10 Permainan Perkataan Terbaik untuk Bermain di Android

Adakah anda seseorang yang suka bermain permainan menggunakan telefon Android? Pasti ada di antara anda menyukai permainan yang terdapat di PlayStore. Banyak pilihan permainan yang sering tersedia boleh membuat anda keliru. Permainan yang paling menarik dan menarik tidak semestinya hanya permainan menembak seperti permainan FPS. Anda juga boleh mencuba permainan meneka.

Teka permainan kata tidak kurang menarik dan menarik untuk dimainkan di telefon Android. Kerana 10 permainan meneka yang akan ditinjau kali ini adalah permainan yang kami cadangkan dan mempunyai ciri-ciri yang sangat menarik.

Teka Game Word yang Paling Menarik di Android

Berikut adalah 10 permainan meneka yang paling menarik dan terbaik untuk dimainkan di Android. Ingin tahu? Teruskan membaca artikel ini hingga akhir!

1. Kisah Perkataan

Kisah Perkataan

Ini adalah salah satu permainan meneka yang paling menarik yang boleh anda mainkan untuk membuang masa. Sebabnya, permainan ini sangat ringan. Selain ringan, anda boleh memainkannya di  luar talian  sehingga anda tidak perlu risau tentang sambungan internet. Dalam permainan luar  talian  terdapat lebih dari 1000 tahap yang mencabar. Setiap tahap juga tidak berulang dan pastinya membuat pemain lebih ingin tahu.

Selain permainan yang menarik, permainan ini juga dilengkapi dengan antara muka yang sederhana. Dengan  antara muka  ringkas ini yang memudahkan semua pemain dan pemain baru dapat langsung memahami cara memainkannya. Berminat untuk bermain permainan Words Story? Ayuh, segera bermain permainan di sini.

2. WordBrain

Otak Kata

MAG Attractive menawarkan permainan meneka yang cukup popular dan menarik untuk dimainkan oleh anda. Kerana permainan, bernama WordBrain sudah mempunyai lebih dari 800,000 muat turun di PlayStore. Permainan ini sangat mudah dimainkan. Pemain hanya perlu meneka perkataan.

Mungkin pada peringkat awal anda tidak akan menemui kesukaran dan tidak akan terlalu mencabar. Namun, apabila anda sudah mula meneroka tahap berikutnya, cabarannya adalah kata-kata yang mesti ditebak akan semakin sukar. Anda boleh mencuba kesukaran dengan lebih dari 700 tahap. WordBrain juga menyediakan 15 bahasa yang berbeza di dalamnya. Adakah ada orang Indonesia? Lihat di sini!

3. Hancur Kata: Kata Tersembunyi!

Words Crush: Perkataan Tersembunyi!

Words Crush: Perkataan Tersembunyi! Teka permainan kata lain yang boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda. Permainan ini tidak kurang popular daripada WordBrain. Permainan tandu dan hasil pengembangan Bitmango juga menawarkan pelbagai ciri menarik di dalamnya. Tidak sukar, cara bermain cenderung sederhana.

Pemain Words Crush: Perkataan Tersembunyi! Hanya perlu mencari perkataan di dalam kotak. Di dalam kotak terdapat huruf dan huruf rawak. Anda perlu mencari perkataan baik secara menegak, melintang, malah menyerong. Bolehkah anda mencarinya? Buktikan terlebih dahulu dengan bermain permainan Words Crush: Words Tersembunyi! Klik di sini untuk memuat turun permainan.

4. Teka Word ™

Teka Word ™

Terdapat tiga warna yang akan menunjukkan sama ada tekaan kata anda benar atau salah. Tebak Word ™ membenamkan tiga warna iaitu hijau, kuning dan merah. Semasa anda bermain permainan meneka ini, anda akan melihat penampilan ketiga-tiga warna. Apabila anda meneka perkataan dan menunjukkan warna hijau, itu bermakna tekaan anda betul.

