10 Permainan Simulasi Hotel Terbaik di Telefon Pintar Android

Permainan simulasi biasanya merujuk kepada alat pengangkutan seperti permainan simulator pesawat, permainan simulasi helikopter, dan sebagainya. Namun, pada hakikatnya permainan simulasi bukan hanya mengenai konsep kenderaan atau alat pengangkutan. Anda juga boleh bermain permainan simulasi hotel .

Dalam permainan simulasi hotel, anda biasanya diminta untuk menjadi pengurus atau pemilik hotel. Tidak jarang anda juga akan berperanan untuk melakukan pengurusan hotel mewah dan bahkan ada juga yang mempunyai konsep permainan pelayan hotel yang anda tahu. Penasaran dengan 10 permainan simulasi hotel yang paling menarik? Lihat ulasan berikut.

10 Permainan Simulasi Hotel Terbaik di Android

1. Kisah Hotel

Permainan simulasi Cerita Hotel

Bina dan reka bentuk hotel anda sendiri, itulah yang mesti anda lakukan semasa bermain permainan simulasi Hotel Story. Permainan ini kebanyakan dimainkan oleh kanak-kanak perempuan, tetapi Hotel Story juga sesuai dimainkan untuk semua orang dan peringkat umur. Permainan ini cukup menarik dengan menghendaki para pemain menarik pelancong sejauh mungkin.

Tidak hanya untuk menarik pelancong, anda juga harus menjadikan hotel yang dijadikan hotel terbaik. Hotel Story telah menyediakan lebih dari 300 kemudahan dan hiasan lengkap dengan lebih daripada 20 watak pelawat yang berbeza. Bersedia untuk memiliki hotel terbaik? Muat turun permainan secara langsung di sini.

2. Hotel Dash

Hotel Dash

Anda tahu permainan Dinner Dash yang memerlukan anda menjalankan restoran dan juga menjadi pelayan? Sekiranya anda mengetahui permainan Dinner Dash, maka permainan simulasi Hotel Dash tidak jauh berbeza. Permainan ini mempunyai konsep seperti Dinner Dash. Cuma, Hotel Dash mengambil tema keramahan, sementara Dinner Dash mempunyai tema restoran.

Hotel Dash memerlukan pemainnya menjalankan dan menjalankan pengurusan hotel. Bukan hanya itu, anda juga harus membersihkan bilik hotel yang baru saja dikunjungi oleh para tetamu agar mereka dapat dihuni oleh tetamu lain. Sudah tentu kepantasan jari dan tumpuan akan dititikberatkan dalam permainan ini. Ingin tahu? Cuba permainan di sini.

3. Tycoon Resort

Tycoon Resort

Melakukan pengurusan hotel bolehkah anda bermain dengan salah satu permainan hotel yang satu ini. Resort Tycoon adalah permainan simulasi yang akan membuat pemain melakukan pengurusan dan mengawal hotel secara keseluruhan. Anda mesti memastikan pengunjung hotel gembira dan gembira. Pemain akan mendapat banyak wang apabila pengunjung gembira.

Juga, pemain permainan Tycoon Resort dapat memperoleh pendapatan hotel tambahan dengan menjual makanan atau cenderamata. Seperti menjual sandwic, burger, dan makanan lain. Bagaimana? Anda berminat bermain permainan Resort Tycoon? Klik terus di sini untuk mendapatkan permainan.

4. Pengurus Hotel Little Panda

Pengurus Hotel Little Panda

Permainan ini cukup comel di mana pemain akan menjadi panda yang mengendalikan hotel. Ya, panda adalah pengurus hotel dan sebagai pengurus, anda harus menyediakan segala-galanya untuk kemudahan pelanggan. Setiap ruang kosong boleh dihuni oleh pelanggan yang ingin bermalam.

Tetapi, akan menjadi sangat menyusahkan apabila banyak pelanggan sudah mula tiba dan anda kekurangan ruang. Bagaimana anda akan menanganinya? Jadilah pengurus yang comel di sini dengan segera.

5. Hotel Jane 2

Hotel Jane

Sama seperti permainan Hotel Island yang akan membuat pemain membina semula hotel yang berkelas. Jane's Hotel 2 juga menawarkan tema yang sama, hanya di pulau kecil. Jane adalah nama watak dalam permainan ini. Dikatakan bahawa Jane meninggalkan sebuah hotel yang sangat terkenal.

