10 Permainan Kamen Rider Terbaik di Telefon Pintar Android

Masihkah anda ingat kisah Kamen Rider dari Tanah Sakura, Jepun? Ya, kisah yang sangat popular pada masanya. Kamen Rider, superhero yang bersedia mempertahankan kebenaran mengatasi kejahatan. Bermula dari cerita, filem ini, malah siri ini cukup banyak peminat. Ini juga mendorong pembangun untuk membuat permainan Kamen Rider yang paling menarik.

Sudah tentu permainan Kamen Rider akan dikenali dengan pergaduhan, pertarungan, dan gerakan. Beberapa daripada 10 permainan Kamen Rider berikut juga menawarkan permainan penuh aksi untuk menyelamatkan dunia.

Permainan Kamen Rider Paling Menarik di Android

Ingin tahu bagaimana keseronokan dan kegembiraan dari sepuluh permainan bertema Kamen Rider ini? Lihat ulasan berikut hanya di Caris Signal.

1. Perisai Superhero

Perisai Superhero

Permainan Kamen Rider ini membawa konsep bermain fighter dengan cara tambahan untuk bertarung seperti permainan RPG. Dalam Superhero Armor, pemain mesti melawan musuh dengan  kemahiran  dan kekuatan setiap watak yang telah dipilih.

Nanti akan ada bonus berupa  intan  dan  permata  setiap kali pemain berjaya membunuh musuh. Bukan hanya membunuh musuh, kerana Superhero Armor juga memerintahkan para pemainnya untuk melakukan misi tertentu. Ingin mengetahui misi? Anda boleh memuat turun dan bermain permainan di sini.

2. Rider Heroes: Ziku Fighter Henshin Legend

Rider Heroes Ziku Fighter Henshin Legend

Sekiranya anda ingin bermain permainan aksi dengan watak Kamen Rider maka anda harus mencuba permainan Rider Heroes: Ziku Fighter Henshin Legend. Seperti namanya, di sini pemain mesti melawan musuh yang cukup sukar. Tapi tenanglah, kerana setiap watak dalam permainan Rider Heroes: Ziku Fighter Henshin Legend juga sama sukar dan bahkan lebih sukar daripada musuh yang harus ditentang.

Selain dilengkapi dengan pelbagai watak dan musuh yang mencabar, Rider Heroes: Ziku Fighter Henshin Legend juga mempunyai animasi grafik yang cukup bagus. Sebabnya, permainan ini mendakwa dapat memaparkan animasi 3D yang lebih nyata dan lebih lancar. Bukan itu sahaja,  kawalan permainan  dalam permainan ini juga cukup mudah dan senang difahami. Adakah anda ingin mencuba bermain permainan?

3. Tindakan Penunggang X

Tindakan Penunggang X

Walaupun animasi grafik yang ditawarkan oleh Rider Action X tidak sehebat permainan sebelumnya, Rider Action X juga masih layak dipilih sebagai permainan bertema Kamen Rider yang menyeronokkan. Kenapa? Kerana, permainan ini cukup membuat pemain ketagih bermain.

Seperti biasa, dalam Rider Action X pemain akan diminta untuk melawan monster. Tetapi, perhatikan juga HP dan MP. Anda mesti mengatur strategi agar tidak kehabisan nyawa dan MP untuk mengeluarkan gerakan kuat. Selain itu, permainan ini juga menyediakan 4 Rider, Mighty, Braver, Sniper, dan Racer yang berbeza. Keempat-empatnya mempunyai kemahiran yang berbeza,  anda tahu ! Mahu main? Muat turun di sini.

4. Rider Chronicle

Rider Chronicle

Ingin bermain permainan Kamen Rider yang menarik? Cuba muat turun permainan Rider Chronicle ini! Dalam permainan itu, Rider Chronicle mengajak pemain untuk melawan musuh dengan  kemahiran  dan kekuatan tertentu. Di samping itu, pemain juga mesti memperhatikan kehidupan mereka, jangan biarkan kehidupan mereka habis!

Nah, Rider Chronicle mempunyai beberapa mod permainan. Tercatat, ada 3 mode permainan, seperti Chronicle Mode, Mission Mode, dan mode fighting dengan pemain lain di seluruh dunia. Juga, permainan ini mempunyai urutan  peringkat  untuk setiap pemain yang  anda kenal ! Bolehkah anda mendapat tempat pertama dalam permainan ini?

