10 Permainan Spongebob Terbaik di Telefon Pintar Android

Mungkin dekat dengan setiap kanak-kanak dan bahkan semua orang, kanak-kanak dan orang dewasa, tahu kartun ini dibuat oleh Nickelodeon. Ya, warna kuning yang mengempiskan perut digunakan sebagai salah satu permainan menarik untuk Android HP. Anda boleh bermain permainan Spongebob dan tentunya 10 permainan berikut sama menariknya dengan permainan anime, atau permainan lain. Pelbagai konsep permainan Spongebob telah muncul. Terdapat permainan Spongebob dalam genre arcade, casual, adventure, dan banyak lagi.

Permainan spongebob di telefon bimbit

Anda ingin tahu bagaimana versi 10 permainan Spongebob paling menarik ini muncul? Mari kita lihat perbincangan berikut.

1. SpongeBob Bergerak Masuk

SpongeBob Bergerak Masuk

Bermain permainan simulasi memang sangat menggembirakan. Lebih-lebih lagi jika grafik animasi yang ditawarkan adalah watak kartun kegemaran seperti Spongebob. Kali ini pembangun permainan Nickelodeon membawakan permainan di mana para pemain akan bermain dalam mengatur kota yang diduduki oleh Spongebob, Bikini Bottom.

Anda akan diminta untuk mengatur bandar. Seperti kota di Bikini Bottom, anda akan diminta untuk membuat rumah batu untuk Patrick, rumah Squidward, Krusty Crab, dan keperluan lain dari kota Bikini Bottom. SpongeBob Moves In, juga menunjukkan tempat pemain dapat berinteraksi dan bermain dengan watak Spongebob yang lain. Adakah anda mahu bermain SpongeBob Moves In? Muat turun di sini.

2. Stesen Permainan SpongeBob

Stesen Permainan SpongeBob

Tidak ketinggalan, malah pembangun permainan dengan nama BlueArk juga dikembangkan juga membuat permainan bertema kartun dari Nickelodeon. Mereka menamakan permainan SpongeBob Game Station. Terdapat dua misi utama dalam permainan ini. Pertama, anda mesti menyimpan formula Krabby Patty.

Ya, formula itu telah dicuri oleh Plankton, ambil semula formula tersebut. Setelah menyelesaikan misi menyimpan formula rahsia, teruskan mengembangkan formula. Selepas itu, anda boleh menjalankan restoran Krusty Crab!

Sekiranya anda bosan menguruskan restoran yang menyajikan burger, anda boleh bermain spongebob yang berjalan di Stesen Permainan SpongeBob. Seronok, seronok dengan semua ciri yang ada. Anda boleh terus klik di sini untuk mendapatkan permainan.

3. Juara Bola Sepak Nickelodeon - Bola Sepak SpongeBob

Juara Bola Sepak Nickelodeon - SpongeBob Soccer

Adakah anda mahu bermain permainan konsep bola dengan tema Spongebob? Sekiranya demikian, anda harus bermain permainan Nickelodeon Football Champions - SpongeBob Soccer. Seperti namanya, permainan ini bukan sahaja menampilkan watak dari kartun Spongebob, tetapi semua watak dari Nickelodeon ada di sini, dari Spongebob hingga Dora.

Selain pemilihan watak yang lengkap, permainan ini juga dilengkapi dengan ciri-ciri yang cukup menarik, seperti mod permainan yang cukup banyak. Mod permainan yang boleh anda cuba ialah perlawanan, penentuan penalti, kejohanan, liga, piala dan banyak lagi. Selain menyediakan banyak mod permainan, permainan ini juga dilengkapi dengan 5 pilihan  persekitaran  yang membuat pemain tidak bosan  anda tahu !

4. Super Angry Sponge

Span Marah Super

Pasti anda sudah biasa dengan permainan Angry Bird? Ya, Super Angry Sponge menyajikan permainan dengan bermain serupa dengan permainan Angry Bird, hanya di sini pemain akan diminta untuk melompat. Perbezaannya ialah watak yang muncul dalam permainan Super Angry Sponge ini adalah watak kuning dari Nickelodeon, Spongebob.

Cara bermain mudah dan cenderung sederhana, pemain akan diminta untuk melompat menggunakan Angry Sponge untuk menjatuhkan musuh. Terdapat pelbagai tahap yang mencabar. Selain itu, anda juga dapat berurusan secara langsung dengan bos musuh. Anda ingin tahu dan mahu memainkannya? Muat turun permainan secara langsung di sini.

