15 Permainan Lego Terbaik dan Paling Menarik di Telefon Android

Potongan kecil yang dapat disusun ke dalam model apa pun dengan warna menarik yang ditawarkan oleh Lego. Ini juga menjadikan pembangun dan pencipta permainan tidak kehabisan idea untuk membuat permainan dengan tema permainan Lego atau Lego. Pelbagai permainan Lego disediakan dengan konsep dan pembangun permainan yang berbeza.

Permainan Lego ini bukan hanya bertujuan untuk kanak-kanak. Sebabnya, sepuluh versi terbaik permainan Lego ini adalah permainan yang lebih universal dan boleh dimainkan oleh sesiapa sahaja, terutama bagi anda peminat Lego. Pelbagai bentuk Lego juga dipersembahkan untuk siap dimainkan. Tertarik dengan cadangan permainan Lego kesepuluh Caris Signal? Lihat ulasan berikut.

1. Kereta Api LEGO® DUPLO®

Keretapi LEGO® DUPLO®

Permainan Lego ini memang digalakkan untuk kanak-kanak. Dalam permainan, LEGO® DUPLO® Train mengajak pemain untuk menjadi jurutera kereta api. Pasti adalah pengalaman yang sangat menggembirakan bagi kanak-kanak untuk menjadi pengawal kereta api.

Selain mengawal dan memandu kereta api, LEGO DUPLO Train akan membawa pemain untuk mendapatkan pengalaman mengangkut barang menggunakan kereta api yang dipandu. Bukan hanya itu, tetapi akan ada juga penumpang yang ingin menaiki keretapi anda.

Tidak puas dengan hanya mengangkut barang dan penumpang, pemain LEGO® DUPLO® Train juga dapat membina jambatan dengan bantuan kereta api, anda tahu. Bagaimana untuk? Cuba bermain permainan di sini.

2. LEGO® Juniors Buat & Pelayaran

LEGO® Juniors Buat & Pelayaran

Masih bersama pemaju LEGO System A / S, bukan permainan genre duel atau aksi. Kali ini pembangun permainan mempersembahkan permainan yang lebih mendidik anak-anak dan mengembangkan kreativiti mereka. Dengan bermain permainan ini bernama LEGO® Juniors Create & Cruise, pemain bebas membuat Legos sesuka hati.

Pemain boleh membuat pelbagai jenis kenderaan dengan Lego digital yang satu ini. Tetapi, tentu saja, untuk mendapatkan set Lego, pemain mesti membuka kunci terlebih dahulu. Cara membuka kunci, tentu saja, dengan menyelesaikan setiap tahap yang telah disiapkan. Menarik kan? Muat turun permainan secara langsung di sini, percuma!

3. Rakan LEGO®: Heartlake Rush

Kawan LEGO®

Sekarang, jika permainan LEGO® Friends ini mengundang pemain untuk memandu kereta. Sepanjang memandu kereta, anda mesti mengambil dan mengumpulkan duit syiling sebanyak mungkin di jalan raya.

Semakin banyak koin yang dikumpulkan, semakin banyak mata yang akan anda terima. Nah, duit syiling ini juga boleh digunakan untuk hiasan kereta yang anda gunakan. Oh ya,  permainan ini juga mempunyai banyak watak comel  Ayuh, main permainan di sini.

4. LEGO® NEXO KNIGHTS ™: MERLOK 2.0

LEGO® NEXO KNIGHTS ™ MERLOK 2.0

Pertempuran sengit juga disajikan dengan bermain permainan LEGO® NEXO KNIGHTS ™: MERLOK 2.0. Permainan ini, yang telah dimuat turun hampir 200,000 kali di PlayStore, menawarkan permainan sengit dan pertarungan menarik antara kesatria NEXO dan Monstrox yang antagonis.

Mengisahkan bahawa Monstrox dan pejuang batunya menyerang Knighton dan cuba mencari kuasa terlarang. Sudah tentu ia mesti dihentikan. Sudah tiba masanya para kesatria NEXO bertindak dan menghentikan Monstrox! Anda akan berhadapan dengan musuh dan harus melumpuhkan mereka. Sedia? Sekiranya sudah siap, segera muat turunnya di sini.

