10 Aplikasi Membeli dan Menjual Kereta Terbaik dan Popular di Indonesia

Biasanya orang yang ingin membeli atau menjual kereta terpakai akan menggunakan surat khabar untuk beriklan. Namun, tahukah anda bahawa harga iklan di surat khabar cukup mahal? Belum lagi anda perlu menunggu beberapa hari untuk iklan anda muncul di surat khabar. Mengapa anda tidak menggunakan aplikasi untuk menjual atau membeli kereta?

Di zaman digital ini, terdapat beberapa aplikasi jual beli kereta yang berguna untuk menjual kenderaan terpakai. Sebenarnya, kebanyakan aplikasi ini membolehkan pengguna beriklan secara percuma. Penasaran dengan aplikasi jual beli kereta terbaik di Indonesia? Mari , lihat senarai yang telah dibuat di bawah!

10 Aplikasi Jual Beli Kereta Terbaik

1. Carmudi

carmudi

Adakah anda mencari kereta persendirian, kereta angkat, atau trak terpakai? Anda dapat menggunakan Carmudi, sebuah aplikasi yang telah mendapat penilaian 4.3 di Play Store. Bagi anda yang ingin menjual kereta dan motosikal, anda juga boleh memanfaatkan aplikasi ini. Hanya memerlukan 2 minit, kenderaan yang akan anda jual akan dilihat oleh ribuan bakal pembeli melalui aplikasi jual beli kereta.

Bukan hanya itu, Carmudi juga memberikan ulasan kenderaan dan maklumat mengenai kereta terbaru. Carmudi tidak hanya menyediakan kereta terpakai, tetapi 5 juta aplikasi telah dipasang kali ini.

2. Mobil123

Mobil123

Bermula dari laman web Mobil123.com, kini laman portal automotif terbesar dan dipercayai di Indonesia telah berkembang menjadi aplikasi. Sebenarnya, anda boleh memasang aplikasi Mobil123 pada telefon pintar anda. Terdapat lebih dari 200 ribu iklan kenderaan yang dijual dalam aplikasi ini.

Jangan berhenti di situ, Mobil123 juga memberikan maklumat lengkap, mulai dari harga, tahun, lokasi penjual, jarak tempuh kenderaan, dan maklumat penting lainnya. Sebagai pembeli, anda tidak perlu risau kerana Mobil123 hanya menyediakan tempat untuk penjual yang dipercayai dan dipercayai.

3. Auto2000

Aplikasi jual beli kereta AUTO2000

Tidak seperti dua aplikasi yang telah kita bincangkan sebelumnya, Auto2000 adalah aplikasi yang dikembangkan oleh PT Astra Internasional untuk menyediakan kemudahan untuk pemilik kenderaan Toyota. Apakah kemudahan dalam aplikasi ini?

Auto2000 menyediakan maklumat terkini mengenai Auto2000 peniaga tersebar di seluruh Indonesia, katalog produk tentang kereta baru Toyota, maklumat mengenai lokasi untuk Auto2000 peniaga , dan perkhidmatan tempahan . Aplikasi ini akan sangat berguna untuk anda pemilik kereta Toyota.

4. KASKUS Jual Beli

jual beli kaskus

KASKUS, terkenal sebagai salah satu forum yang mempunyai banyak pengguna dari berbagai wilayah di Indonesia. Namun, ternyata KASKUS bukan hanya untuk perbincangan. Kerana KASKUS juga menyediakan gerai untuk menjual dan membeli barang.

Salah satu gerai yang ada untuk jual beli ialah gerai jual beli kereta. Oleh itu, KASKUS masuk dalam kategori jual beli kereta. Di sini, anda boleh mencari kereta idaman dengan harga yang mesra. Anda juga boleh berunding dengan  penjual  . Mahu? Muat turun aplikasi  di sini.

5. OTO.com

OTO

OTO juga merupakan salah satu aplikasi jual beli kereta yang paling dipercayai dan lengkap. Dalam aplikasi ini, anda akan disajikan dengan pelbagai jenama kereta, seperti Daihatsu, Toyota, Honda, Nissan, dan banyak lagi. Selain mempunyai pelbagai jenama kereta, anda juga dapat memilih kereta berdasarkan dealer yang  ada  di kota-kota di Indonesia.