5. Superheroes Fight: Sword Battle - Action RPG

Superheroes Fight Sword Battle - Action RPG

Seterusnya, kami mencadangkan permainan yang disebut Superheroes Fight: Sword Battle - Action RPG. Seperti namanya, dalam permainan ini tugas pemain adalah menyelamatkan dunia dari serangan monster. Untuk menyelamatkan dunia, anda dilengkapi dengan kebolehan dan senjata khas. Tetapi, jangan puas hanya dengan satu kemampuan dan satu senjata, ya. Sebabnya, anda boleh  meningkatkan  kemampuan dan senjata yang anda miliki.

Di samping itu, permainan ini membawa konsep RPG di mana rune tersedia  Runes di sini berguna untuk meningkatkan stamina, seperti HP, Attack, Defense, dan Dodge. Terlebih lagi, untuk bermain permainan ini, anda tidak memerlukan sambungan internet kerana anda boleh memainkannya di  luar talian !

6. Wira Henshin: RPG

RPG Pahlawan Henshin

Henshin Hero: RPG adalah permainan yang sama menariknya dengan permainan yang disebutkan sebelumnya. Dalam permainan ini, pemain akan bertindak sebagai Pahlawan Henshin yang tugasnya adalah menegakkan keadilan di kota. Untuk melakukan ini, anda mesti dapat melawan musuh yang suka mengacau di bandar.

Jangan takut dengan musuhnya kerana sebagai Pahlawan Henshin, anda dilengkapi dengan pelbagai kemampuan bertarung. Bukan sekadar  kemahiran  ketika bertarung, anda juga dilengkapi dengan pelbagai senjata. Nah, untuk menjadi lebih  kuat  , anda boleh melakukan  upgrade  kepada  kemahiran  dan senjata.

7. Pembina Rider Bandar

Pembina Bandar Rider

City Rider Build adalah permainan menarik lain yang juga membawa tema Kamen Rider. Permainan ini bukan hanya melawan musuh, tetapi anda juga memiliki kewajiban untuk melindungi kota dari serangan musuh. Terdapat tiga jenis musuh, iaitu Guardian, Mad Rogue, dan Evolto. Bolehkah anda melindungi kota dan membina semula kota yang diserang? Sekiranya anda dapat melakukannya, segera muat turun permainan di sini.

8. Pewarna Kamen Kecil

Pewarna Kamen Kecil

Tidak mahu bermain permainan pertempuran? Sekiranya ada, cubalah bermain permainan Little Kamen Coloring. Ya, seperti namanya, permainan ini memang mengundang pemain untuk mewarnai. Jadi, pemain boleh memilih beberapa gambar untuk kemudian diwarnai. Nampaknya permainan yang satu ini sesuai untuk kanak-kanak. Sekarang, untuk memuat turunnya, sila lawati pautan ini.

9. Kuiz Rider Kamen Tidak Rasmi

Kuiz Rider Kamen Tidak Rasmi

Jangan mengaku peminat Kamen Rider jika anda belum berjaya menyelesaikan soalan dalam Kuiz Kamen Rider Tidak Rasmi. Permainan ini juga berbeza dengan konsep permainan Kamen Rider yang lain di mana anda hanya perlu menjawab soalan yang diajukan dalam permainan ini. Nah, adakah anda yakin dapat mengatasi semua soalan? Buktikan dengan bermain permainan di sini.

10. Rider Wars: Kuuga Henshin Fighter Legend Climax

Rider Wars Kuuga Henshin Fighter Legend Climax

Ingin bermain permainan Kamen Rider dengan aksi yang mencabar dan menarik? Maka anda harus mencuba Rider Wars: Kuuga Henshin Fighter Legend Climax. Dalam permainan ini terdapat sekitar 50 tingkat dengan jalan cerita yang menarik. Bukan hanya itu, permainan ini juga telah mempersiapkan bos yang sangat mencabar dengan tahap yang berbeza. Apa yang menarik lagi, jika anda berjaya menyelesaikan setiap tahap maka anda berhak mendapatkan watak baru. Menarik,  bukan ?

