10 Permainan Kerajaan yang Menarik dan Terbaik di Android Mobile

Pilihan permainan yang banyak di PlayStore sering membuat pengguna telefon pintar Android keliru untuk menentukan permainan yang terbaik dan paling menarik. Walau bagaimanapun, waktu permulaan memberi jalan keluar bagi anda yang memerhatikan permainan kerajaan yang paling menarik dan paling menarik untuk dimainkan.

10 permainan diraja yang akan ditinjau kali ini dapat mengisi masa lapang dan bahkan membuat anda ketagihan bermain. Pelbagai jenis permainan bertema diraja berleluasa di PlayStore. Adakah permainan Empire Empire atau Kingdom Building game? Penasaran dengan jawapannya? Cari jawapan di bawah.

10 Permainan Kerajaan Terbaik di Android

1. Lords Mudah Alih

Lords Mudah Alih

Sekiranya anda seorang peminat permainan jenis MMORPG, maka permainan Lords Mobile ini pasti sangat sesuai untuk anda. Dikatakan, sebuah kerajaan telah kehilangan penguasa. Dengan kehilangan raja, banyak orang mahu merebut takhta yang kosong. Semua orang bersaing untuk merebutnya dengan saling bertengkar.

Tidak semakin bersatu, sebaliknya mereka saling berpisah dan membuat kerajaan masing-masing dan berakhir dengan perang yang tidak berkesudahan. Musuh anda bukan hanya dari kerajaan lain, kerana ada juga banyak raksasa di kerajaan yang sering mengganggu peradaban. Anda sebagai raja di kerajaan anda sendiri, dapatkah anda mengendalikan dan memastikan rakyat selamat? Sekiranya anda boleh, segera buktikan dengan bermain permainan di sini.

2. Permainan Sultan

Permainan Sultan

Ini juga permainan yang termasuk dalam kategori MMORPG di mana raja telah wafat dan raja menjatuhkan takhta kepada puteranya, Sultan. Sebagai Sultan yang sangat dihormati, anda memainkan peranan penting dalam menguruskan kerajaan. Tidak hanya masalah dalam kerajaan, karena pemain juga diharuskan dapat melakukan diplomasi dengan kerajaan lain.

Di samping itu, anda juga berhak merebut wilayah kerajaan lain untuk memperluas wilayah kerajaan anda sendiri. Tetapi, apabila anda mula bosan dengan masalah perang dan diplomatik, Sultan boleh memilih pasangan hidup. Wanita cantik akan dipersembahkan di Game of Sultans dengan pelbagai watak. Ingin bermain permainan? Boleh dimuat turun di sini.

3. Empayar: Empat Kerajaan

Empayar Kerajaan Empayar

Jadikan kerajaan sendiri sesuai dengan selera dan strategi masing-masing menjadi daya tarik tersendiri untuk permainan kerajaan yang satu ini. Empire: Four Kingdoms permainan yang mengambil konsep empayar juga berfungsi sebagai permainan strategi MMO. Dalam permainan ini akan meletakkan anda sebagai raja yang akan mengurus semua hal yang berkaitan dengan kerajaan.

Selain membina peradaban kerajaan anda sendiri, anda juga diminta untuk mengatur strategi jika anda ingin melawan atau melawan musuh. Terdapat lebih dari 50 unit yang dapat anda gunakan untuk melawan lengkap dengan senjata yang telah disediakan. Anda berminat bermain permainan ini? Main permainan segera di sini.

4. Dominasi

Dominasi

Bukan hanya Empire, permainan diraja lain hadir dengan nama DomiNations. Permainan ini membolehkan pemain memilih bangsa atau kerajaan mereka sendiri . Terdapat pelbagai jenis bangsa yang dapat anda sukai, raja Sejong dan Catherine the Great.

Setelah anda memilih bangsa - bangsa yang sesuai dengan pilihannya, maka anda siap memimpin kerajaan dan juga memimpin perang yang akan terjadi untuk memerangi musuh. Bukan hanya sebagai pemimpin, anda juga ditugaskan untuk mendapatkan dan membuat perkembangan dari segi persenjataan dan peralatan lain. Menarik untuk bermain boleh dimuat turun terus di sini.

