Tutorial Cara Menggunakan Aplikasi Anonytun pada Android

Berapa kerapkah anda menemui sambungan internet terhad? Atau anda sering mengalami kesalahan menyekat dan tiba-tiba semasa melayari untuk membuka laman web tertentu? Ingin mempercepat sambungan internet? Cukup gunakan aplikasi Anonytun dan cari petua dan trik bagaimana menggunakan aplikasi Anonytun yang paling mudah di Caris Signal.

Anonytun sendiri adalah aplikasi seperti penyuntik VPN atau HTTP yang mampu membuka firewall rangkaian internet. Aplikasi Anonytun sebenarnya tidak jauh berbeza dengan aplikasi VPN lain, cuma Anonytun mempunyai kelebihan tersendiri.

Ya, Anonytun diklaim mempunyai kelajuan yang lebih stabil dan penggunaan internet yang lebih baik. Selain itu, Anonytun agak mudah digunakan. Sebenarnya, dengan aplikasi Anonytun ini, anda tidak perlu membuat akaun SSH (Secure Shell).

Kelebihan lain adalah bahawa Anonytun ini, anda dapat menyembunyikan sejarah di rangkaian internet anda. Sudah tentu ini boleh berguna bagi anda yang ingin menjaga kerahsiaan dari tangan orang-orang yang jahil, atau orang-orang yang melakukan keretakan.

Tidak perlu bersusah payah melakukan root, artikelnya adalah bagaimana menggunakan aplikasi Anonytun, anda tidak perlu melakukan root pada Android yang anda kenal. Selain itu, aplikasi ini juga cukup ringan dan dapat digunakan oleh pengguna Android dengan JellyBean OS.

Cukup banyak, ya, kelebihannya? Baiklah, sekarang mari kita ketahui cara menggunakan aplikasi Anonytun dengan penjelasan berikut.

Cara Memuat turun Aplikasi Anonytun

cara menggunakan aplikasi AnonyTun

Seperti biasa, sebelum anda mengetahui cara menggunakan aplikasi Anonytun, anda mesti memastikan bahawa anda mempunyai aplikasi tersebut. Anda perlu tahu bahawa aplikasi Anonytun tersedia di PlayStore secara percuma.

Ini bermakna anda tidak perlu membayar apa-apa. Selain itu, Anonyutun adalah aplikasi yang memiliki sedikit iklan. Jadi, anda tidak akan terlalu terganggu dengan iklan yang sering muncul.  Inilah cara memuat turun aplikasi Anonytun:

  • Masuk ke aplikasi Google PlayStore.
  • Cari aplikasi Anonytun dengan mengklik Anonytun di bahagian ciri enjin carian di PlayStore.
  • Sekiranya anda menjumpai, anda hanya boleh klik Pasang, senang kan?

Namun, kami juga mempermudah anda yang merasa terlalu sibuk untuk mengikuti tiga langkah di atas. Anda boleh terus klik di sini untuk memuat turun secara langsung aplikasi Anonytun.

Cara menggunakan aplikasi Anonytun

Ini adalah perkara yang paling penting, iaitu bagaimana menggunakan aplikasi Anonytun. Untuk cara menggunakannya, boleh dikatakan bahawa Anonytun sangat mudah. Tetapi mungkin, ada yang menganggapnya rumit dan membingungkan.

Namun, di sini kita akan menerangkan cara menggunakan Anonytun dengan mudah dan tanpa perlu keliru. Mari kita dengar langkah-langkah berikut:

1. Buka aplikasi Anonytun yang telah anda pasang dan muat turun sebelumnya. Kemudian, Anonytun akan segera memaparkan teks CONNECT. Anda tidak perlu segera klik sambung. Anda boleh membuat pengaturan terlebih dahulu.

