10 Permainan Boboiboy Terbaik di Telefon Pintar Android

Kanak-kanak Indonesia mungkin sudah biasa dengan kartun kegemaran mereka. Bukan hanya Doraemon, Naruto atau Dragon Ball, tokoh kartun bernama Boboiboy juga cukup terkenal di kalangan kanak-kanak. Kartun yang menyajikan kisah seorang budak lelaki yang mesti melawan musuh dan kisah ini dikemas dalam beberapa permainan Boboiboy yang menarik.

Bukan hanya menarik, tetapi juga menyiapkan 10 permainan Boboiboy yang siap dimainkan oleh kanak-kanak. Sepuluh permainan Boboiboy ini juga menarik untuk dimainkan pada peranti Android anda.

Permainan Boboiboy di Android mudah alih

Terdapat banyak permainan bertema BoBoiboy yang menyeronokkan di Android. Adakah anda ingin tahu tentang melihat 10 permainan bertema kartun dari Malaysia? Lihat ulasan berikut.

1. BoBoiBoy Galaxy Run

Larian Galaxy BoBoiBoy

Permainan ini adalah permainan aksi arcade yang  menarik . Bagaimana tidak, di sini para pemain boleh memilih watak wira super berdasarkan kartun BoBoiBoy. Setelah anda memilih watak, maka anda bertindak sebagai superhero sebenar yang tidak pernah berputus asa melawan musuh. Apa yang anda buat adalah melepaskan semua kemampuan pahlawan super pilihan anda.

Sekarang, untuk mengetengahkan kemampuan ini, anda boleh mencuba menembak, menumbuk, menumbuk, dan juga mengelakkan serangan lawan. Agar wataknya mempunyai kekuatan yang lebih baik, anda mesti  meningkatkan  kekuatannya. Untuk  menaik taraf  , anda mesti mengumpulkan sebanyak mungkin syiling. Ingin mencuba bermain? Muat turun di sini.

2. Kuasa Sfera oleh BoBoiBoy

Kuasa Tenaga oleh BoBoiBoy

Kali ini permainan kartun bertema Boboiboy dilengkapi dengan permainan konsep teka - teki. Ya, tidak kurang menarik dan menarik daripada permainan lain, Power Spheres by BoBoiBoy menyajikan permainan teka - teki dengan menyamakan satu bola dengan bola yang lain. Setiap bola yang telah disamakan dapat digunakan untuk menyerang lawan.

Oleh itu, anda mesti memastikan anda mendapat sekurang-kurangnya 3 bola dengan warna yang sama. Namun, jika anda lebih dari 3, maka poin dan serangan yang diperoleh lebih besar. Selain daripada semua permainan , Power Spheres by BoBoiBoy menghadirkan ciri lain dengan menyediakan pelbagai bahasa yang boleh digunakan. Mahu memainkannya? Klik terus di sini.

3. Keju Galaxy Zuperrr Boboiboy

Galaxy Zuperrr Cheese Boboiboy

Seperti namanya, permainan bertema Boboiboy ini bekerjasama dengan syarikat makanan ringan, Zuperrr Cheese. Sekarang, untuk dapat memainkan permainan ini, pemain mesti mempunyai kad khas yang hanya terdapat dalam kemasan Zuperrr Cheese. Terdapat banyak jenis kad dalam pakej Zuperrr Cheese. Malah, ada juga kad khas untuk mendapatkan  kemahiran  tertentu.

Caranya senang, pemain hanya perlu melakukan  scan  kad di aplikasi Boboiboy Galaxy Zuperrr Cheese. Secara automatik, hasil  imbasan  akan menunjukkan kekuatan tertentu mengikut kad yang diperoleh. Tetapi, untuk melakukan  imbasan  seperti ini maka anda memerlukan sambungan internet untuk memainkannya, ya.

4. Pewarnaan Boboiboy untuk kanak-kanak Hari ini

Pewarna Boboiboy untuk kanak-kanak Hari ini

Tidak seperti permainan di atas, kali ini kami mengesyorkan permainan melukis dan mewarna Boboiboy. Pada pewarnaan Boboiboy untuk anak-anak Hari ini, setiap pemain dapat membuat warna dan gambar. Tuangkan kreativiti dan bakat dalam melukis dan mewarna yang anda ada. Y

5. BoBoiBoy: Serangan Ejojo

Serangan BoBoiBoy Ejojo

Ejojo dan Adudu tidak pernah berhenti untuk menyerang dan menghancurkan segalanya. Sekarang adalah masa untuk Boboiboy bertindak dan mengalahkan mereka. BoBoiBoy: Ejojo Attacks, hadir dengan konsep permainan yang tidak kalah menarik dan menyeronokkan. BoBoiBoy: Ejojo Attacks menyajikan permainan di mana anda dapat merasakan cabaran yang menyeronokkan di setiap peringkat.

