10 Ketagihan, Permainan Bulan Panen di Android!

Siapa yang tidak kenal dengan Harvest Moon? Genre permainan simulasi pertanian ini mula dikembangkan pada tahun 90-an oleh pembangun permainan Jepun, Amuccus. Nama Harvest Moon sendiri telah meroket sejak siri Harvest Moon: Back To Nature yang dikembangkan oleh Victor Interactive Software untuk konsol permainan PlayStation pada awal tahun 2000-an.

Versi Android dari permainan legenda ini juga dikeluarkan beberapa tahun yang lalu oleh Natsume , termasuk Harvest Moon: Seeds of Memories dan Harvest Moon: Light of Hope. Sekiranya anda pengguna Android dan peminat permainan seperti Harvest Moon , anda pasti ingin tahu dan ingin bermain permainan yang serupa.

Tenang, ada banyak permainan seperti Harvest Moon yang telah dilancarkan di Android dan iOS dan anda sudah boleh bermain. Mengikuti cadangan 10 permainan seperti Harvest Moon di Android kepada saya yang saya ringkaskan dari pelbagai sumber.

10 Permainan Harvest Moon yang serupa di Android 

1. Kehidupan Negara

Permainan Serupa Kehidupan Negara Bulan Harvest

Pertama, ada Kehidupan Negara . Dalam permainan ini, anda akan melakonkan watak bernama Derek, seorang remaja berusia tujuh belas tahun yang tinggal di luar bandar. Tugas utama Derek setiap hari adalah memelihara ternakan dan penternakan. Tumbuhan yang boleh ditanam di sini juga berbeza dari tomato hingga jagung.

Permainan ini adalah permainan yang serupa dengan Harvest Moon yang dapat dimainkan dengan mudah. Di samping itu, penambahan kisah percintaan antara Derek dan Tida, gadis di kampungnya juga menambah keseronokan permainan yang satu ini. Berminat untuk mencubanya? Sila muat turun permainan percuma di sini.

 2. Farmville 2: Pelarian Negara

Farmville 2

Seterusnya adalah Farmville 2: Country EscapePermainan  menawarkan pertanian permainan dan juga melaksanakan tugas untuk mengumpulkan barang-barang langka dan membuat resipi baru dari tanaman.

Dia menangis, anda boleh bermain permainan ini di luar talian dan dalam talian.  Anda juga boleh menggunakan mod tanpa nama untuk bermain dengan rakan anda. Menarik bukan? Agar saya tidak terlalu penasaran, muat turun permainan Farmville 2: Country Escape  di sini sekarang. Berhati-hati dengan ketagihan!

3. Perbandaran

Perbandaran

Satu permainan seperti Harvest Moon yang lain ialah Township . Sekiranya di Harvest Moon  anda hanya dapat bertani dan memelihara ternakan , Township menawarkan pelbagai perkara. Anda juga boleh membina bandar tempat anda tinggal untuk menghantar pesanan oleh penduduk menggunakan helikopter. Sejuk!

Anda boleh menambahkan populasi bandar dengan membina rumah dan bangunan untuk komuniti. Uniknya, di Township  anda boleh membuat makanan sendiri untuk ternakan yang anda simpan di kilang makanan . Unik bukan ? Muat turun permainan Township di sini untuk mula bermain.

4. Kehidupan Ladang: Pengembaraan Alam

Kehidupan Ladang

Anda mencari permainan  Android seperti Harvest Moon: Mineral of Town? Menurut JalanTikus, Farm Life: Natures Adventure boleh menjadi pilihan yang tepat. Dalam permainan ini, anda boleh memilih watak yang akan anda mainkan berdasarkan jantina dan juga penampilan watak.

Farm Life: Natures Adventure  juga membolehkan watak anda berkahwin. dan kemudian pasangan anda akan membantu menguruskan perladangan dan pertanian secara bersama. Sangat unik, bukan? Sila muat turun permainan di sini.

 5. Ladang Hijau 3

ladang hijau 3

Green Farm 3 adalah permainan  Android yang cukup menarik untuk anda cuba. Permainan ini memberitahu watak yang akan anda mainkan yang mesti bersedia bekerja di harta tanah bapa saudaranya tanpa gaji. Oleh itu, jika anda ingin mendapatkan sejumlah wang, anda harus bekerja lebih keras daripada biasa.

