10 Permainan Super Mario Terbaik untuk dimainkan di Android

Mungkin bagi kebanyakan orang yang gemar permainan, sudah biasa dengan permainan sekolah lama yang disebut Super Mario Bros. Permainan Super Mario pertama kali muncul pada tahun 1985 pada peranti permainan konsol, Nintendo. Kini, kecanggihan teknologi memudahkan anda, pencinta Super Mario, untuk bermain permainan Super Mario hanya dengan menggunakan peranti Android. Anda boleh bermain pelbagai permainan Super Mario. Sudah tentu semua permainan ini cukup menarik dan tidak kurang menyeronokkan dengan permainan asalnya.

Permainan Super Mario yang menyeronokkan untuk dimainkan

Kali ini, membungkusnya dengan mengumpulkan 10 permainan Super Mario versi terbaik tidak kurang menarik daripada permainan lain. Ingin tahu bagaimana keseronokan 10 permainan ini? Seterusnya lihat ulasan.

1. Larian Super Mario

Larian Super Mario

Tidak mahu mengecewakan peminat peminat permainan Super Mario, Nintendo mempersembahkan Super Mario Bros. di Android. Permainan kali ini dipanggil Super Mario Run. Tidak lama dahulu di PlayStore, jumlah muat turun telah mencapai lebih daripada 800,000 kali.

Terkenal dengan keseronokan dan ketagihan, Super Mario Run juga mempersembahkan perkara yang sama dengan versi Super Mario Nintendo. Anda boleh memainkannya sebagai watak Super Mario yang menyelamatkan puteri peach pada akhir pengembaraan anda.

Tidak hanya menghadirkan permainan yang sama dengan Nintendo, Super Mario Run dilengkapi dengan 3 mod permainan iaitu World Tour, Toad Rally, dan Kingdom Builder. Penasaran dengan tiga mod ini? Cuba dan mainkan permainan di sini.

2. Super Bino Go

Super Bino Go

Sama seperti permainan Super Mario yang terkenal, Super Bino Go juga boleh dimainkan dengan cara yang sama. Di sini anda menjadi Super Mario yang mesti mengambil setiap duit syiling yang terdapat dalam perjalanan pengembaraannya. Namun, apabila anda mengambil duit syiling, anda akan menemui pelbagai rintangan dan cabaran. Rintangan dan cabaran ini adalah raksasa yang dapat memakan anda setiap saat. Oleh itu, anda mesti melawannya dengan menghentak monster itu hingga mati.

Selain menarik dengan pelbagai cabaran, Super Bino Go juga menyediakan berbagai tahap yang sangat mencabar. Perhatikan, permainan ini menyediakan 7 pulau dengan 140 tingkat yang masih diperbarui  secara berkala. Di samping itu, terdapat juga 7 bos yang anda bersedia untuk melawan dan kalahkan. Bukan hanya itu, permainan Super Bino Go juga menjamin  kawalan yang  baik dan sama dengan Super Mario seperti biasa. Ingin mencuba bermain?

3. Dunia Lep?

Dunia Lep

Membawa konsep yang serupa dengan permainan Super Mario di Nintendo, Lep's World ?, itulah nama untuk permainan yang satu ini. Tidak mahu kalah dengan permainan konsep Super Mario yang lain, Lep's World? juga menyediakan permainan yang menarik dan bersedia untuk mencabar pemain dengan pelbagai jenis tahap.

Lep's World diisytiharkan mempunyai lebih dari 136 tahap yang siap ditaklukkan. Bukan hanya itu, 6 latar belakang atau kawasan berbeza siap untuk anda nikmati ketika bermain. Sebenarnya, Lep's World? tambahkan ciri dengan 9 musuh atau 9 raksasa berbeza yang bersedia untuk anda hadapi. Beraninya awak? Muat turun di sini.

4. Lep's World 2 ??

Dunia Lep 2

Setelah cukup berjaya dengan versi pertama Lep's World, kini mereka hadir dengan versi kedua, Lep's World 2 ??. Cara bermain tidak jauh berbeza seperti permainan Super Mario secara umum atau Super Mario klasik yang dibesut oleh konsol permainan Nintendo.

Siapa yang menjadikan Lep's World 2 ?? berbeza dengan versi pertama ada pada ciri-cirinya. Sekiranya sebelum ini menunjukkan 136 tahap, sekarang di Lep's World 2, ia telah dikurangkan menjadi hanya 90 tahap. Tidak merasa kecewa, di Lep's World 2 ?? 1 kawasan baru ditambah. Jadi, di Lep's World 2 ?? sebenarnya mempunyai 10 bidang yang berbeza untuk pemain. Ingin tahu apakah kawasan itu? Lihat di sini.