5. Benteng Empayar

Benteng Empayar

Forge of Empires juga merupakan salah satu permainan kerajaan yang akan meletakkan kedudukan anda sebagai pemimpin kerajaan. Dalam permainan ini, para pemain diminta dan diberi tugas untuk mengembangkan kerajaan menjadi lebih kuat. Namun, bukan hanya perluasan kawasan dengan istana besar, anda juga harus mengembangkan teknologi terkini.

Mengembangkan teknologi dan peralatan akan membantu anda mempertahankan kerajaan anda agar lebih kuat. Selain itu, jangan lupakan makanan untuk rakyat kerajaan. Menghasilkan makanan sendiri lebih baik.

Juga, Forge of Empires memiliki fitur di mana Anda dapat melakukan pertukaran dengan kerajaan tetangga dan pertarungan adalah salah satu untuk memperluas wilayah kerajaan. Bagaimana, anda berminat dan berminat bermain permainan ini? Cukup muat turun Forge of Empires di sini.

6. Grow Empire: Rom

Kembangkan Empayar Rom

Membangun kerajaan mulai dari kerajaan kecil untuk dapat berkembang pesat sebagai kerajaan yang besar dan hebat adalah salah satu keunikan yang ditawarkan oleh permainan kerajaan yang satu ini. Grow Empire: Rome akan membawa anda ke dalam rancangan kerajaan Rom yang berada dalam keadaan berperang dengan Eropah.

Jadi, tentu saja di sini anda akan diminta untuk memerintah kerajaan. Aturlah segala yang ada di kerajaan termasuk pembangunan rakyatnya juga. Anda juga perlu mengembangkan teknologi untuk mempersiapkan perang melawan Eropah. Cukup menarik untuk bermain bukan? Muat turun permainan secara langsung di sini.

7. Kerajaan Peri

Kerajaan Peri

Sekiranya sebelum permainan kerajaan lebih banyak dengan perang, ia berbeza dengan permainan yang satu ini. Fairy Kingdom akan membuat otak anda berkhayal tentang kerajaan yang memiliki kekuatan sihir. Bukan hanya itu, bahkan para pemain dibebaskan untuk menciptakan kerajaan mereka sendiri dengan menghiasnya sesuai dengan selera masing-masing.

Perang dalam permainan Fairy Kingdom bukanlah perang antara dua negara, tetapi perang untuk memenuhi misi menyelamatkan puteri kerajaan yang diculik oleh penyihir jahat. Jangan lupa mengumpulkan sihir untuk membasmi ahli sihir. Bersedia untuk menyelamatkan puteri dalam permainan Fairy Kingdom? Main permainan segera di sini.

8. Kerajaan & Raksasa

Kerajaan & Raksasa

Permainan kerajaan ini menceritakan kisah seorang raja yang telah meninggalkan kerajaannya. Ini bermaksud bahawa takhta itu kosong dan putera raja, sang pangeran mesti naik sebagai raja di kerajaan bapanya. Pemain permainan Kingdoms & Monsters ini akan ditempatkan sebagai putera raja yang lari.

Tentunya menjadi pengawal tanpa pengalaman pasti sukar bagi sang putera. Kerana dalam permainan ini, anda akan diminta untuk mengurus dan menguruskan semuanya. Bermula dari makanan untuk rakyat mengembangkan kerajaan. Pemain juga boleh memilih lebih dari 200 bangunan yang tersedia lengkap dengan 36 wilayah dan 300 misi. Berminat untuk bermain? Tekan di sini.

9. Perang Empayar

Perang Empayar

Permainan kerajaan ini tidak mempunyai konsep seperti Kingdoms & Monsters yang mesti menjalankan dan mengembangkan kerajaan. Ya memang, permainan War of Empires ini mesti mengembangkan kerajaan tetapi tujuannya adalah untuk melawan.

Anda boleh membuat dan melatih askar di War of Empires untuk melawan dan menang melawan musuh. Anda juga dapat memperkuat kerajaan anda dengan bergabung dalam pakatan. Anda dapat memilih perikatan mana yang sesuai untuk mengembangkan kerajaan. Cukup menarik, agak rumit, tetapi masih menyeronokkan untuk bermain yang anda tahu. Main permainan segera di sini.

10. Kerajaan Sendiri

Kerajaan Sendiri

Permainan ini mengisahkan tentang sebuah kerajaan di mana puteri raja diculik oleh musuh. Inilah masanya para pahlawan menjalankan misi menyelamatkan puteri untuk kembali ke kerajaan. Permainan Kingdom of Own Kingdom ini akan membawa Anda ke sensasi kerajaan dengan grafik yang comel.

