10 Permainan Roller Coaster Terbaik di Telefon Pintar Android

Bosan dengan permainan kad atau permainan seperti COC di Android? Mungkin anda boleh mencuba permainan yang lebih mencabar, seperti permainan roller coaster misalnya. Permainan roller coaster ini adalah simulator untuk memandu roller coaster. Sebenarnya, pemain dapat mengawal roller coaster dan melakukan manuver tertentu.

Ingin segera mencuba kegembiraan yang ditawarkan oleh permainan roller coaster untuk Android? Lihat senarai permainan roller coaster yang telah diringkaskan sebagai berikut. Bukan hanya mengendalikan roller coaster, permainan ini mempunyai alur yang berbeza tetapi masih mempunyai tema roller coaster.

10 Permainan Roller Coaster Terbaik di Android

1. Roller Coaster 3D

Roller Coaster 3D

Pernahkah anda membayangkan dalam fikiran anda sebagai pengawal roller coaster? Semua yang anda dapat rasakan semasa bermain permainan roller coaster ini. Merupakan Roller Coaster 3D yang memerlukan anda mengawal kelajuan kenderaan dan memperlahankan kelajuan kenderaan ketika anda menghadapi selekoh atau persimpangan.

Yang boleh anda kendalikan hanya dengan menggunakan jari anda. Roller Coaster 3D akan sangat menguji adrenalin anda. Terdapat 84 tahap dalam permainan ini dan setiap tahap mempunyai tahap kesukaran tersendiri.

2. Ruang Simulator Roller Coaster

Roller Coaster Space Simulator Permainan Roller Coaster

Di dalam Ruang Roller Coaster Simulator, anda tidak akan menemui perjalanan roller coaster di taman permainan. Anda akan memandu pengembaraan roller coaster di angkasa. Permainan ini memberikan pengalaman terbaik untuk bermain permainan simulator. Sebenarnya, hanya sedikit lonjakan yang boleh melancarkan roller coaster anda ke ruang kosong di bawah.

Sebagai pemandu roller coaster, anda mesti mengawal kelajuan dan manuver anda ke kiri dan kanan. Roller Coaster Simulator Space siap membuat jantung anda berdegup lebih pantas sambil mengawal perjalanan roller coaster ini dengan jari anda.

3. Tarikan Roller Coaster VR

Tarikan Roller Coaster VR

Sekiranya dua permainan sebelumnya berbentuk simulator, Roller Coaster VR Attraction adalah permainan untuk kacamata realiti maya. Ya, anda memerlukan cermin mata VR untuk dapat memainkan permainan ini. Namun, semasa bermain permainan ini, anda tidak perlu mengawal apa-apa. Sebabnya, anda hanya akan melihat bagaimana keseronokan roller coaster yang memandu di trek yang mengerikan.

Laluan yang akan dilalui roller coaster ini sangat curam dan penuh dengan selekoh. Sementara itu, roller coaster akan berjalan pada kelajuan tinggi. Dengan kata lain, Roller Coaster VR Attraction akan membuat anda merasa seperti anda penumpang kereta api roller coaster.

4. Rollercoaster Dash

Rollercoaster Dash

Permainan ini meminta pemain mengawal roller coaster untuk berlumba dengan kelajuan tinggi tetapi mesti mengelakkan kemalangan. Di sini, anda mesti mendapatkan duit syiling yang tersebar semasa roller coaster berjalan. Namun, untuk mendapatkan duit syiling itu tidak mudah kerana jalan roller coaster agak curam ditambah masanya sangat singkat.

Sebagai tambahan kepada jalan yang mencabar, Rollercoaster Dash juga telah menyediakan koleksi model roller coaster yang menarik untuk dipilih, seperti roller coaster biasa dengan aksen ungu, model roller coaster bebek, dan banyak lagi. Sekiranya anda berminat memainkannya, anda boleh memuat turun permainan secara langsung  di  sini.

5. Amazing Roller Coaster HD 2018

Amazing Roller Coaster HD 2018

Ingin merasakan keseronokan menunggang roller coaster dengan trek yang mencabar? Jawapannya ada dalam permainan Amazing Roller Coaster HD 2018. Permainan ini mengajak pemain untuk menaiki roller coaster dan mengendalikannya. Terdapat banyak pilihan lorong untuk dipilih dan semua lorong cukup curam.