Sebenarnya, senarai  peniaga  dalam aplikasi ini tidak hanya terhad di Indonesia, kerana OTO juga mempunyai  senarai  beberapa  peniaga  luar negara  Tercatat, terdapat lebih dari 1000  peniaga  rasmi yang telah mendaftar di OTO.com. Jadi, Sudha mesti dipercayai dan selamat.

6. OLX

OLX

Siapa yang tidak biasa dengan OLX? Pelopor laman perdagangan dalam talian di Indonesia kini hadir dalam bentuk aplikasi sehingga pengguna dapat mengakses OLX dengan lebih mudah. Terdapat pelbagai jenis barang yang dijual di OLX, termasuk kereta. Oleh itu, ia juga mengesyorkan OLX sebagai aplikasi jual beli kereta yang cukup lengkap.

Anda boleh menemui pelbagai jenis kereta di sini. Cari kereta idaman dengan harga, warna, jenama dan spesifikasi yang sesuai dengan anda di OLX. Antaramuka yang sederhana juga menjadikan aplikasi ini dapat digunakan oleh semua orang.

7. Bukalapak

Bukalapak

Baru-baru ini Bukalapak menampilkan ciri barunya, iaitu jual beli kereta. Ya, Bukalapak ini bukan hanya untuk membeli pakaian, kredit, dan keperluan utama lainnya, kerana sekarang Anda dapat membeli mobil di Bukalapak. Sangat mudah, anda hanya perlu memuat turun aplikasi Bukalapak dan memilih fitur BukaMobil.

Keuntungan membeli kereta di Bukalapak juga sangat banyak, anda boleh mendapat diskaun dan stok kereta dijamin sentiasa ada. Sebenarnya, ada jaminan wang dikembalikan 100% yang  anda tahu. Malah, anda juga boleh membuat pembayaran secara ansuran. Bagaimana, berminat membeli kereta di Bukalapak?

8. garage24.com

garaj24com

Salah satu laman web jual beli kereta terpakai terbaik di Indonesia adalah garage24.com. Kenapa? Kerana laman web ini mempunyai penampilan yang sederhana dan bagus. Pembeli dapat dengan mudah mencari kereta yang dicarinya. Sebenarnya, di setiap sudut iklan terdapat penyataan harga.

Namun, jika anda penjual kereta terpakai, anda mesti mendaftar terlebih dahulu untuk dapat beriklan di laman web ini. Tidak perlu ragu untuk mendaftar di garage24.com kerana laman web ini tidak mengenakan bayaran. Anda bebas mengiklankan kenderaan anda melalui laman web ini.

9. otosia.com

otosiacom

Mengalami masalah menjual kereta terpakai anda? Mengapa tidak cuba mengiklankan kereta di otosia.com? Ini adalah portal berita automotif yang juga menyediakan kemudahan untuk membeli dan menjual kenderaan. Bukan hanya menjual kereta terpakai atau baru, di laman web ini anda juga boleh menjual atau mencari motosikal.

Laman web ini juga memberikan berita dan petua mengenai dunia automotif. Ingin memeriksa harga kereta terkini di peniaga ? Anda boleh melakukan ini melalui otosia.com.

Mengeposkan iklan untuk penjualan kereta menjadi lebih mudah kerana ada aplikasi jual beli kereta terbaik di Indonesia. Baik, adakah anda mencari kereta baru atau berhasrat untuk menjual kereta lama anda? Pilih aplikasi atau laman web yang disyorkan untuk menjual dan mencari kereta.

10. Trovit

trovit

Selanjutnya ada Trovit, jika aplikasi ini dibuat di luar negara. Jadi, wajar jika harga kereta yang ditawarkan dalam bentuk dolar. Walaupun dari luar negara, tetapi kereta yang dijual agak pelbagai,  sungguh. Ada kereta dengan harga standard, ada yang sangat mahal.