5. Pesta Gelembung SpongeBob

Pesta Gelembung SpongeBob

Masih di sekitar permainan di Android dengan menghadirkan tema dan watak Spongebob dalam permainan. Permainan ini dinamakan SpongeBob Bubble Party. Muncul seberapa banyak belon secepat dan secepat mungkin adalah apa yang mesti dilakukan oleh setiap pemain jika dia ingin mendapat skor tertinggi dalam permainan.

Cukup mudah dan senang dimainkan, pemain hanya perlu menyatukan sekurang-kurangnya 3 gelembung dengan bentuk dan watak gelembung yang sama. Anda akan mendapat markah daripada penyatuan gelembung. Sekiranya anda dapat menyatukan lebih dari 3 gelembung, sudah tentu anda akan mendapat lebih banyak markah. Anda boleh menjadi pemenang! Muat turun SpongeBob Bubble Party dengan mengklik di sini.

6. SpongeBob: Sponge semasa Berlari

SpongeBob Sponge dalam Larian

Seperti permainan Subway Suffers, SpongeBob: Sponge on the Run juga menyajikan permainan di mana pemain akan diminta untuk bersaing dengan pantas untuk mendapatkan formula rahsia Krabby Patty. Anda akan bersaing dengan Plankton untuk mendapatkan formula. Anda juga akan diminta untuk mengambil duit syiling di jalanan.

Dapatkan skor tertinggi. Jangan lupa untuk mengelakkan semua rintangan semasa anda berlari untuk mengejar dan mendapatkan formula rahsia. Uniknya, SpongeBob: Sponge on the Run menyajikan latar belakang bandar Bikini Bottom seperti yang anda tahu. Menarik, unik, dan menarik kan? Main permainan secara langsung dengan mengklik di sini.

7. Permainan Kegilaan SpongeBob

Frenzy Permainan SpongeBob

Kali ini permainan Spongebob hadir dalam satu aplikasi permainan. SpongeBob's Game Frenzy, menyajikan pelbagai dan variasi permainan yang unik dan menarik untuk dimainkan. Walaupun permainan ini dibayar, tetapi anda dapat merasakan setiap saat dalam kartun Spongebob yang anda tahu. Anda boleh membuka kunci permainan baru.

Namun, untuk membuka permainan baru di SpongeBob's Game Frenzy, pemain mesti mengumpulkan pelbagai kad yang ada. Menariknya, malah permainan ini juga merangkumi konsep bermain gaya kaya-cepat yang anda tahu. Ingin juga memainkan pelbagai permainan yang telah disediakan di Game Frenzy SpongeBob? Muat turun permainan secara langsung di sini.

8. DUNIA DI BIKINI-BOTOL

DUNIA DI BIKINI-BOTOL

Sekiranya permainan ini mengajak pemain memainkan peranan sebagai Spongebob dan ikuti aktiviti harian yang selalu dijalankan oleh Spongebob. Jadi, tugas anda di DUNIA DI BIKINI-BOTTOM adalah melaksanakan semua aktiviti yang mesti dijalankan oleh Spongebob. Aktiviti-aktiviti ini termasuk pergi ke kepiting berkerak untuk bekerja, latihan memandu, bermain dengan Patrick.

Apa yang menarik dari permainan ini DUNIA DI BIKINI-BOTTOM ialah paparan animasi. Walaupun cara bermainnya cukup mudah, tetapi di DUNIA DI BIKINI-BOTTOM anda sudah dapat menikmati suasana animasi 3D yang cukup lancar. Ingin mencuba bermain permainan ini? Muat turun terus di sini.

9. Sponge Neighbor Escape 3D

Sponge Neighbor Escape 3D

Sekiranya anda ingin bermain permainan dengan tema konsep detektif Spongebob, anda harus mencuba 3D Sponge Neighbor Escape ini. Sebabnya, permainan ini akan menjadikan pemain sebagai Bob yang harus menyiasat jiran yang pelik. Nah, jiran itu disyaki sebagai pencuri. Tetapi malangnya, anda tidak mempunyai bukti itu. Di sinilah pemain memulakan aksi mereka, mencari-cari bukti yang tepat untuk mencari pencuri yang sebenarnya. Boleh buat?

10. Bob Monster Truck Racing - Di Bawah Air

Lumba Bob Monster Truck - Di Bawah Air

Sekiranya permainan Bob Monster Truck Racing - Under Water ini mengundang anda untuk memandu kereta trak besar. Uniknya, kereta trak dalam permainan ini adalah animasi Spongebob watak kartun. Bukan hanya Spongebob, ada juga Patrick yang boleh anda pilih sebagai watak traknya. Selain itu, animasi yang ditunjukkan oleh permainan ini juga cukup bagus dan lancar  .

