10 Permainan Tetris Terbaik di Android untuk Mengisi Kekosongan

Mengosongkan masa atau sekadar berehat boleh melakukan apa sahaja termasuk bermain permainan menggunakan telefon Android. Tetris, salah satu permainan sekolah lama cukup mampu mengisi kekosongan masa anda. Anda boleh memilih salah satu daripada 10 permainan tetris yang akan dibincangkan kali ini.

Permainan Tetris pertama kali muncul di permainan konsol Nintendo sejak dulu. Namun, sekarang anda tidak perlu repot menggunakan konsol permainan hanya untuk bermain Tetris. Log masuk ke PlayStore dan muat turun salah satu daripada 10 versi permainan tetris terbaik di bawah.

Permainan Tetris Yang Unik dan Paling Menyeronokkan

Ingin menjadi nostalgia dengan memainkan permainan tetris yang menarik dan unik? Sekiranya ya, anda boleh mencuba sepuluh permainan yang kami sarankan berikut, ya.

1. TETRIS

Permainan TETRIS

SENI ELEKTRONIK mencipta dan mengembangkan permainan tetris agar lebih moden dan lebih menyeronokkan untuk dimainkan untuk mengisi kekosongan masa anda. Sama seperti tetris pada masa-masa sebelumnya, TETRIS juga mempunyai konsep permainan di mana pemain mesti memadankan setiap blok yang kosong. Tidak boleh ada rongga dalam aturan tetris mutlak.

Kali ini TETRIS lebih moden dengan adanya beberapa mod yang boleh anda mainkan. Mod pertama ialah Mod Marathon. Mod ini lebih dikenali sebagai permainan percuma, anda boleh bermain tetris dengan bebas seperti anda. Mod kedua adalah Mode Galaxy, di mana anda harus membuka kunci setiap teka-teki dari Tetris dan mendapat faedahnya! Ingin tahu? Main TETRIS terus di sini.

2. TETRIS Blitz

TETRIS Blitz

Bermain permainan tetris moden juga boleh memilih TETRIS Blitz sebagai satu penyelesaian. Tidak jauh berbeza dengan TETRIS, TETRIS Blitz juga menawarkan permainan dengan konsep tetris yang kita kenal dan juga dilengkapi dengan ciri-ciri yang lebih menarik.

Sekiranya anda biasanya bermain tetris dengan hanya mengejar skor tanpa bonus atau ganjaran, maka TETRIS Blitz mempunyai ciri di mana pemain akan mendapat bonus menarik sekiranya mereka dapat menyelesaikan tetris mengikut peraturan. Anda juga boleh memainkan mod percuma di TETRIS Blitz. Mahu memainkannya? Muat turun permainan di sini.

3. Blok Permata Teka-teki

Blok Teka-teki Permata

Tanpa perlu menghabiskan terlalu banyak kuota internet, anda boleh bermain permainan Block Puzzle Jewel. Walaupun tidak ada unsur kata 'tetris', permainan Block Puzzle Jewel ini mempunyai konsep seperti anda bermain permainan tetris. Reka bentuk yang dipamerkan oleh Block Puzzle Jewel juga lebih santai tetapi tetap menarik.

Anda juga dapat menikmati permainan Block Puzzle Jewel dalam mod percuma atau ingin mengambil bahagian dalam misi. Jadi, anda sudah bersedia untuk bermain permainan Block Puzzle Jewel ini di telefon Android? Ia percuma, praktikal, dan pastinya menarik. Muat turun permainan Block Puzzle Jewel dengan mengklik di sini.

4. Teka-teki Blok Legend Mania 2019

Blok Teka-teki Legend Mania

Tidak jauh berbeza dengan Block Puzzle Legend Mania 2019, permainan ini juga mempunyai konsep tetris tanpa kata 'tetris' sama sekali. Walaupun begitu, permainan ini cukup santai dan cukup menarik untuk dimainkan oleh semua peringkat umur. Teka-teki Blok Legend Mania 2019 mempunyai antara muka yang lebih klasik daripada Teka-teki Blok Legend Mania 2019.

Tanpa peraturan yang rumit, anda boleh memainkannya dengan mudah dan percuma, anda tahu.  Uniknya, permainan Block Mania Legend Puzzle 2019 mendakwa bahawa kesan bunyi yang disebabkan akan terdengar lucu. Penasaran dengan permainan yang satu ini? Dapatkannya segera dan mainkan permainan di sini.

5. Permainan Bata - Percuma Bata Klasik

Brick Game - Brick Classic Percuma

Sekiranya anda ingin mengenang kembali dengan bermain permainan tetris bertema klasik, cubalah Brick Game - Brick Classic Free. Permainan yang dibuat oleh Block Puzzle Studio ini sangat mudah. Anda hanya perlu mengatur blok dan jangan melintasi batas. Sekiranya anda melepasi had atas maka anda dinyatakan gagal memainkan permainan ini. Tidak hanya bersenang-senang dengan permainan dan peraturan klasiknya, permainan ini juga menampilkan animasi tetris yang sangat klasik sehingga Anda dapat mengenang kembali. Kelebihan lain ialah, permainan ini sangat ringan hanya 9.9MB yang  anda tahu !

6. Blok Teka-teki 3

Blok Teka-teki 3

Walaupun tidak sekelas Brick Classic, permainan Block Puzzle 3 ini masih boleh diklasifikasikan sebagai permainan tetris klasik. Reka bentuk yang sederhana dengan warna yang tidak terlalu mencolok menjadikannya permainan Block Puzzle 3 yang senang dimainkan ketika kosong.