Selain koleksi kereta yang cukup lengkap, Trovit juga menyediakan ciri-ciri yang memudahkan pembeli. Untuk mencari kereta idaman, anda boleh mencarinya berdasarkan jenama kereta, harga, ke bandar dan negara yang menjual kereta. Oleh itu, lebih mudah bagi anda untuk mendapatkan kereta idaman dengan harga yang tepat dan jaraknya tidak jauh dari tempat anda tinggal.

Sebagai tambahan kepada 10 aplikasi jual beli kereta yang disebutkan sebelumnya, kami juga mempunyai aplikasi cadangan lain yang dapat anda pertimbangkan sebelum membeli kereta. Apa benda itu? Seterusnya lihat ulasan penuh di bawah.

11. Rajamobil.com

Rajamobil

Sama seperti Mobil123, laman jual beli kereta ini juga berasal dari portal kereta yang memudahkan pengguna menjual dan membeli kereta baru atau terpakai. Malah, laman web ini juga menyediakan simulasi kredit dan insurans untuk bakal pembeli kereta di Rajamobil.com.

Untuk melengkapkan wawasan penggunanya, aplikasi ini juga menambah berita terkini yang meliputi dunia automotif. Berita disajikan lengkap dengan foto atau video yang menyokong. Membeli dan menjual kereta menjadi lebih mudah sejak Rajamobil.com, anda boleh memilih kereta kegemaran anda melalui laman web ini di sini.

12. Curang

menyakitkan hati

Walaupun ini bukan aplikasi, anda masih boleh memilih kereta idaman anda dengan melayari laman web Carsome. Dengan laman web ini, anda akan dipermudah dalam memilih kereta yang ingin anda beli. Di Carsome bukan hanya membeli kereta, tetapi anda juga boleh menjual kereta  Tenanglah, semua transaksi di Carsome telus dan mudah. Sekiranya berminat, boleh berkunjung ke sini.

13. momobil.id

ibuobil

Sama seperti Carsome, momobil.id juga boleh menjadi salah satu pilihan terbaik bagi anda yang ingin membeli kereta baru atau kereta terpakai. Di sini, anda dapat melihat secara langsung berdasarkan harga, jenama kereta, tahun kereta, dan bahkan memilih tempat penjualan kereta.

Kelebihan lain yang ditawarkan oleh momobil.id ialah anda boleh membeli kereta dengan membayar secara ansuran. Menariknya, anda juga boleh berniaga kereta dengan hanya mengisi data peribadi anda, kereta yang anda miliki, dan kereta yang ingin anda tukar. Sangat mudah,  bukan?

14. Automatik

automatik

Mahu membeli kereta? Kemudian anda juga boleh mengunjungi laman web Otomart di mana anda boleh memilih kereta idaman anda berdasarkan jenama, model, jenis kereta, dan juga tempat tinggal. Otomart juga menyediakan ciri untuk mencari kereta berdasarkan harga, sehingga anda dapat menyesuaikan pembelian kereta berdasarkan anggaran  anda  .

Sekiranya anda ingin menjadi lebih selamat, anda juga boleh memilih kereta berdasarkan  penjual  kereta rasmi yang tersebar di seluruh Indonesia. Sekiranya anda ingin membeli kereta terpakai, anda boleh terus memeriksa Otomart, kerana laman web ini juga menyediakan gerai untuk kereta terpakai yang masih lancar.

15. mobilbekas.co.id

mobilbekascoid

Buka aplikasi penyemak imbas terbaik dan terpantas dari telefon pintar anda dan lawati laman mobilbekas.co.id. Di laman web ini, anda boleh mendapatkan kereta terpakai yang berkualiti dengan pelbagai harga. Cari kereta mengikut tahun, jenama, jenis, harga, dan wilayah melalui laman web ini.

Adakah anda seseorang yang ingin menjual kereta terpakai di laman web ini? Sangat mudah, anda hanya mengunjungi mobilbekas.co.id dan mendaftar untuk mendaftar dan mengiklankan kereta anda. Selepas itu, tunggu calon pembeli kereta terpakai menghubungi anda untuk rundingan atau transaksi.

Sekiranya anda mempunyai cadangan untuk aplikasi atau laman jual beli kenderaan lain, sila tulis cadangan anda di ruangan komen!