Terdapat kira-kira 15 pekerjaan unik untuk dipilih. Cubalah naik level agar anda lebih kuat dan bersedia untuk melawan musuh yang telah menculik puteri. Terdapat juga 20 iblis dan raksasa yang unik. Bagaimana anda bersedia menyelamatkan puteri? Muat turun permainan di sini.

Selain sepuluh permainan bertema diraja di atas, kami juga masih memiliki sejumlah cadangan permainan bertema kerajaan yang tidak kalah menariknya dengan permainan kerajaan sebelumnya. Apa benda itu? Lihat ulasan berikut.

11. Kerajaan Kerajinan Idle

Kerajaan Kraf

Kali ini permainan kerajaan dilengkapi dengan nama Idle Crafting Kingdom. Dalam permainan ini, Anda akan ditugaskan untuk mengembangkan kerajaan. Pembangunan kerajaan berada di tangan pemain. Dalam permainan Crafting Kingdom ini, anda boleh membuat semua jenis peralatan yang diperlukan orang.

Di samping itu, terdapat pelbagai jenis misi yang mesti dilalui oleh pemain Idle Crafting Kingdom. Jadikan kerajaan anda lebih besar dan kuat agar rakyat dapat makmur. Menarik dan menarik bukan? Cukup klik di sini dan muat turun permainan.

12. Permainan Pahlawan

Permainan Pahlawan

Ini adalah salah satu permainan kerajaan dengan konsep permainan strategi. Ya, anda akan bertindak sebagai pemimpin kerajaan di mana anda mesti mengembangkan kerajaan anda. Anda boleh meluaskan wilayah anda dengan menyatakan perang dengan kerajaan lain.

Jadi, anda mesti mempunyai strategi yang baik dengan senjata yang kuat untuk dapat merebut wilayah musuh. Nah, jika Anda memiliki strategi yang salah, mungkin wilayah kerajaan Anda akan ditawan oleh musuh. Menarik untuk bermain,  bukan? Dapatkan permainan dengan segera di sini.

13. March of Empires

March of Empires

Permainan ini juga seperti bagaimana bermain dengan Game of Warriors. Dalam permainan ini, anda akan diminta untuk memilih puak kerajaan yang ingin anda kendalikan. Terdapat 3 puak yang boleh anda pilih iaitu Highland King, Northern Tsar, atau Desert Sultan.

Di samping itu, anda boleh  membuka  pelbagai bonus menarik dan pahlawan hebat untuk menjadikan kerajaan anda lebih kuat. Luaskan kerajaan dengan strategi yang lebih tepat. Mari bermain permainan di sini.

14. Perang dan Perintah

Perang dan Perintah

Sekiranya anda ingin bermain permainan bertema kerajaan yang menarik, maka anda boleh memuat turun permainan War and Order. Dalam permainan ini tidak hanya melawan musuh, Anda akan diberitahu untuk  meningkatkan  untuk semua tujuan kerajaan, dari bangunan hingga  tentara yang  Anda miliki.

Anda juga akan disajikan dengan pelbagai tahap yang mencabar. Namun, jika anda ingin naik level dengan cepat dan pantas maka anda boleh mengikuti  penaklukan tersebut. Pada  penaklukan,  anda akan diberi misi khas untuk mempercepat anda ke tahap. Menarik,  bukan?

15. Premium Bandar

Penduduk bandar

Nah, jika permainan Townsmen Premium sedikit berbeza dengan permainan sebelumnya. Dalam permainan ini, anda akan membina sebuah empayar di mana anda juga akan mengambil kira ekonomi, kestabilan rakyat, dan lain-lain.

Musuh anda di Townsmen Premium adalah  penyamun  yang akan menyerang pada bila-bila masa. Oleh itu, pastikan bahawa pahlawan anda bersedia untuk menghancurkan  penyamun  yang akan menghancurkan kerajaan. Jangan biarkan penduduk kerajaan diganggu oleh  penyamun. 

Berikut ini adalah koleksi permainan kerajaan yang paling menarik untuk anda mainkan pada peranti Android. Bagaimana, anda telah menentukan permainan diraja kegemaran anda?