5. LEGO® Star Wars ™: TCS

LEGO® Star Wars ™

Perenggan sebelumnya juga memperlihatkan permainan LEGO dengan konsep filem Star Wars. Baiklah, jika LEGO® Star Wars ™ adalah versi permainan berbayar. Apakah perbezaan antara permainan LEGO® Star Wars ™ berbayar dan percuma? Sudah tentu ciri permainan berbayar ini lebih lengkap.

Dalam permainan ini, anda dapat menikmati lebih dari 36  jalan cerita yang  dilengkapi dengan cerita  bonus  yang lebih menarik. Bukan itu sahaja, anda bahkan boleh memilih dan menggunakan lebih daripada 120 watak yang telah disediakan dalam LEGO® Star Wars ™. Jadi,  berminat membeli permainan?

6. LEGO Harry Potter

LEGO Harry Potter

Filem popular seperti Harry Potter juga mempunyai konsep permainan LEGO versi mereka sendiri. Kali ini permainan diberi nama LEGO Harry Potter. Di sini, anda boleh mengikuti  jalan cerita  yang sesuai dengan filem Harry Potter. Anda boleh memilih untuk menjadi Harry, Ron, atau Hermione.

Uniknya, tidak hanya mengikuti  jalan cerita  dalam filem, anda juga akan bertualang untuk mengasah kemahiran anda dalam sihir. Sayangnya, kisah dalam permainan LEGO Harry Potter hanya menampilkan  jalan cerita  filem Harry Potter tahun pertama hingga tahun keempat.

7. LEGO® HIDDEN SIDE ™

LEGO® HIDDEN SIDE ™

LEGO® HIDDEN SIDE ™ adalah permainan seterusnya yang kami cadangkan untuk anda yang sangat menyukai LEGO. Untuk bermain permainan ini, anda hanya perlu melakukan  imbasan  pada LEGO yang anda miliki. Ya, LEGO® HIDDEN SIDE ™ memerlukan pemain untuk memiliki mainan LEGO mereka untuk mencari "benda tersembunyi" di mainan LEGO anda.

Sesuatu yang tersembunyi yang boleh berbeza, tetapi lebih banyak mengenai hantu. Tetapi sayangnya, tidak semua mainan LEGO dapat diimbas oleh LEGO® HIDDEN SIDE ™ kerana hanya mainan LEGO tertentu dan edisi khas yang dapat diimbas, ya. Sekarang, jika anda mempunyai mainan LEGO khas, cubalah  mengimbas  dan mencari hantu yang tersembunyi di mainan LEGO anda!

8. LEGO® Jurassic World ™

LEGO® Jurassic World ™

Nah, ada lagi permainan LEGO yang membawa watak dari filem ini. Kali ini LEGO® Jurassic World ™ membawakan watak dalam filem Jurrasic Park. Dalam permainan ini, ia mempunyai konsep permainan di mana anda akan bertualang di sebuah pulau yang penuh dengan dinosaur.

Terdapat lebih daripada 16 dinosaur yang siap menerkam anda pada bila-bila masa. Hati-hati, jangan dibunuh oleh haiwan seperti Triceratops, Raptor, Compy dan T. rex. Haiwan-haiwan itu siap memakan anda hidup-hidup, masih bertahan ya!

9. Menara LEGO®

Menara LEGO®

Satu lagi permainan konsep LEGO yang menyeronokkan untuk dimainkan, nama permainannya adalah LEGO® Tower. Ini adalah permainan yang dibuat oleh  pemaju  NimbleBit LLC. Konsep bermain sangat menarik, terutama bagi anda yang sangat menyukai permainan membina dan membina kota dengan bangunan yang kemas.

Di Menara LEGO® tugas pemain adalah merancang bangunan di sebuah bandar. Semua bangunan yang ada mesti dirancang dan dikonseptualisasikan oleh pemain, mulai dari bangunan pejabat, pangsapuri, hospital, sekolah, dan banyak lagi. Sekiranya anda bosan di bandar anda sendiri, anda juga boleh mengunjungi bandar pemain LEGO® Tower yang lain,  anda tahu ! Ayuh, main permainan percuma ini di sini!

10. LEGO® Star Wars ™: TFA

LEGO® Star Wars ™ TFA

Sekiranya sebelum ini LEGO System A / S mengembangkan permainan bertema Lego yang disertai dengan filem Star Wars, kini pembangun Warner Bros. Perusahaan Antarabangsa juga tidak mahu kalah dengan membawa permainan Star Wars Lego. Permainan yang menawarkan genre pengembaraan ini menyajikan kisah menarik seperti yang terdapat dalam filem Star Wars.