Dengan konsep simulasi, Amazing Roller Coaster HD 2018 juga menyediakan pelbagai jenis cuaca untuk menaiki roller coaster yang semakin mencabar. Selain itu, tema yang ditawarkan juga beragam, seperti kebun binatang, bukit, taman permainan, hingga  taman air. Menarik? Dapatkan permainan di sini.

6. Rollercoaster Mania

Rollercoaster Mania

Tidak semua orang suka permainan simulator. Sebilangan orang mungkin lebih suka bermain permainan perancangan untuk membina sesuatu. Rollercoaster Mania adalah permainan perancangan di mana anda harus membina taman permainan dengan perjalanan roller coaster.

Walau bagaimanapun, untuk membina taman yang indah, anda mesti menggunakan duit syiling yang boleh diperoleh dari kedai atau taman hiburan di taman tema anda . Bukan hanya satu jenis roller coaster, anda boleh membina pelbagai roller coaster yang berbeza di taman permainan ini. Ayuh , bina taman permainan anda semewah mungkin di Rollercoaster Mania!

7. RollerCoaster Tycoon Touch

RollerCoaster Tycoon Touch

Dalam permainan yang telah dimuat turun lebih dari 120,000 kali pengunduh ini akan mengajak pemain membuat taman permainan dengan permainan utama iaitu Roller Coaster. Anda boleh membuat taman permainan mengikut keinginan anda. Anda diberi kuasa penuh untuk mengawal taman permainan.

Bukan itu sahaja, malah terdapat pelbagai ciri yang menjadikan permainan lebih menyeronokkan dan keren. Di sini anda dipermudahkan untuk membina bangunan yang diperlukan di taman permainan. Anda juga boleh berkongsi taman permainan yang telah anda buat di media sosial, menyeronokkan dan mahu bermain? Klik di sini untuk memuat turun permainan.

8. Simulator Kereta Api Roller Coaster

Simulator Kereta Api Roller Coaster

Sekiranya permainan sebelumnya menunjukkan permainan untuk mengawal dan mengawal taman permainan, kali ini anda akan dijemput untuk mengendalikan roller coaster. Anda berada di sini untuk menjadi pemandu roller coaster yang akan membawa penumpang menikmati kegembiraan bermain roller coaster.

Bukan itu sahaja, malah permainan Roller Coaster Train Simulator mempunyai bentuk roller coaster yang unik. Bentuk roller coaster yang ditunjukkan oleh Roller Coaster Train Simulator adalah serupa dengan kereta api. Tertarik dengan permainan? Main permainan secara percuma dengan mengklik di sini.

9. Taman Tema Thrill Rush

Taman Tema Thrill Rush

Nah, jika permainan Thrill Rush Theme Park ini mengundang pemain untuk berlumba tetapi gunakan roller coaster. Permainan ini mempunyai lebih daripada 40 model roller coaster untuk dipilih oleh pemain. Menariknya, permainan ini juga menyediakan kostum yang unik, terdapat 25 kostum untuk dipilih, seperti lanun,  malaikat,  tentera, dan banyak lagi. Ingin mengetahui keunikan lain? Main di sini.

10. Simulator 3D Roller Coaster

Simulator 3D Roller Coaster

Menjadi pemandu roller coaster bukanlah sesuatu yang mudah. Seperti dalam permainan Simulator 3D Roller Coaster ini, anda harus memastikan keselamatan penumpang roller coaster. Terdapat 10 misi yang mesti anda selesaikan dalam permainan ini.

Uniknya, jika anda tidak dapat menyelesaikan satu misi maka anda boleh lulus misi dan meneruskan misi yang lain. Sementara itu, trek yang ditawarkan dalam permainan ini memang cukup curam dan menakutkan. Adakah anda bersedia untuk menjadi pemandu roller coaster dalam permainan Roller Coaster 3D Simulator ini?

Sebagai tambahan kepada sepuluh permainan Roller Coaster yang dibincangkan di atas, kami juga mempunyai beberapa cadangan untuk permainan konsep Roller Coaster lain yang tidak kurang menarik untuk dimainkan. Tetapi sayangnya, ada beberapa permainan berikut yang tidak lagi tersedia di PlayStore.