Di Green Farm 3 ada juga permainan mini menarik yang boleh anda mainkan, jadi anda tidak hanya melakukan rutin pertanian biasa. Ingin mencubanya? Muat turun permainan Green Farm 3 di sini sekarang.

6. Kisah Ladang

Kisah Ladang

Sekiranya anda bosan dengan permainan konsep yang sama yang mempunyai beberapa pilihan tanaman untuk ditanam, di Farm Story , anda boleh menanam lebih dari 150 jenis tanaman, anda tahu ! Sangat hebat, bukan? Bukan hanya sayur-sayuran, anda juga boleh menanam buah-buahan. Salah satunya ialah strawberi .

Seperti permainan simulasi pertanian lain , anda boleh bermain Farm Story dalam talian dengan rakan-rakan untuk menjadikannya lebih menyeronokkan. Berminat? Muat turun permainan Farm Story di sini.

7. Family Farm Tepi Pantai

ladang keluarga tepi pantai

Permainan seperti Harvest Moon seterusnya adalah Family Farm Seaside . Selain bertani dan memelihara ternakan untuk menjual hasil panen, anda juga boleh bersaing dengan pemain lain untuk mendapatkan piala yang membolehkan anda memenangi bonus menarik.

Permainan yang dibuat oleh DianDian Interactive Holding ini mempunyai kualiti gambar yang baik dan telah dimuat turun oleh lima puluh juta pengguna Android di Google Play Store. Anda salah seorang dari mereka? Sekiranya anda belum mencuba permainan ini, sila klik pautan ini untuk memuat turunnya.

8. Syurga Ladang

Syurga Ladang

Foranj, yang pemaju daripada satu simulasi pertanian permainan untuk Android bertajuk Town Farm , yang dikeluarkan Farm Paradise untuk memuaskan pencinta permainan seperti Harvest Moon . Seperti dalam permainan simulasi yang serupa, anda diminta untuk menanam tanaman dan memelihara ternakan, kemudian menjual tanaman dan ternakan anda. Anda juga boleh membesarkan haiwan dari spesies yang terancam punah.

Menurut freeappsforme, dalam permainan ini anda dapat menjelajahi gua-gua yang terletak di hutan untuk membuat ekspedisi untuk mendapatkan artifak kuno. Menarik ya! Ayuh, muat turun permainan ini di sini sekarang!

9. Hari Hay

Hari yang mudah

Siapa yang tidak kenal dengan Hay Day ? Permainan ini popular beberapa tahun yang lalu kerana berjaya merawat kerinduan para pencinta Harvest Moon . Ya, permainan yang satu ini dapat anda pilih sebagai alternatif untuk Harvest Moon yang akan dimainkan di telefon Android tentunya.

Walaupun permainan oleh Supercell ini adalah salah satu permainan yang telah lama diluncurkan, masih banyak pengguna Android dan iOS yang memuat turun dan memainkan permainan ini. Di Google Play Store sendiri, Hay Day telah dimuat turun oleh seratus juta pengguna Android dan mendapat sekitar sepuluh juta ulasan . Adakah anda mahu mencubanya? Siapa tahu, anda akan terlepas permainan Android yang satu ini. Sila muat turun Hay Day di sini.

10. Ladang Peri

Ladang Peri

 Sekiranya anda pernah bermain Harvest Moon: Back to Nature , anda pasti tahu bahawa watak yang anda mainkan mendapat pertolongan dari Harvest Goddess kepada para kerdil untuk menguruskan ladang anda. Dengan kata lain, Harvest Moon memasukkan unsur sihir ke dalam permainan , sementara kebanyakan permainan simulasi pertanian yang mempunyai konsep serupa jarang dijumpai.

Nah, Fairy Farm boleh menjadi pilihan bagi anda yang mahukan konsep yang sama. Di sini anda boleh menanam banyak jenis tanaman dengan bantuan sihir. Hmmm, memang seronok juga! Ingin mencuba? Hanya memuat turun permainan Fairy Farm di sini.

Yup , itulah sepuluh permainan seperti Harvest Moon yang boleh menjadi alternatif bagi pengguna telefon Android anda. Semua permainan di atas tidak kurang menarik dan pasti. Bagaimana? Anda berminat memainkannya? Sila gunakan pautan yang disediakan.

Sekiranya anda menyukai permainan dengan genre simulasi di Android dan memerlukan cadangan permainan yang bagus, silakan baca artikel ini 10 Permainan Simulasi Terbaik di Smartphone Android.