Inilah Cara Menggunakan Aplikasi Hago dengan Mudah

Hago adalah aplikasi sosial yang popular. Aplikasi ini tidak memerlukan waktu yang lama untuk mencapai sejumlah 10 juta muat turun di Play Store dan mendapat  penilaian 4.6 (ketika artikel ini dibuat) Seperti apa aplikasi Hago ini? Mengapa ia popular? 

Hago adalah sejenis aplikasi media sosial untuk pemain. Aplikasi ini membolehkan pengguna berinteraksi dengan orang lain sambil bersenang-senang dengan mereka pada masa yang sama.

Dengan ciri menarik dan menarik yang dibawanya, seolah-olah anda bermain secara langsung dengan rakan anda semasa menggunakan aplikasi Hago. Anda boleh berhubung dengan pemain lain dan berbual dengan mereka melalui mesej suara.

Hago sesuai untuk anda bermain ketika anda bersendirian (perseorangan juga dibenarkan) dan memerlukan rakan untuk bermain permainan kecil yang unik dan sederhana tetapi menyeronokkan. Atau jika anda tidak menyukainya, anda juga boleh bermain permainan di Hago sahaja (terdapat beberapa permainan untuk pemain tunggal ).

Masih bingung bagaimana menggunakan aplikasi Hago? Jangan risau, sekarang akan memberitahu anda cara menggunakan aplikasi popular # 1 di Play Store ini.

1. Muat naik dan Pasang

Hago

Sudah tentu, pertama kali anda perlu memuat turun aplikasi Hago di Play Store atau App Store dan memasangnya di telefon pintar anda. Ukuran aplikasi ini sekitar 24MB untuk Android dan 59MB untuk iOS.

Versi Android minimum yang diperlukan untuk memasang aplikasi ini ialah 4.0.3. Sedangkan iOS memerlukan versi 9.0 dan lebih tinggi dan serasi dengan iPhone, iPad dan iPod touch. Untuk pengguna Android, anda boleh memuat turun aplikasi Hago di sini dan untuk pengguna iOS memuat turun di sini. 

2. Log masuk dengan Akaun Media Sosial

Log Masuk Hago

Cara seterusnya untuk menggunakan aplikasi Hago adalah anda mesti log masuk menggunakan akaun media sosial anda seperti Facebook dan Line, akaun Google, atau melalui kod pengesahan ke nombor telefon bimbit anda.

Kemudian anda boleh melengkapkan data anda atau melakukannya kemudian. Kemudian aplikasi akan meminta izin untuk mengakses lokasi anda sehingga anda dapat mencari pengguna di dekat anda dan dapat bermain permainan dengan mereka.

3. Cari Rakan dan Main dengan Mereka

Main Hago

Dalam paparan utama Hago, anda dapat menemukan banyak permainan yang ditandai dengan berapa kali permainan dimainkan. Ini dapat membantu anda memilih permainan yang paling popular. Tatal ke bawah dan cari berpuluh permainan menarik.

Di bahagian atas paparan, ada menu untuk dimainkan dengan rakan anda. Sekiranya anda memberikan akses lokasi ke Hago maka aplikasi ini akan memaparkan orang di sekitar lokasi anda yang boleh dijemput untuk bermain. Anda juga boleh menjemput rakan-rakan di media sosial untuk menyertai anda di Hago.

Sekiranya anda ingin berteman dan bermain dengan orang baru, anda hanya perlu memilih menu carian orang. Di sana anda akan menemui banyak orang yang boleh berkawan. Orang-orang ini akan dipaparkan bersama dengan jarak dari lokasi anda.

Terdapat juga pilihan di mana anda boleh mencarinya mengikut jantina mereka. Yang harus anda lakukan ialah memilih menu yang bertanda jantina di kanan atas dan tentukan carian anda. Anda boleh menggunakan ciri sembang untuk berhubung dengan rakan anda. Cukup klik ikon sembang di sebelah kanan atas pada paparan utama.

4. Mula Main

Kata Laluan Hago

Bermain Hago

Sekarang anda boleh mula bermain permainan di Hago! Cukup pilih permainan yang paling anda sukai dan tunggu beberapa saat sehingga pintu permainan yang anda mahukan terbuka. Apabila anda memasuki mod permainan, anda boleh segera berhubung dengan orang lain yang akan bermain juga (mereka menjadi lawan anda).

