8 Permainan Kedai Kek yang Seronok dan Roti di Android

Setelah membincangkan sepuluh permainan sebelumnya seperti Harvest Moon di Android, kali ini, saya akan memberikan cadangan untuk permainan roti dan kek yang boleh dimainkan melalui telefon Android anda.

Permainan ini tentunya tidak kurang menarik daripada permainan memasak yang lain dan pastinya dapat membuat anda ketagih untuk terus bermain. Well , anda ingin tahu, yang kedai roti dan kek permainan disenaraikan? Mari kita lihat perbincangan di bawah.

1. Kisah Bakeri

cerita roti dan permainan cerita kek roti

Bakery Story adalah salah satu permainan roti dan kek yang popular dan dimuat turun oleh banyak pengguna Android. Dalam permainan ini, anda dikehendaki membina kedai roti yang unik dengan pelbagai menu yang lazat. Permainan Bakery Story membolehkan anda membuat makanan seperti pizza, pai hingga salmon, dan bahkan merancang semula roti sekolah lama agar lebih moden.

Permainan ini membolehkan anda membina kedai roti sambil menguruskannya sendiri. Oh ya , permainan ini dimainkan dalam talian. Anda boleh bermain dengan rakan dengan menjemput mereka melalui rangkaian sosial Facebook. Berminat untuk mencuba permainan Kisah Bakeri ini? Sila muat turun permainan secara percuma di pautan ini.

 2. Empayar Bakeri Saya

Empayar Bakeri

Seterusnya, ada permainan yang dibuat oleh pembangun Coco Play By TabTale, My Bakery Empire. Dalam permainan ini, anda akan bermain Lizzie, seorang gadis yang bermimpi membina kedai roti dan roti sendiri yang akhirnya berjaya mencapai impian ini setelah lulus dari universiti tempat dia belajar. Lizzie ingin membuka kek dan kedai roti yang terkenal ke seluruh dunia.

Dalam permainan My Bakery Empire ini, anda diminta untuk melayani pembeli dan membuat pesanan mereka. Anda boleh membuat donat, kek, dan juga kek cawan yang lazat.

Anda juga boleh menghias makanan anda sendiri, untuk menentukan pakaian yang dipakai Lizzie semasa melayani pelanggannya. Oh ya , semasa bermain permainan roti dan kek ini, anda boleh memasuki pertandingan dan memenangi hadiah, anda tahu . Menarik, bukan? Anda ingin mencuba permainan yang satu ini? Baiklah , muat turun permainan My Bakery Empire melalui pautan ini sekarang juga.

3. Raja Pembakar

Empayar Bakeri

King of Baking juga merupakan permainan roti yang tidak kurang menarik untuk dimainkan. Permainan ini memerlukan anda membina kedai roti yang berjaya. Di samping itu, anda juga harus memenangi pertandingan King of Baking. Dalam permainan ini, anda mesti membuat resipi roti yang lazat, kemudian menghasilkan roti tersebut dan menjualnya kepada pelanggan di kedai roti anda.

Dalam menguruskan kedai roti ini, anda tidak keseorangan. Anda akan dibantu oleh dua rakan sekerja yang lain, iaitu Madeleine dan Mr. Sebatan Mereka sedia membantu anda membina kedai roti yang besar. Oh ya , anda juga boleh merekrut pekerja baru untuk mempercepat penjualan roti anda. Hayo , berminat untuk mencuba permainan King of Baking ini? Sila muat turun permainan dengan mengklik pautan ini.

4. Kedai Roti Selamat

kedai roti senang

Seterusnya, ada permainan Happy Bakery Shop yang dikembangkan oleh Ray Game Studio. Permainan ini memerlukan anda melayani pelanggan di kedai roti dan kek. Terdapat 400 tahap yang mesti anda selesaikan untuk menjadi tukang roti profesional. Bukan hanya menjual roti, dalam permainan ini anda juga dapat menjual kek, pasta dan biskut yang sedap.

Bagaimana, anda berminat bermain permainan roti ini? Sekiranya ada, sila klik pada pautan ini untuk memuat turun permainan dan mula bermain.