Bukan hanya tahap yang menjadikan permainan ini menarik, BoBoiBoy: Ejojo Attacks juga siap dengan 4 kekuatan Boboiboy yang berbeza dan tentu saja sangat kuat untuk menjatuhkan Ejojo dan Adudu. Bagaimana, anda ingin bermain?

6. Pertembungan Teka-teki BoBoiBoy

Tembakan Teka-teki BoBoiBoy

Permainan BoBoiBoy Puzzle Clash ini menyajikan permainan dengan genre teka-teki. Tidak hanya hadir dalam keseronokan permainan teka - teki , Anda juga dapat berduel dengan musuh menggunakan kartu yang Anda dapatkan dari bermain teka-teki. Bukan itu sahaja, bahkan elemen yang digunakan berdasarkan pada permainan RPG yang anda tahu.

Tidak cukup di sana, BoBoiBoy Puzzle Clash siap dengan semua watak dalam kartun Boboiboy dan bahkan kisahnya dibuat sama seperti dalam kartun Boboiboy. Tenanglah, permainan ini adalah permainan percuma yang boleh dimainkan oleh sesiapa sahaja.

7. BoBoiBoy anak-anak: galaksi Super Hero

Anak-anak BoBoiBoy: galaksi Super Hero

Permainan pengembaraan sangat menyenangkan untuk dimainkan, seperti anak-anak BoBoiBoy: galaksi Super Hero. Ini adalah permainan di mana pemain mesti mengumpulkan sejumlah duit syiling yang tersebar semasa perjalanan. Tetapi, untuk mendapatkan duit syiling ini tidak mudah, kerana terdapat banyak halangan.

Selain  permainan yang  menarik, BoBoiBoy kids: Super Hero Galaxy juga mempunyai banyak cabaran dengan 50 tahap yang mesti anda lalui. Bukan itu sahaja, terdapat juga 16 tahap cabaran kejam  khas  yang lebih mencabar. Jangan ketinggalan 168 pakaian Boboiboy dalam permainan ini juga!

8. Misi Boboiboy Adventur Kids

Misi Boboiboy Adventur Kids

Menjadi pahlawan super tentunya mempunyai sejumlah misi yang mesti diselesaikan, itulah konsep permainan yang ditawarkan oleh Boboiboy Adventur Kids Mission. Dalam permainan ini, anda mesti menyelesaikan semua misi tanpa kecuali. Setiap misi juga mempunyai tahap kesukaran yang berbeza. Nah, keunggulan dalam Boboiboy Adventur Kids Mission adalah, ia sudah memaparkan animasi 3D,  anda tahu !

9. Dunia Super Boboi

dunia super Boboi

Siapa kata bermain permainan memerlukan kapasiti yang luas? Sebenarnya, dunia Super Boboi hanya memerlukan kapasiti 12 MB,  anda tahu. Jadi, anda tidak perlu risau tentang memori yang dimuatkan di telefon bimbit. Selain ukuran permainan, yang ringan, dunia Super Boboi juga merupakan permainan yang menarik dengan konsep pengembaraan.

Dalam permainan ini, anda hanya perlu terus berjalan dan mengambil setiap duit syiling. Tetapi, anda juga harus berhati-hati dengan pelbagai halangan. Anda juga harus menyelesaikan misi di setiap peringkat. Dapat menyelesaikan misi dengan baik?

10. balas dendam Boboi Blaze

Balas dendam Boboi Blaze

Revenge Boboi Blaze adalah salah satu permainan yang mempunyai tema kartun Boboiboy yang cukup menarik untuk dimainkan. Dalam permainan ini, anda akan diposisikan sebagai Boboiboy, pahlawan super yang bersedia untuk mengatasi kejahatan. Anda mesti menjadi pahlawan yang selalu menolong dan menyelamatkan sesiapa sahaja yang memerlukan pertolongan.

Tetapi sayangnya, pemain tidak dapat menyelamatkan orang dengan mudah, kerana pelbagai jenis monster sudah siap untuk menghalang niat baik pemain. Sekiranya demikian, tandanya anda harus mengeluarkan teknik yang tepat untuk menyingkirkan musuh terlebih dahulu sebelum menyelamatkan orang. Menarik,  bukan ?