Namun, jika anda menerima warna kuning, ini bermaksud pemain telah menebak perkataan dengan betul, cuma kedudukannya tidak betul. Lain jika anda mendapat warna merah yang bermaksud anda salah baik dari segi kata meneka atau kedudukan kata. Cukup menarik dan menyeronokkan untuk bermain. Ingin mencuba meneka perkataan dalam bahasa Inggeris dengan Guess the Word ™? Muat turun di sini.

5. Pencarian Kata Terunggul

Pencarian Kata Terunggul

Sekarang, dengan permainan Word Search Ultimate ini, anda akan diminta meneka dan mencari kata-kata dari koleksi huruf. Anda boleh meneka secara menegak atau mendatar. Uniknya, permainan ini menyediakan 23 bahasa berbeza yang  anda tahu. Tetapi sayangnya, bahasa Indonesia tidak termasuk dalam 23 bahasa dalam Word Search Ultimate. Bersedia untuk meneka perkataan di Word Search Ultimate?

6. Cari Perkataan

cari perkataan

Sekiranya anda tidak mahu meneka perkataan dalam bahasa Inggeris seperti Word Search Ultimate, maka anda boleh mencuba bermain permainan Word Search. Dalam permainan ini, anda akan menemui kata-kata yang tidak asing lagi dalam bahasa Indonesia.

Di samping itu, Pencarian Kata adalah permainan yang mudah tetapi cukup mendidik  Anda boleh mencari perkataan secara mendatar dan menegak. Malah, permainan ini juga mempunyai pelbagai kategori. Contohnya, kategori perniagaan, maka anda akan mencari kata-kata yang berkaitan dengan perniagaan. Bagaimana, cukup menarik,  bukan? 

7. Tebak Firman

Teka permainan Word

Sekiranya sebelum ini permainan meneka perkataan dalam bahasa Inggeris, berbeza dengan permainan Guess the Word. Kerana permainan yang satu ini adalah permainan dengan bahasa Indonesia. Jangan fikir permainan ini akan menjadi sangat mudah. Permainan keciciran dan penciptaan Apitut menarik pemaju hadiah permainan yang cukup mencabar dengan penampilan yang menarik.

Dalam permainan, pemain hanya perlu meneka perkataan mengikut beberapa petunjuk yang diberikan. Petunjuk biasanya dalam bentuk ayat. Anda hanya perlu meneka satu perkataan dengan betul. Bukan hanya itu, Kata Tebak memasang 6 kategori dengan 120 soalan di dalamnya. Ingin mencuba? Tekan di sini.

8. Pencarian Kata Silang Kata

Pencarian Kata Laluan Kata

Terdapat lebih dari 3000 tahap dalam permainan ini dan setiap kali anda menaikkan kata-kata yang lebih sukar untuk diteka. Selain mempunyai kegembiraan pada tahap kesulitan, Pencarian Kata Silang Kata juga dapat dimainkan di  luar talian. Oleh itu, anda tidak perlu bimbang untuk selalu berhubung dengan internet.

Yang paling menarik ialah, permainan ini tidak hanya memberikan kata-kata tekaan menggunakan bahasa Inggeris sahaja. Sebabnya, Word Crossword Search juga menyediakan bahasa lain termasuk bahasa Indonesia. Oh ya,  permainan ini percuma dan kapasitinya juga agak ringan yang  anda tahu.

9. Kata-kata Keajaiban

Kata-kata Keajaiban

Sekiranya permainan yang satu ini mempunyai misi. Oleh itu, anda mesti meneka semua perkataan yang diberikan oleh permainan Words of Wonders. Sekarang, setiap kali anda menyelesaikan misi, anda dapat mencari  rahsia  tersembunyi yang tersembunyi dari 7 keajaiban dunia. Apa yang tersembunyi di dalamnya? Rahsia! Untuk mengetahuinya, anda harus bermain permainan Words of Wonders. Oh ya,  permainan ini menggunakan bahasa Inggeris, jadi anda juga boleh mempraktikkan perbendaharaan kata bahasa Inggeris  .

