10 Aplikasi SMS Android Terbaik dan Muat turun Percuma

Pada era telefon pintar seperti sekarang, penggunaan aplikasi pesanan ringkas jauh lebih disukai berbanding SMS. Sebagai tambahan kepada kos yang lebih rendah, pesanan ringkas juga mempunyai ciri yang lebih lengkap daripada SMS konvensional.

Walaupun begitu, masih banyak orang yang melakukan komunikasi melalui SMS. Ya, untuk beberapa tujuan, menghantar mesej melalui SMS dianggap lebih sesuai kerana tidak semua orang mempunyai akaun IM yang pelbagai.

Pada peranti Android, biasanya ada dua jenis aplikasi SMS. Yang pertama adalah aplikasi lalai kilang dan yang kedua adalah Google Hangouts yang merupakan aplikasi SMS lalai dari Google untuk Android 4.4 KitKat dan ke atas.

Malangnya, kedua-dua jenis aplikasi biasanya hanya menyediakan ciri standard yang cenderung membosankan. Nasib baik, kini terdapat pelbagai aplikasi SMS pihak ketiga yang menawarkan ciri yang jauh lebih lengkap daripada kedua aplikasi tersebut.

Sebahagian daripada aplikasi ini dibayar dan ada yang percuma. Sekarang, anda akan mengkaji barisan aplikasi SMS Android terbaik yang boleh anda muat turun dan gunakan secara percuma. Apa benda itu?

Aplikasi SMS Android Terbaik

Sekiranya anda mencari aplikasi SMS Android yang bagus, kami mempunyai beberapa cadangan di bawah. Sila baca hingga akhir, ya!

1. Utusan untuk SMS

Utusan untuk SMS

Tidak ketinggalan oleh aplikasi lain, Messenger untuk SMS juga hadir untuk menjadi salah satu aplikasi SMS Android terbaik yang dipilih oleh Caris Signal. Dengan aplikasi ini, anda boleh menggunakan lebih daripada 3000 emoji dan pelekat. Bukan hanya itu, anda juga dapat membuat  sandaran  pada mesej dan juga menikmati fitur  SMS yang dijadualkan. Sekiranya anda ingin mengetahui ciri lain, anda boleh mencuba di sini.

2. GO SMS Pro

GO SMS Pro

GO SMS Pro adalah salah satu aplikasi SMS paling popular hari ini. Aplikasi ini telah tersedia sejak awal penampilan Android dan selalu berjaya menyesuaikan penampilannya dengan pelbagai sistem operasi Android baru.

Dalam versi grafik, anda boleh mendapatkan ciri enkripsi, perbualan melekit untuk menandai sembang penting, serta sokongan dual SIM. Sementara untuk versi pro, anda akan mendapat ciri privasi tambahan, sandaran mesej awan, dan pelbagai tema menarik.

3. SMS chomp

Chomp SMS

Walaupun pada awalnya kurang terkenal, chomp SMS kini telah menjadi salah satu aplikasi SMS teratas di Android. Aplikasi ini mempunyai pelbagai ciri menarik seperti emoji, kunci aplikasi kod laluan, kunci mesej, senarai hitam, dan pop timbul balasan pantas. Selain itu, aplikasi ini juga menyokong Pushbullet dan Android Wear.

4. Mesej

Mesej

Ketika Google menjadikan Hangouts sebagai aplikasi SMS lalai untuk sistem operasi Android 4.4 Kitkat, banyak pengguna Android memprotes. Kerana aplikasi Hangouts nampaknya membuat proses menghantar SMS mudah menjadi lebih rumit.

Oleh itu pada pelancaran OS Android 5.0 Lollipop, Google akhirnya melancarkan aplikasi Mesej sebagai aplikasi SMS baru. Selain dapat mengirim SMS dengan mudah, aplikasi ini juga dapat mengambil foto dan merakam audio secara langsung. Tidak ketinggalan, aplikasi ini juga dilengkapi dengan Reka Bentuk Bahan gaya Lollipop.

5. SMS Handcent

Handcent SMS Seterusnya

Sama seperti GO SMS, Handcent SMS juga merupakan salah satu aplikasi veteran dalam hal SMS. Walaupun sekolah lama, tetapi penampilannya selalu dikemas kini agar tidak ketinggalan zaman. Dengan aplikasi ini, anda dapat menjadualkan pengiriman SMS kepada beberapa orang sekaligus. Aplikasi ini juga dapat diintegrasikan dengan Facebook untuk dapat menampilkan foto profil setiap kenalan.

6. Utusan Peribadi Signal

Utusan Peribadi Isyarat

Sekiranya anda mahukan komunikasi yang selamat melalui SMS, maka aplikasi Signal Private Messenger boleh dipilih. Aplikasi ini akan mengenkripsi SMS yang dihantar supaya mesejnya selamat dari orang yang tidak bertanggungjawab.

Selain SMS, pelbagai lampiran atau lampiran juga akan dienkripsi sehingga orang lain tidak tahu mengenainya. Pelbagai ROM tersuai seperti CyanogenMod juga telah mula menggunakan aplikasi ini untuk mengelakkan keropok.

7. SMS Textra

aplikasi sms android percuma terbaik Textra SMS

SMS Textra juga merupakan salah satu aplikasi SMS Android terbaik kerana mempunyai rupa Reka Bentuk Bahan. Ya, antara muka paparan yang indah adalah salah satu kelebihan aplikasi ini sehingga mudah menarik perhatian pengguna baru.

Aplikasi ini juga menawarkan lebih banyak ciri berbanding aplikasi SMS lalai. Beberapa ciri ini termasuk pemberitahuan terapung, pop timbul balasan cepat, dan tandatangan. Aplikasi ini juga mendukung Pushbullet dan Android Wear untuk pengguna Moto 360, LG G Watch R, atau Samsung Gear Live.