11. Rollercoaster Nutty Flufies

Nutty Flufies Rollercoaster

Permainan roller coaster berasaskan permainan ini akan mengundang anda untuk memandu roller coaster dengan pelbagai jenis trek, mulai dari Wooden Ways, Metal Mayhem, Loonie Loops, hingga yang paling ekstrem, Rapture Rides. Semasa memandu roller coaster, anda mesti mengumpulkan hati dan haiwan di trek.

Namun, memandu roller coaster di Nutty Flufies Rollercoaster tidak semudah yang anda sangka. Sebabnya, anda masih akan menghadapi rintangan dalam bentuk trek yang tidak lengkap atau masalah lain. Terdapat puluhan tahap yang mesti diselesaikan untuk menyelesaikan Rollerty Nutty Flufies ini.

12. Simulator Roller Coaster Sebenar

Simulator Roller Coaster Sebenar

Real Roller Coaster Simulator adalah permainan berkualiti HD yang menawarkan grafik cantik yang lebih realistik. Seperti permainan serupa yang lain, anda akan memandu roller coaster di trek dengan puncak curam dan selekoh yang melampau.

Semakin cepat anda memandu roller coaster, semakin banyak markah yang anda dapat. Namun, anda harus tahu bahawa dalam bermain permainan ini, anda harus berhati-hati kerana hanya sedikit kejutan yang dapat membuat kereta jatuh. Walaupun masih diklasifikasikan sebagai permainan baru, Real Roller Coaster Simulator telah dipasang 5 juta kali oleh pengguna Android.

13. 3D Rollercoaster Rush New York

3D Rollercoaster Rush New York

Permainan lumba kereta mungkin tidak asing lagi. Bagaimana jika pada masa ini kami mencabar anda untuk bersaing dengan rakan anda menggunakan perjalanan roller coaster? Ya, 3D Rollercoaster Rush NewYork menawarkan pengalaman baru dalam bermain permainan lumba.

Terdapat beberapa tahap yang mesti anda selesaikan dalam permainan ini. Anda akan mempercepat, melompat, melakukan manuver, dan melakukan semua yang anda mampu untuk memandu kereta api. 3D Rollercoaster Rush NewYork adalah permainan yang sangat menyeronokkan yang dapat dikendalikan dengan sangat mudah.

14. RollerCoaster Tycoon® 4 Mudah Alih

RollerCoaster Tycoon® 4 Mudah Alih

Bukan sekadar permainan simulator biasa, RollerCoaster Tycoon® 4 Mobile juga menggabungkan perancangan strategik. Permainan ini adalah kemas kini dari permainan PC. Di sini, anda akan membuat taman permainan dan membina roller coaster yang luar biasa.

Beberapa ciri yang terdapat dalam permainan ini termasuk Multispark di mana pemain dapat membina beberapa taman di kawasan yang berbeza. Kemudian ada Peta Dunia yang membolehkan pemain melihat taman yang dibuat oleh orang lain.

Anda dapat melihat taman yang anda bina dari sudut yang berbeza melalui Putaran Kamera . Jadikan taman permainan anda lebih istimewa dengan roller coaster yang sangat canggih hanya dengan bermain RollerCoaster Tycoon® 4 Mobile.

15. Roller Coaster Simulator 2016

Roller Coaster Simulator 2016

Ingin menguji adrenalin anda dengan memandu roller coaster yang pantas di trek yang mendebarkan? Muat turun Roller Coaster Simulator 2016 pada peranti Android anda. Seperti permainan simulator lain, dalam permainan ini anda akan dicabar untuk mengendalikan kereta api roller coaster di trek tegang.

Roller Coaster Simulator 2016 itu sendiri adalah permainan yang cukup menarik di Google Play Store. Ini dapat dilihat dari jumlah pemasangan permainan ini yang telah mencapai 5 juta kali.

Adakah anda merasa tercabar sekarang untuk bermain permainan cadangan roller coaster ini? Ayuh , jemput rakan dan keluarga anda untuk bermain permainan ini! Sebilangan permainan ini boleh dimainkan di luar talian tanpa memerlukan sambungan internet.