 2018

Keseronokan bermain meneka gambar juga bertujuan untuk permainan meneka 2017/2018 ini. Permainan yang dibuat oleh Trivia telah membuat banyak orang menyukainya dengan lebih dari 8,000 pengguna Android telah memuat turunnya. Sama seperti permainan meneka gambar lain, Guess Pictures 2017/2018 juga meminta anda untuk merakam beberapa gambar yang kemudian disusun menjadi frasa.

Apa yang menjadikan Guess Pictures 2017/2018 lebih unggul daripada yang lain adalah ketersediaan ciri  berbilang pemain  di mana anda boleh mencabar rakan untuk bersaing dengan otak pintar. Menarik,  bukan ?

2. Teka Gambar

Teka Gambar

Sekiranya sebelum ini anda disajikan permainan meneka dengan semua gambar dapat dilihat, berbeza dengan permainan pembangun Words Mobile yang tercicir ini . Tebak Gambar, teka permainan gambar sebenarnya anda harus meneka gambar yang ditunjukkan oleh permainan Guess The Picture.

Biasanya, Tebak Gambar akan memberi sedikit petunjuk mengenai gambar yang mesti ditebak. Sebagai contoh, jika terdapat gambar telefon, maka Tebak Gambar akan menghapus sebahagian bahagian gambar dan hanya menunjukkan sebahagian gambar telefon. Sekiranya anda dapat meneka gambarnya maka anda boleh beralih ke soalan seterusnya.

3. Apa Kata

Apa Kata

Apa Kata, permainan yang cukup bagus dan berkualiti. Ini dapat dilihat dari ulasan yang diberikan sangat jarang memberikan komen atau komen negatif mengenai permainan yang diarahkan oleh pembangun Red-Spell. Cara bermain yang ditawarkan juga cenderung sederhana dan tidak rumit.

Seperti yang dikatakan sebelumnya, Apa Kata mempunyai konsep yang serupa dengan Tebak Gambar. Jadi, di sini pemain harus meneka dua gambar yang berbeza untuk membuat satu perkataan. Anda mesti meneka dalam bahasa Inggeris. Tetapi sayangnya, permainan ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

4. Pic Combo

Kombo Pic

Sekali lagi, pembangun bernama LOTUM melancarkan permainan meneka. Kali ini mereka memberi nama Pic Combo. Sekiranya sebelum ini LOTUM menyampaikan 4 gambar untuk ditebak hanya dalam satu kata, Pic Combo kini hadir sebagai permainan yang hanya memaparkan dua gambar. Walaupun begitu, Pic Combo masih menyeronokkan dan menarik untuk dimainkan oleh anda.

Tidak cukup hanya di sana, malah permainan Pic Combo menyiapkan permainan atau cara bermain yang mudah. Pemain hanya perlu menaip perkataan untuk ditebak ke medan kosong. Malangnya, anda tidak dapat mencari permainan ini lagi di PlayStore.

5. Teka Gambar Pintar

Teka Gambar Pintar

IdeAndroid adalah pembangun permainan Android yang menyajikan permainan Smart Image Guess. Mempunyai konsep yang tidak jauh berbeza dengan permainan meneka untuk meneka gambar, Guess the Smart Picture juga menyajikan permainan yang mudah dimainkan tetapi agak sukar untuk diteka.

Mungkin pada peringkat awal, pemain tidak akan menemui kesukaran yang mencabar. Namun, ketika pemain melangkah ke tahap berikutnya, cabaran demi cabaran semakin terasa di Guess the Intelligent Image. Permainan ini juga diklaim sebagai salah satu permainan untuk mengasah otak pemain. Berminat untuk bermain? Sekiranya anda berminat, anda harus mencari permainan ini di tempat lain kerana permainan ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

Itulah pelbagai cadangan untuk permainan tekaan terbaik. Semua permainan meneka gambar yang disebutkan di atas juga dapat mengasah otak pemain juga. Permainan mana yang anda mahu mainkan?