Ini adalah 5 jenama fon kepala tahan lama dengan ciri canggih

fon kepala

Bagi anda yang ingin membuat panggilan suara semasa bersenam atau sebaliknya, anda boleh menggunakan fon kepala. Pada masa ini fon kepala telah dirancang secara khusus supaya anda tetap dapat berkomunikasi melalui telefon bimbit, tanpa harus mengganggu sukan atau aktiviti luar yang lain. Selain itu, dengan menggunakan fon kepala, anda juga akan lebih praktikal dan lebih fokus daripada jika menggunakan alat dengar konvensional yang masih menggunakan kabel.

Bagi anda yang sering bersenam sambil mendengar muzik melalui telefon bimbit tetapi bingung tentang jenis fon kepala yang hendak digunakan? Baiklah, kali ini kami akan mengesyorkan beberapa fon kepala yang mempunyai kualiti tahan lama dan mempunyai ciri canggih. Lihat artikel berikut.

1. Momentum Tanpa Wayar Sennheiser

Fon telinga tanpa wayar, Headphone dan Bluetooth Sennheiser Momentum Terbaik

Apabila bercakap secara ringkas mengenai fon telinga atau fon kepala terbaik, nama pertama yang ada di fikiran kita ialah Sennheiser. Jenama ini sudah terkenal sebagai pengeluar fon kepala terbaik. Macam mana boleh jadi? Kerana fon kepala Sennheiser sesuai dan senang disambungkan ke semua jenis telefon pintar, alat dengar iPhone 7 tidak terkecuali.

Bukan itu sahaja, fon kepala ini juga dilengkapi dengan earcup dengan pad lembut dan selesa. Terdapat juga mikrofon VoiceMax yang menjamin suara anda akan didengar dengan jelas di telefon.

2. Bose 35 Keselesaan Tenang

Bose QuietComfort 35

Fon kepala ini sangat mudah digunakan bila-bila masa dan di mana sahaja anda mahu mendengar muzik. Bose Quiet berfungsi untuk menyekat semua bunyi di sekitar, jadi anda akan lebih fokus mendengar muzik. Kelebihan fon kepala ini adalah bahawa penutup telinga sudah dibungkus penutup yang dibuat oleh Alcantara. Alcantara sendiri adalah syarikat yang membuat perlindungan untuk kapal layar dan kereta berkelas.

3. Plantronics Pro 2 BackBeat

Plantronics BackBeat Pro 2

Bagi anda yang bingung memilih fon kepala terbaik, maka Plantronics Pro 2 Backbeat adalah jawapannya. Fon kepala ini sangat menarik kerana sudah menggunakan pemacu 40mm dengan tandatangan audio yang akan menjadikan kualiti suara sangat jelas, tajam dan terperinci. Selain itu, fon kepala ini dilengkapi dengan pembatalan kebisingan untuk mengelakkan bunyi di sekitar anda. Bukan itu sahaja, baterinya cukup dipercayai, yang kuat sehingga 24 jam.

4. Sennheiser 550 PXC

Sennheiser PXC 550

Produk yang dibuat dari Sennheiser tidak diragukan lagi kerana bahan dan teknologinya sangat berkualiti. Sennheiser 550 PXC memberikan suara yang jelas, bass dalam, dan suara yang tajam. Apabila anda memakai fon kepala ini di tempat yang bising, anda tidak akan mendengar suara kecuali suara yang berasal dari fon kepala ini. Ini kerana, fon kepala ini dilengkapi dengan ciri NoiseGard Hybrid.

Selain itu, Sennheiser 550 PXC sangat sesuai dibawa ke mana sahaja kerana beratnya ringan dan mudah diletakkan di mana sahaja.

5. Bowers & Wilkins P7 Tanpa Wayar

Bowers & Wilkins P7 Tanpa Wayar

Bowers & Wilkins P7 Wireless dapat menghasilkan bunyi yang halus dan sesuai untuk mendengar muzik atau menonton video. Pembatalan Kebisingan yang terdapat dalam fon kepala ini dapat berfungsi dengan baik, sehingga Anda dapat mendengar suara tanpa suara di sekitar anda.

Walaupun mempunyai reka bentuk yang tidak istimewa, tetapi fon kepala ini akan memberi pengguna pilihan untuk tidak menggunakan kabel atau menggunakan kabel. Di samping itu, kecanggihan dan kualiti Bowers & Wilkins P7 Wireless tidak kurang hebatnya dengan jenama bluetooth headset iPhone atau headset bluetooth lain.

Itulah lima jenama fon kepala yang kami cadangkan untuk menyelesaikan aktiviti mendengar muzik atau video anda. Semoga apa yang telah kita bahaskan dalam artikel ini bermanfaat, ya!