5. Bakehouse Tycoon

Tycoon Bakehouse

Cosmic Mobile Apps mengembangkan dan melepaskan permainan bernama Bakehouse Tycoon. Dalam permainan ini, anda dikehendaki menguruskan kedai roti dan menjual banyak roti untuk mendapat banyak keuntungan. Anda juga boleh melaburkan wang anda untuk membuat perniagaan baru dan mengembangkan perniagaan roti yang anda uruskan.

Di samping itu, anda boleh membina gudang untuk menyimpan banyak roti yang akan dijual di kedai. Anda akan dibantu oleh pekerja untuk menguruskan perniagaan roti anda. Nah, anda berminat bermain permainan ini? Hanya memuat turun permainan Bakehouse Tycoon melalui pautan ini.

6. Kedai Bakeri Kek Boneka

kek boneka

Permainan roti dan kek ini juga tidak boleh dilupakan, di sini. Terdapat Doll Cake Bakery Shop yang membolehkan anda membuka kedai kek dan roti anda sendiri dalam permainan. Anda boleh memasak, membakar dan menghias kek secara langsung. Malah, anda juga boleh membuat pelbagai hidangan manis yang berasal dari pelbagai tempat di dunia.

Anda juga diminta membeli bahan-bahan untuk membuat kek yang akan anda jual. Dalam permainan Doll Cake Bakery Shop ini, anda juga boleh membuat pesanan kek mengikut acara seperti kek hari jadi, kek perkahwinan hingga kek untuk perayaan tahun baru.

Adakah anda ingin mencuba bermain permainan ini? Sekiranya anda belum mencuba permainan yang satu ini, sila klik pautan ini untuk memuat turunnya secara langsung.

7. Bakery Blitz: Kisah Bakehouse

Bakeri Blitz

Seterusnya, ada permainan Bakery Blitz: Bakehouse Story. Dalam permainan ini, anda akan bermain seorang gadis bernama Sugar. Sugar sendiri menguruskan perniagaan roti dan kek yang menyediakan pelbagai pencuci mulut yang lazat seperti wafel, pai epal, kue keju, puding ais krim hingga roti sandwic.

Permainan ini mempunyai lebih dari 500 tingkat yang dapat dimainkan dan terdapat 26 tempat berbeza yang mempunyai hidangan unik mereka sendiri. Anda juga akan melayani 20 pelanggan dengan watak yang berbeza.

Oh ya, permainan ini juga menyediakan kejohanan yang boleh anda sertai. Kejohanan itu disebut Baker Challenge. Ingin mencuba permainan ini? Klik pada pautan ini untuk memuat turun Bakery Blitz: Bakehouse Story secara langsung.

8. Kisah Bakeri 2

Kisah Bakeri 2

Bakery Story 2 juga merupakan permainan yang menarik untuk dimainkan. Versi terbaru permainan Bakery Story membolehkan anda membuat pencuci mulut seperti kue gula, tart hingga brownies.

Anda juga boleh mendapatkan pelbagai resipi baru dalam permainan Kisah Bakeri ini. Selain itu, anda boleh menambah alat memasak yang lebih baru. Menariknya, pelanggan boleh membawa pulang hidangan pesanan khas mereka. Anda juga boleh berkawan dengan pelanggan yang datang ke kedai,

Anda berminat untuk mencuba permainan Bakery Story 2 ini? Permainan ini wajib anda mainkan, terutamanya jika anda berjaya membina kedai roti dan kek dalam permainan Kisah Bakeri pertama. Sila muat turun permainan Bakery Story 2 dengan mengklik pautan ini.

Nah , ini adalah lapan permainan roti dan kek Harvest Moon yang menarik dan wajib untuk anda mainkan. Permainan di atas boleh dimuat turun secara percuma, tetapi tentunya ada yang memerlukan pembelian dalam aplikasi. Bagaimana? Anda berminat memainkannya? Sila gunakan pautan yang disediakan untuk memuat turun permainan roti dan kek, ya.