10 Aplikasi Pengubah Suara Terbaik di Telefon Pintar Android

Menipu rakan ketika menelefon, mengapa tidak? Kadang-kadang kita boleh menggertak rakan atau orang yang rapat dengan menukar suara semasa bercakap di telefon dengan mereka. Dengan cara itu, mereka akan berfikir bahawa orang asing memanggil mereka.

Untuk melakukan ini, tentu anda memerlukan bantuan dari aplikasi pengubah suara. Aplikasi berikut dapat mengubah suara anda apabila anda memanggil seseorang untuk menjadi suara watak atau orang lain yang sangat unik. Apa benda itu?

10 Aplikasi Pengubah Suara Terbaik di Android

1. Pengubah Suara dengan Kesan

Pengubah Suara dengan Kesan

Voice Changer with Effects adalah salah satu aplikasi pertukaran suara terbaik. Dengan aplikasi ini, anda boleh mengubah suara anda menjadi suara helium, tokoh Star Wars Darth Vader, robot, megaphones, dan banyak lagi.

Uniknya, anda juga dapat menyimpan rakaman suara anda yang berubah menjadi nada dering! Oleh itu, anda boleh memasang suara anda yang terdengar seperti Darth Vader sebagai nada dering pemberitahuan SMS. Ringkas dan berkesan, itu adalah dua perkataan yang menggambarkan Voice Changer with Effects.

2. RoboVox Voice Changer Pro

Pengubah Suara RoboVox Pro

Seterusnya, kita akan menemui RoboVox Voice Changer Pro. Untuk memiliki aplikasi ini, anda mesti membelinya terlebih dahulu. RoboVox mempunyai versi percuma, tetapi versi percuma hanya mempunyai beberapa pilihan suara. Tidak seperti versi Pro yang menyediakan lebih daripada 32 pilihan suara unik dan sejuk.

Aplikasi ini juga menawarkan paparan grafik dan antara muka yang cukup menarik. RoboVox menyediakan ciri Mod Parrot , di mana aplikasi ini akan meniru suara anda seperti burung nuri. Sebenarnya, setelah mengedit suara anda sedikit "berbeza", anda boleh membagikannya dengan rakan melalui Soundcloud, anda tahu .

3. Pengubah Suara - Androidrock

Pengubah Suara

Dalam aplikasi Voice Changer yang dibuat oleh Androidrock siap menukar suara anda dengan mudah. Lebih-lebih lagi, anda boleh menukarnya dalam jenis bunyi apa pun. Beberapa kesan bunyi yang boleh anda gunakan adalah bunyi Chipmunk, anak kecil, orang tua, lebah, bahkan pengubah suara robot juga tersedia.

Bukan itu sahaja, anda juga dapat memberikan kesan unik pada suaranya, misalnya anda ingin menambahkan kesan bunyi filem seram atau kesan suara gereja. Semua yang anda boleh gunakan dengan mudah. Untuk melakukan ini, cukup buka aplikasi dan klik butang  rakaman audio. Jangan lupa memilih kesan bunyi!

4. Kesan Suara Pengubah Suara

Aplikasi pengubah suai Sound Changer Sound Effect

Nah, jika anda ingin menukar suaranya dengan kesan yang unik dan menarik, maka pilihan yang tepat adalah menggunakan aplikasi Voice Changer Sound Effect. Tidak jauh berbeza dengan aplikasi pengubah suara yang lain, dalam aplikasi ini anda juga dapat mengubah suara normal menjadi bunyi yang unik dan aneh yang  anda tahu.

Sound Changer Sound Effect telah menyediakan pelbagai kesan bunyi. Anda boleh memilih kesan bunyi Hellium, Hexfluoride, Fast, Slow, Cave, Chipmunk, Monster, dan banyak lagi. Selain itu, suara yang telah diubah dapat langsung dikongsi  atau  disimpan  di telefon bimbit. Mudah,  bukan? 