Tidak jauh berbeza dengan permainan konsep tetris yang lain, Block Puzzle 3 juga mempunyai misi dan tahap kesukaran tersendiri. Semakin tinggi tahap anda, tentunya semakin sukar cabaran yang harus dilalui. Blok Puzzle 3 meletakkan butang kanan, kiri, dan bawah untuk mengawal pancaran tetris yang jatuh. Terdapat juga butang jeda untuk menghentikan permainan Block Puzzle 3 buat sementara waktu. Mahu main?

7. Blok Kayu - Kotak Muzik

Blok Kayu - Kotak Muzik

Ia sedikit berbeza dengan permainan tetris pada umumnya, di Wood Block - Music Box anda dikehendaki memadankan setiap blok. Jadi, balok tidak akan turun dari atas, tetapi muncul dari sisi. Kemudian, pemain hanya perlu mengatur blok untuk menutup lubang.

Nah, bahagian kosong yang telah dilindungi akan pecah dengan sendirinya dan anda berhak mendapat mata. Tetapi, jika blok-bloknya disusun dan anda tidak dapat menyusunnya dengan rapi, maka anda dinyatakan gagal. Bersedia untuk bermain? Muat turun  di sini.

8. Blok Klasik

Blok Klasik

Ini masih mengenai permainan tetris 90-an klasik. Kali ini permainan Classic Blocks akan membawa anda untuk mengingati masa kecil anda ketika bermain tetris dengan rakan sebaya anda. Blok Klasik tidak seperti Brick Classic, yang menyiapkan reka bentuk atau antara muka seperti Game Boy lama. Blok Klasik hanya menyisipkan reka bentuk yang sangat sederhana.

Ini dapat dilihat semasa anda memainkannya, antara muka yang digunakan oleh Classic Blocks hanyalah gambar animasi hitam putih. Sebenarnya, hanya garis hitam yang memisahkan balok tetris dengan butang kawalan untuk permainan. Walaupun nampak sederhana, tetapi permainan ini cukup mencabar yang anda tahu. Berani mencuba dan mendapat markah tertinggi? Muat turun Blok Klasik di sini.

9. Blok Teka-teki - Legenda Kayu

Teka-teki Blok Kayu

Walaupun tidak memiliki warna seperti permainan tetris sebelumnya, tetapi dalam permainan Block Puzzle - Wood Legend siap membawa Anda nostalgia untuk memainkan permainan sekolah lama, tetris. Dalam permainan ini, tetris akan terbentuk dari blok dengan warna seperti kayu. Jadi, anda dapat melihat bahawa bongkahnya seperti kayu.

Nah, untuk cara bermain permainan Block Puzzle - Wood Legend juga sama dengan tetris di mana anda hanya perlu meletakkan blok tetris secara menegak atau mendatar. Jangan biarkan tempat kosong dan pastikan semuanya dipenuhi dengan blok!

10. Permainan Teka-teki

Permainan Teka-teki

Akhir sekali,  permainan kali ini berasal dari Puzzle Games. Sama seperti permainan sebelumnya di mana anda hanya perlu mengatur blok berwarna-warni untuk menduduki tempat-tempat kosong. Nah, permainan ini juga mempunyai sistem  ranking. Jadi, setiap pemain Puzzle Game akan diberi peringkat  mengikut mata yang diperoleh. Bolehkah anda menjadi pemain  ranking  terbaik?

Cadangan Permainan Lain

Sebagai tambahan kepada 10 permainan yang disebutkan sebelumnya, kami juga mempunyai beberapa permainan tetris yang menarik. Tetapi sayangnya, permainan yang kami sarankan tidak lagi tersedia di PlayStore.

1. Teka-teki Bata Klasik

Teka-teki Bata Klasik

Brick Puzzle Classic adalah salah satu permainan tetris yang boleh anda cuba untuk menyegarkan otak anda ketika anda bosan. Walaupun memiliki kata 'klasik' dalam permainan, jika dilihat dari antara muka permainan Brick Puzzle Classic, permainan ini tidak dapat diklasifikasikan sebagai permainan klasik. Walau bagaimanapun, Classic Puzzle Brick ini mempunyai konsep permainan tetris klasik dan biasanya dimainkan oleh kebanyakan orang.

Sama seperti permainan tetris yang lain, Brick Puzzle Classic juga mencabar pemain untuk tidak meninggalkan lubang untuk mengatur blok tetris. Sekiranya anda berjaya, sudah tentu anda boleh mendapat markah tertinggi.

2. Bata Klasik

Klasik Bata

Pernah bermain permainan di Game Boy? Alat permainan berbentuk kotak memanjang ke bawah dengan satu layar monokrom di depan dan di bahagian bawah layar terdapat butang untuk mengawal permainan yang akan dimainkan.

Baiklah, permainan tetris kali ini mengambil konsep Game Boy. Permainan sekolah lama yang menarik untuk menyeret anda kembali pada zaman kanak-kanak. Brick Classic adalah permainan tetris yang mengambil konsep klasik tahun 90-an. Menariknya, permainan ini juga memakai antara muka gaya Game Boy yang anda tahu. Adakah anda ingin tahu?

Itulah pilihan 10 permainan tetris yang paling menarik untuk mengisi kekosongan masa anda. Tetris Permainan terkenal ini masih banyak peminat yang anda tahu, adakah anda salah seorang peminat bermain tetris?