5. Dunia Lep 3 ???

Dunia Lep 3

Tidak berpuas hati dengan dua versi permainan Lep, anda boleh mencuba permainan Lep's World 3 ??? Kini versi ketiga disajikan dengan masih membentangkan konsep permainan seperti Super Mario. Tidak menampilkan latar belakang atau wilayah yang berbeza, tetapi kali ini Lep's World 3 ??? menghadirkan jalan cerita yang unik.

Diceritakan dalam permainan Lep's World 3 ??? ada sebuah kampung bernama Leprechaun. Kampung ini sangat indah dan damai. Namun, tiba-tiba kampung menjadi gelap dan terdapat banyak kilat di langit. Di situlah pertama kali raksasa mencuri emas dan menangkap warga.

Hanya Lep yang dapat bertahan, dan sekarang tugas anda sebagai Lep adalah melepaskan penduduk dan mencari emas yang telah dicuri. Anda boleh melakukannya dengan betul? Buktikan di sini.

6. Pengembaraan Super Jabber

Pengembaraan Super Jabber

Ingin bermain permainan dengan konsep seperti Super Mario? Sekiranya demikian, anda harus mencuba permainan Super Adventure of Jabber. Sebabnya, permainan ini juga membawa konsep yang serupa dengan Super Mario, di mana anda diminta untuk berpetualang dengan lebih dari 90 tingkat. Sebenarnya, setiap peringkat mempunyai cabaran yang berbeza.

Setiap misi mesti diselesaikan jika anda ingin melangkah ke tahap seterusnya. Oh ya,  ada 6 senario yang disediakan di Super Adventure of Jabber. Jadi, pemain tidak akan bosan dengan senario yang sama. Canggih, permainan ini juga telah membawakan animasi grafik 3D yang  anda tahu ! Ayuh, main permainan di sini.

7. Dunia Ted yang Hebat

Dunia Ted yang Hebat

Bukan Mario, jika dalam permainan ini nama wataknya adalah Ted. Walaupun berbeza namanya, tetapi konsep permainan ini serupa dengan permainan Super Mario. Di Amazing World of Ted anda juga akan diminta untuk mengumpulkan duit syiling di jalanan. Sekiranya anda bernasib baik, anda juga boleh menemui cendawan yang boleh menjadikan Ted tumbuh atau mengecut. Tetapi, semasa perjalanan untuk mendapatkan duit syiling tidaklah mudah. Kerana, ada 20 monster yang siap menjadi halangan anda.

Tetapi bersabarlah kerana anda dapat mengalahkan monster ini dengan menginjak mereka. Sekiranya anda berjaya mengalahkan semua raksasa dan mengambil semua duit syiling maka anda berhak untuk melangkah ke peringkat seterusnya. Nah, Amazing World of Ted boleh didapati di lebih dari 100 tahap dan masih dikemas kini. Setiap tingkat juga akan menampilkan  lingkungan yang  berbeda, yaitu pantai, padang pasir, dan hutan. Ingin mencuba bermain permainan ini?

8. Victo's World - pengembaraan hutan - dunia super

Victo's World - pengembaraan hutan - dunia super

Terdapat satu lagi permainan menarik dengan konsep Super Mario, Victo's World - jungle adventure - super world. Sama seperti permainan sebelumnya, kerana permainan ini juga mengikuti konsep Super Mario. Tetapi, permainan ini tidak kurang menarik dan mencabar dengan kehadiran 80 level. Di setiap peringkat, terdapat pelbagai jenis raksasa yang akan anda hadapi. Apa raksasa itu? Main di sini sahaja.

9. Pengembaraan Super: Adventure Jungle

Adventure Jungle Super Adventure

Island.std adalah pembangun permainan di Android yang juga membuat permainan dengan konsep Super Mario. Mereka menamakan permainan Super Adventure: Jungle Adventures. Tidak jauh berbeza dengan permainan sebelumnya, dalam permainan ini anda juga diminta untuk berpetualang, mengambil duit syiling.

Tetapi, inilah misi di mana anda harus menyelamatkan seorang wanita. Nah, cara untuk menangani wanita tidaklah mudah, kerana ada juga banyak halangan lain. Segera selamatkan puteri cantiknya di sini!

10. Adventure Super Jungle World? ?

Permainan lain yang serupa dengan Super Mario, yang manakah Adventure Super Jungle World? ? Sesuai namanya, permainan ini akan mengundang pemain untuk bertualang di padang belantara. Namun, terdapat banyak halangan dan rintangan di hutan. Halangannya adalah dalam bentuk raksasa yang siap memakan anda bila-bila masa. Sebelum dimakan oleh raksasa itu, anda boleh membunuh raksasa itu dengan menginjaknya.