Semasa permainan dimulakan, anda boleh berinteraksi dengan lawan melalui pesanan suara. Ciri yang menarik ini membuatkan anda bermain dengan mereka dalam masa nyata. Mod permainan ini tentunya sangat menyeronokkan kerana kita tidak bisu semasa bersenang-senang. Sangat menarik bukan?

5. Kalah Bermain Menang Lagi

Skor Hago

Kalah semasa pertarungan menentang rakan anda? Tenang, anda boleh mencabar mereka lagi. Hago mempunyai ciri di mana anda dapat mengulangi permainan sebelumnya tanpa mengubah skor yang anda dapat. Dengan cara ini, anda dapat menyamakan lawan jika anda kalah dalam permainan pertama atau bahkan terus unggul jika anda sebelumnya memenangi permainan.

Dengan perkara seperti ini, anda dapat terus berhubung dengan orang yang bermain dengan anda. Selain itu, kerana ini juga merupakan jenis persaingan, anda dapat mengasah permainan anda sehingga hari demi hari anda menjadi lebih baik. Kemudian cuba bermain permainan dalam kategori lain.

6. Hancurkan Rekod Dunia!

Rekod Hago

Di Hago anda boleh bermain untuk mendapatkan ranking dunia. Cukup klik bahagian 'WORLD RECORD GAME' dan mainkan permainan di sana. Pilih permainan yang anda mahukan dan menang sehingga anda mendapat kedudukan tinggi.

Permainan dalam kategori 'WORLD RECORD GAME' merangkumi Crossword, Cube Jump, Jump Jump, DO-RE-MI, Burning Dunk, Bump Bump Ball, Magic Puzzle, Sack Jumping, Start Blast, dan Magic Word. Mari bermain sekarang dan menjadi yang terbaik di dunia!

7. Main Permainan Tempatan Indonesia!

Tahu Tempe Hago

Salah satu perkara istimewa mengenai Hago untuk pengguna Indonesia adalah memuat permainan tempatan. Sekiranya dulu anda tahu permainan SOS, sekarang anda boleh mengenang kembali kerana permainan sekolah lama ada di Hago! Hebat, bukan?

Terdapat juga permainan Congklak yang juga sangat popular. Kemudian ada permainan perisa makanan yang bertajuk "TAHU TEMPE!" Adakah anda tidak putus asa untuk segera bermain permainan masa lalu yang baik? Dapatkan banyak tablet dalam satu aplikasi bernama Hago.

Walaupun permainan kanak-kanak ini sudah digital, kita mesti tetap bersyukur kerana sekurang-kurangnya permainan ini dapat dikekalkan dan diperkenalkan kepada dunia. Oleh itu, siapa di sini yang ingin mengenang masa lalunya yang bahagia?

8. Bermain Bersama Lebih Menyeronokkan!

Ludo Hago

Hago juga menawarkan meja Pemain Tempatan supaya anda dapat bersenang-senang dengan rakan-rakan di sekitar anda. Anda boleh bermain Ludo Hago, Grab Coin, Let's Dance, dan Crazy Wheel dalam kategori ini. Daripada berbual secara tidak jelas dengan rakan anda, lebih baik bermain bersama, bukan?

Nah, itu adalah perbincangan mudah mengenai cara menggunakan aplikasi Hago pada telefon pintar. Ketika pasukan mencuba aplikasi Hago pada telefon pintar dengan spesifikasi rendah, Hago berjalan dengan lancar tanpa banyak gangguan. Walaupun aplikasi Hago ringan, grafik yang ditawarkannya sangat bagus.

Internet Hago

Kerana untuk bermain Hago memerlukan internet, pastikan telefon pintar anda disambungkan ke rangkaian internet yang baik. Jangan biarkan masa kesenangan anda dengan Hago terganggu kerana masalah rangkaian yang perlahan atau tidak tersedia.

Aplikasi Hago boleh menjadi alat untuk mengisi masa lapang anda hanya untuk bersenang-senang. Oleh kerana ciri mel suara yang dimiliki Hago, anda harus memastikan bahawa anda tidak mengganggu orang lain ketika memainkannya. Juga, pastikan anda tidak akan ketagih dan lupa masa ketika bermain Hago. Main mengikut keperluan!

Setelah anda mengetahui cara menggunakan aplikasi Hago, baca juga artikel mengenai 10 Hits Lebih Banyak dan Aplikasi Terkini pada tahun 2018. Jangan lupa untuk berkongsi artikel tentang cara menggunakan aplikasi Hago agar lebih banyak orang tahu.