Ia bukan hanya masalah animasi dan watak, tetapi dalam Bob Monster Truck Racing - Under Water juga mempunyai  pengawal permainan  sederhana. Anda hanya perlu mengawalnya untuk pergi dan balik - brek. Walaupun kedengarannya sederhana, sebenarnya ia juga sangat mencabar. Anda lihat, lorong yang disediakan cukup curam dan pemain perlu berhati-hati ketika memandu trak mereka.

Cadangan Permainan Spongebob yang lain

Setelah membincangkan 10 permainan tema Spongebob di atas, kami juga ingin mengesyorkan permainan lain yang juga membawa tema Spongebob. Tetapi, dalam permainan cadangan ini terdapat beberapa permainan yang tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Perlumbaan Kereta Sponge

Perlumbaan Kereta Sponge

Perlumbaan kereta yang menggunakan watak dalam kartun Spongebob adalah salah satu kelebihan yang ditawarkan oleh Sponge Car Racing. Dalam permainan ini, pemain diminta untuk memilih watak mana yang akan digunakan untuk perlumbaan dan petualangan. Anda boleh menggunakan semua watak dalam Spongebob.

Bukan itu sahaja, bahkan setiap watak yang anda pilih sebagai ikon dalam permainan ini diberi kereta yang berbeza. Seperti misalnya Spongebob akan diberi kereta gaya burger. Anda juga harus melalui semua halangan di jalan raya.

2. Pengembaraan Dunia Super Sponge

Pengembaraan Dunia Super Sponge

Mungkin anda sudah biasa dengan permainan Super Mario Bross? Baiklah, konsep itu akan dimainkan oleh pemain permainan World Adventure Super Sponge. Dalam permainan ini tidak membawa watak Mario dalam permainan tetapi sosok Spongebob yang akan menjadi petualang dengan pelbagai cabaran yang ada.

Anda akan menemui semua jenis musuh hanya zombi dalam bentuk tokoh lanun. Bukan itu sahaja, anda juga harus mengelakkan diri dari jatuh dari jurang. Dapatkan semua duit syiling yang anda miliki semasa perjalanan pengembaraan anda.

3. Pengembaraan Spongbob

Pengembaraan Spongbob

Adventure juga merupakan konsep permainan Spongebob bertema satu ini. Spongbob Adventure, menawarkan permainan yang menarik dan menarik untuk dimainkan oleh sesiapa sahaja. Sebabnya, di sini anda akan diberi misi untuk menyelamatkan rakan Spongebob.

Anda akan dibawa berkeliling dan berpetualang di Spongbob Adventure. Anda mesti lalui juga menghindari semua rintangan dan cabaran. Menariknya, sepanjang pemain bertualang di Spongbob Adventure, pemain akan menemui banyak duit syiling di jalanan. Jangan hanya melewatinya, dapatkan semua duit syiling dan menilai pemain dengan skor tertinggi.

4. SpongeBob Diner Dash

Permainan SpongeBob Diner Dash

Masih ingat permainan Dinner Dash? Permainan di mana anda akan menjadi pelayan restoran dan selalu sibuk melayani ayah yang lapar, serta permainan yang satu ini. SpongeBob Diner Dash adalah nama permainan yang telah memenangi lebih daripada 500,000 muat turun di PlayStore.

SpongeBob Diner Dash menyajikan permainan yang cukup ketagihan dan menarik. Anda akan diminta untuk menjadi Spongebob yang mesti sentiasa bersedia melayani pengunjung yang datang untuk makan. Kumpulkan wang dan tingkatkan agar restoran lebih maju, termasuk kerja anda di SpongeBob Diner Dash.

5. Kerajinan Bikini Bawah - Kisah Bawah Air

Bikini Bottom Craft - Kisah Bawah Air

Permainan ini mengajak pemain membuat rumah ke restoran burger. Setiap bangunan yang dibuat, akan dipaparkan sangat mirip dengan bangunan kartun Spongebob. Atas sebab ini, jangan terkejut jika permainan Bikini Bottom Craft - Underwater Tales siap menampilkan grafik animasi 3D dengan kualiti yang cukup baik untuk ukuran permainan HP Android.

restoran burger span

restoran burger span

Terdapat 180 cabaran dengan tahap kesukaran yang berbeza. Di setiap peringkat, anda dikehendaki menjalankan restoran burger. Nanti, anda mesti melayani pelanggan yang datang. Selain itu, anda juga harus membuka pelbagai  barang yang  terkunci. Untuk mod permainan, anda boleh memilih tiga  mod permainan. 

Berikut adalah sepuluh ulasan untuk permainan Spongebob yang menarik dan menyeronokkan yang dimainkan menggunakan peranti Android. Anda boleh memilih salah satu daripadanya, mana yang anda mahu mainkan?