Tetapi sayangnya, ada sesuatu yang membuat hotel muflis. Di sinilah Jane meminta pertolongan anda (pemain) untuk mengembalikan hotelnya agar menjadi terkenal. Sudah tentu anda harus melakukan pengurusan hotel yang baik agar hotel Jane pulih. Mahu menolong Jane? Main permainan di sini.

6. Permainan Pembersihan Bilik Hotel

Permainan Pembersihan Bilik Hotel

Permainan simulasi konsep hotel tidak selalu berkaitan dengan pengurusan hotel sehingga hotel menjadi lebih terkenal dan terkenal. Anda juga boleh bermain permainan simulasi sebagai pembantu hotel hotel. Lupakan pengurusan hotel yang rumit. Di sini anda akan dimainkan sebagai pembantu hotel. Sudah tentu anda diminta untuk melaksanakan tugas perkhidmatan hotel.

Membuat pengunjung hotel merasa gembira tentu kuncinya adalah perkhidmatan. Dengan permainan Permainan Pembersihan Bilik Hotel ini, Anda diminta membersihkan setiap kamar hotel. Bukan hanya bilik hotel, tetapi hotel keseluruhan. Mulai dari kamar hotel, kamar mandi hotel, hingga mencuci pakaian untuk pelanggan. Menarik kan? Muat turun permainan di sini.

7. Girl Hotel Hostess Resort Paradise

Girl Hotel Hostess Resort Paradise

Bukan mudah menguruskan hotel sahaja, tetapi pasti anda harus melakukannya di Girl Hotel Hostess Resort Paradise. Apa yang mesti dilakukan? Terutama, mulai dari melayani pelanggan, memberikan makanan dan minuman kepada para tetamu, bahkan anda juga bertanggungjawab menjaga semua tanaman di taman hotel.

Walaupun begitu, anda tidak akan bosan dengan aktiviti yang dijalankan. Tetapi, jika memang anda masih bosan, maka anda boleh mencuba beberapa permainan mini menarik yang telah disediakan oleh Girl Hotel Hostess Resort Paradise. Ayuh, cuba permainan di sini.

8. Bandar Saya: Hotel

Hotel Bandar Saya

Ini juga permainan simulasi konsep hotel berbayar. Permainan ini dibuat oleh  pemaju  My Town Games Ltd. Dalam permainan ini, anda akan diminta untuk mengatur dan menjalankan pengurusan hotel. Anda juga akan diminta untuk memuaskan pelanggan dengan memenuhi semua keperluan mereka, mulai dari makanan, kamar, dan lain-lain. Berminat? Anda hanya klik di sini dan dapatkan permainan.

9. Dash Deluxe Hotel

Dash Deluxe Hotel

Sekarang, jika permainan ini adalah versi berbayar dari Hotel Dash. Walaupun dibayar, anda tidak akan merasa rugi dan berpuas hati untuk bermain permainan Hotel Dash Deluxe. Kerana, anda akan selalu dicabar untuk fokus dan harus bergerak cepat untuk melayani penghuni hotel.

Di samping itu, Dash Deluxe Hotel menyediakan 5 tema hotel yang elegan dan menarik. Sebenarnya, Dash Deluxe Hotel sudah siap dengan 60 hiasan yang boleh anda  tingkatkan  bila-bila masa. Ingin bermain? Anda boleh memuat turun permainan secara langsung di sini.

10. Skipper Hotel

Hotel Juragan

Jelas dari nama permainan anda mungkin dapat meneka bahawa permainan simulasi hotel yang satu ini dibuat oleh pemaju Indonesia, lebih tepatnya Binarystudio 54. Permainan ini tidak jauh berbeza dengan permainan simulasi hotel yang telah dibincangkan pada poin sebelumnya.

Dalam permainan Juragan Hotel, pemain akan diminta untuk membina hotel mereka sendiri dan juga mengembangkan hotel menjadi lebih baik. Sudah tentu jika hotel ini berkembang pesat akan ada tetamu VIP yang unik dan istimewa, anda tahu. Tertarik oleh tetamu VIP? Mainkan permainan dengan mengklik di sini.