Cara Menggunakan Aplikasi Anonytun 1

2. Pertama, anda boleh mengklik simbol titik di sudut kanan atas, kemudian anda boleh memilih Tetapan VPN.

Cara menggunakan aplikasi Anonytun 2

3. Selepas itu, anda boleh mengaktifkan / mematikan paket kompres. Jangan lupa untuk menetapkan Ukuran MTU, anda boleh menyesuaikannya mengikut keperluan anda. Sebilangan orang menetapkannya menjadi 1500 yang bermaksud ukuran MTU maksimum. Setelah selesai, anda hanya boleh klik  simpan.

Cara menggunakan aplikasi Anonytun 3

4. Sekarang, sudah tiba masanya untuk beralih ke tetapan siluman. Anda dapat melihat bahawa PENGATURAN STEALTH  anda masih  MATI. Anda mesti menetapkannya dan mengaktifkannya terlebih dahulu. Untuk menetapkannya, anda boleh mengklik STEALTH SETTINGS di bahagian atas.

Cara menggunakan aplikasi Anonytun

Kemudian, anda boleh mengaktifkan Stealth Tunnel ON / OFF dengan meluncurkan sfera di sisi sehingga berubah menjadi biru.

Cara menggunakan aplikasi Anonytun 5

Kemudian, anda juga boleh mengubah dan menetapkan protokol sambungan ke TCP, HTTP, atau SSL. Pilih mengikut keperluan anda.

Cara menggunakan aplikasi Anonytun 6

5. Langkah seterusnya, anda dapat mengaktifkan sambungan melalui proksi induk, mengedit TCP / HTTP Header tersuai, dan mengedit tetapan SSL. Perlu diingat, bahawa anda bertiga dapat mengaktifkan semua atau anda hanya dapat mengaktifkan sebilangan kecil.

Tetapi ketiga-tiga ciri ini dapat anda tetapkan semula. Yang pertama, anda boleh mengklik edit proksi induk dan Tetapan Proksi Ibu Bapa akan muncul di mana anda diminta memasukkan IP. Setelah selesai mengaturnya, jangan lupa klik OK.

Cara menggunakan aplikasi Anonytun 7

Kemudian yang kedua menetapkan TCP / HTTP Header dengan mengklik edit TCP / HTTP Header tersuai. Selepas itu, ia akan dipaparkan seperti URL / Host, kaedah Permintaan, kaedah Suntikan, Kaedah Pertanyaan, dan Header Tambahan. Susun mengikut keperluan anda, jika selesai maka anda boleh mengklik Simpan.

Cara menggunakan aplikasi Anonytun 8

Sekarang, untuk yang ketiga, anda boleh menetapkan SSL dengan mengklik edit tetapan SSL. Seterusnya, pilihan True SSL (Anti DPI) akan muncul . Sekiranya anda benar-benar memerlukannya, segera periksa senarai pilihan dan jangan lupa klik OK.

Cara menggunakan aplikasi Anonytun 9

6. Adakah semua tetapan selesai? Sekarang, anda boleh klik  Simpan. Selepas itu, secara automatik, anda akan dibawa ke halaman utama Anonytun dengan status Stealth Settings: ON. Sekiranya ia diaktifkan, anda sudah bersedia untuk mengklik  Sambungkan.

Cara menggunakan aplikasi Anonytun 10

7. Selanjutnya, akan ada pemberitahuan bahawa ketika VPN aktif, logo Anonytun akan selalu muncul di bagian atas layar untuk menunjukkan bahawa Anda mengaktifkan VPN. Anda boleh klik OK dengan serta-merta  .

Cara menggunakan aplikasi Anonytun 11

8. Selesai, anda dapat menikmati kelancaran internet tanpa perlu mencari masalah kesalahan setiap kali bukan laman web tertentu. Sangat mudah, bukan?

Itu adalah beberapa langkah mudah untuk menggunakan aplikasi Anonytun. Tetapi sayangnya, kadangkala aplikasi Anonytun sering mengalami gangguan dan tidak dapat dihubungkan. Tenanglah, jarang berlaku. Jadi, anda ingin menikmati internet dengan lancar dan pantas menggunakan aplikasi Anonytun ini?