10 Permainan Transformer Terbaik untuk Dimainkan di Android Mudah Alih

Bumblebee dan Optimus Prime, dua watak Transformer yang paling popular. Kedua-dua watak itu juga merupakan salah satu inspirasi untuk membuat permainan. Permainan robot yang boleh berubah menjadi superhero malah boleh berubah menjadi kereta. Ya, sebilangan pembuat permainan di Android membuat permainan Transformer dengan konsep yang berbeza.

Walaupun permainan Transformer dibuat dengan konsep yang berbeza, tetapi 10 permainan Transformer ini seronok dimainkan di telefon Android. Sudah tentu, sepuluh permainan watak Transformer juga sangat ketagihan dan unik. Ingin tahu apakah 10 permainan Transformer terbaik untuk dimainkan di telefon bimbit Androi? Lihat ulasan berikut.

10 Permainan Transformer Terbaik di Android

1. TRANSFORMERS: Ditempa untuk Berjuang

TRANSFORMERS Ditempa untuk Berjuang

Fighting ala Transformer kembali datang dari permainan yang dilayan oleh pemaju Kabam. Pembangun dan pencipta permainan ini menyajikan permainan yang mencabar di mana para pemain dapat bertanding dan bertarung dengan setiap watak dalam Transformer.

Namun, anda juga boleh memilih untuk tidak bertengkar dengan watak Transformer tetapi menjadi pakatan mereka. Sudah tentu anda harus memilih siapa yang akan menyertai pasukan anda. Sekiranya anda kurang berminat dengan watak Transformer yang ada untuk menjadi satu pasukan, pemain boleh menyertai pasukan rakan pemain permainan ini, anda tahu? Muat turun permainan di sini.

2. Transformer Burung Marah

Transformer Burung Marah

Pasti anda tahu permainan Angry Bird. Permainan membuang burung untuk menjatuhkan babi. Nah, apa yang berlaku sekiranya Angry Birds menjadi Transformer? Tidak perlu anda bayangkan, anda hanya perlu bermain permainan Angry Birds Transformers. Ya, permainan di mana watak Angry Birds menjadi tokoh robot Transformer.

Anda tidak akan diberitahu untuk membuang Birds Transformer ini, apa yang anda lakukan adalah melawan musuh seperti dalam filem Transformer. Watak seperti Optimus Prime dan Bumblebee juga ada dalam permainan yang telah dimuat turun oleh lebih dari 1 juta kali ini anda tahu.

Bukan hanya dua watak Transformer, tentunya ada watak Transformer yang lain. Ingin tahu bagaimana sosok Angry Bird yang menggemaskan dalam pakaian robot gaya Transformer? Dapatkan jawapannya dengan mengklik di sini.

3. Transformer: RobotsInDisguise

Transformers RobotsInDisguise permainan

Kali ini permainan Transformer dilengkapi dengan permainan yang sama sekali tidak memerlukan sambungan internet, alias offline. Bukan hanya itu, anda juga boleh mendapatkan permainan ini secara percuma dengan mengklik di sini. Dalam permainan, anda akan bertindak sebagai robot Transformer dengan konsep memerangi musuh.

Konsep pertempuran dalam Transformers: RobotsInDisguise adalah satu persatu. Walau bagaimanapun, anda juga boleh mempunyai pasukan. Pemain boleh memilih sesiapa sahaja untuk menjadi pasukan pertempuran. Sekiranya watak anda bosan bertengkar, ganti dengan watak lain dalam pasukan anda. Menarik bukan?

4. TRANSFORMERS: Perang Bumi

TRANSFORMER Perang Bumi

Berjuang seperti nyata dalam filem Transformer adalah kelebihan permainan yang satu ini. Anda boleh memanggil permainan ini TRANSFORMERS: Earth Wars. Di sini pemain akan diposisikan sebagai autobots yang bertugas melindungi bumi dari bahaya Decepticon.

Bukan hanya melindunginya, anda juga mesti memenuhi pelbagai keperluan autobot dan juga membina pangkalan khas untuk autobots. Pemain juga akan menyertai pasukan Bumblebee dan Optimus Prime untuk memerangi jenayah.

Jangan hanya fokus pada ibu pejabat, perhatikan kebolehan dan kekuatan setiap autobot. Tingkatkan kekuatan dan kemahiran autobot yang anda miliki. Bersedia untuk bertempur? Muat turun di sini.

5. Bot Penyelamat Transformer: Wira

Wira Bot Transformers Rescue

Melakukan misi menangani adalah tugas utama permainan Transformers Rescue Bots: Hero. Permainan Android ini menyajikan permainan di mana Transformers siap menyelamatkan warga yang sedang dilanda kesulitan.

Pemain boleh menjadi Transformer untuk menyelamatkan bencana alam seperti gempa bumi. Anda juga dapat menyelamatkan penduduk dari kemarahan ayam jantan merah di tengah kota. Pelbagai Transformer ditawarkan mulai dari Transformers polis, helikopter Transformer, mesin bomba Transformer, hingga transformer khas untuk pembinaan.

Cukup menarik untuk dimainkan oleh semua orang baik kanak-kanak dan orang dewasa. Bagaimana anda mahu memainkannya juga? Tekan di sini.

6. Transformer Bumblebee Overdrive

Transformer Bumblebee Overdrive

Permainan ini mempunyai cara untuk bermain  arcade racing  di mana pemain mesti berlumba sambil menembak senjata ke arah musuh. Agar penembakan lebih tepat dan lebih kuat, Transformers Bumblebee Overdrive juga membolehkan pemain  meningkatkan  senjata. Bukan hanya senjata, anda juga dapat mengemas kini robot transformer yang digunakan untuk berlumba dengan lebih cepat.