Cadangan Permainan Kamen Rider yang lain

Sebagai tambahan kepada sepuluh permainan di atas, masih terdapat beberapa permainan bertema Kamen Rider lain dalam senarai berikut. Malangnya, permainan yang kami cadangkan tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. 3D Mask Run Rider Man Rush

3D Mask Run Rider Man Rush

Tidak dapat dikalahkan dengan permainan anime dan permainan lain, 3D Mask Run Rider Man Rush adalah permainan yang mengambil watak Kamen Rider untuk ditampilkan dalam permainan. Mungkin anda biasa dengan permainan di mana anda harus menjalankan dan mengumpulkan setiap duit syiling yang dihadapi.

Nah, itulah konsep yang diambil oleh permainan 3D Mask Run Rider Man Rush ini. Sekiranya anda biasanya berlari dengan watak kanak-kanak yang ditampilkan, maka dalam permainan ini watak Kamen Rider akan menjadi wataknya. Sesuai dengan nama permainan, tentunya grafik yang disediakan telah menyentuh kualiti 3D.

2. Heroes Kamen Rider Wizard Fighting

Heroes Kamen Rider Wizard Fighting

Masih mengenai pergaduhan Kamen Rider. Kali ini Heroes Kamen Rider Wizard Fighting adalah orang yang turut serta dalam permainan pertarungan sengit antara Kamen Rider dan lawannya. Anda boleh melumpuhkan atau dilumpuhkan oleh musuh.

Sekiranya anda tidak mahu kalah dari musuh, maka pemain Heroes Kamen Rider Wizard Fighting mesti bergerak dengan cepat dan memikirkan cara menyerang dengan betul. Permainan ini adalah permainan satu lawan satu di mana pemain dapat memilih watak untuk menyerang terhadap musuh yang ada. Siapkan dan gunakan jurusan utama untuk menang.

3. Wizard Pahlawan Klimaks: Kamen Rider Fight

Wizard Climax Wira Kamen Rider Fight

Walaupun hanya membawa animasi grafik berkualiti 2D, permainan yang menyajikan penampilan tema Kamen Rider sama menariknya dengan permainan aksi lain. Sama hadir di mana pemain mesti menjatuhkan dan melawan musuh sehingga darah terakhir dengan gerakan yang ada.

Bermain peatrungan antara Kamen Rider dan musuhnya satu lawan satu dengan sikap yang kuat juga disediakan oleh permainan Climax Heroes Wizard: Kamen Rider Fight. Dalam permainan ini, pemain juga difasilitasi dalam semua kawalan untuk menghancurkan lawan. Permainan ini juga sesuai dimainkan oleh semua kumpulan kanak-kanak atau orang dewasa.

4. Rider X-Fighter Henshin Wira

Wira Rider X-Fighter Henshin

Kembali lagi dengan permainan bertema Kamen Rider yang membawa konsep pertarungan. Kali ini anda mengesyorkan Rider X-Fighter Henshin Heroes. Dalam permainan, pemain mesti melakukan beberapa kombo untuk  kemahiran  tertentu agar musuh mudah ditaklukkan.

Selain dari  kemahiran  dan kombo yang hebat, permainan ini juga didakwa mempunyai animasi grafik yang lembut dan cukup bagus. Di samping itu, Rider X-Fighter Henshin Heroes mempunyai  permainan yang  sederhana. Pengawal yang ada  tidak sukar bagi pemain, jadi anda boleh bermain dengan selesa.

5. Super fighter-Team perisai

Superfighter-Team perisai

Terdapat satu lagi permainan Kamen Rider yang juga menyeronokkan untuk dimainkan pada masa lapang, Super Fighter-Team of armor. Ini adalah permainan aksi di mana pemain mesti berani mencabar dan melawan monster. Anda akan dilengkapi dengan kekuatan yang luar biasa dengan pelbagai kombo  yang menjadikan  kemahiran  pemain menjadi lebih hebat.

Tidak hanya bergantung pada kekuatan, kerana pasukan perisai Super Fighter-Team juga menyediakan pelbagai senjata untuk menjadikannya lebih sempurna melawan monster.

Bagaimana dengan 10 permainan Kamen Rider yang disebutkan sebelumnya? Semua permainan yang telah dibincangkan mempunyai keunikan dan keunggulan mereka dan tentunya juga menyenangkan untuk dimainkan oleh peminat permainan anda atau peminat Kamen Rider.