Cadangan Permainan Boboiboy yang lain

Masih ingin tahu mengenai permainan bertema Boboiboy yang lain? Ayuh, cari cadangan permainan lain di bawah. Tetapi sayangnya, permainan yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. BoBoiBoy: Serangan Adudu! 2

BoBoiBoy Adudu Attacks 2 permainan

Selamatkan Pulau Rintis dari serangan Adudu dan tenteranya! Baiklah, permainan BoBoiBoy: Adudu Attacks! 2 ini menyajikan permainan di mana anda akan berlari dan berada dalam pakatan Boboiboy. Anda mesti menyelamatkan sebuah pulau bernama Rintis kerana Adudu siap menyerang dan merosakkan pulau itu.

Sudah tentu untuk mempertahankan pulau Rintis, anda memerlukan pelbagai kemahiran, kekuatan, dan gerakan lain. Terdapat kira-kira 45 tingkat yang sedia menanti anda. Sudah tentu setiap tahap mempunyai tahap kesukaran sendiri. Anda bahkan boleh melawan 9 bos yang sangat kuat.

2. BoBoiBoy: Speed ​​Battle

Pertempuran Kelajuan BoBoiBoy

BoBoiBoy Game: Speed ​​Battle kali ini menawarkan permainan di mana kelajuan dan fokus pemain dipertaruhkan untuk memainkannya. BoBoiBoy: Speed ​​Battle, cukup mudah untuk bermain terutamanya untuk kanak-kanak. Pertama, pemain diminta memilih watak untuk menjadi watak utama. Anda boleh memilih semua watak dalam Boboiboy.

Setelah memilih watak, anda sudah bersedia untuk bermain. Main dan tekan setiap watak yang berhadapan dengan musuh. Jangan biarkan anda tersasar, artikel anda boleh dikeluarkan dari permainan aka Game Over. Buka kunci semua watak. Uniknya, permainan ini tersedia dengan bermain multi-pemain atau pemain tunggal. 

3. Boboy Ninja

Boboy Ninja

Kali ini permainan Boboiboy adalah versi ninja yang merupakan salah satu permainan paling menarik dan menyeronokkan untuk dimainkan pada peranti Android. Boboy Ninja, menyajikan permainan di mana pemain diminta untuk mengumpulkan elexirt serta duit syiling yang ditemui oleh Boboiboy. Anda diminta berlari untuk mengambil duit syiling.

Selain berlari, Boboy Ninja juga mempersembahkan permainan di mana pemain boleh melompat seperti ninja sebenar. Kelebihan dan kelebihan utama yang disajikan adalah pengawal atau permainan yang mudah difahami dan tidak rumit. Sudah tentu permainan ini akan sangat sesuai dimainkan oleh kanak-kanak.

4. Boy2Bo Jotoss Bubble

Boy2Bo Jotoss Bubble

Menyelesaikan setiap gelembung adalah tugas pemain permainan Boboiboy yang satu ini. Permainan ini akan sangat sesuai untuk kanak-kanak kerana menyajikan permainan yang mudah tetapi tetap menyeronokkan untuk dimainkan oleh kanak-kanak.

Sangat mudah, Boboiboy akan menjadi pelempar gelembung di mana terdapat koleksi gelembung yang siap dipecahkan. BoBoiBoy siap membuang gelembung dan anda harus menembakannya ke arah gelembung dengan warna yang sama. Mudah kan? Tahap yang ada walaupun tidak terhad anda tahu!

5. Pertempuran Galaksi Super Boy

Pertempuran Galaksi Super Boy

Pengembaraan sambil berduel melawan musuh adalah apa yang akan dimainkan oleh pemain Super Boy Galactic Battle. Permainan ini menyajikan permainan dengan tema dan animasi seperti yang terdapat dalam kartun Boboiboy. Walaupun menyajikan animasi 2D, tetapi Super Boy Galactic Battle tidak kurang mengasyikkan daripada permainan 3D lain yang anda tahu.

Pemain akan ditugaskan untuk mengatasi jenayah. Juga, pemain akan diminta untuk menaklukkan pelbagai musuh dalam permainan. Anda pasti harus meningkatkan kemahiran dan kekuatan superhero untuk melawan musuh dengan lebih mudah. Berminat untuk bermain permainan Super Boy Galactic Battle?

Sekarang, itu adalah koleksi 10 permainan Boboiboy yang paling menarik dan menarik untuk telefon Android anda. Sangat mudah untuk memainkannya. Mudah bukan bererti tidak menarik, malah sepuluh permainan itu sangat menyeronokkan untuk dimainkan bukan?