Oh ya,  pilihan robot dalam permainan ini juga sangat pelbagai dan sesuai dengan watak robot dalam filem Transformer, seperti Bumblebee, Optimus Prime, Novastar, Moonracer, dan lain-lain. Berminat untuk bermain? Boleh  dimuat turun  di sini.

7. Permainan 3D Grand Robot Car Transform

Grand 3D Robot Car Transform Permainan 3D

Sesuai dengan nama permainan, Grand Robot Car Transform 3D Game siap menampilkan visualisasi grafik 3D yang akan membawa pengalaman permainan terasa lebih nyata. Permainan ini juga dilengkapi dengan pelbagai robot transformer, termasuk robot Bumblebee. Selain itu, permainan ini juga mempunyai  gaya tempur yang  lebih sejuk. Sebenarnya, anda juga akan merasa kesal kerana cabaran yang dihadapi cukup menarik dan ketagihan.

8. Kebangkitan Keluli

Kebangkitan Keluli

Kali ini permainan FPS menyajikan permainan gaya filem Transformer. Anda boleh memanggil permainan dengan nama Rise of Steel. Uniknya di sini anda harus memilih pakatan antara bergabung dengan pakatan manusia atau sekutu robot a la Transformer.

Sama seperti permainan aksi yang menampilkan tokoh Transformer lain, memerangi dan memerangi musuh dalam pakatan lain adalah tugas yang mesti anda lalui. Sekiranya anda memilih perikatan manusia, maka seranglah perikatan robot Transformer dan sebaliknya. Jangan kalah Kemenangan pakatan ada di tangan anda! Mari bermain permainan dengan hanya mengklik di sini, percuma!

9. Robot Car War Transform Fight

Robot Car War Transform Fight

Bumi diserang oleh robot jahat, sudah tiba masanya anda menangani bumi! Bagaimana untuk? Anda akan diposisikan sebagai robot yang boleh melawan. Robot dalam permainan ini mempunyai watak dalam filem Transformer. Sebenarnya, kehebatannya dalam pertempuran sama seperti dalam filem.

Kelebihan lain yang ditawarkan oleh Robot Car War Transform Fight adalah, anda tidak perlu bersusah payah menyambung ke internet. Kerana Robot Car War Transform Fight dapat dimainkan di luar talian. Ingin merasakan kegembiraan perang robot yang tegang dalam Robot Car War Transform Fight? Mari segera bermain permainan di sini.

10. Simulator Pemandu Lori Robot Lori Berat

Simulator Pemandu Lori Raksasa Lori Berat

Sebilangan besar orang telah menghafal salah satu watak dari filem Transformer ini, Optimus Prime. Nah, dalam Robot Truk Berat Giant Truck Driver Simulator memaparkan sosok watak Optimus Prime yang boleh berubah menjadi kereta trak dan sebagai robot. Tugas pemain dalam permainan ini adalah mengendalikan Optimus Prime, baik sebagai trak dan juga robot.

Apabila anda menjadi trak, anda mesti menyerahkan sejumlah barang sebagai misinya. Namun, perjalanan menghantar barang tidaklah mudah, kerana akan ada robot jahat yang siap menggagalkan misi anda. Sekiranya robot musuh datang, trak itu dapat segera mengubah bentuknya sebagai robot Optimus Prime dan anda harus melawan robot musuh. Mengujakan? Ayuh, bermain permainan di sini.

Sebagai tambahan kepada 10 permainan di atas, kami juga mempunyai sejumlah permainan cadangan lain yang menyeronokkan untuk dimainkan. Sekiranya berminat, anda boleh segera menyemak ulasan penuh di bawah.

11. Robot Perang 3d

Perang Robot 3d

Nah, kali ini permainan Transformer boleh berganda sebagai salah satu permainan robot terbaik. Robots War 3d, itulah nama untuk permainan yang dibuat oleh pembangun Splash Studio Fun. Permainan ini cukup menyeronokkan dan menarik untuk dimainkan oleh pelbagai kalangan pengguna Telefon Pintar Android. Dari kanak-kanak hingga orang dewasa.

Permainan ini menyajikan permainan di mana robot boleh berubah menjadi kereta sukan yang sejuk. Ya, anda dapat melihat Bubmblebee dalam permainan ini. Yang harus anda lakukan dalam bermain permainan Robots War 3d hanyalah satu kemenangan. Melawan musuh dan memenangi perlawanan.

12. Pertempuran Kereta Grand Robot

Pertempuran Kereta Grand Robot

Tidak jauh berbeza dengan permainan Robot War 3d. Permainan ini juga menampilkan pejuang gaya Transformer. Ya, pemain dapat merasakan sensasi bahawa robot dapat berubah bentuk menjadi kereta sport yang keren. Sudah tentu Transformer ini dapat melawan dan bertarung melawan musuh yang ada.

Selain menjadi kereta sport yang sejuk dan canggih, Grand Robot Car Battle juga mempunyai ciri di mana Transformers dapat terbang dan bertarung di udara, anda tahu.

13. Pelari Adventure Tobot City

Pengembaraan Pelari Tobot City

Permainan Transformer lain yang cukup ketagihan, Adventure Tobot City Runner. Di sini, pemain akan disajikan dengan antara muka yang ringkas tetapi tetap menarik. Anda boleh memilih pelbagai jenis robot yang telah disediakan. Bukan hanya itu, anda juga akan melakukan petualangan yang menarik dan membasmi musuh.

Itulah 10 permainan Transformer yang boleh menjadi pilihan terbaik untuk dimainkan dengan peranti Android. Permainan Transformer mana yang anda mahu mainkan?