10. Firman Tuan

Kata tuan

Anda boleh mengatakan permainan Word Master ini mirip dengan permainan Word Crush versi Indonesia. Dalam permainan, anda harus mencari dan meneka kata-kata tersembunyi dari huruf yang telah diacak. Anda juga akan diminta untuk mencari kata tambahan untuk mendapatkan duit syiling.

Anda juga akan dicabar untuk menyelesaikan lebih dari 2000 tahap yang  anda tahu. Sangat mencabar,  bukan? Istimewanya sekali lagi, jika anda sukar meneka perkataan, anda boleh menggunakan ciri  petunjuk. Ciri ini akan memberikan arahan supaya anda dapat meneka perkataan dengan mudah. Mahu main?

Permainan yang Disyorkan Lain

Selain 10 permainan yang telah kami sebutkan di atas, kami juga masih mempunyai beberapa permainan menarik yang lain dengan konsep kata-kata meneka. Tetapi sayangnya, permainan berikut tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Kuiz Tebak Perkataan

Teka Kuiz Kata

AlienDroid mempersembahkan permainan Quiz Guess the Word yang tentunya dipersembahkan dalam bahasa Indonesia. Permainan ini cukup unik dengan sistem pemotongan mata jika anda meneka perkataan yang salah. Mata tidak dikurangkan apabila anda salah, jika anda selalu menggunakan petunjuk atau petunjuk maka mata akan dikurangkan.

Namun, jika anda merasa masih keliru untuk menebak kata yang betul, pemain dapat menggunakan 4 cara untuk menampilkan huruf pertama, menampilkan huruf secara rawak, menghapus 3 butang, dan bahkan ada cara untuk menanyakannya melalui Facebook. Unik dan menarik bukan?

2. Tebak Perkataan -Charades Indonesia

Tebak Perkataan -Charades Indonesia

Menariknya, banyak kategori yang ditawarkan oleh permainan Guess the Word -Charades Indonesia kali ini. Ya, dari nama permainan, anda dapat meneka bahawa permainan ini berdasarkan bahasa Indonesia. Permainan yang dibuat oleh Greenme ini mempunyai kepelbagaian kategori yang diklasifikasikan sebagai pelbagai.

Anda, para pemain Tebak Kata -Charades Indonesia dapat memilih dari kategori anime, lagu Indonesia, makanan Indonesia, seniman Indonesia, kata-kata dalam bahasa Indonesia, ibu kota, binatang, dan bahkan bagi anda para pecinta drama Korea dapat memilih kategori drama Korea kamu tahu. Ingin bermain juga?

3. Teka Perkataan

Teka Perkataan

Kembali lagi dengan permainan meneka perkataan berbahasa Inggeris. Kali ini permainan yang dibuat oleh MerigoTech akan tersedia sebagai permainan menarik yang lain. Tebak Perkataan, itulah nama permainan. Permainan ini mempunyai konsep di mana pemain mesti meneka perkataan dengan betul.

Pelbagai petunjuk pasti diberikan agar pemain dapat meneka perkataan dengan betul. Namun, jika anda belum dapat meneka perkataan dengan betul dan betul, anda masih boleh mendapatkan petunjuk dengan mencampurkan huruf yang ada. Sangat sederhana dan tidak rumit bukan?

Bukan itu sahaja, Guess The Words sudah siap dengan kira-kira 540 tahap yang boleh anda terokai. Setiap tahap mesti mempunyai rintangan yang berbeza. Jangan lupa, anda mesti mencari 10 atau 20 perkataan tersembunyi di setiap peringkat.

Itulah perbincangan mengenai 10 permainan kata meneka yang paling menarik untuk dimainkan di Caris Signal versi mudah alih Android. Sekiranya anda mempunyai permainan meneka yang lebih menarik dan lebih menyeronokkan, anda boleh membagikannya di ruangan komen, okey?

Artikel Berkaitan