Sekiranya anda masih tidak berpuas hati dengan sepuluh permainan di atas, kami masih mempunyai beberapa cadangan permainan simulasi hotel menarik yang lain. Ingin bermain? Anda boleh merujuk ulasan berikut dengan segera.

11. Cerita Hotel Percutian

Cerita Hotel Percutian

Dalam permainan ini, pemain boleh memilih sebagai tetamu atau sebagai kakitangan hotel. Apa pun pilihannya, kedua-duanya mempunyai misi masing-masing, misalnya sebagai kakitangan, pemain mesti ramah kepada setiap tetamu hotel yang tiba. Bukan itu sahaja, anda juga harus melayani pelanggan dengan baik.

Untuk keistimewaannya, Vacation Hotel Stories menyediakan hotel mewah dengan 3 tingkat dan 4 bilik. Kemudian, terdapat juga taman yang indah untuk para tetamu berehat. Tidak ketinggalan, Vacation Hotel Stories juga menyediakan kolam renang, restoran, dan juga pengangkutan bas. Menarik,  bukan ? Ayuh, main permainan di sini.

12. Permainan Pembersihan Bilik Hotel

Permainan Gadis Pembersihan Bilik Hotel

Kembali dengan permainan pembantu hotel kursus ini adalah permainan simulasi. Permainan Pembersih Bilik Hotel Permainan permainan yang sesuai untuk kanak-kanak perempuan memerlukan pemain membersihkan di hotel.

Bersih dan kemas, itulah cara bermain dari permainan simulasi Hotel Room Cleaning Girls Game. Semua tempat di dalam hotel mesti dibersihkan. Tidak hanya kamar hotel, bahkan bilik mandi, ruang penerimaan, dan kolam renang juga harus dibersihkan.

13. Hotel Pulau

Pulau Hotel

Menjalankan perniagaan perhotelan di sebuah pulau kecil tetapi indah adalah kisah menarik yang disusun oleh permainan simulasi Pulau Pulau ini. Mengisahkan bahawa sebuah pulau kecil yang dulunya merupakan hotel, yang sangat berkelas, musnah ketika sekumpulan serangga datang ke hotel. Tugas anda adalah membina semula atau membina semula hotel yang telah musnah.

Sudah tentu anda mesti bermula dari awal. Anda mesti menyediakan hiasan, makanan hotel, kemudahan dan banyak lagi. Anda boleh melakukannya secara berperingkat sehingga akhirnya anda mempunyai hotel berkelas lagi.

14. Hotel Transylvania 2

Hotel Transylvania 2

Membuat dan membina hotel dari watak kartun adalah tarikan bagi pemain, terutamanya kanak-kanak. Kali ini permainan simulais hotel mengambil watak kartun sebagai pemeran permainan ini. Hotel Transylvania 2 permainan simulasi yang membuat pemain harus membina hotel dengan konsep monster.

Sudah tentu permainan simulasi yang satu ini sedikit berbeza dengan permainan sebelumnya. Hotel Transylvania 2 membolehkan pemainnya bermain dengan watak seperti Dracula, vampir, zombie, dan juga mumia. Anda ingin bermain dengan tokoh unik penjaga rumah Transylvania 2 Hotel?

15. Permainan Hotel untuk Pelanggan

Permainan Hotel untuk Pelanggan

Permainan simulasi bertema hotel yang lain sekarang berada di bawah nama Hotel Game untuk Pelanggan. Dalam permainan ini, anda akan diminta untuk memberikan layanan kepada pengguna. Sudah tentu perkhidmatan yang diberikan mestilah cepat tanpa kesilapan. Jika tidak, pengguna akan merasa marah dan anda tidak akan mendapat banyak wang dari mereka.

Pada mulanya, pelanggan atau pengunjung hotel akan memasuki lobi hotel dan meminta anda membawa barang-barang mereka. Dan anda juga akan diminta untuk memesan makanan untuk mereka. Cukup menarik untuk bermain di masa lapang dan menyegarkan otak.

Itulah pelbagai permainan simulasi hotel yang sangat menarik untuk anda mainkan di Android pada masa lapang. Semua permainan ini adalah permainan ringan yang boleh dimainkan oleh sesiapa sahaja. Adakah anda salah seorang yang mahu memainkannya juga?