8. utusan mood

Mood Messenger

Adakah anda bosan dengan paparan SMS yang sama? Maka anda perlu mencuba aplikasi mood messenger. Ini adalah aplikasi yang menyediakan pelbagai tema serta emoji khas untuk mengirim pesanan ringkas.

Tidak hanya dapat mengirim teks, artikel dengan aplikasi messenger mood ini, Anda dapat mengirim pautan video, GIF, dan bahkan mengirim lokasi GPS. Sangat lengkap dan cukup inovatif, ya? Ayuh dapatkan permohonan secara percuma di sini.

9. Mesej - Kumpulkan Media

Mesej - mengumpulkan media

Seterusnya, terdapat aplikasi Mesej yang dilindungi oleh Gather Media yang juga cukup bagus. Dengan aplikasi ini, anda dapat mengirim pesanan ringkas tanpa mengganggu aplikasi lain yang sedang berjalan. Selain itu, Mesej juga dapat digunakan untuk mengirim pesan secara berkumpulan.

Kemudian, Mesej juga mempunyai paparan tema yang lebih menarik, kerana aplikasi ini memberikan pilihan lebih dari 200 tema tema. Malah, anda juga boleh mengubah penampilannya ke  mod malam  untuk menjadikannya lebih gelap. Cukup lengkap,  bukan ? Sila  muat turun  aplikasi di sini.

10. Utusan Viber

Utusan Viber

Viber Messenger adalah salah satu aplikasi yang kami sarankan untuk SMS di Android. Dengan aplikasi ini, Anda tidak hanya dapat mengirim SMS, tetapi juga dapat mengirim GIF, gambar, dan bahkan video.

Bukan itu sahaja, Viber Messenger juga dilengkapi dengan ciri panggilan video  Nah, panggilan video yang disampaikan juga cukup jelas dan memaparkan gambar yang cukup  nyata. Berminat untuk mencubanya? Boleh  dimuat turun  di sini.

Cadangan Permohonan Lain

Selain 10 aplikasi yang telah kami sebutkan di atas, kami juga memiliki beberapa aplikasi SMS lain yang dapat Anda gunakan di Android. Tetapi sayangnya, sebilangan aplikasi ini tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. YA

YA

Adakah anda ingin menghantar SMS / MMS dengan ciri yang mencukupi? Nah, YAATA telah menjadi salah satu penyelesaian yang tepat untuk anda. Ini adalah aplikasi SMS Android terbaik di mana pengguna dapat menghantar teks multimedia seperti gambar, video, GIF, dan lain-lain.

Istimewanya sekali lagi, aplikasi YAATA ini mempunyai ciri  sembang kumpulan yang  anda tahu! Dan jika anda menggunakan YAATA versi premium, maka anda dapat menikmati pelbagai tema menarik dan ciri yang lebih lengkap. Adakah anda ingin menggunakan aplikasi YAATA? Muat turun di sini.

2. EvolveSMS

EvolveSMS

EvolveSMS mungkin salah satu aplikasi SMS yang diilhamkan oleh Google Hangouts. Kerana aplikasi ini mempunyai paparan yang mirip dengan Google+ dan reka bentuk yang selalu mengikuti perkembangan reka bentuk OS Android.

Aplikasi ini juga menyediakan pelbagai tema yang cukup menarik, mulai dari gratis hingga berbayar. Sistem navigasi sangat mudah sehingga anda tidak akan menghadapi masalah walaupun pertama kali menggunakannya.

3. 8sms

8sms

Sekiranya anda tidak menyukai aplikasi SMS dengan penampilan dan ciri yang membingungkan, maka 8sms boleh menjadi penyelesaiannya. Ya, aplikasi ini tidak jauh berbeza dengan aplikasi SMS lalai, tetapi dengan beberapa ciri tambahan seperti balasan pop timbul cepat.

Aplikasi ini juga mempunyai ciri 'tema gelap' yang akan menjimatkan banyak tenaga bateri semasa digunakan. Aplikasi ini boleh dimuat turun dan digunakan secara percuma. Tetapi selepas 14 hari, iklan akan muncul jika anda tidak membuat sumbangan.

4. Satu Mesej 7

Satu Mesej 7

Aplikasi SMS Android terbaik lain berasal dari One Message 7. Dalam aplikasi ini, terdapat tiga ciri utama yang menjadi unggulannya, iaitu  flat / cantik  yang bermaksud aplikasi ini mempunyai reka bentuk yang ringkas, sederhana, tetapi menarik.

Kemudian, menawarkan ciri  pantas,  di mana pengguna dijamin tidak merasa  lambat ketika menggunakan aplikasi ini. Dan yang terakhir adalah ciri  mudah,  di mana semua pengguna didakwa mudah menggunakan aplikasi One Message 7 tanpa kerumitan. Ingin tahu?

5. Hello SMS

Hello SMS

hello SMS adalah aplikasi SMS yang sangat sesuai untuk anda yang menyukai penampilan yang ringkas tetapi kelihatan sangat girly . Ciri yang disediakannya cukup lengkap dan tidak jauh berbeza dengan pelbagai aplikasi SMS di atas. Walaupun lengkap, aplikasi ini sangat ringan dan tidak akan membebankan sistem semasa digunakan. Bagaimana, berminat menggunakannya? Muat turun di sini.

Sekarang itulah koleksi terbaik aplikasi SMS Android yang anda dapat secara percuma. Pelbagai aplikasi ini dijamin menjadikan komunikasi melalui SMS menjadi lebih menarik. Dari senarai di atas, aplikasi mana yang paling anda sukai?