10 Aplikasi RAR Terbaik dan Terbaik di Android

Memampatkan atau mengekstrak fail pada PC biasanya menggunakan perisian yang dipanggil WinRAR / WinZIP. Namun, sekarang mengekstrak dan memampatkan fail RAR / ZIP bukan sahaja dapat dilakukan di PC, anda tahu. Sebabnya, anda juga boleh melakukannya  dengan menggunakan 10 aplikasi RAR terbaik di bawah. Sekiranya anda ingin mengekstrak fail RAR / ZIP, maka gunakan salah satu daripada 10 aplikasi RAR terbaik di bawah.

10 Aplikasi RAR Terbaik di Android

Saya tertanya-tanya apa yang adalah penggunaan aplikasi RAR pada Android? Adakah sama dengan perisian RAR / ZIP pada PC? Jadi, nantikan artikel ini untuk mendapatkan jawapannya, ya!

1. RAR

aplikasi RAR terbaik

Pembukaan untuk aplikasi RAR terbaik kali ini datang dari pembangun RARLAB. Ini adalah aplikasi yang cukup lengkap di mana anda boleh membuat fail dengan formasi RAR atau ZIP. Bukan hanya membuat, tetapi anda juga dapat membuka fail dalam format RAR, ZIP, TAR, GZ, BZ2, XZ, 7z, ISO, ARJ.

Perkara yang lebih menggembirakan adalah, anda tidak perlu risau tentang fail RAR / ZIP yang rosak. Kerana aplikasi yang telah dimuat turun oleh lebih dari 600,000 pengunduh di PlayStore ini, diklaim dapat memperbaiki fail RAR / ZIP yang rosak, anda tahu. Ingin mencuba aplikasi ini? Tekan sini untuk muat turun.

2. ZArchiver

ZArchiver

Sekiranya anda memerlukan aplikasi RAR yang lengkap, maka anda boleh menjadikan ZArchiver sebagai penyelesaian terbaik untuk anda. Dengan aplikasi ini, anda boleh membuat fail dalam format 7z (7zip), zip, bzip2 (bz2), gzip (gz), XZ, dan tar.

Bukan itu sahaja, pengguna juga boleh menyahmampatkan fail dengan 7z (7zip), zip, rar, rar5, bzip2, gzip, XZ, iso, dan banyak lagi. Istimewa, aplikasi ini membolehkan anda mengedit fail dalam format zip, 7zip, tar, apk, mtz. Sangat lengkap dan berguna, mari dapatkan aplikasi di sini, percuma!

3. Mudah Unrar, Unzip & Zip

Unrar, Unzip & Zip Mudah

Sesuai dengan nama aplikasi, Easy Unrar, Unzip & Zip memberikan kemudahan bagi anda yang ingin memampatkan dan mengekstrak fail RAR di Android. Kelebihan lain yang dimiliki oleh aplikasi ini adalah adanya ciri kata laluan. Jadi, bukan hanya sesiapa sahaja yang dapat membuka fail RAR anda. Jadi, fail RAR anda akan lebih selamat daripada tangan yang nakal. Berminat? Boleh dimuat turun di sini.

4. B1 Archiver zip nyah zip

B1 Archiver zip nyah zip

Dalam zip B1 Archiver, unzip juga, anda boleh menyahmampatkan format ZIP, RAR, B1 dan 34 yang lain. Juga, aplikasi ini menawarkan fitur kata sandi untuk melindungi file RAR / ZIP anda, sehingga file tersebut tidak dapat dibuka oleh siapa saja.

Kini, lebih istimewa lagi, aplikasi ini dapat menyembunyikan fail RAR / ZIP anda. Tenang, fail yang anda sembunyikan dituntut dan dijamin tidak dapat dikesan oleh aplikasi pengimbasan fail tersembunyi, sangat canggih, bukan? Sekiranya anda memerlukan aplikasi ini, anda boleh memuat turunnya secara langsung di sini.

5. Unrar sederhana

Unrar ringkas

Tidak kurang dengan aplikasi RAR terbaik lain, Simple Unrar juga dapat menjadi pilihan pintar bagi anda yang ingin mengekstrak fail RAR di telefon Android. Aplikasi ini juga mempunyai setumpuk fitur unggul yang siap untuk memudahkan pengguna dalam mengekstrak fail RAR.

Beberapa ciri ini dapat melihat maklumat terperinci mengenai fail RAR yang ada, mengamankan fail RAR dengan menggunakan kata laluan, dapat mengekstrak lebih dari 1 fail RAR pada satu masa, bahkan anda juga dapat mengubah nama setiap fail RAR di telefon bimbit anda. Cukup lengkap, ya? Segera dapatkan permohonan dengan mengklik pautan ini.

6. 7 Zipper 2.0

7Zipper 2.0

Aplikasi RAR terbaik lain yang kami cadangkan 7Zipper 2.0. Ini adalah aplikasi yang dapat menyimpan fail dalam format zip, 7zip. Selain itu, aplikasi ini dapat mengekstrak zip, alz, telur, tar, tar.gz, tar.bz2, gz, bz2, rar, jar, 7zip, lzh. Uniknya, anda juga boleh mengekstrak fail dengan formasi zip terpisah.

Masih dengan kelebihan 7Zipper 2.0, dengan aplikasi ini, pengguna dapat secara langsung membuat fail format RAR / ZIP dari Google Drive, One Drive, dan Dropbox. Jadi, anda tidak perlu bersusah payah mengambil fail di Cloud Storage, kemudian mengekstraknya dari fail di HP, cukup ekstrak fail dari Cloud Storage. Sekiranya anda mahukan aplikasi ini, anda boleh memuat turunnya di sini.