5. Pengubah Suara - Androbaby

Pengubah Suara - Androbaby

Sekiranya aplikasi yang dibuat oleh Androbaby, aplikasi ini mempunyai kesan pengubah suara yang tidak kurang uniknya. Di sini, anda boleh menukar bunyi seperti Chipmunk, Lazy, Echo, Monster, Helium, Smurf, Bathroom, Bee, dan banyak kesan lain.

Apa yang berbeza dari aplikasi ini adalah antara muka paparan yang lebih cerah dan  girly. Tenang, walaupun sedikit terang, tetapi  antara muka yang  ditawarkan cukup mudah difahami. Jadi, anda tidak perlu keliru untuk menukar suara anda dengan aplikasi Voice Changer - Androbaby ini.

6. Panggil Penukar Suara - IntCall

Panggilan Suara - IntCall

Nah, sekarang ketika bekerja pada rakan semasa di telefon. Aplikasi ini dapat mengubah suara dalam masa nyata . Terdapat banyak kesan bunyi yang sangat 'gila' dalam Call Voice Changer - IntCall ini. Oleh itu, orang yang anda bercakap di telefon akan berfikir bahawa mereka bercakap dengan orang lain.

Malangnya, aplikasi menarik ini tidak betul-betul percuma. Sebabnya, pengguna aplikasi ini hanya mendapat 1 minit pertama percuma sahaja. Selepas itu, anda mesti terlebih dahulu membeli aplikasi ini untuk dapat menikmati Call Voice Changer - IntCall dalam jangka masa panjang.

7. Pengubah Suara -Super Suara

Pengubah Suara -Super Suara

Ingin mempunyai suara seperti Spiderman, Iron Man, atau Captain America? Sekiranya demikian, anda perlu mencuba aplikasi Voice Changer -Super Voice. Di sini, terdapat banyak kesan pengubahsuaian bunyi yang unik, terutamanya suara pahlawan super. Perhatikan, terdapat kira-kira 20 kesan bunyi superhero yang boleh anda gunakan.

Untuk cara menggunakannya sendiri sangat mudah. Kerana, anda hanya perlu merakam suara menggunakan aplikasi Voice Changer -Super Voice. Kemudian, anda memilih dan menampal kesan bunyi dalam aplikasi. Seketika, suara yang anda rakam akan berubah seperti suara pahlawan super.

8. Tukar Suara Saya

Tukar Suara Saya

Change My Voice adalah aplikasi pengubah suara yang sangat unik. Sebabnya, dengan aplikasi ini anda dapat mengubah suaranya agar serupa dengan suara kucing, robot, megaphone, dan beberapa pilihan kesan bunyi yang lain. Melalui aplikasi ini, anda juga dapat mengubah nada , kelajuan, dan penguatan. Ubah Suara Saya juga menunjukkan kelantangan suara anda pada skala VU.

9. Pengubah Suara Helium

Pengubah Suara Helium

Adakah anda benar-benar mahu mendengar suara anda setelah menyedut helium? Cukup gunakan Helium Voice Changer ini! Malangnya, aplikasi ini tidak memberikan pilihan kesan bunyi lain selain helium. Ini berbeza dengan aplikasi serupa yang memberikan beberapa pilihan kesan audio.

Kelebihan aplikasi ini adalah antara muka ringkas yang mudah digunakan oleh sesiapa sahaja. Setelah mengedit suara dengan kesan helium, anda dapat berkongsi hasilnya dengan rakan anda melalui pelbagai aplikasi sembang .

10. Pengubah Suara Terbaik

Pengubah Suara Terbaik

Aplikasi seterusnya menawarkan 3 langkah mudah untuk menukar suaranya. Bermula daripada memilih kesan bunyi (robot, dipercepatkan, atau perlahan), menambah gema dan korus kesan, dan akhirnya tergelincir bunyi palsu backsound bunyi seperti pada lapangan terbang atau stesen. Dengan kata lain, Best Voice Changer menawarkan pakej lengkap untuk membuli orang yang paling dekat dengan anda.