Oh ya,  jangan lupa untuk mengumpulkan duit syiling semasa anda melakukan pengembaraan. Sebabnya, setiap duit syiling yang anda kumpulkan akan dikumpulkan sebagai skor anda di akhir permainan. Sekiranya anda berjaya menyelesaikan setiap rintangan dan cabaran maka anda boleh terus ke tahap seterusnya. Perhatikan permainan ini menyediakan sekitar 200 tahap yang  anda tahu. Mula merasa dicabar untuk bermain permainan?

Cadangan Permainan Lain

Selain sepuluh permainan di atas, kami juga masih mempunyai beberapa permainan yang membawa tema Super Mario. Namun sayangnya, permainan yang kami sarankan di bawah ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Pengembaraan dunia super hutan 2

Pengembaraan dunia super hutan 2

Hanya dengan mengetuk layar ponsel pintar Android, Anda sudah dapat memainkan permainan Super Jungle World Adventure 2. Tidak jauh berbeda dengan permainan bertema Super Mario yang lain, Super Jungle World Adventure 2 menyajikan petualangan yang menarik dan juga cukup mencabar.

Dalam permainan yang dibuat dan dikembangkan oleh pengembang Classic Platform Adventure World, pemain akan merasakan sensasi bermain gaya Super Mario Bros di Nintendo. Anda berlari, melompat, dan mengumpulkan duit syiling. Jangan lupa musuh yang boleh anda jalani. Ingin bermain Classic Platform Adventure World?

2. Dunia Permainan Pengembaraan Super

Dunia Permainan Pengembaraan Super

Tidak ketinggalan, pembangun bernama Mobanes juga membawa permainan bertemakan Super Mario. Mereka menamakan permainan ini sebagai Super Adventure Games World. Mempersembahkan petualangan menarik seperti dalam permainan Super Mario Bros. akan membuat anda merasa tercabar.

Kerana, Super Adventure Games World menghadirkan berbagai tahap dan tahap kesulitan. Mungkin tahap pertama akan diselesaikan dengan sangat mudah. Jangan lupa, Super Adventure Games World juga mempunyai animasi grafik yang bagus.

3. Dunia Rimba Super

Dunia Rimba Super

Bermain Super Mario dengan latar belakang hutan ditawarkan oleh permainan Super Jungle World. Permainan ini juga menyediakan permainan gaya Super Mario klasik di mana pemain berlari, melompat dan menginjak musuh. Yang berbeza adalah kawasan yang disediakan.

Sekiranya biasanya dalam permainan Super Mario diberi latar belakang atau latar dengan pemandangan langit biru, sekarang pemandangan yang akan anda hadapi adalah pohon, hutan. Bukan hanya menyediakan suasana yang tidak biasa, Super Jungle World juga menghadirkan lebih dari 199 tingkat.

4. Pengembaraan Super

Pengembaraan Super

Pengembaraan gaya Super Mario juga dilengkapi dengan permainan yang disebut Super Adventure. Permainan ini juga menyajikan permainan Super Mario klasik atau tidak jauh berbeza dengan permainan Super Mario yang biasa diketahui oleh kebanyakan orang. Super Adventure menyajikan permainan di mana anda harus memukul musuh jika anda bertemu dengan monster.

Bukan hanya itu, ciri lain yang boleh dipercayai seperti menyediakan 9 latar belakang yang berbeza tidak termasuk dalam permainan yang dikembangkan oleh GeraldMeekscuik. Tidak hanya di latar belakang dan wilayah yang berbeda, bahkan Super Adventure memiliki 36 tingkat yang mencabar dengan 9 jenis musuh. Ingin tahu?

5. Pengembaraan Dunia Sboy

Pengembaraan Dunia Sboy

Masih dengan permainan yang diilhamkan dari Super Mario. Sekarang, permainan Sboy World Adventure boleh menjadi salah satu pilihan yang tepat untuk anda peminat Mario Bros. artikelnya, permainan ini juga tidak kurang hebatnya dalam penyampaian permainan pengembaraan yang menarik dengan mengumpulkan dan juga mendapatkan sebanyak mungkin syiling.

Dalam permainan ini, Sboy World Adventure disematkan dengan pelbagai fitur yang sangat baik seperti terdapat 100 level dengan cabaran dan rintangan yang berbeza. Sebenarnya, Sboy World Adventure menyediakan 5 tetapan atau 5 dunia dalam permainan. Anda juga akan berhadapan dengan 9 bos monster yang kuat.

Nah, itu adalah 10 versi permainan Super Mario terbaik dan menyeronokkan untuk dimainkan oleh anda menggunakan telefon Android. Bagaimana, permainan mana yang anda mahu mainkan?