Di sini pemain akan membentuk pakatan untuk menjadi watak yang baik yang akan melawan Dath Vader. Anda boleh memilih watak yang ingin anda gunakan seperti Rey, Finn, Poe Dameron, Han Solo, dan BB-8, Kylo Ren dan juga General Hux. Sudah tentu pelbagai misi telah disiapkan oleh LEGO® Star Wars ™: TFA. Mahu memainkannya? Muat turun permainan di sini.

11. LEGO ® Batman: Beyond Gotham

LEGO ® Batman

Seperti namanya, permainan yang satu ini membawa watak Batman sebagai watak utama permainan. Di sini, anda akan diposisikan sebagai Batman yang bersedia untuk mengatasi kejahatan. Terdapat kira-kira 45 misi yang mesti diselesaikan untuk membuka  kekuatan luar biasa Batman. Walaupun ini adalah permainan berbayar, anda tidak akan menyesal memainkannya. Muat turun di sini.

12. LEGO® Ninjago: Bayangan Ronin

LEGO® Ninjago

Ini juga merupakan salah satu permainan berbayar dengan konsep LEGO. Namun, kali ini permainan ini menampilkan watak-watak dari TV Series Masters of Spinjitsu. Dalam permainan, pemain akan diberitahu untuk bertarung, tentu itu adalah salah satu misi yang mesti dilakukan oleh setiap pemain.

Di samping itu, anda juga boleh mencari atau membuka kunci  pelbagai senjata khas. Dengan senjata khas, setiap pertarungan yang anda hadapi akan mudah ditaklukkan. Namun, untuk mencari senjata khas, pemain mesti menyelesaikan beberapa  pencarian  terlebih dahulu. Ingin mencuba bermain? Muat turun permainan di sini.

13. LEGO® MINDSTORMS® Fix Factory

LEGO® MINDSTORMS® Fix Factory

Nah, jika permainan yang satu ini adalah konsep tekateki. Jadi di sini pemain mesti menyelesaikan semua teka-teki yang ada. Teka-teki yang disampaikan sangat mencabar kerana anda akan dikejar mengikut masa. Oh ya,  selain itu anda juga akan diberi tahap yang berbeza berdasarkan jumlah percubaan yang paling sedikit, jumlah pergerakan yang paling sedikit, jumlah kesalahan yang paling sedikit , dan masa yang paling singkat. Boleh buat? Sila dapatkan permainannya terus di sini.

14. Permainan Video Filem LEGO ®

Permainan Video Filem LEGO ®

Jika anda mahu memainkan LEGO dengan watak dalam banyak filem, maka pilihan yang tepat untuk memuat turun Permainan Video Filem LEGO ®. Kenapa? Kerana, dalam permainan ini menyajikan pelbagai watak dari filem terkenal.

Tidak hanya memberikan watak Batman, Superman, tetapi ada juga watak Gandalf dari filem The Lord of the Ring. Selain itu, anda dapat menikmati 45 cabaran dan misi dalam Permainan Video Filem LEGO ®. Berminat untuk bermain?

15. Rumah LEGO®

Rumah LEGO®

Akhir sekali,  ada permainan yang dipanggil LEGO® House. Walaupun ini hanya sebagai "permainan pengenalan", tetapi permainan ini cukup menarik dan menyeronokkan untuk dimainkan, terutama untuk kanak-kanak kecil. Permainan ini akan meminta pemain mengatur beberapa bangunan LEGO sesuai dengan pembinaan yang diberikan.

Oleh itu, pemain hanya perlu memilih potongan LEGO yang betul untuk membentuk bangunan LEGO. Selain membina bangunan, LEGO® House juga dapat memilih manusia LEGO yang comel. Malah, pemain juga dapat membentuk watak manusia LEGO mengikut citarasa masing-masing  Oh ya,  kerana ini hanya demo  alias "permainan pengenalan"  sahaja, jadi tidak ada misi khusus dalam permainan ini.

Itulah koleksi permainan Lego terbaik yang boleh dimainkan pada peranti Android. Walaupun beberapa permainan bertujuan untuk kanak-kanak, orang dewasa juga boleh memainkannya. Permainan mana yang menjadi kegemaran anda?