Tidak berpuas hati dengan sepuluh aplikasi pengubahsuaian suara yang disebutkan di atas? Tenang, Kami masih mempunyai pelbagai aplikasi yang dapat mengubah suara anda. Aplikasi cadangan berikut tidak kurang hebat dan uniknya daripada sepuluh aplikasi di atas. Ingin tahu? Lihat ulasan berikut.

11. SuaraFX

SuaraFX

Aplikasi yang telah dimuat turun oleh lebih daripada 10,000 pengunduh di PlayStore juga dapat menukar suara dengan mudah. VoiceFX, menyediakan pelbagai bunyi unik, menarik dan lucu. Pengguna boleh menukar suaranya menjadi Utotune, Robot, Perempuan, Lelaki, Anak, Kuat, Berkembar, Topeng, Mabuk, Lambat, Cepat, Domba, Raksasa, Alien, Gua, Ruang, dll.

Selain memiliki varian kesan suara yang cukup lengkap, VoiceFX juga menyediakan fitur  simpan  dan  bagikan  untuk rakaman suara yang telah anda ubah. Baiklah, hasil suara yang telah diubah akan disimpan dalam format mp3. Berminat? Muat turun aplikasi di sini.

12. pengubah suara - 302 Skrin Kehilangan

pengubah suara - 302 Skrin Kehilangan

302 Lock Screen adalah  pembangun  yang mengembangkan aplikasi pengubah suara. Dalam aplikasi, anda dapat mengedit suara anda dengan pelbagai jenis suara. Yang perlu anda buat hanyalah, rakam suara dan gunakan kesannya dalam aplikasi ini. Terdapat juga kesan bunyi dalam penukar suara yang sangat pelbagai, seperti Martian, Robot, suara ibu bapa, suara lebah, dan banyak lagi.

13. Pengubah Suara Gadis

Pengubah Suara Gadis

Nah, jika aplikasi yang satu ini dikhaskan untuk mengubah suara anda menjadi suara wanita. Bukan hanya kesan suara wanita dewasa, malah Girl Voice Changer juga dapat mengubah suara anda menjadi suara gadis berusia 10 tahun, 16 tahun, 24 tahun, dan juga suara nenek. Ingin mencuba? Klik terus pada pautan ini untuk mendapatkan permohonan.

14. Aplikasi Studio Pengubah Suara

Aplikasi Voice Changer Studio

Seterusnya adalah Aplikasi Voice Changer Studio di mana anda juga dapat merakam suara dan bahkan mengeditnya secara langsung dengan kesan bunyi yang unik. Di samping itu, anda juga boleh mendapatkan rakaman suara dengan resolusi HD. Sekiranya anda berminat dan ingin menggunakan aplikasi ini, anda boleh klik di sini untuk memuat turun aplikasi tersebut dengan segera.

15. Penukar Suara Emas & Perakam Suara

Penukar Suara Emas & Perakam Suara

Satu lagi aplikasi pengubahsuaian suara yang menarik, unik dan mungkin menggemaskan. Adalah aplikasi Gold Voice Changer & Voice Recorder di mana anda boleh menggunakan kesan bunyi seperti Robot, Big robot, Helium, Hexa fluoride, Drunk, Giant, Squirrel, Church, Alien, Nervous, Child, Underwater, Duck, Creepy, dan banyak pilihan lain .

Sebagai tambahan, Gold Voice Changer & Voice Recorder mempunyai ciri untuk menukar lagu di telefon bimbit anda, penjana Suara, Transformer suara, dan pengadun Suara. Ingin mencuba semua ciri dan kesan bunyi yang ada? Klik terus di sini dan dapatkan permohonannya secara percuma!

Itu adalah koleksi aplikasi pengubahsuaian suara yang dapat anda pasang pada perangkat Android. Pelbagai aplikasi bodoh ini mempunyai keunikan tersendiri dan sangat berguna bagi anda yang ingin memperbodohkan rakan anda. Berani mencuba aplikasi ini ?