7. 7 Ritsleting

7Zipper

Selain versi 7Zipper 2.0, ada juga versi lama dengan nama 7Zipper no-frills 2.0. Perbezaan antara kedua-dua aplikasi adalah ciri-cirinya. Dalam aplikasi 7Zipper ini, anda tidak dapat menguruskan fail secara langsung. Ya, dalam aplikasi ini fungsi hanya boleh membuat  arkib  dan  ekstrak.

Di samping itu, 7Zipper juga dapat disokong dengan ekstrak  dalam bentuk zip, alz, telur, tar, tar.gz, tar.bz2, gz, bz2, rar, jar, 7z, lzh. Bagi  arkib , ia boleh dilakukan dengan format fail zip, tujuh zip, balang. Cukup lengkap, bukan? Ayuh, segera dapatkan permohonan melalui pautan ini.

8. Fail Archiver rar Zip Unzip fail

Files Archiver rar Zip Unzip fail

Sama seperti aplikasi rar yang lain, fail Archiver rar Zip Unzip juga menyediakan pelbagai ciri untuk membuka fail rar. Dalam aplikasi ini tidak hanya dapat membuka file rar dalam bentuk dokumen, tetapi juga dalam bentuk foto, video, PDF, audio, dan lain-lain. Dan yang paling menarik, aplikasi ini juga sangat ringan. Kerana aplikasi ini hanya memerlukan sekitar 8.9MB ruang,  anda tahu. Adakah anda ingin mencuba aplikasinya? Ayuh, segera  muat turun  aplikasinya di sini.

9. XZip

XZip

Terdapat kira-kira 34 format yang boleh anda ekstrak dengan aplikasi XZip. Bukan hanya itu, bahkan dengan aplikasi XZip, pengguna diklaim dapat melindungi fail RAR / ZIP mereka menggunakan kata laluan. Jadi, anda tidak perlu bimbang fail penting akan masuk ke tangan orang yang tidak dibenarkan.

Di samping itu, XZip juga menyokong membaca huruf atau simbol bukan latin. Tambahan lain, anda boleh menguruskan fail RAR / ZIP anda secara langsung dalam aplikasi ini yang anda tahu. Jadi, semua fail yang telah RAR / ZIP dapat disusun dengan rapi sehingga tidak tersekat di penyimpanan HP. Mudah dan ringkas, mari memuat turun aplikasi dengan mengklik di sini.

10. Ritsleting

Ritsleting

Satu lagi aplikasi RAR yang disyorkan oleh Caris Signal. Ini adalah aplikasi RAR yang cukup baik dalam memampatkan dan mengekstrak format fail RAR / ZIP. Zipper tidak jauh berbeza dengan aplikasi sebelumnya di mana anda boleh membuka zip dan menukar format fail menjadi alz, egg, tar, tar.gz, tar.bz2, gz, bz2, rar, jar, lzh.

Berita baik lain, dengan aplikasi ini, anda tidak hanya menukar fail menjadi RAR / ZIP atau memampatkan fail RAR / ZIP. Kerana, permohonan ini sokongan kepada penonton teks, terbuka, menamakan semula, memadam fail atau folder. Jadi, adakah Zipper adalah aplikasi yang sesuai dengan keperluan anda? Sekiranya, ya, anda boleh mendapatkan permohonannya di sini.

Cadangan Permohonan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 aplikasi yang telah kami sebutkan di atas, kami juga memiliki sejumlah aplikasi cadangan lain yang bagus untuk anda coba. Tetapi sayangnya, aplikasi yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Unzip File Extractor

Unzip File Extractor

Masih dengan aplikasi RAR yang dapat anda gunakan pada telefon Android. Kali ini, aplikasi yang dipanggil Unzip File Extractor adalah salah satu cadangan terbaik dari Caris Signal. Dengan aplikasi ini, anda dapat dengan mudah mengekstrak, memampatkan, dan bahkan menyimpan fail dalam format RAR / ZIP.

Dalam aplikasi ini, anda boleh membuat fail dalam bentuk ZIP dan ZIPx. Bukan itu sahaja, anda juga boleh melakukan Unzip ke format fail Zip, Zipx, 7Z, RAR, dan CBZ. Kelebihan lain yang ditawarkan oleh aplikasi ini, anda bukan sahaja dapat mengekstrak fail dalam bentuk dokumen, tetapi juga dapat melakukannya pada fail foto, bahkan file web. Berminat menggunakannya?

2. RAR Extractor

Pengekstrak RAR

Jika anda memerlukan aplikasi untuk memampatkan dan mengekstrak fail RAR / ZIP, pilihan yang tepat adalah memuat turun aplikasi RAR Extractor. Kenapa? Dengan aplikasi ini, anda boleh mengekstrak dan memampatkan fail rar, zip, gz, rar, tar, 7z, iso, jar.

Memang, aplikasi ini tidak sekuat aplikasi RAR sebelumnya, tetapi keunggulan dalam memampatkan fail RAR dapat menjamin kemampuannya untuk mengekstrak fail RAR / ZIP. Ingin mencubanya?

Jadi, sekarang anda tidak perlu bersusah payah membuka komputer riba atau PC untuk memampatkan dan mengekstrak fail dalam format RAR / ZIP. Anda hanya memerlukan salah satu daripada 10 aplikasi RAR terbaik di atas. Aplikasi RAR mana yang anda mahu pilih?

Sekarang, selain membincangkan aplikasi RAR terbaik, kami juga mempunyai petua bagaimana menggabungkan fail PDF menjadi satu. Mahu tahu bagaimana? Anda boleh membaca artikel ini untuk mengetahui kaedah termudah. Ada cadangan lain? Boleh terus berkongsi di ruangan komen, ya.